Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Evet görüyorum onda ki değişimleri
Bende değişiyorum ama
Mesela en büyük çatışmalar
Ailesinin geldiğinde bizim evi yönetmeleri
Beni hiçe saymalarıydı
Ama en son geldiklerinde eşimin ne kadar çabaladığını gördüm
Karşıdakiler anlamamakta ısrarcı ama onun bu çabasını gördükçe
Ben o takıldığım konuları unuttum
hatta kardeşine halıyı silme dediğim halde silmişti
Eşim sen üzülme onlar gitsin ben sen nasıl istiyorsan öyle silerim demişti
Ben galiba hakkını çok yiyorum eşimin

Aslında biraz Zaman gerekiyor sadece. Zaman'la daha sa oturuyor. Mesela ilk sene iki güne bir annesiyle gitmek isteyen eşim şimdi Bayram'ın 2. Gününden beri gitmedik. Ama üstüne hiç gitmedim. Kendimi hiç kıyaslandım. Sinirlensem de ilgimi başka yere dağıttım

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler
Hiç mi kullanmaya çalışmadınız dilinizi
Hep kafanızın dikine gitmek , evlenince yine bir olmak yerine hep tek olmayı seçmişsiniz siz
Eğer birinin yönlendirmesine birşeyler söylemesine tahammülünüz yoksa neden evlendiniz ki?
Ailesine düşkün olmasaydı emin olun evine de size de düşkün biri olmazdı (aşırıysa birşey diyemem)
Dediğinizi ikiletmiyor yani göremediğiniz çok yön var
Biraz daha sakin olmaya çalışın, ailesini takıntı haline getirmekten sakının

Ailesi yüzünden çok yanımı yaktı
Aileside kapılarının önlerinden köpek geçse
Bizi aradılar ağlayarak
İlgilenme dediğim bu kadar saçma konular işte

zamanla geçiyor. bak eşim 9 kardeş. en küçüğü eşim. abisi arıyor babam kaşınıyormuş hastaneye götür diyor. ee senin de araban var senin de baban. bir de evde bekar var arabası da var. elbette götürsün ama saçma duruyor burdan bakınca. diğeri arıyor babamın midesi bulanıyor götür. öbürü arıyor annemin ilacı bitti yazdırın falan filan. diğeri arıyor emniyetten ceza yemiş az sen öde. ama zamanla geçip gidiyor inan. sen de biraz karışma. çünkü kendine zarar. misal eşim polis memuru gecesi gündüzü yok. oğlum çok küçük gazlı kolik bir bebk o zaman. gece 11 i bekliyorum. gelsin de tuvalete girebileyim diye. ee ablası gel kızım üşüttü hastaneye götürelim demiş o da oraya gitmiş. eve geldi 1 falan sanırım. çok zor günlerdi neyse geçti gitti. ben de relaksım çok takmıyorum inan. çok şükür elim ayağım tutuyor kendi işimi halledebiliyroum. zamanla geçiriyor şükür. takmayacağım artık dedim. eşim de baya baya değişti orta yolu bulduk anlayacağın. hemen hemen de her aile de özellikle başlarda oluyor bu sorunlar. adaptasyon gibi düşün.

yok çok şükür öyle huyları
Ama ben çok abartıyorum
Takıntım olmuş

kendine de haksızlık etme tabii ki, bunlar birikimden oluşan şeyler.
Bende senden farklı durumda değildim açıkçası.
Benim de aynı hesap, eşimin ailesi gelir bana birşey sormak yok, birşey demek yok, resmen insan yerine koymazlardı.
Hoş hala öyle.
Bize geleceklerse evin bir kadını var mı yok mu önemli değil.
Eşimi arayip icazet almaları yeterli...

Eşimin de ailesine olan zaafı malesef ki bunlara engel olmasına engeldi.
Son zamanlarda benim eşimde de düzelme var.
Çünkü bende boşanma raddesine geldim, hele bir tanede oğlum var bir tanesi de yolda.
Dedim "dur bir düşün, düzelme var ise düzene girecektir birşeyler" ki var.
Eşime de dedim, boşanmamıza çocuklar engel değil, bugün olmaz belki ama yarın bırakırım seni.
Arkadaş gibi yaşarız evde.

Ha ne oluyor bunca yaşanan sonunda, insan karşısındakinden soğuyor.
Sevginin azaldığını hissediyorsun yıpranmışlıklardan dolayı.
Bir güzel söz bir tatlı dil gösterse dahi içten olmadığını düşünüyorsun, altından ne çıkacak sorusu geliyor akla.
Kısaca anı yaşamıyorsun.
İşte mesele evlilikleri bu noktaya getirmemekte fakat ister tecrübesizlik denilsin, ister cahillik.
Adı her ne olursa olsun bir çok insan bu yoldan geçiyor.

O yüzden size tavsiyem ne kendinizi yerin, kendinizi üzün,
Ne de hemen kestirip atın.
Zaman verin... Herşeyin ilacıdır bazen zaman.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

Konularınıza çok hakim değilim ama son paragrafınıza binaen yazmak istedim. Babam özel lise mezunu işletmeci annem doktora yapmış psikologtu. Belki kariyeri yüzünden böyleydi bilmiyorum ama ezilen asla babam olmadı hep biz olduk. Çünkü Annem de asla bir erkeği idare etmesini bilmeyen bir kadındı. Rahmetli halam hep derdi kur rakı sofrasını azıcık cilve yap tatlı dil dök erkekler poh pohlanmak ister diye ama annem yok. Höt höt derdi diyeceğini ama babam da eşiniz gibi inanılmaz sinirli, öfke kontrolü olmayan bir adam. Ben de anneme çektim babamdan bir şey isterken ya da onunla iletişimimde ne bir güler yüz ne tatlı dil kullanmadım. İlk evliliğim aldatma ve eşimin zayıf karakterli olması yüzünden bitti ama benim de hatalarım vardı hep höt höt davrandım.

Yani erkekler çocuk gibi biraz idare etmek gerekiyor. Tabii adam söver, döver, aldatır bunları konu dışı tutuyorum ama eğer bunlar yoksa siz de üstüne gidip öfkesini arttırmayın adamın.

Genelde direkt boşan der ve tepki alırım ama size demedim bunu.

Bende böyleydim sonunda bitti hayırlısı de geç

Dert ikiyizdir belkide
Galiba desteğe ihtiyacım var benim
Tum mesajlarini okudum da sen benden daha anlayişlisin. Baksana ailesi baya zaman sizde kalmiş. Benim de esimin ablasi bosandi. Baya zamandir destek olmaya calisiyoruz ama adeta kendi hayatimiz kalmadi. Dun tartistik baya kirici konustu ayni seylerin beteri senin de basina gelsin falan dedi. Ben de zaten ta seni tanimadan once 'bosanmaktan beter seyler' yasadim merak etme, rahat ol dedim, sonra da bu laflarini inkar etti biliyor musun.
Ofke kontrolu sorunu boyle bir sey işte. Agzindan cikani kulagi duymuyor. Baslarda esyaya zarar vermek de vardi neyse ki biraktirdim. Ama simdi ben kafasina elime gecen bir seyi atmamak icin zor tutuyorum kendimi.
Bir de sen iyiysen iyisin, bir seye de hayir dediginde senden kotusu olmuyor ya. Buna da bitiyorum.

kalbinde kin, öfke biriktirmeyen mi? emin misin? ailesine rest çekmek zorunda kalınca senin vicdanına oynayan adam mı kinci değil. senden hırsını almadığı için tv kıran adam hiç öfkeli değil öyle mi?
devamında en azından yazmışsın. <sinirli, öfke kontrolü olmayan

eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok.
neyin dikkafalılığı Allah'ını seversen. tek istediğin artık eşinle bir aile olmaktı, yalnız kalabilmekti. sen işinde gücünde eğitimli kadınsın, seni böyle sevdi ve evlendi değil mi? şimdi ailesi gibi olmanı bekliyorsa memleketinden anası ona bir sürü aday bulurdu. onu sallamasan şimdiye kadar terkederdin. seni sallamayan, isteklerini dikkate almayan, ailesine ezdiren, seni kendi evinde misafir olmak zorunda bırakan, sürekli vicdanına oynayan, sözünü tutmayan adam seni zaten istediği gibi yönlendiriyor ama sen o kadar saflaşmışsın ki bunların bile farkında değilsin.
uyan canım uyan, kocan ve ailesinin sana zerre saygısı yok, hepsi seni parmağında oynatıyor. sana sormadan evine gelip istedikleri kadar kalıyorlar, eşyalarını istedikleri gibi kullanıyorlar, sen rahat mısın değil misin ne eşinin ne ailesinin umurunda, onlar yalnızca kendi rahatlarını düşünüyorlar.
eşin senin zorunla sözde onlara rest çekti ama o kadar seni umursamıyorlar ve yüzsüzler ki belki on gün olmadan yine senin evine gelip yerleşiyor kardeşi. 10-15 güne doğum yapan görümcen de gelir bir bahaneyle. kızı için kv gelir. sen yine saflığınla kalakalırsın.
senin hiçbir kabahatin yok. sen bu evlilik için çok fedakarlık yaptın, her şeye katlandın. evinde yemek temizlik bile yaptırmayan, kendi evinde seni misafircilik oynamaya zorlayan ve bunlara ses çıkarmayan bir kocadan bahsediyoruz.
tamam kendi ailesine ve senin ailene iyi de, sen nesin? siz nesiniz? sizin çekirdek aileniz nerede, herkesin kabul etmek ve saygı duymak zorunda olduğu bir aile kavramı yok aranızda. siz kaç senedir aile olamadınız.
bundan büyük sıkıntı olur mu?

Cogu kadın aldatılmakdan yada dayak yemekten bosanıyor. sizin kı sudan sebep.. takmayın yapcagnz bısey varsa da alttan yapın. yuva kurmak zordur.. üstesınden gelmeye calısın gelemezsenızde bırakın kendı halıne. bosanmayın psman olursunuz.

çok çok çok bencil. ailelere yaptığını sizin çekirdek ailenize niye yapmıyor? çünkü sizin aile olduğunuzu kabullenmiş değil. zaten yeterince sustun daha ne kadar susacaksın? niye kendini eleştirip suçlu çıkarıyorsun ki? sen sonuna kadar haklısın.

Kardeşi ne kadar kalacakmış?

Sizin yerinizde olsam zerre suçlamam kendimi, niye suçluyorsunuz anlamadım.

Bir sonraki aşamada ben ne kadar geçimsiz biriyim, bu adam bana nasıl katlanıyor diyeceksiniz sanırım.

Bn cok ciddi bi sorun gormedim...sanirim sizin duygulariniz bittigi icin eşiniz ne yapsa sizi rahatsiz ediyo gibi.

ailesini kim olsa takıntı haline getirir. daha geçen hafta büyük bir restleşme yaşanıyor ve hiçbir şey olmamış gibi kardeşi koca valizle size geliyor, üstelik kimse sana sormuyor. eşin aparta gönderseydi ya. yok olmaz, varsa yoksa kendi ailei. karısı ne olacak? aman karım zaten affedici, iki güzel sözle göğe çıkarırım, iki iş yaparım. sonra gelsin ailem, gitsin ailem kafasında.

yo çok doğru tesbitin. sen ve eşin çalışıyorsunuz diye kv yi getirecek çünkü çocuğa bakması için. ondan sonra kendi evladının anası mı olursun teyzesi mi? çok korkunç bence.

eşinin ailesi senin evine gelip sana sormadan aylarca kalıyor mu, sen beceremiyorsun deyip yemeği temizliği yapmanı engelliyorlar mı? sülalece gelip senin eve yerleştiler mi hiç? banyoya daha girmeye fırsat bulamadığın, eşinle cinsel hayatının sıfırlandığı zamanları yaşadın mı eşinin ailesi yüzünden?

annesinin gelmesi için bahane olacaktı o, ne kadar iyi niyetlisin ya?
sen çalışan bir kadınsın elbette ilgilenemeyeceksin, kim ilgilenecek, tabi ki kv. bu bahaneyle birkaç ay daha size yerleşecekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…