Bir tatil meselesi

öğretmene bak imla hatalarına bak
nasıl öğretmen anlamadım
yapacam gelecem gidecem

gerçekten ufakla tatile giderken büyüğü hiç mü düşünmediniz
ben aklımdan bile geçiremem yaa

bu arada eşinizle sorunlarınız var boşanın
büyüğü oraya atıp küçükle keyif çatmayın
Ne kadar ayıp ne demek öğretmene bak ya falan .Benim öğretmenliğimi imla hatalarına göre mi puanlıyorsunuz.Malesef sizin gibi cahillerle uğraşmakta zor.Şekile takılıp kalan.

Sayfa 12 de ayrıntılı yazım var okuyunuz lütfen .....

Arkadaşlar mrb.Ben şu anda ücretsiz izinde olan bir öğretmenim.Küçük oğlum var 2 yaşında onla köyde duruyoruz. Eşim ve büyük oğlum okul açıldığı için başka bir şehirdeki evimize gittiler. Oğlum babasının okuluna gidiyor zaten birlikte gidip geliyor yeme içme bakım hiç sorun yok gayet rahatları yerinde.Sorunum şu yazın tatile gitmek istedik ama bir türlü gidemedik .Acaba ben şimdi her yer sakinken ve ucuzlamışken küçük oğlumla tatile gidebilirmiyim .Mersin yakın bizim buralara hemde kuzenim var orda bir şey olursa.Apart tarzı bir yer tutsam her gün oğlumla denize gitsek gelsek .Eşim çok sıcak bakmadı ama nasıl ikna edeyim ya da gideyim mi sizce .Yanımda gelebilecek kimse de yok malesef ..
Eşiniz bu duruma sıcak baksa zaten anormal olurdu . Evde bir koca bir çocuk daha var bunu fark edin lütfen . Yanınızdaki çocuğun size ne kadar ihtiyacı varsa büyük çocuğunuzunda var . Her şey yeme içme çocuğun bakımı değil . Çocuk okula başlıyor anne yok nerde tatilde. O çocuğunda hakkı var tatile. Bu düşüncenizi rafa kaldırın.
Vallahi ben eşimsiz anamın evinde 2 gün duramıyorum demek ki çocuğum olunca bir saat kalamam millet tatillere gidiyor. Ben mi anormalim yoksa millet mi anlamadım 🙊

Kimse cocugunun duygusal durumunu düşünmüyor siz çok düşünüyorsunuz gördük 13 sayfa boyu... şiddete meyilli babasını yanında -ki oğluma da kötü davrandığı oluyor demissiniz- yalnız bırakmışsınız çocuğu... tatil düşünüyorsunuz... evet 4ayda bebegini bırakanlar kötü anne siz iyi annesiniz tamam :) öğretmen insanin pedagojiden haberi yok tövbe tövbe... konuştukça batıyorsunuz...
Ben yanında olduğumdada kızıyor babası malesef.4 ayda bebeğini keyfine bırakanları dedim iyi okuyunuz.Mahalle ağzı gibi mesaj yazanlar var demiştim ha onlardan biride sensin şu an.Benim nasıl bir öğretmen olduğumdan hiç bahsetmiyorum bile velilerin dönütlerinden anlayabiliyorum çünkü.Pedogoji derya deniz her birini uygulayamayabiliyoruz ya da bizde öğreniyoruz insanız sonuçta.

Eşiniz bu duruma sıcak baksa zaten anormal olurdu . Evde bir koca bir çocuk daha var bunu fark edin lütfen . Yanınızdaki çocuğun size ne kadar ihtiyacı varsa büyük çocuğunuzunda var . Her şey yeme içme çocuğun bakımı değil . Çocuk okula başlıyor anne yok nerde tatilde. O çocuğunda hakkı var tatile. Bu düşüncenizi rafa kaldırın.
Vallahi ben eşimsiz anamın evinde 2 gün duramıyorum demek ki çocuğum olunca bir saat kalamam millet tatillere gidiyor. Ben mi anormalim yoksa millet mi anlamadım 🙊
Canım o eşinle alakadır.Ya eşini çok seviyorsun ya da eşin izin vermiyordur. Millet dediğin benim sanırım .Tatile hiç gitmedim. Acaba gitsemmi diye heveslendim. Ve ilk defa büyük oğlumla bu kadar ayrı kaldık .Hiç ayrılmamıştık. O da biraz zorunlu bir durum oldu okullar açıldığı için.Küçükte çok huysuz olunca böyle yapalım dedik.

Ve siz bu adamla çocuğu yolladınız, tatile çıkıp keyif yapacaksınız? Hanımefendi bence sizde bir psikologa görünün, kuzuyu kurda teslim etmişsiniz resmen, yazık değil mi çocuğunuza . İkinciyi doğurunca ilkinden el etek çekmek ne demek? Akıl alır gibi değil asıl onunla tatil yapın, ilgi gösterin ki kendini dışlanmış hissetmesin diyeceğim ama zaten dışlıyorsunuz. Bu tavır çocuğunuzda umulmadık yaralar açar, evlat ayrımı yaptığınızı düşündürür, büyük olan küçüğe bilenir çocukların bile arasını açarsınız. Hakkaniyetinizi kaybetmişsiniz biraz silkelenin bence.
Bakınız burda yanlış yazdığım bir kelime yüzünden çocuğumu dışlamış sevmiyor imajı verdim sanırım .Buna açıklma yapmaya bile gerek yok canım ciğerim çünkü ikiside .Zorunluluk durumundan dolayı ayrı kaldık dedim o an düşününce öyle olnası mantıklı gelmişti. Ama dediğim gibi sizleri sayesinde fark ettim. Çünkü küçük çocuk beni çok yoruyor kafam allak bullaktı .Gece dört beş kere kalkıyordu şimdi köyde emmeyide bıraktırdım .Öyle bilenecek bir çocuk değil.Küçük oğlum abisine baba diyor hatta araları çok iyidir. Çok bilinçli bir çocuktur büyük oğlum.

O kadar cimri bir adam sizin gereksiz yere ücretsiz izne ayrilmaniza nasıl izin verdi? Herşeye karışıyordu buna karişmadi mi? Bu kadar sorunun içinde küçük çocukla tatile gitme düşüncesi nereden çıktı? Zaten evden uzaktasiniz yani tatil keyfi ne alaka? Bir de bu kadar sorunun içinde niye 2. çocuk?
Cimri bir adamdır ama bu konuda değil.Hatta ben işe başlayım bakıcı tutalım dedim .Hiç uğraşmak istemedik bakıcı falan . Ücretsiz izin daha kolay geldi .2.çocuğu bende kendime soruyorum neden diye...

Kusura bakmayın ama kocanız kötü bir insansa kötü bir rol modelse hele hiç bırakmamanız lazımdı. Hele hele okula yeniden başlayan bir çocuk annesine bırakılmaz. Çocuk kendini sizin gözünüzde önemsiz hisseder size ifade etmese de…
Benim kuzenim mesela çocuklarını bırakmaz ama kocasını uzun süre bırakır alır çocukları gider yazlığa o bile bana ters geliyor. Çocukları babasından ayrı tutmak da doğru değil bence.
Ben çekirdek aile üyelerinin cidden kötü bir zorunluluk olmadıkça ayrı kalmamasını doğru buluyorum .

Ne kadar ayıp ne demek öğretmene bak ya falan .Benim öğretmenliğimi imla hatalarına göre mi puanlıyorsunuz.Malesef sizin gibi cahillerle uğraşmakta zor.Şekile takılıp kalan.
öğretmendir bize kuralları kaideleri öğreten dilbilgisi vs gibi konularda
büyük platformda bişey paylaşırken bence en çok sizler dikkat etmelisiniz

Ben yanında olduğumdada kızıyor babası malesef.4 ayda bebeğini keyfine bırakanları dedim iyi okuyunuz.Mahalle ağzı gibi mesaj yazanlar var demiştim ha onlardan biride sensin şu an.Benim nasıl bir öğretmen olduğumdan hiç bahsetmiyorum bile velilerin dönütlerinden anlayabiliyorum çünkü.Pedogoji derya deniz her birini uygulayamayabiliyoruz ya da bizde öğreniyoruz insanız sonuçta.
ve o çocuğa kızılırken çocuk yalnız
yanında anne yok kardeş yok
korkusu iki katına çıkar daha da üzülür annem yok diye
hiç mi düşünemiyorsunuz?

Neyi savunuyorsunuz çözemedim çocuğa kızıyorsa yalnız bırakmayacaktınız küçücük çocuk sizin çekemediğiniz adamı niye çekiyor? Yani biz ne desekte önemi yok bence çünkü siz ortada yanlış görmüyorsunuz bir aylığına da olsa kendinizi o adamdan kurtarmışsınız tatil yapıp keyif çatma derdindesiniz.

Yorumlarınızın birinde bile üzülme hissetmedim hala tek derdiniz ama kocam kötü ama kocam şöyle bende size şunu soruyorum ama sizin ÇOCUĞUNUZ ama okula başladı ama sağlıklı beslenmesi gerekiyor ama anneye ihtiyacı var. Neyse gene boş yaptım.. Zamanla öğrenilecek birşey değil demek ki bazı şeyler

Bu mesajinizla sahtiniz, sahbaz oldunuz. Yani soylenecek o kadar sey var ki, ama cahillerle ugrasmak da zor. 🤦‍♀️

Canım o eşinle alakadır.Ya eşini çok seviyorsun ya da eşin izin vermiyordur. Millet dediğin benim sanırım .Tatile hiç gitmedim. Acaba gitsemmi diye heveslendim. Ve ilk defa büyük oğlumla bu kadar ayrı kaldık .Hiç ayrılmamıştık. O da biraz zorunlu bir durum oldu okullar açıldığı için.Küçükte çok huysuz olunca böyle yapalım dedik.
Eşimi bırakmaya kıyamam izinle ilgisi yok. Millet dediğim genel konuştum . En büyük sorun büyük oğlunuzu bırakmak zaten. O ne kadar iyi görünse de evde annesinin olması başka.

Eşimi bırakmaya kıyamam izinle ilgisi yok. Millet dediğim genel konuştum . En büyük sorun büyük oğlunuzu bırakmak zaten. O ne kadar iyi görünse de evde annesinin olması başka.
Çocuk mu eşiniz:)) Cevap veriyorum siz de normal değilsiniz konu sahibi de... sormuşsunuz ya ona istinaden.

Mesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
Sizin bu yaşta baş edemediğiniz, psikolojinizi bozan bir adamla ufacık çocuğunuz nasıl baş edecek?
Siz derdinizi birilerine anlatıp en azından anlık rahatlarken o üzülüp, kırılıp, korktuğunda kime sığınacak?
Her gün annesi okula gelen arkadaşlarını gördükçe iç geçirmeyecek mi?
Yada tadını özlediği yemeği kimden isteyecek?
Amacım kimseyi kırmak istemem ama şu yaptığınızın anaçlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.
Benim kafam rahat olsun diye çocuğunuzu heba ediyorsunuz, gerçekten çok yazık.
Burada mesleği olmadığı, çocuğunun gelecekte ki maddiyat kaygısı yüzünden kendisine eziyet eden adama katlanıp, aynı yatağa giren kadınları okuyoruz. Birde boşanamadığı için eleştiriliyorlar.
Sizin mesleğiniz var, maddi kaygınız yok ama evladınızı sorunlu evliliğinizin tüm yükünü yüklemişsiniz.
Ben eşinizle aynı eve dönün, mutsuz yaşayın demiyorum.
Sizi evinizden kaçıran adamı boşayıp evlatlarınızı kucaklayın diyorum.
Umarım başarırsınız, yoksa oğlunuz yaşatılanların intikamını büyüyünce alacaktır sizin.

Çocuk mu eşiniz:)) Cevap veriyorum siz de normal değilsiniz konu sahibi de... sormuşsunuz ya ona istinaden.
Evet çocuk değil . Ben evlendiğimde 1 yıl üniversiteye gittim yalnız kaldı zaten. Her şeyin çocuklukla ya da izin verip vermemekle ilgisi yok.

Sizin bu yaşta baş edemediğiniz, psikolojinizi bozan bir adamla ufacık çocuğunuz nasıl baş edecek?
Siz derdinizi birilerine anlatıp en azından anlık rahatlarken o üzülüp, kırılıp, korktuğunda kime sığınacak?
Her gün annesi okula gelen arkadaşlarını gördükçe iç geçirmeyecek mi?
Yada tadını özlediği yemeği kimden isteyecek?
Amacım kimseyi kırmak istemem ama şu yaptığınızın anaçlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.
Benim kafam rahat olsun diye çocuğunuzu heba ediyorsunuz, gerçekten çok yazık.
Burada mesleği olmadığı, çocuğunun gelecekte ki maddiyat kaygısı yüzünden kendisine eziyet eden adama katlanıp, aynı yatağa giren kadınları okuyoruz. Birde boşanamadığı için eleştiriliyorlar.
Sizin mesleğiniz var, maddi kaygınız yok ama evladınızı sorunlu evliliğinizin tüm yükünü yüklemişsiniz.
Ben eşinizle aynı eve dönün, mutsuz yaşayın demiyorum.
Sizi evinizden kaçıran adamı boşayıp evlatlarınızı kucaklayın diyorum.
Umarım başarırsınız, yoksa oğlunuz yaşatılanların intikamını büyüyünce alacaktır sizin.
Ama öyle demeyin eşi çok sorunlu konu sahibinin kafasını dinlemesi gerekiyor. Adam çocuğuna en ufak yanlışında falan bağırırmış AMA sorumluluk sahibi bir babaymış psikolojik şiddetin ne önemi var .Hem öğretmen hanım bizden iyi bilir pedegolojiyi velilerin bile tespit etmiş hangisi kötü hangisi iyi ebevyn.O yüzden öğretmen rahat bırakalım da kocasına kızalım o niye küçük oğluşuyla tatile gidemez diye. Çünkü küçük oğluşu yüzmeyi çok seviyor. Bu arada büyük oğlan eskisi kadar bağlı değil annesine yani problem yok.

Mesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
Açıkçası bu mesajı okuyana kadar , düzeniniz tuhaf gelmemişti, tabi tatile gitme kısmı hariç gidecekseniz iki çocuğunuzla gidim yazacaktım, şahsen ben de köyde kış hazirligim isim falan olsa çocuğumu babasıyla gönderirim eve sonuçta babası bakabilir, zaman geçirebilir, biz de annemin köyde işi olurdu babamla şehirdeki evimizde kalırdık ve çok da eğlenceli zaman geçirdik, babam güzel bakardı bazı abur cubur kaçamakları yaptirirdi güzel anılar ama sizin eşiniz gibi bir babayla çocuk bırakılmaz yazık oğlumuza, eğer boşanmak istiyorsanız güzelce bosanin ve iki çocuğunuzu da alıp ise dönün , ilerde babasıyla güzel anılar yerine annesi tarafından bırakildigi anlar gelecek aklına :(

Kıyamamak deyince aklıma o geldi Başka neden bilemedim şimdi. Neyle ilgisi var o zaman?
Eşimi seviyorum ve yoğun çalıştığını biliyorum.eşim dışarıda tek başına yemekte yemez . Onun için yemeğini hazırlamam gerek ayrıca adam çalışıyor eşyalarının yıkanması ütülenmesi gerekir. Onunla geçirdiğim dakikaları hiçbir şeye değişmem. Ben onun akşam eve gelmesini dakikalar saatler sayarak bekliyorum. Sevmekle anlayışla alası var. Ben gideyim gezeyim adam ne yaparsa yapsın diyemem

Back
X