Bir sonun başlangıcı bu gün, bu gün 15 Şubat.. :(

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.500
3.818
448
Bugün bizim için bir sonun başlangıcıymış meğer, bugünün bir gün öncesi yani sevgililer günü annemi aradım kız kardeşimle bir yerlerde bir şeyler içeceğiz, haberin olsun dedim tamam dedi. O an bilmiyorum aniden, şimdi bu telefonu açacak bir annem olmasaydı...? diye geçiverdi içimden, Aman smuwiLa yine başlama diye kızdım kendime, öyle anlamlı bir günde seviniyorsun, nerden bileceksin ki bir sonraki günün bir sonun başlangıcı olduğunu? Anneme hasret kalacağımı nerden bilebilirdim?

Yerde görünce onu öyle, buz kestim, kulaklarım uğuldamaya başadı. Titreyerek yanına gittim, anne dedim cevap vermedi, elimle sarstım azıcık, anne neyin var deyince bilmiyorum, sol tarafım tutmuyor dedi, hareket ettirebildiği sağ elini bana doğru uzattı, elini tuttum ama o hali, dilinin kalınlaşması, yüzüme bakışı, korkusu? Gitmiyor gözümün önünden!

Ağladım, bağırdım, kardeşimi bıraktım yanına yardım çağırdım ev 5 dk' da mahşer yerine döndü.

İlk gittiğimiz de acil servise aldılar herkes ateşten, bilmem neyden orada yatarken benim annem beyin kanaması sebebiyle yatıyordu, herkes bize bakıyor, anneme bakıyor tüh tüh daha genç diyor..

O gece kimimiz hastane koridoru, kimimiz araba hepimiz bir yerde sabahladık, sabaha karşı uyumuşum biraz sabah ezanla uyandım içimde bir sıkıntı, koştum hemen hastaneye, aradan yarım saat geçmedi kardeşimin çığlıkları geldi. Doktor; ameliyat olmassa ölecek, ameliyatla da yaşama şansı % 10 demiş.

2 ameliyat geçirdi, hiç umudumu kaybetmedim, yoğun bakım kapısında sadece 5 dk. görebileyim diye saatlerce zevkle, aşkla bekledim. O an gelip çattığında içim içime sığmıyordu annemi görecektim çünkü, önlüğümü giydirdileler içeri doğru yol aldığımda kalbim pır pır, öylece yatıyordu annem, şükü sultan hani sen yatmayı sevmezdin, hadi kalk artık, bak hepimiz seni bekliyoruz, tüm sevdiklerin burda, hadi sevindir bizi dedim..

Hem için rahat etmez, kim bekleyecek bizi 5 dk. geç kaldığımız için pencerede?
Hem gece üzerimizi örtmezsen rahat edemezsin, annee! yine karnım ağrıyor, illa senin sıcak su şerbetinle geçecekmiş meret..
Anneee menekşelerini mi daha çok seviyorsun bizi mi? O ne biçim soru mu? Söyle çiçeklerine kıskancız biz ona göre..
Anneeeee, anneeeee!
Annelerim şimdi cevapsız...
Emir büyük yerdenmiş, sessizce kollarımızdan kayıp gittin, hiç bir şey yapamadık annem.

Tam 1 senedir her şeyim olan annem yok artık, tam 1 senedir annesizim, dedem taş bas bağrına, hayat devam ediyor diyor. Olmuyor, annemsiz ev ev değil, ben ben değil..

Öyle çok özledim ki onu, annemmiş bizi biz yapan,
O gidince canımız da gitti, bundan sonrası böyle sönük bir hayat işte, ne zaman anne kız görsem içim yanıyor, annem aklıma geliyor. Hiç bir şeyin tadı, tuzu yok artık.. Ne zaman bir ambulans görsem gözyaşlarımı tutamam, ne zaman bir tabut görsem içim parçalanır, eee smuwiLa hala korkar mısın tabuttan, cenaze arabalarından diye bir ses duyarım içimden..
Sesin kulağımda, yüzün aklımda açıp açıp videoları seyrediyorum, fotoğraflara bakıyorum, unut diyorlar, unutmam! unutamam ki annem, nasıl özledim seni bir bilsen, içim öyle yanıyor ki, hiç sönmeyecek bu ateş, bu boşluk hiç dolmayacak..

Son düzenleme:

ağlattın beni işyerimde yaa kıyamam sana ßen... anne baba kaybı gibi bi acı varmıdır Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. üzülme diyeeeemem o seninn anneen elbette için acıcak üzülceksin. ama bol bol dua et onuda orda huzursuz etme Allahım bbiran önce yanına almıs kurtarmış hepimizin gideceği yer orası

Allah sabır versin arkadaşım. Okurken göz yaşlarımı tutamadım.
Hiç bir teselli yaramaz bu acıya. Ölümlü dünya kimin ne zaman öleceği belli değil. Allah seni öbür dünyada buluştursun inşallah.
Annene dua edeceğim rahat yatsın. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin. nur içinde yatsın anneciğin. ne kadar içten yazmışsın . ağlayarak okudum

Canım sözün bittiği yerdeyim.Seni teselli edecek acını bir nebze azaltacak bir söz bulamıyorum.Allah sabır versin böyle büyük bir acı yaşamaışsın ama bak zor da olsa ayaktasın.Eminim anneciğin seninle gurur duyuyordur.Anneler evlatlarını asla bırakıp gitmez senin annen de hep seninle unutma sakın.

Anneciğinize Allah'tan gani gani rahmet dilerim.. Mübarek günde O'nun içinde dua edeceğim. Allah sevdiği kullarını erken yanına alırmış. Elden ayaktan düşürmemiş, kimselere muhtaç etmemiş, ne mutlu O'na...

ben de 3 şubatta 13 yaşımdayken kaybetmiştim annemi. zor bir süreçti tam da ergenlikteyken. şimdi hayal meyal hatırlıyorum ama acı hissetmiyorum sanırım çok zaman geçtiği için.

Bugün benim için çok zor bir gün, annemi kaybedince büyüdüm ben, annem gidince acının ne olduğunu anladım..

Amin, Allah razı olsun..

Hıçkırıklarla okudum ne söylenebilir ki hayatta belkide yaşanabilecek en acı şey anneyi kaybetmek.Mekanı cennet olsunnn RABBİM gani gani rahmet etsin inşAllah lütfen mesajın sonunada annen için bir fatiha rica et yapabileceğim en güzel şey bu olur ben okudum Allahım kabul etsin inşAllah.Rabbim sanada sabır versin arkadaşımm

Nur içinde yatsın anneciğin, Rabbim sizlere sabır versin gözlerim doldu okurken

Ağlattın beni mekanı cennet olsun anneciğinin..

Annenin yerini tutamam ama, ne zaman sıkıntın olursa benide bir anne bir abla olarak görmeni isterim

Canım benim ya

Nasıl yürekten sözler bunlar... Keşke elimden gelen bir şey olsaydı, seni tanımasam da acın aktı gitti gözlerimden. Keşke mümkünü olan bir derdin olsaydı da, yetişebilseydim bu acıya Ne kadar tanımasam da, içimi çok acıttın şimdi be SmuwiLa....

Ağlattın beni mekanı cennet olsun anneciğinin..

Annenin yerini tutamam ama, ne zaman sıkıntın olursa benide bir anne bir abla olarak görmeni isterim

Yaşım belki ondan ufaktır diye kuramadım ben bu cümleyi. Benim de aynen içimden bu geçmişti. Tercüman olduğun için kendi adıma da teşekkür ederim...

Bir kadın gidince,
şehrin tüm köprüleri,
çepeçevre devrilmiş,
umuda çıkan tüm geçitler dibe serilmiş gibidir.

Bir kadın gidince,
yağmurda ıslanmalar,
serseri arzular,
ve fırtınada ahşap bir sandalda küreğe asılmalar da
anlamını yitirmiştir öyle uluorta...

Renkli, kokulu mumlar yanmaz olur masada,

zümrüt ışıltılı, iç içe konulan tabaklarla donanmış,
görkemli ve şatafatlı akşam sofralarında,
şarkılara eşlik eden,
ince sesli nakaratlar yoktur artık...

Bir kadın gidince,
gül kokusu duyulmaz akşamları,
pencere başında bekleyen sevdalı bakışlar
ve artık
nerede kaldın diye merak ve korku ile soran da kalmaz.

KAPISI ANAHTARLA AÇILAN,
eşiği buz kesmiş kapılardan,
tek bir nida çıkmaz,
yuva da olmaz bu beton yığınlardan.

Bir kadın gidince,
lavobada fütürsüze yığılmış bulaşıklar ve
yıkanmayı bekleyen,
renkleri birbiri ile alabora çamaşırlar
kalıvermiştir başa...

Ödenesi faturalarla birlikte,
hayatın rengi de çekip gitmiştir,
ardına bile bakmadan.

Bir kadın gidince,
arkada ağlayan çocuk sesleri çığlık çığlığa,
anneciğim ne olur beni yapayalnız burada!

Umuda atılan imzalar,
ve ARTIK HÜKÜMSÜZDÜR diye geçmişi tescil eden,
nikah cüzdanı,
konsolun en üst rafında...

Alışverişe gidilen pazar arabası bile,
ağlamaklı kalakalmıştır,
ardiye olarak kullanılan,
şu ufacık odada.

Sabahları,
elektrik süpürgesinin sesi de duyulmaz artık,
aynı,
artık duyulmayan yemek kokuları gibi,
buharlaşır uçar tüm sesler semada...

Son desibel edilen hırçın kavgalar,
atılan kahkahaların,
ve en neşeli anların en önüne geçiverir bir anda...

Nasıl da nankördür hayat,
anıları katletmekden yana,
nasıl da cömerttir yakıp yıkmaya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…