• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir takım aile meseleleri

kızlar selam
ben 2 aylık evliyim.. babamdan kalma 3 daire vardı. biri benim diğer 2si abimn sorun etmedim..
abimn bir takm borçları vardı konustuk benm kirayı istedi bende ben evlenene kdr alabilirsin dedim. tamam dedi 2 yıldır o aldı..
(annem halam abim yengem fln altlı ustlu kalıyoruz. )
ben evleneli 2 ay oldu abimler memleketten ev almışlar ankarada ki 2 evi kiraya vereceklermiş. bende söyledim kiramı alacağım. abim tlfnda tamam dedi.
ama ankaraya eşyaları toplamaya geldiklerinde yıl sonuna kadr kirayı alacağım nakliye bilmem ne fln var dedi. bende kabul etmedim bu duruma kbakma abi dedim.. ben eksi bakiyede ilerliyorum yeterince fedakarlık yaptım ben seni üzmedim sende beni üzme dedim. oradan hala atladı yarısını ben alacağım dedi kbakma hala dedim bu zamana kdr neden almadın dedim beni mi bekledin abinn borçları vardı dedi bende yeni evlendim benmde borçlarım var dedim. hem kredi hem kira yetişemiyorum kbakma dedim sizin kendnz söylemnz lazm dedim. Abimde tamam o zaman kiracıyla konusuruz hesap numaranı veririz dedi. Şimdi annemden öğreniyorum hala sürekli laflar söyluyormuş. evlendi kocası baksın bilmem ne diye ? hala hep abimden yana oldu zaten bi kere de bu da kızın hakkı demedi.. hep abime.. canımı çok sıktı bu durum.. helal etmıyorum hiç bir hakkımı. keşke en basından kötu olsaydım.. bunu da içimi rahatlatmak anlamnda anlattım..

Konunuz o kadar tanıdık ki, hala detayı falan hatta. Acaba başka bir üyelikle daha önceden açmış mıydınız bu konuyu?

Sana güvenip mi borca girmiş canım zaten 2 daireyi o almış daha ne fazlasını almış

kızlar selam
ben 2 aylık evliyim.. babamdan kalma 3 daire vardı. biri benim diğer 2si abimn sorun etmedim..
abimn bir takm borçları vardı konustuk benm kirayı istedi bende ben evlenene kdr alabilirsin dedim. tamam dedi 2 yıldır o aldı..
ben evleneli 2 ay oldu abimler memleketten ev almışlar ankarada ki 2 evi kiraya vereceklermiş. bende söyledim kiramı alacağım. abim tlfnda tamam dedi.
ama ankaraya eşyaları toplamaya geldiklerinde yıl sonuna kadr kirayı alacağım nakliye bilmem ne fln var dedi. bende kabul etmedim bu duruma kbakma abi dedim.. ben eksi bakiyede ilerliyorum yeterince fedakarlık yaptım ben seni üzmedim sende beni üzme dedim. oradan hala atladı yarısını ben alacağım dedi kbakma hala dedim bu zamana kdr neden almadın dedim beni mi bekledin abinn borçları vardı dedi bende yeni evlendim benmde borçlarım var dedim. hem kredi hem kira yetişemiyorum kbakma dedim sizin kendnz söylemnz lazm dedim. Abimde tamam o zaman kiracıyla konusuruz hesap numaranı veririz dedi. Şimdi annemden öğreniyorum hala sürekli laflar söyluyormuş. evlendi kocası baksın bilmem ne diye ? hala hep abimden yana oldu zaten bi kere de bu da kızın hakkı demedi.. hep abime.. canımı çok sıktı bu durum.. helal etmıyorum hiç bir hakkımı. keşke en basından kötu olsaydım.. bunu da içimi rahatlatmak anlamnda anlattım..
İstediği kadar konuşsun o sizin hakkınız. Ayrıca ne demek evlendi kocası baksın o ev size babanızdan yadigar o zaman abiniz de adam gibi işte çalışsın ailesine baksın babasından kalan mallara niye ihtiyaç duyuyor?

Erkeğe 2 kıza 1 hak düşer. Ayette geçiyor ama verdikçe sömüren insanlara biraz açık gözlü olmak lazım sizin hakkınız olan bir şey işin bırakın konuşsunlar
orası öyle de e erkek kardeşler de boşanma da ya da zor durumda kızkardeşlerine yeğenlerine bakmak zorunda hangi erkek kardeş bakıyor ben hiççç görmedim de

Benim babam üvey. Annemle ortak bir erkek çocuklari var. dünya bir yana katdesim bir yana. Üvey babamin 4 dairesi var. 1 tanesini annemle çalisarak aldilar diger 3 tanesi kendi ailesinden miras kalmis. Gecen yil 4 daireyide bende hak sahibi olayim diye annemin üzerine yapti. Bazı aileleri anlamiyorum. Ah var günah var. Hakkınızı yedirmeyin

Erkeğe 2 kıza 1 hak düşer. Ayette geçiyor ama verdikçe sömüren insanlara biraz açık gözlü olmak lazım sizin hakkınız olan bir şey işin bırakın konuşsunlar

Evet dinimizde böyle bir kural var. Ama bu kural kondugu zamanlarda kız cocuklari diri diri gömülüyormuş ve bu kural devrim gibi olmus. Şuanki durumda eşit olmalı.

iki evin abinize gecmesi babanizin arzusu muydu? degilse o noktada esit bolunmeli diye itiraz etmeliydiniz. etmediniz ustune kirayi verdiniz. o yetmedi hala cikiyor yirtik dondan cikar gibi.. halaya ne dusuyor? babaniz size birakmis.. hayir deyin gecin insanlara bundan sonra. taviz tavizi doguruyor. kiraciyi arayip tapu benim ustume ya bana yollarsiniz kirayi ya da evimden cikarsiniz deyin. insanlari devreden cikarin. mulk sizin neden abiniz veriyormus hesap numaranizi vs. size evet demisler de iclerinden ikna olmamislar. ister esin olsun ister olmasin, ister on dairen olsun ister bir.. mal sizin. uzerinde tasarruf etme hakki da sizin.

Dünya malı insanı kardeşlik duygusundan bile ediyor hale bak. Hem adaletli bölüşme hemde iki sene kirayı cukkalayıp kendine baska ev al bide üstüne yarısını alıcam de. Parayı mezara götürecek heralde ama kendini kullandıran insanlara da uyuz oluyorum hakkını korkmadan alman lazımdı çoktan

kızlar selam
Sen o evi direk sat. O açgözlü abi asla yedirmez sana o evi. Hep sıkıntı yaşatır şimdi cozsen yarın bir gün gene sıkıntı çıkarır. Sat başka yerden al

Back
X