bende öyleydim destek alıyorum şu an ilaçlar kullanıyorum daha iyiyim
merhaba muhakkak böyle hissetmene neden olan etkenler vardır. bu etkenlerden uzaklaşıp içine dönüp kendi isteklerine hoşlandığın şeylere yönelsen belkide bu durumu düzelte bilirsin.
insanın doktoru kendisi olacak bir yerde özellikle psikolojik durumlarda tabiki çevrede ailede çok önemli etken bu durumda....
sana böyle hissettiren nedir paylaşabilrimisin? sakıncası yoksa..
Fibromiyalji, osteoartritten sonra en yaygın olan arterit ilişkili hastalıktır. Halen günümüzde çoğunlukla yanlış teşhis konur ve yanlış anlaşılır. Karakteristikleri arasında yaygın kas ve eklem ağrısı, yorgunluk ve diğer semptomlar vardır. Fibromiyalji depresyona ve sosyal izolasyona neden olabilir. Fibromiyalji sendromunu (FMS) anlatırken, semptomlara değineceğiz, teşhisi ve tedavisinden bahsedeceğiz. Fibromiyaljinin hayatımızdaki etkilerinden de bahsedeceğiz. Bu etki FMS ile gelen büyük fiziksel ve psikolojik zorlanmadan dolayıdır. Bu zorlanmalar çalışma saatlerimizi azaltarak, gelir ve hatta iş kaybına yol açabilir.
Fibromiyalji sendromu semptomlar topluluğudur. Bu semptomlar bir arada oluştuğunda, belirli bir hastalığın veya hastalığın gelişme ihtimalinin çok yüksek olduğunun habercisidir. Fibromiyalji sendromunda şu semptomlar çoğunlukla gerçekleşir:
Anksiyete veya depresyon
Düşük acı eşiği veya hassas noktalar
Aciz bırakan yorgunluk
Geniş alana yayılmış ağrı
12 milyon Amerikalıda Fibromiyalji vardır. Çoğunluğu yaşları 25-60 arasında değişen kadınlardan oluşur. Kadınlar erkeklere nazaran 10 kat daha fazla bu hastalığa yakalanırlar.
Fibromiyalji her yerinizin ağrımasına neden olur. Felç edici yorgunluk semptomlarına sahip olabilirsiniz-hatta uyanırken bile. Vücuttaki belirli noktalara dokunulması bile acı verir. Şişlik, yoğun seviyede rahatsızlık veya dinlendirici olmayan uyku ve ruh hali rahatsızlıkları veya depresyon deneyimleyebilirsiniz.
Hiçbir egzersiz yapmadan ve hatta herhangi bir nedeni olmadan, kaslarınız sanki aşırı çalışmış veya çekilmiş gibi hissedebilirsiniz. Bazen kaslarınız seğirir, yanar veya bıçak gibi bir ağrı saplanır.
olabilirsin..googden tam öğrenebilirsiniz
Spor yap. Spor yaparken mutluluk hormonu salgılanıyor bu sayede böyle kötü şeyler düşünmezsin
Böyle düşünmenize sebep olan şey ne peki?:26:
kendinize bakın. Kuaföre gidin. Sizi seven insanlarla birlikte vakit geçirin. Açık havada yürüyüş yapin. Çok iyi gelir. Hobi edinin. Yeni insanlarla tanışın. Yeni kişiler size çok iyi gelecektir. Aklı gelen bunlar. Bende sizin gibiyim. Aynı durumda sayılırız. Bende hayatıma beni mutsuz eden insanları çıkarmakla başladım. Kimseyi umursamıyorum. Yeni arkadaşların bana çok geldi. Eski şeyler arada bi aklıma gelse de öncekine nazaran biraz daha iyiyim. Sizde başarabilirsnz.
Psikolojik destek alabilirsiniz,düzenlenen terapilere katılarak destek alabilirsiniz.
Su bulanmadan durulmaz
Herkesin dibe vurdugu anlar vardir
Gecmis basarilarini dusun
Daha once nasil basardim yine basaricam de
Hayat sen beni degil ben seni yoneticem de
Olumlama yap bolbol
Sen degerlisin ozellikle kendine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?