- 2 Temmuz 2015
- 3.973
- 3.452
- 83
- 36
- Konu Sahibi Pink_Women
-
Evet görüyorum onda ki değişimleriEşiniz eğer sizin için ve huzurunuz için değişim gösterdi ise, kendinize ve eşinize bir şans vermelisiniz.
Aileye olan zaaf evet en zor olanı, fakat aşılamayacak birşey değil.
Zamanla tüm taşlar yerine oturacaktır.
eğer eşiniz sizin için değişimi seçmeseydi (maddelerde bahsettiğiniz üzere) hiç değişmez, aynen devam ederdi.
Bende sizin gibiyim, kimsenin direktifi ile yaşayamam. Kendi ayaklarım üzerinde durmuşum hep ve öyle olmaya devam ediyor. Fazla özgür ruhlu olmak malesef bizi zedeliyor en çok. Karşı tarafında bunu anlamaması çok normal, çünkü onlar aynı şeyi yaşamadıkları için bilmiyorlar.
Sadece zaman diyorum.
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Fevri davranmayın sakın...
Aslında biraz Zaman gerekiyor sadece. Zaman'la daha sa oturuyor. Mesela ilk sene iki güne bir annesiyle gitmek isteyen eşim şimdi Bayram'ın 2. Gününden beri gitmedik. Ama üstüne hiç gitmedim. Kendimi hiç kıyaslandım. Sinirlensem de ilgimi başka yere dağıttımYa bilmiyorum sanki çok abartıyor ailesini mesela 4 aydır kardeşi bizdeydi (terörden ve annesi sahip çıkmadığı için dersaneye yazdırdık)
1,5 ayda annesigil (terör olaylarından dolayı)
Hani onlar gitti yalnızca 1 hafta yalnız kaldık onun sonunda da
Hamile kardeşi bize yakın bir şehre gelmişti
Onu neden çağırmadığımız için benimle tartıştı
Kardeşinin sorunlu bir hamileliği var
Erken doğum bekleniyor ki Allah var sıkıntısı olmasa çağırırdım
Ama öyle deyince attı benim tepem
Ben hiç doğurmadım doğurtturmadım da kimseyi ben burada rahatsızlansa birşeyden anlamam
Ama yok sen anlarım diyorsan çağır dedim
Bizimki biraz abartı
Ailesi yüzünden çok yanımı yaktı
Aileside kapılarının önlerinden köpek geçse
Bizi aradılar ağlayarak
İlgilenme dediğim bu kadar saçma konular işte
yok çok şükür öyle huylarıbak canım ben de ayrıldım ama biz de dayak,kumar,hakaret,küfür anlayacağın hersey vardı,ailesine düşkünlüğü cabası onu saymıyorum bile.. bu kadar nedenim varken zor geldi ayrılmak alışmak yeni hayatıma.. sen de bunlar yok kimsenin evliliği dört dörtlük değil ki sen de dört dörtlük olmadığını söylüyosun.. sakın fevri davranma geri dönüşü olmayan yollara girme
yok çok şükür öyle huyları
Ama ben çok abartıyorum
Takıntım olmuş
Evet görüyorum onda ki değişimleri
Bende değişiyorum ama
Mesela en büyük çatışmalar
Ailesinin geldiğinde bizim evi yönetmeleri
Beni hiçe saymalarıydı
Ama en son geldiklerinde eşimin ne kadar çabaladığını gördüm
Karşıdakiler anlamamakta ısrarcı ama onun bu çabasını gördükçe
Ben o takıldığım konuları unuttum
hatta kardeşine halıyı silme dediğim halde silmişti
Eşim sen üzülme onlar gitsin ben sen nasıl istiyorsan öyle silerim demişti
Ben galiba hakkını çok yiyorum eşimin
bazen o kadar iyi oluyor ki mutluluktan göklerdeyim
bazende öyle bir hal alıyor ki yerin diplerindeyim...
Boşanmak düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim birşey
Erkeksiz yaşayamam diyen kadınlardan değilim hiçte olmadım
Bunca şeye sırf bir başkaları yüzünden yuvamı yıkmamak için katlandım
Katlandıklarımın karşılığında hiç birşey göremedim...
Eşimin aslında güzel huyları varken o kadar şeyler yaşandı ki
Artık onlar bile göze batmaya başladı
En kötü huyu ailesi, onlara karşı zaafı
Karşıdakilerinde bunu çok iyi bilip kullanması
Düzelmedi diyemem bu konuda
Yapılan yanlışları gördü, bunlara izin vermemek için çabaladı
Karşıdakiler kendi kafalarına göre yaşasalarda
Sizce bir solukta almalımıyım bir kaç ay daha bekleyip görmelimiyim?
Hangi arkadaşımla konuşsam evliliklerinde öyle sıkıntılar var ki
Diyorum benim ki onların yanında sıkıntı bile değil
EŞİMİN İYİ YÖNLERİ;
< Malesef ki benim ailemi de kendi ailesi gibi görmesi yani kendi ailesine nasılsa onun on katıda benim aileme karşı yapar (bundan bile mutsuz oluyorum)
<işten eve evden işe arada arkadaşları ile dışarı giden istemediğim bir arkadaşı varsa ondan uzak durmaya çalışan
<söyleye söyleye sonunda anlatabildiğim ev işlerinde yardımcı olması
<kalbinde kin, öfke biriktirmeyen
<güler yüzlü
<dinini hakkını vererek yaşamaya çalışan
<ütüsünü kendi yapan
<hani beni şuraya götür desem götürür hiç ikiletmez
<evinden hiç birşeyi eksik etmeyen
<evde eksik birşey olsa almaya gitse tekrar geldiğinde yine eksik çıksa hani bunu off bile demeden gidip tekrar alan birisi
<önceleri dile getirse bile ailesini aramamı şimdi umrunda bile değil
<ilk evlendiğimiz zaman bir kavgada beni biraz hırpalamıştı ama ondan sonra asla
<küfür etmez, hakaret etmez
KÖTÜ YÖNLERİ
<ailesine olan zaafı
<hep onların bizimle olmasını isteyen
<sinirli, öfke kontrolü olmayan
<ailesinden birini sinek ısırsa bu dünyanın en büyük afeti gibi davranması( artık çoğu şey umrunda değil)
benim kötü yönlerim ise bir erkeği idare etmeyi bilememek. içimde ne varsa dışımında öyle olması. eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok. Annesigil böyle salak ayağına yatıyor onlarla her dakika ilgilendiriyor. Ama ben salak değilim o rolüde yapamam. Ben böyleyim işte erkek gibi kadınım. Kusurum bu.
Galiba o benden boşanmalı?
Uzun oldu kusura bakmayın...
Evet yerleşti
Eşimde diyor ki sen bu fikirle yol alıyorsun
Bu evliliği elbet bir gün bitireceğim diye baktığın için böylesin diyor
Ben ondan daha çok söylüyorum inanın
Oda ben seninle baş edemiyorum diyor haklı olarak
Tum mesajlarini okudum da sen benden daha anlayişlisin. Baksana ailesi baya zaman sizde kalmiş. Benim de esimin ablasi bosandi. Baya zamandir destek olmaya calisiyoruz ama adeta kendi hayatimiz kalmadi. Dun tartistik baya kirici konustu ayni seylerin beteri senin de basina gelsin falan dedi. Ben de zaten ta seni tanimadan once 'bosanmaktan beter seyler' yasadim merak etme, rahat ol dedim, sonra da bu laflarini inkar etti biliyor musun.Dert ikiyizdir belkide
Galiba desteğe ihtiyacım var benim
kalbinde kin, öfke biriktirmeyen mi? emin misin? ailesine rest çekmek zorunda kalınca senin vicdanına oynayan adam mı kinci değil. senden hırsını almadığı için tv kıran adam hiç öfkeli değil öyle mi?bazen o kadar iyi oluyor ki mutluluktan göklerdeyim
bazende öyle bir hal alıyor ki yerin diplerindeyim...
Boşanmak düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim birşey
Erkeksiz yaşayamam diyen kadınlardan değilim hiçte olmadım
Bunca şeye sırf bir başkaları yüzünden yuvamı yıkmamak için katlandım
Katlandıklarımın karşılığında hiç birşey göremedim...
Eşimin aslında güzel huyları varken o kadar şeyler yaşandı ki
Artık onlar bile göze batmaya başladı
En kötü huyu ailesi, onlara karşı zaafı
Karşıdakilerinde bunu çok iyi bilip kullanması
Düzelmedi diyemem bu konuda
Yapılan yanlışları gördü, bunlara izin vermemek için çabaladı
Karşıdakiler kendi kafalarına göre yaşasalarda
Sizce bir solukta almalımıyım bir kaç ay daha bekleyip görmelimiyim?
Hangi arkadaşımla konuşsam evliliklerinde öyle sıkıntılar var ki
Diyorum benim ki onların yanında sıkıntı bile değil
EŞİMİN İYİ YÖNLERİ;
< Malesef ki benim ailemi de kendi ailesi gibi görmesi yani kendi ailesine nasılsa onun on katıda benim aileme karşı yapar (bundan bile mutsuz oluyorum)
<işten eve evden işe arada arkadaşları ile dışarı giden istemediğim bir arkadaşı varsa ondan uzak durmaya çalışan
<söyleye söyleye sonunda anlatabildiğim ev işlerinde yardımcı olması
<kalbinde kin, öfke biriktirmeyen
<güler yüzlü
<dinini hakkını vererek yaşamaya çalışan
<ütüsünü kendi yapan
<hani beni şuraya götür desem götürür hiç ikiletmez
<evinden hiç birşeyi eksik etmeyen
<evde eksik birşey olsa almaya gitse tekrar geldiğinde yine eksik çıksa hani bunu off bile demeden gidip tekrar alan birisi
<önceleri dile getirse bile ailesini aramamı şimdi umrunda bile değil
<ilk evlendiğimiz zaman bir kavgada beni biraz hırpalamıştı ama ondan sonra asla
<küfür etmez, hakaret etmez
KÖTÜ YÖNLERİ
<ailesine olan zaafı
<hep onların bizimle olmasını isteyen
<sinirli, öfke kontrolü olmayan
<ailesinden birini sinek ısırsa bu dünyanın en büyük afeti gibi davranması( artık çoğu şey umrunda değil)
benim kötü yönlerim ise bir erkeği idare etmeyi bilememek. içimde ne varsa dışımında öyle olması. eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok. Annesigil böyle salak ayağına yatıyor onlarla her dakika ilgilendiriyor. Ama ben salak değilim o rolüde yapamam. Ben böyleyim işte erkek gibi kadınım. Kusurum bu.
Galiba o benden boşanmalı?
Uzun oldu kusura bakmayın...
çok çok çok bencil. ailelere yaptığını sizin çekirdek ailenize niye yapmıyor? çünkü sizin aile olduğunuzu kabullenmiş değil. zaten yeterince sustun daha ne kadar susacaksın? niye kendini eleştirip suçlu çıkarıyorsun ki? sen sonuna kadar haklısın.Ailesine olan zaafı ve öfke kontrolü
birazda bencillik bunu unutmuşum
Yok ya bende de hata çok var
Ben sussam bazı yerlerde olacak gibi
Bende sinirlenince sen ailene şunu yapıyorsun bunu yapıyorsun diyorum
Ama aslında onlara yaptığının on katını benim aileme yapıyor
O zaman oda yaparım onlar benim ailem diyor
Haklı olarak
ailesini kim olsa takıntı haline getirir. daha geçen hafta büyük bir restleşme yaşanıyor ve hiçbir şey olmamış gibi kardeşi koca valizle size geliyor, üstelik kimse sana sormuyor. eşin aparta gönderseydi ya. yok olmaz, varsa yoksa kendi ailei. karısı ne olacak? aman karım zaten affedici, iki güzel sözle göğe çıkarırım, iki iş yaparım. sonra gelsin ailem, gitsin ailem kafasında.Kendisi destek alma kararını aldı
Çünkü yaptıklarının kötü şeyler olduğunun farkında
Bende destek almalıyım
Resmen ailesini takıntı haline getirdim
Onların adı geçince tüylerim diken diken oluyor
yo çok doğru tesbitin. sen ve eşin çalışıyorsunuz diye kv yi getirecek çünkü çocuğa bakması için. ondan sonra kendi evladının anası mı olursun teyzesi mi? çok korkunç bence.Evet bende ailesini takıntı haline getirdiğimi düşünüyorum
Çocuk yok evet
Hem bir tedavi görüyorum hemde evliliğimin oturmasını bekliyorum
Eşime sinirlenince bazen sen benimle ilgilenemiyorsun çocuğun olursa onunlada ilgilenmezsin deyip
Bir güzel damarına basıyorum
Bende de sıkıntı var
eşinin ailesi senin evine gelip sana sormadan aylarca kalıyor mu, sen beceremiyorsun deyip yemeği temizliği yapmanı engelliyorlar mı? sülalece gelip senin eve yerleştiler mi hiç? banyoya daha girmeye fırsat bulamadığın, eşinle cinsel hayatının sıfırlandığı zamanları yaşadın mı eşinin ailesi yüzünden?Bak benim eşimde öyle ve aksine bu beni Mutlu ediyor. Şöyle ki atıyorum annem içli köfte yapr harika Malatyalı damarı. Yedik doyduk ortada 3-4 tane kaldı yiyen yok mesela. Eşim der ki yemiyorsanız anneme götüreyim çünkü kv çok sever içli köfte. Bu çok basit bi örnek anladın mı. Ama şu da var yaz tatilimiz için annemler ablamlar ve biz villa kiraladık ve eşim benden hevesli. İki ailede onun için çok çok önemli ve bu eşimin aile kavramının önemini bildiğini gösterir. Ki kendisi harika bi babadır. Eşiminde öfke kontrolü zayıf ama sinirlenmemek için elinden geleni yapar ve ben damarına basmazsam sakin kalır. Ama ben bazen durmuyorum damarına basıyorum sonra kavga kıyamet. Ama tek taraflı mı hata asla değil
annesinin gelmesi için bahane olacaktı o, ne kadar iyi niyetlisin ya?Ya bilmiyorum sanki çok abartıyor ailesini mesela 4 aydır kardeşi bizdeydi (terörden ve annesi sahip çıkmadığı için dersaneye yazdırdık)
1,5 ayda annesigil (terör olaylarından dolayı)
Hani onlar gitti yalnızca 1 hafta yalnız kaldık onun sonunda da
Hamile kardeşi bize yakın bir şehre gelmişti
Onu neden çağırmadığımız için benimle tartıştı
Kardeşinin sorunlu bir hamileliği var
Erken doğum bekleniyor ki Allah var sıkıntısı olmasa çağırırdım
Ama öyle deyince attı benim tepem
Ben hiç doğurmadım doğurtturmadım da kimseyi ben burada rahatsızlansa birşeyden anlamam
Ama yok sen anlarım diyorsan çağır dedim
Bizimki biraz abartı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?