az önce eşinin asabiyetinden bahseden bir arkadaşımızın konusunu okudum.bugün bende böyle birşey yaşadım.benim eşimde çok sinirli özünde iyidir ama birşeye kızdığımı içinden yaratık çıkıyor sanki.o arkadaşta demiş babası asabiymiş aynen benim eşiminde babası k.valideme ve çocuklarına çok çektirmiş dövmüşve şimdi eşim öyle.maddi sıkıntımız iş değişikliği ihtimalimiz ve eşimin yorucu ve uzun saatler süren işi bunlara neden oluyor anlıyorum ama artık çok yoruldum.k.validem uzakta ama kendisi bir k.valide adeta herşeye mana buluyor evde yüksek ses çıkarmaya yemeğe oğlumun koşmasına bile.hiç mutlu değilim en kötüsüde insan yanı tanımıyor.onun ailesinin yanındada benim annemin yanında da hep yaşadık bunları.mesela bugün iş yerine gittik oğlumla eşim avm de bir dükkanda çalışıyor.zaten bizim dükkanda kalmamızı istemez hiç 5 dk durdum çıktık oğlumla gezdik sonra tekrar geldik oğlum biraz şımarık o arada eşiminde elinde işi var yemeğe çıkacaktık o yüzden bekliyorum bende eşim birden patladı dükkanda başkalarıda varken ya çık git şurdan gezin gibi birşey dedi bağırarak bende yemek yemiyecekmiyiz dedim şuan hayır diye yine tersledi bende insan gibi söyle diye tersledim bastım çıktım üstüne s...git diye bağırdı eve git diyor.hayır dedim başka dükkana yürürken arkamdan geldi ve kolumu sıktı ve eve git dedi sırf inadından onu orda tersledim diye.daha sonrada telde 1 saat kavga ettik şuan ayrı odalardayız ya ben nerde hata yapıyorum.o evt iş yapmaya çalışıyor ve orda patron konumunda ama beni aşağıladığında sesimi kesip gidemezdim biliyorum eşim hiç düzelmeyecek hergeçen gün daha kötü bizim için.boşanmayı düşünüyorum ama işim yok 3 yaşında oğlum var en önemlisi onu babasız yaşatmak istemiyorum.kadın hep mi susmalı iş yerime gelme diyor bumu hatam ne olur birşeyler söyleyin ...
Eşiniz oğlunuzun hareketlerinden mi sinirlenip sizi tersledi?
Oğlum biraz şımarık demişsiniz mesela ne kadar?Ve bu şımarıklıkta BABASININ hiç mi payı yok?
Evet eşiniz kendisi uygun bulmadıgı sürece düzelmeyecek...Sizin yapacagınız en dogru şeu saygı yı yititrmeden sakinleşince münakaşa degil konuyu tartışma platformuna çekmeye çalışmak olabilir.İletişim erkeklerin çok bildigi bir konu degil.Zman içinde sakinleşince size neden ,ne şekilde rahatsız oldugunu güzelce söylerse düüzeltmeye çalışacagınız ifade edin.Tabii her istedigi düzelmeyecek bunun da altını çizin.Ve siz de aynı hakları isteyin.İstemesek de birer adım atarak uzalaşabiliriz.Böylece huzurlu ,saglıklı bir ortam olur evimizde ,çocugumuz güzel büyür diyebilirsiniz.
Asabiyet aileden geliyor olabilir.İş veya maddi durumlardaki zorlayıcı sebepler eşinizin çok çabuk parlamasına sebebiyet verebilir.
Şeker hastalığı gibi siniri zıplatan bir rahatsızlığı olabilir.Çok ve aşırı yorulmak ,dinlenememek onu sinirli yapıyor olabilir.
Başkaları önünde bağırma huyu varsa ben olsam ORTAM YARATMAZDIM.Mesela size davrandıgı gibi davransa degil iş yerine gitmek yemek yemek ,yüzüne bakasım gelmezdi.Allah kolaylık versin...
evt böyle bişey daha öncede başımıza gelmişti eşim işinde disiplinli hata bendeki hala gidiyorum yanına şımarık dedğim hareketli oğlum yerinde durmuyor ve lafta anlayacak yaşta değil henüz.bendemi acaba fazla tepki veriyorum ama gurur yapıyorum insan içinde tersleyince bende çıkışıyorum ve özür dileyeceğine beni suçluyor.gelmemeliymişim yüzünde sinirini stresini anlamıyormuşum efeleniyormuşum
dikkatinizi çeken farklı davranışları var mı eşinizin
aranız hep mi böyle yoksa iş yerine gidince mi böyle oluyor
Sen haklısın ama biraz Altan mı alsan acaba
Evdede mi böyle oluyor sürekli yoksa sadece iş yerine gidince mi oluyor
ev neyse deaz önce eşinin asabiyetinden bahseden bir arkadaşımızın konusunu okudum.bugün bende böyle birşey yaşadım.benim eşimde çok sinirli özünde iyidir ama birşeye kızdığımı içinden yaratık çıkıyor sanki.o arkadaşta demiş babası asabiymiş aynen benim eşiminde babası k.valideme ve çocuklarına çok çektirmiş dövmüşve şimdi eşim öyle.maddi sıkıntımız iş değişikliği ihtimalimiz ve eşimin yorucu ve uzun saatler süren işi bunlara neden oluyor anlıyorum ama artık çok yoruldum.k.validem uzakta ama kendisi bir k.valide adeta herşeye mana buluyor evde yüksek ses çıkarmaya yemeğe oğlumun koşmasına bile.hiç mutlu değilim en kötüsüde insan yanı tanımıyor.onun ailesinin yanındada benim annemin yanında da hep yaşadık bunları.mesela bugün iş yerine gittik oğlumla eşim avm de bir dükkanda çalışıyor.zaten bizim dükkanda kalmamızı istemez hiç 5 dk durdum çıktık oğlumla gezdik sonra tekrar geldik oğlum biraz şımarık o arada eşiminde elinde işi var yemeğe çıkacaktık o yüzden bekliyorum bende eşim birden patladı dükkanda başkalarıda varken ya çık git şurdan gezin gibi birşey dedi bağırarak bende yemek yemiyecekmiyiz dedim şuan hayır diye yine tersledi bende insan gibi söyle diye tersledim bastım çıktım üstüne s...git diye bağırdı eve git diyor.hayır dedim başka dükkana yürürken arkamdan geldi ve kolumu sıktı ve eve git dedi sırf inadından onu orda tersledim diye.daha sonrada telde 1 saat kavga ettik şuan ayrı odalardayız ya ben nerde hata yapıyorum.o evt iş yapmaya çalışıyor ve orda patron konumunda ama beni aşağıladığında sesimi kesip gidemezdim biliyorum eşim hiç düzelmeyecek hergeçen gün daha kötü bizim için.boşanmayı düşünüyorum ama işim yok 3 yaşında oğlum var en önemlisi onu babasız yaşatmak istemiyorum.kadın hep mi susmalı iş yerime gelme diyor bumu hatam ne olur birşeyler söyleyin ...
hep oluyor gerildiği anda susarsam bişey yok bende gerilirsem kıyamet kopuyor.evde yine susuyorum ama dışarda insan içinde yapınca gurur yapıyorum o an nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum.
hep oluyor gerildiği anda susarsam bişey yok bende gerilirsem kıyamet kopuyor.evde yine susuyorum ama dışarda insan içinde yapınca gurur yapıyorum o an nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum.
ev neyse de
başkalarının yanında bağırmayın eşinize
eve gelsin orda verirsiniz ayarını
haklıyken haksız olmuşsunuz
işyerinde çalışanların yanında bağırmasaydınız keşke
işyerine de gitmeyin
yalvarsa da gitmeyin artık
anca böyle öğrenir
sen de tam tersini yapmışın
dışarıda susup evde konuşacan
hiç mi görmedin
aldatma anlamında söylediysen kesinlikle yok teli ortada maillerini şifrelerini biliyorum dışarı bile çıkmaz.normaldede asabi yeri zamanı yok sinirlendiğinde susayım istiyor bende beni sindirmesin diye karşılık veriyorum iş büyük kavgalara kadar gidiyor.aslında 5.yılımız bu yıl böyle şeyler yaşıyoruz.yani lafları daha ağır küfürleri ve hakaretleri var.benimde hatalarım illa var bende onu ilk yıllarda çok bunalttım ben düzeldim ama şimdi o bana tahammül edemiyor.ve hemen geriliyor lafını esirgemiyor
yalvaracağını sanmam zaten.aslında durduğum 5 dk ama oğlum durmuyor oda geriliyor patlıyor.ben bağırmadım ama tersledim insan gibi söyle falan diyip bastım çıktım tavırla ama ne yapmalıydım .defelarca dedim insan yanında yapma diye.aynen belki sussam o üzülürdü buna ama neye yarar ben rezil olmuş olacaktım.bide terbiyesiz şimdi yatakta yatmıyor neymiş onu rezil etmişim orda abi gibi gördüğü biri uyarmış eşimi insan içinde yapma diye ben sebep olmuşşum bekarkende o işteydi eşim en ufak bi yanlışını görmemiş kimse ben sebepmişim herşeye
yalvaracağını sanmam zaten.aslında durduğum 5 dk ama oğlum durmuyor oda geriliyor patlıyor.ben bağırmadım ama tersledim insan gibi söyle falan diyip bastım çıktım tavırla ama ne yapmalıydım .defelarca dedim insan yanında yapma diye.aynen belki sussam o üzülürdü buna ama neye yarar ben rezil olmuş olacaktım.bide terbiyesiz şimdi yatakta yatmıyor neymiş onu rezil etmişim orda abi gibi gördüğü biri uyarmış eşimi insan içinde yapma diye ben sebep olmuşşum bekarkende o işteydi eşim en ufak bi yanlışını görmemiş kimse ben sebepmişim herşeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?