- 17 Ağustos 2011
- 25.408
- 160.863
- 798
- Konu Sahibi YasinSudeYagiz
-
Var ben gittimHala yapan var mı sünnet düğünü falanNeyse...
Bugün de şasırdık çok şükürVar ben gittim
Anne de gelinlik gibi kabarık beyaz elbise giymişti
Ben tavuk etinden böyle törenlerde korkuyorum ;Allah korusun bozuk vs olsa başınıza dert ..o yüzden kırmızı et tercihim olurdu .Selamlar herkese
Oğlum uyuyunca bos kaldım kafama takılan bir meseleyi paylaşmak istiyorum.
Kayinbbam torunlarına beraber sünnet yapmak istiyor arti tüm masrafları karşılıyor. Eltimle pek muhatap değiliz ancak bu tören için mecburen muhatap olmak zorunda kaldık. Eltim müzikli bir tören istiyor ben sadece mevlüt taraftarıyim. Benim aklımda fanta tavuk pilav salata dan oluşan bir menü vardi. Ayrıca takı istemiyorum sanki insanları takı için bir araya toplamis gibi olmak bana ters. O ise tamam mevlüt olsun ama kirmizi et baklava vs li bir menü ve takı istiyor. Kesinlikle ortak paydada bulusabilecegimizi sanmıyorum. Zaten çocuklar arasında yaş farkı da var. Kendi oğluma takisizlik mütevazı bir sünnet yaparım. Ama kayınbaba ya ve eltime ayıp olur diyor bir tarafim. Kadın birde müzikten feragat etti. Bilmiyorum kötü uyumsuz da olmak istemiyorum. Esime de böyle yansıtmak istemiyorum. Ama kadınla ortak sunnetide asla istemiyorum.
Bu arada sünnet ertelendi zaten Corona bitinde müsade edilince yapılacak. Ama gene d e aklıma gelince sinirleniyorum
YAZİLANLARA İSTİNADEN
BAZİ AVAM CEVRElerde yapılıyor diyen kişiler benim cevremin avam olduğunu nereden biliyorlar. İnsanlar, SAYGİ denen kavrami hiç mi öğrenemeyecek. Sen yapmazsin, yapana cahil hhhahaha neden sarı kola, kara kola, beyaz kola gibi sacma sapan söylemlerde bulunamazsin. Ben misal asla yapmacagim bir şeyi baskasi yapınca ayyy cahil hihihihi hala kaldi mi yhaaa pipi töreni falan tepkier vermem çünkü insanlarin kültürlerine, aile yapıların ve kişiliklerine sonsuz saygı duyuyorum. SAYGİ kavramını bilmeyen, haddini de bilmeyen kişilere tek tek cevap yazamayacagim.
YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARİMA sonsuz teşekkür ediyorum. Haklısınız benim de fedakarlık yapmam gerekebilir. Eltimle Cok görüşmedigimiz için sinamadim ama itiraz eden, bozucu taraf olmak istemiyorum. Biraz akışına bırakacağım.
Bu ya da benzeriVar ben gittim
Birisi resmen gelinlik giymişti evlenirken alınan var ya oVar ben gittim
Burda pipi değil mesele peygamber efendimizin sünnetini yerinı getirmek adına yapılır. Oğlum oldu diye değildir cinsiyet veya pipı değerli olduğu için değil.
Haklısınız.Cerrahi bir müdahale olan sünnetle dini bir terim olan sünnet eşsesli iki kelimedir, birbirleriyle başkaca bir alakası yoktur.
Sünnet antik Mısır'da da görülen bir uygulama. Bugün Museviler de sünnet oluyor.
Bu sebeple olayı dini bir ritüel şeklinde okumamak lazım.
Kültürel ve folklorik yönü ağırlıktadır ve -varsa-sağlık yönü üzerinden bakmak lazım.
Burada sünnet işlemine bir eleştiri gelmedi, erkekliği kutsayan tören kısmı eleştirildi.
Arkadaşım konu coook farklı yönlere evrildigi için, tek tek cevap yazmak yerine konumun altına not düştüm.yaa konu sahibi hiçbişey yazmamış, bu saatte sırf bi gelişme var mı diye girdim foruma ben
acaba eltisiyle kavgaya mı tutuştu ? benim teorilerimden biri bu durumu eltiye üstünlük sağlama savaşına çevirdiği çünkü.
İslam tarihinde sünnet mevlidi ve sünnet için ikram edilen yemek kültürü var. Hz Ömer sunnet torenlerine katilirdi. Halifeliği süresinde evlilik ve hitan (sünnet) için yapılan eğlencelere ses cikarmazdi. Hz Zübeyr in sünnet yemeği yapılmıştır.Haklısınız.
Bir de mevlüt okutuluyor ya gerçekten çok tuhaf değil mi?
Kim baskattiysa artık artık bu geleneği.
Sünnet eğer İslam da olsaydı sadece, Yahudiler de bunu uyguluyor olmazdı.
Olay sadece sağlık açısından uygunluk olabilir.
Ve sünnet Müslümanlık için şart olsaydı İslamiyet geldikten sonra toplu sünnetler olurdu sahabeler arasında da.
Ben İslam tarihinde böyle bir şey okumadım.
Okuyan bilen varsa yazsın.
İslam tarihinde sünnet mevlidi ve sünnet için ikram edilen yemek kültürü var.
Zayıf rivayetler olarak okudum bunları.İslam tarihinde sünnet mevlidi ve sünnet için ikram edilen yemek kültürü var. Hz Ömer sunnet torenlerine katilirdi. Halifeliği süresinde evlilik ve hitan (sünnet) için yapılan eğlencelere ses cikarmazdi. Hz Zübeyr in sünnet yemeği yapılmıştır.
İslam tarihinde toplu sunnetlere rastlanır. evliya çelebi seyahatnamesinde bolca bahsetmstir. Hem dini yönünü hem kültürel yönünü ele almıştır. Merakınız varsa oradan yararlanabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?