Bir tatil problemi

elmalikurabiyee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
1.862
1.491
133
Selam hanimlar
Olayimiz su sekilde:
Ben her sene buyuk ailemle kalabalik tatillere gittim. Buna alisigim ve seviyorum yani. Esim ise hic tatile gitmemis. Oyle bir kulturleri hic olusmamis. Ablalari evlenince esleriyle gitmeye baslamislar.

Simdi biz balayina gittik gecen sene basbasa. Bu sene de kalabalik gidelim dedik ve kv bile isteye ben aradim birkac kez cagirdim. Ama benim isim gucum var, su kizimin su isi var, bu kizimin bu isi var dedi ve gelmeyi reddetti. Sonra benim aileme haber verdik. Onlar tamam dediler.
Simdi benim ailemle tatile gidiyoruz. Gelen ekipte herkesle iyi anlasir esim. Annem dahil hep genc kafalara sahiplerdir. Esim gayet mutluydu. Ama annesigilden saklamak istedi durumu. Daha dogrusu laf gelmedi siylemedim vs diye diye erteledi. Ben de laf atlrasinda soyledim cunku bunu saklamak cok sacma yani.
Kv de esimi aramis. Bende gelmeyi cok isterdim. Yeterince israr etmediniz gel diye ben de yuk olmak istemedim demis. (Burda annemlerin yuk oldugunu dusundugunu vurguluyor) Bu arada masraflari komple gelenler arasinda bolusuyor. Kv lerle gitseydik tum masraf bize ait olacakti. Bunu esime de soyledim annesi boyle deyince..
Bende esime dedim ki o beraber tatile gitmeyi yuk olarak goruyor bizse eglence olarak goruyoruz. Aradaki fark bu dedim.
Esimin yuzu asilacak akli annesinde kalacak kesin. Tatil boyunca ona karsi nasil davranmaliyim? Suclu olan esim aslinda. Karar almissin dik dursana be adam. Ama yok yok.. Icimden cok kizmak geliyor ama bosuna tartisip tatili mahfetmek istemiyorum.
Tatil donusu bayram malum. Kv gilde gecirecegiz. Nasil davranmaliyim acaba? Bana birsey demez ama oglunu doldurur tatilin tadini kacirir. Oyle bir kadin...


Ekleme: keske hic soylemeseydiniz diyenler olmus. Bayramda beraber danaya girdiler. Gerisini siz dusunun. Zaten ayni ortama kirk kez gelinecekti ve lafi illaki gececekti. Onlardan saklayip annemlere de aman ha sakin soylemeyin birlikte gittigimizi bilmiyorlar mi deseydim??
 
Son düzenleme:
Tum yorumlarda yazildigi gibi bende esime seneye de onlarla gideriz dedim. Biraz doldurusa gelmis sanirim yok artik hep ikimiz gidicez ne senin ailen ne benim ailem dedi. Bi garip oldu adam.
 
Bence bu durumu siz bozmussunuz.esiniz bisey biliyor ki gizlemis siz neden gidip soylediniz ki.siz soylememis olsaydiniz bu durumlarin hic biri yasanmayacakti.mesela esimin ailesi tatil olaylarini gereksiz masraf olarak gorur o yuzden her gittigimiz yeri onlara soylemeyiz.sizde bunu yapmis olsaydiniz boyle sorunlar olmayacakti
 
Ben eşinizin yerinde olsam hemen tatil planindan kendimi ceker,ne sizinle ne ailenizle ne de sulalenizle tatile gelmeyi sittin sene reddederdim.
Ben esime saklamayı düşünüyorum diyeceğim ve o laftan anlamamazlik yapıp gidip söyleyecek. Bi daha beni kendi ailesiyle aynı ortamda sadece rüyasında görürdü.
Sizinki yine insaflı.
 
Niye söylediniz ki keşke söylemeseydiniz. Eşiniz annesinin huyunu biliyor ki söylemiyor siz kendi keyfinize baksaydınız. Boşuna huzursuz olmuşsunuz. Benim eşim de ailesine birçok şeyi söylemez benim umrum olmaz keyfima bakarım. Biliyorum çünkü huylarını huzurumuzu bozmak için ellerinden geleni yapacaklar o yzden söylememesi daha hayırlı.
 
ahaha, bir insan tatile nasıl davet edilebilir ki başka, özel davetiye mi bastırılacaktı hanımefendiye.
şaka gibi.
bence bu olay ona da güzelce ders olsun, fazla naz aşık usandırır derler.
kimin gelini tatile çağırmış, azıcık düşünsün bence.

benim eşimin ailesinde de bu ısrar kültürü vardır, bana çok komedi geliyor.
hiç kimseye bir şey için de ısrar edemem. Ve bu sebeple çoook benzer vakalar yaşadık. Ama artık kv akıllandı :) bize naz yapmıyor. Bence eşine de de ki bize böyle bilsin, ısrar etmekten ve ısrar edilmekten hiç hoşlanmam. Karşılıklı ilişkimiz böyle olgunlaşsın.
 
Senin ailenin geleceğini biliyor muydu kayinvaliden? Hoşluk olsun diye reddetti belki,iki kişi başbaşa tatil yapsın ben niye gideyim diye düşündü ve eşin de senin aileni söyleyemedi?
 
Bayramda birlikte olacagiz illaki ogrencekler. Annemlere sakin soylemeyin aman haa mi deseydim daha iyiydi??
 
Kendisine annene soylecegim dedim tamam dedi. Benimki kendi soylemek istemiyordu olay buydu.
 
Ben özellikle kaynananıza söylediğinizi düşünüyorum. Yoksa eşiniz saklamak isterken yok saklı birşey kalmasın deyip söylemek neden? pekala kaynananıza ilk çağırdığınızda annemlerde gelecek diyebilirdiniz o zaman kabul ederdi belki sizi en başta tek gideceksiniz sanmıştır yük olmak istememiştir ama sizin ailenizin geldiğini öğrenince alınmıştır ortalığı karıştıran sizsiniz. Kaldı ki bekarken ailecek tatile gidilir zaten ama evlenince eşinizle başbaşa olmak varken maaile gitmek gereksiz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…