Bir sünnet töreni meselesi

YasinSudeYagiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2020
42
56
3
34
Selamlar herkese
Oğlum uyuyunca bos kaldım kafama takılan bir meseleyi paylaşmak istiyorum.
Kayinbbam torunlarına beraber sünnet yapmak istiyor arti tüm masrafları karşılıyor. Eltimle pek muhatap değiliz ancak bu tören için mecburen muhatap olmak zorunda kaldık. Eltim müzikli bir tören istiyor ben sadece mevlüt taraftarıyim. Benim aklımda fanta tavuk pilav salata dan oluşan bir menü vardi. Ayrıca takı istemiyorum sanki insanları takı için bir araya toplamis gibi olmak bana ters. O ise tamam mevlüt olsun ama kirmizi et baklava vs li bir menü ve takı istiyor. Kesinlikle ortak paydada bulusabilecegimizi sanmıyorum. Zaten çocuklar arasında yaş farkı da var. Kendi oğluma takisizlik mütevazı bir sünnet yaparım. Ama kayınbaba ya ve eltime ayıp olur diyor bir tarafim. Kadın birde müzikten feragat etti. Bilmiyorum kötü uyumsuz da olmak istemiyorum. Esime de böyle yansıtmak istemiyorum. Ama kadınla ortak sunnetide asla istemiyorum.

Bu arada sünnet ertelendi zaten Corona bitinde müsade edilince yapılacak. Ama gene d e aklıma gelince sinirleniyorum

YAZİLANLARA İSTİNADEN
BAZİ AVAM CEVRElerde yapılıyor diyen kişiler benim cevremin avam olduğunu nereden biliyorlar. İnsanlar, SAYGİ denen kavrami hiç mi öğrenemeyecek. Sen yapmazsin, yapana cahil hhhahaha neden sarı kola, kara kola, beyaz kola gibi sacma sapan söylemlerde bulunamazsin. Ben misal asla yapmacagim bir şeyi baskasi yapınca ayyy cahil hihihihi hala kaldi mi yhaaa pipi töreni falan tepkier vermem çünkü insanlarin kültürlerine, aile yapıların ve kişiliklerine sonsuz saygı duyuyorum. SAYGİ kavramını bilmeyen, haddini de bilmeyen kişilere tek tek cevap yazamayacagim.

YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARİMA sonsuz teşekkür ediyorum. Haklısınız benim de fedakarlık yapmam gerekebilir. Eltimle Cok görüşmedigimiz için sinamadim ama itiraz eden, bozucu taraf olmak istemiyorum. Biraz akışına bırakacağım.

Son düzenleme:
kırmızı et ve baklava menüsü sünnet için sizin düşündüğünüzden daha uygun bana göre. ben olsam ben de öyle bir menü isterdim.
ayrıca kadın eğlenceli, müzikli birşey isterken bundan vazgeçmiş ve ana tema sizin istediğiniz gibi olacak. bence bu sizin tavuktan vazgeçmenizden daha büyük fedakarlık.
asıl konu şu: takı istiyor derken, gelenlere takı getirin mi diyeceksiniz ki o istiyor diye düşünüp dert edindiniz. zaten geleneklerimizde böyle durumlarda hediye/takı götürmek vardır. getirecek insanlar kendiliğinden getirecektir.
ha davet ederken takıyı araya sıkıştırıp insanları öyle çağırma durumu varsa o büyük görgüsüzlük.

Et olabilir çok dert olan ya da hayatta yapmam denilenecek bi durum değil. Maddi durum müsaitse zaten etli yemek daha iyi olabilir. Şöyle bi durumu dışarıda duysam tavuk olmuyor diye anlaşamadık dense, sorun çıkarmaya yer aramış derdim.
Takı konusuna gelince, benim kardeşimin sünnet merasimin de takı olmadı. 15-16 senelik mevzu. Annem takı istemiyorum dedi. Evet takı merasimi olmadı güya ama herkes takısını takmıştı yine ://

ama zaten kimse davet edilirken takını getir denmez ki. yani getirmek isteyen her türlü getirir. ha belki takı istemiyoruz denebilir insanlara ama ben onu da doğru bulmuyorum. o da çünkü "bak bizi fakir gördü istemiyor" gibi bir anlama varabiliyor.
belki sadece nazikçe hiç zahmette bulunmayın buyrun gelin gibi genel birşey söylenebilir.

Başlığınız bir kitap ismi gibi,
Bir Sünnet Töreni Meselesi...
Bana kalırsa, elti ile madem fikirleriniz zıt.. Ayrı yapın töreni, yani eşinize söyleseniz. Eşiniz de babasına söylese, takı işinde anlaşamayacak gibisiniz.

Vay arkadas, ne pipiymis. Kizlarda adet olunca tüh kaka olsun. Hatta büyüdüklerinde bile ped alinca utana sikila alsin.

Almak istedigin mesaj bu degil, soruna pek yardimci degil farkindayim. Ancak kadinlar olarak bunu niye kendimize yapiyoruz halen bu devirde? Niye halen bir pipiye bu kadar önem veriliyor?

Tabiki.
Zahmette bulunmayın bile denmez aslında. Davetiyeni verirsin bekliyoruz der kapatırsın konuyu. Olumlu ve olumsuz manada takının lafı geçmez.
Benim takı istemiyordu dediğim kısım şöyle, düğünde mesela takı töreni olur ya. Öyle bi tören olmadı. Ya da sepet, kutu falan konmadı. Oğlanı yakalayan taktı. Yakalamayan yakaladığına verdi. Takısız istiyor dediğim oydu. Haydi pamuk eller cebe mevzusu olmadı yani.

Golden pipi Benim çevremde, ailemde artık kimse yapmıyor sünnet düğünü. Hastanede hallediveriyorlar. Zamanla kaybolacak diye düşünüyorum.

Kadın bence gayet anlayışlı davranmış. Tavuk ve et arasındaki çizgiyi de anlamadım. Menüyü siz belirlemeseniz olmuyor mu illa siz mi belirlemek zorundasınız? KP karşılıyorsa bence o karar vermeli yemeğe. Biraz geri durmayı deneyin. Takı istemiyorsanız da kendi akrabalarınıza dersiniz istemiyorum diye. Eşinizinkine karışmayın. Gelen para size değil çocuğa geliyor ayrıca. Durumu olan getirir, çocuğa hesap açarsınız. Olmadı bağışlarsınız fakir ailelere. Sevap olur.

Sünnetteki takılar çocuğun hakkı, siz kendi düğününüz de de mi takı istemediniz onu merak ettim. Gerçekten meraktan soruyorum.

Eltiniz ana tema olan müzikten vazgeçip sizin istediğiniz gibi mevlüte tamam demişken siz neden onun size gösterdiği hassasiyeti gösterip eti kabul etmiyorsunuz ? Takıya gelnce sz istemesenz de takacak olan takıyor zaten bu sizin elnzde olan birşey değil.. Haaa birde yaptığınız şey dertsiz başıma dert açaymdan başka birşey değil şuan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…