Bir takı meselesi

Düğünlerde takılan takılar yeni kurulan yuvaya destektir karşılıksız olması bana göre saçma eğer arada samimiyet varsa onunda zamanı gelince size destek olması lazım samimi olmadığım insana

Evlenene destekse takı meselesi karşılık verebilecek kişiden beklemek gayet normal bence enayi gibi önüne gelene takı takalım sonra unutalım buda aptallık olur aranızdaki bağa göre takın bence

Aramızdaki bağ çeyrek yada para takmalık değil benim gözümde

Laf arasında “Sen evlenirken şöyle destek olurum,şunu takarım.” şeklinde konuşan hiçbir arkadaşım dediklerini yapmadı ha bende beklememiştim zaten yani konuşmak bedava...

Bütçenizi zorlamayacaksa takın geri gelmeyeceğini düşünerek ama cumhuriyette pahalı sanırım. Hediye de alabilirsiniz ev için..

Bende onu diyorum biri 1700 biri 420 arada cok fark var insana bu devirde abisi ablasi takmiyo yadrganmiyo ama maddi deger acisindan zayif kaliyorsa sana ceyrek ozaman kunye kelepce bsey tak enazindan hatira diye hic cikarmaz

Evet 👍 sanırım öyle yapacağım

Bu durumda kalmış olsaydım , ne yapardım diye sordum kendime.
Geri döneceğini hiç beklemeksizin cumhuriyet takardım.
Ancak şunu da yapabilirdim. Düğünden bir ay kadar önce Esse, Bernardo, Karaca, Paşabahçe vb. Tarzı bir mağazadan 1,000 tl’lik bir hediye çekini zarif bir kutu içinde verirdim. Bu da şık ve ayni zamanda gayet yeterli bir hediye olurdu.

Benimde çok yakın kız arkadaşlarım var en yakınlarıma canı gönülden sevdiklerime durumum yettiği kadar bilezik alacağım diğer normal kız arkadaşlarımla bileklik tarzı bir şey almayı düşünüyorum.
Karşılığını beklemiyorum sadece o insanın bende ne kadar emeği var benim onda ne kadar emeğim var gerçekten onu seviyor muyum ölçüsüne göre takı takmayı tercih ediyorum.

😔😔 konuyu açma sebebim. Kalbim mi kötü yazdım ya sanki sürekli yanımda olmak zorundaymış gibi kız 1 saatlik mesafeye gidecek diye acaba takmasam mı düşüncesi sardı
Yanınızda olamaz elbette ama atıyorum düğünün olsa sana bu değeri verip destek olacak niteliktemi bunları düşünmek sizi kötü kalpli yapmaz yada senin gönlünden ne kopacaksa buna tavır yaparmı beklenti içindemi bunlar onu kötü yapar bence

Bu durumda kalmış olsaydım , ne yapardım diye sordum kendime.
Geri döneceğini hiç beklemeksizin cumhuriyet takardım.
Ancak şunu da yapabilirdim. Düğünden bir ay kadar önce Esse, Bernardo, Karaca, Paşabahçe vb. Tarzı bir mağazadan 1,000 tl’lik bir hediye çekini zarif bir kutu içinde verirdim. Bu da şık ve ayni zamanda gayet yeterli bir hediye olurdu.

Fikriniz çok güzel. Ben bilezik alıp ev hediyesi daha küçük 100 200 tl ilk birsey alayım diyorum sizce nasıl olur

Yanınızda olamaz elbette ama atıyorum düğünün olsa sana bu değeri verip destek olacak niteliktemi bunları düşünmek sizi kötü kalpli yapmaz yada senin gönlünden ne kopacaksa buna tavır yaparmı beklenti içindemi bunlar onu kötü yapar bence
Tavır yapacagını sanmam ama bekler gibi geliyor

Benimde çok yakın kız arkadaşlarım var en yakınlarıma canı gönülden sevdiklerime durumum yettiği kadar bilezik alacağım diğer normal kız arkadaşlarımla bileklik tarzı bir şey almayı düşünüyorum.
Karşılığını beklemiyorum sadece o insanın bende ne kadar emeği var benim onda ne kadar emeğim var gerçekten onu seviyor muyum ölçüsüne göre takı takmayı tercih ediyorum.

Şu an benim yerimde olsanız ne yapardınız

Fikriniz çok güzel. Ben bilezik alıp ev hediyesi daha küçük 100 200 tl ilk birsey alayım diyorum sizce nasıl olur
Tavır yapacagını sanmam ama bekler gibi geliyor
Bana göre bilezik takılacak kişi kardeştir yeğendir yada can ciğer arkadaştır bu seviyede ise hiç bakmayın zaten takın ama giderse sizi ayda yılda bir hatırlayacak kişiye fazla gelir

Ailemden çevremden sana ne takıldıysa en az onu tak diye gördüm böyle öğrendim. Benim çevremde düğünde takılan altın bir nevi borç olarak görülüyor. Ben arkadaşlarımdan sonra evlendim hep. Bekar ve çocuksuz da olduğumdan kolay seyahat edebildim. Uçak masrafı takılan çeyrekler yarımlar... Neredeyse hepsi farklı nedenlerle gelemedi düğünüme. Benim çeyrekler yarımlar puf oldu. Hatta durumu oldukça iyi bir arkadaşım açık açık cumhuriyet altını istedi. Şatafatlı bir ortamda olacaktı düğünü. Taktım ben de... Helali hoş olsun arkadaşlarım sevdiklerimdi hepsi ama insan karşılık görmeyince içi buruluyor. Artık geri gelir diye takı takmıyorum.

Sevdiğin, mutlu etmek istediğin biriyse yapabileceğinin en güzelini yap ama taktığın geri gelmezse pişman olmayacağın büyüklükte olsun. Maddi durum el veriyorsa, zor zamanınızda yanınızdaysa en az yarım altın takmanız uygun olur. Bilezik de fazla geldi gözüme. Hediyelik 10 g bilezik olsa 2.500tl yi geçer. Yarım ya da cumhuriyet diyorum ben.

Şu an benim yerimde olsanız ne yapardınız

Aslında bunun cevabını verdim.

O kişinin sizde ne kadar değeri var onu siz bilirsiniz ve siz geri alır mıyım endişesine girdiğinize göre bence tam olarak ona karşı sevgi de hissetmiyorsunuz. İnsanlara bir şey borçlu değilsiniz. Sizden de uzaklaştığını söylüyorsunuz.
Benim yakın arkadaşlarım evlilik sürecinde benden uzaklaşmaz daha çok yazar keza bende öyle. Kız sizden de uzaklaşmış. Bence o kadar abartmanıza gerek yok. Güzel uygun fiyatlı bir bileklik alın o da sizin düşünceli insanlığınıza kalır karşılığını beklemeyin.

Ailemden çevremden sana ne takıldıysa en az onu tak diye gördüm böyle öğrendim. Benim çevremde düğünde takılan altın bir nevi borç olarak görülüyor. Ben arkadaşlarımdan sonra evlendim hep. Bekar ve çocuksuz da olduğumdan kolay seyahat edebildim. Uçak masrafı takılan çeyrekler yarımlar... Neredeyse hepsi farklı nedenlerle gelemedi düğünüme. Benim çeyrekler yarımlar puf oldu. Hatta durumu oldukça iyi bir arkadaşım açık açık cumhuriyet altını istedi. Şatafatlı bir ortamda olacaktı düğünü. Taktım ben de... Helali hoş olsun arkadaşlarım sevdiklerimdi hepsi ama insan karşılık görmeyince içi buruluyor. Artık geri gelir diye takı takmıyorum.

Sevdiğin, mutlu etmek istediğin biriyse yapabileceğinin en güzelini yap ama taktığın geri gelmezse pişman olmayacağın büyüklükte olsun. Maddi durum el veriyorsa, zor zamanınızda yanınızdaysa en az yarım altın takmanız uygun olur. Bilezik de fazla geldi gözüme. Hediyelik 10 g bilezik olsa 2.500tl yi geçer. Yarım ya da cumhuriyet diyorum ben.

Yok 1400 1500e künye tarzı bileklikler var suan moda olan öyle birsey olur mu acaba

Tabıı siz bilirsiniz de 1,000 tl ilk bir çek yeterince zarif jest zaten. Bilekliği de en az 600/800 bandında alacaksınız. Ayar 14 olacak. O sanki gözünüze az gelmiş de ilave ufak bir hediye almış olacaksınız. Yani aslında o şekilde de yapsanız yine bir 1,000 lira harcayacaksınız. Aslında bu konu bana da iyi geldi. Çok yakın bir arkadaşımın kızı evlenecek Temmuz’da.. ben de zaten ya bir Ata ya da 1,000 ilk bir çek düşünüyordum. Ama şu da olabilir. 700/800’e tam onun sevdiği tarzda bir çift küpe hediye edebilirsiniz. Değiştirme kartı ile birlikte (kuyumcu ile mutabık kalırsınız) O da anlamlı bir hediye olur.

yazık parana ya. Ben 10 yıllık samimi arkadaşım evleniyor diye nişanına kınasına nikahına düğününe ayrı elbise aldım. Ayrı ayrı hazırlandım. Her derdinde sorununda yanındaydım. Evlendi başka şehirde. Şimdi nişanlıyım bi kere sormadı ne yaptın nasıl gidiyor diye. Tavsiye almak istesem randevu almam lazım herhalde. Uzak şehirlere gidenler değişiyor gerçekten. Yine de siz bilirsiniz çeyrek altın da az değil bence cumhuriyeti kim kaybetmiş.

Aslında bunun cevabını verdim.

O kişinin sizde ne kadar değeri var onu siz bilirsiniz ve siz geri alır mıyım endişesine girdiğinize göre bence tam olarak ona karşı sevgi de hissetmiyorsunuz. İnsanlara bir şey borçlu değilsiniz. Sizden de uzaklaştığını söylüyorsunuz.
Benim yakın arkadaşlarım evlilik sürecinde benden uzaklaşmaz daha çok yazar keza bende öyle. Kız sizden de uzaklaşmış. Bence o kadar abartmanıza gerek yok. Güzel uygun fiyatlı bir bileklik alın o da sizin düşünceli insanlığınıza kalır karşılığını beklemeyin.

Anladım ama maalesef biraz uzaklaştık ki evlenince bu DHA da artar.
Bileklik fiyatı ne kadar olmalı su durumda peki

Back
X