- 28 Temmuz 2008
- 7.750
- 4.854
- 773
- Konu Sahibi yasminapdr
-
arkadaşlar şimdi sizlere geçen hafta yaşadığım bir durumu anlatacağım..sabırla okuyup bana fikirler vereceğinize eminim.
geçen hafta eşimle basit bi konu yüzünden feci şekilde tartıştık.. eşimin ailesi tarafından etkilenen bir karakteri var..onlar ne dese her zaman doğrudur, o yapıda bir erkek..tartışma sırasında ağır konuşmasından sonra bana bende yine doldurulmuşsun sen dedim..eşim o sırada aldı eline telefonu her zamanki gibi annesini aradı..anne siz beni doldurmuşsunuz demesinmi!! kadın da ordan dinliyo.. neyse olayı çok uzatmayayım. çünkü sonrasında da baya şeyler yaşadık.. şimdi annesi benimle konuşmuyor. bu durum beni huzursuz ediyor. ha çok sevdiğimden falan değil. ama konuşmamak beni yoruyor.. çalışan bir bayanım. bugün yemeğe çağırdım onları.. sevgili kayınvalidem gelmek istememiş. ben aradığımda da açmıyor telefonu..
sizce ben ne yapmalıyım??
aranızda tartışma varken eşinizin annesini arayıp dolduruyormuşsunuz beni diye onlara dinletmesini duyunca ben şunu düşündüm.
eşinizin arada kalmaktan sıkılmışlığın tepkisi de olabilir. annesi bir taraftan siz bir taraftan birşeyler söyleyince o da ben aranızda kalmaktan sıkıldım. bak sen öyle diyorsun ama bak bu da böyle diyor demek için de olabilir..
ancak şu herşeyi anlatıyor aramızda sır yok annesi de herkese anlatıyor diyorsan işte durum farklılaşıyor..
önce sorunları kendi aranızda halletmeye bakın.. konuşun ona.. bazı şeyleri de büyütmeyin. silin demiyorum ama bir gerginlik olunca çorap söküğü gibi geliyor herşey..
siz çağırmışsınız gelmemiş.. olabilir..
anladığım hatasını anlamış. ya da ne biliyim ben büyüğüm o bana gelsin ayağına mı gideceğim diye düşünmüş olabilir. Sonuçta o hatalı da olsa sizin gitmeniz lazım..
siz huzursuzluk gitsin diyorsunuz.. bence gidin.. sorun nedir kim haklı kim haksız en başta sizi üzdüğüm için özür dilerim deyin.. siz vicdanen rahatlarsınız.. hani o büyüğünüz anneniz.. başkası olsa böyle olmaz tabi.. ondan sonra da hem çalışan bir bayansınız çok da sık sık görüşmeniz gerekmez..
bundan sonra hatalarınızı söylersiniz.. eşinizin de sizinde. biz içimizde yaşayamıyoruz en ufak birşeyin evimden dışarı çıkmasına rahatsız oluyorum.herşey dışarı çıkıyor diye.. buna daha dikkat etmemiz lazım diye..
arkadaşlar kayınvalideme gittim.konuyu kendi açtı ve açmasıyla bağırmaya başlaması bir oldu. beni konuşturmadı bir şey söylemeye kalkıyorum sesini yükselterek sesimi bastırıyo. daha sonra eşim geldi yanımıza. o da annesiyle bir olup üstüme geldi. baya birşeyler söyledi. hatta bazı konuları değiştirerek anlattı. bilmiyorum bizim sonumuz ne olacak!
haklısın arkadaşım.o günden snra hep sessiz kaldım eşime karşı. çünkü söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum. hani sözler vardırya karşındaki anlamıyosa susarsın zaten anlamıyodur gibilerinden. aynen o durumu yaşıyorum. o da hiçbişey olmamış gibi çok durgunsun hayırdır bişeymi oldu diyo:)) gülermisin ağlarmısın... sen olsan benim yerimde napardın???Inanamadim okuduklarima, ilk sayfada okuduklarima yorum yapacaktim, bu mesajiniz ile katlanmis yani.
Bir kere esiniz, kusura bakmayin ama olgunlasamamis bir erkek. Olgun bir erkegin yapacagi sey mi siz kavga ederken annesini arayip "anne siz beni dolduruyormussunuz" demek? Komik olan yani da bu durumun, genelde bu tarz hareketleri kadinlar yaparlar, yorulup bunalinca annelerini ararlar. Esiniz o kadar caresiz mi kalmis ki annesini ariyor?
Siz bir de bunlara ragmen hala alttan alma egilimindeymissiniz gördügüm kadariyla, yemege bile cagirmissiniz. Sabir tasi diye ifade edilen kelime sizi tasvir ediyor olabilir mi? Esimle kavga edecegim, sonra annesini arayacak, annesi bana küsecek, ben de onlari yemege davet edecegim?
Üstelik en son yasadiginiz olay daha da beter, kayinvalide ve esiniz bir olup sizin üzerinize mi geliyor? Esinizin ne olursa olsun karisina destek olmasi gerekmez mi? En azindan baskalarinin yaninda. Hani bu cocuk egitiminde bile kullanilir, cogunuzu savunursunuz baskalarinin yaninda zarar görmesini engellersiniz ama eve gidince cezasini verirsiniz...
Esiniz sizi hatali da buluyor olsa, eve kadar beklemesi gerekirdi. Tartismayi bitirtip sizi alip eve gitmesi gerekirdi.
Bence en büyük sorununuz esinizle, kayinvalide ile degil. Esiniz böyle davrandigi sürece, kayinvalide kapris de yapar, yüzünüze de bakmaz, arkanizdan da konusur, cünkü oglundan güc aliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?