• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tek Annem olsun.. Bana düşman gerekmez...

Yok artık ikinci çocuğunuzu da mı bu kadına baktıracaksınız. E o zaman size müstehak kusura bakmayın... Azcık durup düşünün yaa... Azıcık kafanızı toparlayın ne bu aile bağımlılığı. Kendi evlatlarınızı yuvanızı düşünseniz birazcık hiç bu durumlara düşmeyeceksiniz...

Konu sahibi merak edip açtığın konulara baktım bir konuda oğluna bağırdığin için mi ne fena uzulmussun vicdan yapmışsın bence asıl şu anda vicdanını harekete geçirmen lazım.

Böyle anne baba konuları beni çok üzüyor, çok şaşırıyorum.. :(

Babanızın askerlik parası ne ki ?
Birde annenize bu kadar guvenmezken, sizi sevmediğini düşünürken nasıl emanet edebildiniz çocuklarınızı ?

Kreşe verip annenize aylık giderde verebilirsiniz.

Bu arada dolaptan alıp yediriyor, giydiriyor demişsiniz, yine de çocuk bakmak kolay değil..

ben sadece o cocuklara acırım hepimiz bizi yetiştirenlerden birşeyler alırız cunku. yazık sadece yazık

Ama çok küçük daha 3,5 olacak.
Karakteri daha oluşmadan alıcam kreşe vericem.
Elbette istemem sevgisiz büyümesin

çocuğuna kaynanan bakıyor olsaydı ve aynen annen gibi davranıyor olsaydı nasıl hareket ederdin.onu düşün ve 2. çocuğunu da ona göre annene baktır.:KK51:

cnm 3.5 da olsa anlar ya benimki 3.5 aylık konusma gülme o da gülmez o bile ilgi sefkat bekliyo

çocuğu kreşe ver. annenle de arana mesafe koy. bir süre görüşme.
belli ki annen olduğu için kıyamıyorsun ama eşin de sabırlıymış. fakat nereye kadar sabırlı olacağını kim bilir.

Ne kadar kolay karar verebiliyorsunuz insanlar hakkında.
İnşallah senin hiç borcun olmaz. İnşallah senin ailenin hiç ihtiyacı olmaz.
Evet annemin yaptıkları normal değil. Ama sen benim anneliğimi sorgulayamazsın.
Evet ezik bir karakterde oldugum hayır diyemediğim kesin.
Ama evlatlarını feda etmiş kötü bir annede değilim.
bana neden kızdigini ikimizde iyi biliyoruz dimi? doğruları bazen duymak can açıtabilir. ben ne yazdiysam arkasindayim ve bunları yazarken kendim için değil çocuklarını kurtar diye yazdım.

hamilesin daha uzatmaya gerek yok.

Ne kadar kolay karar verebiliyorsunuz insanlar hakkında.
İnşallah senin hiç borcun olmaz. İnşallah senin ailenin hiç ihtiyacı olmaz.
Evet annemin yaptıkları normal değil. Ama sen benim anneliğimi sorgulayamazsın.
Evet ezik bir karakterde oldugum hayır diyemediğim kesin.
Ama evlatlarını feda etmiş kötü bir annede değilim.
Ama ağzınızda hep bir maddiyat kelimesi var. Madem şuan maddi durumunuz müsait değil neden 2. çocuk?

Para vermeyin diyenlere katılmıyorum.
Bir yolunu bulmalı, ailesini maddi olarak rahatlatmalı çocuklar.
Erkekler ailelerine destekte bulununca karakterlerine hiç bakmıyorlar .

Ne olursa olsun onlar anne baba. Hiç hakkı yoksa bir saat uykusuz kalma , taşıma, emzirme hakkı vardır.

Ama çok küçük daha 3,5 olacak.
Karakteri daha oluşmadan alıcam kreşe vericem.
Elbette istemem sevgisiz büyümesin

Ayyyy siz ne diyorsunuz :D
benim kiz 2 hafta sonra 1 yasinda olacak massalllahh massallah yaramazlik yapinca egilip bi suratima bakiyo ne tepki verecek diye :D
kv dem kizdi sssttt dedi donup suratima bakiyo beni savunacak mi diye bende anne lutfen kizmiyoruz onun tehlikeli oldugunu anlatip izah ediyoruz birdaha kizma ben hic kizmiyorum dedim kizim weeeyyykkkk diye bi bagirdi yani gprdun mu gununu diyo kv deme..
Birde erkekler cagirsa seveyim diye donup bana bakiyo bende kprkuyo amcasi elleme diyorum yani yardim istiyo..
3,5 yasinda O cocuk alim olmustur emin olun

nurummm yine bana kızacaksin da 3,5 yaşındaki çocuğu bu anne ile başbaşa bırakmak zor değil de kreşe bırakmak mi zor?

bi mantık hatası var ama bilemedim. ayrica kreş yaşı normalde 3 yastir.

Anneniz çocuğunuzdan daha mı kıymetli.
Annenize çocuk baktırmadan da destek olabilirsiniz.
Çocuğunuz en önemli zamanını, kişiliğinin oluştuğu temellerin atıldığı süreçte annenizin yanında.
Çok üzücü..
Annenize para verebilmek destek olabilmek için çocuğunuzu feda etmeyin..

Alın çocuğu annenizden verin kreşe
Bir kuruş dahi vermeyin zorla gelip alacak değil ya yapmayın yardım falan
Nasıl dayanıyorsunuz ki böyle emrivakilere ben hiç gelemem inat ederim aksine
Siz tavır koymadıkça hem para verirsiniz, hem de hala hayırsız evlat olursunuz
Bir kötü atasözü var bilirsiniz Deveyi diken....

ebru 72 cok haklı madem kıyamıyorsunuz annenize o parayı hibe edin ama 3.5 yasındaki bi sabiyi ona bırakmayın ve aksamları cok mutlu edin cocugunuzu

nurummm yine bana kızacaksin da 3,5 yaşındaki çocuğu bu anne ile başbaşa bırakmak zor değil de kreşe bırakmak mi zor?

bi mantık hatası var ama bilemedim. ayrica kreş yaşı normalde 3 yastir.

Yok kızmam..
Dogum izninde biraz vakit geçirelim diye bekledim. izne çıkmama 3 hafta kaldı sabrediyorum.
Ama sabrım tükendi benimle birlikte.

Her ne kadar hak etmiyor olsa da annenize bağımlı hissetmeniz ve maddi açıdan yardımcı olmaya çalışmanız anlaşılabilir. Ama aç açık değilse annenize para vermek zorunda değilsiniz. Sırf annenize gelir kaynağı yaratmak için küçücük çocuğunuzu benim okumaya dayanamadığım bir kadınla gününün büyük bir kısmını geçirmeye mahkum ediyorsunuz.

Annenizin çocuğunuza nasıl baktığı benim gözümün önünden film şeridi gibi geçti de içim fena oldu. Bütün gün bir yandan televizyona bakıp bir yandan hoyratça ağzına yemek tıktığını veya en ufak yaramazlığında "hayırsız ananın hayırsız oğlu, anan olacak o kadın seni peydahlayıp başıma attı, zaten verdiği de üç kuruş" diye sizin hakkınızda ileri geri konuştuğunu hayal eden bir tek ben miyim bilmiyorum.

Siz kreşe vereyim dedikçe onun yalancıktan bile olsa "ay olur mu, yabancı benim gibi bakabilir mi" demesi lazım. Ama o ne diyor "ekmeğini başkasına yedirtmem." Öz torununu yeme kapısı yapmış daha bir şey söylemeye gerek var mı?

Annenizle kendi iletişiminiz, maddi yardımda bulunmanız, davranışlarına katlanmanız sizin bileceğiniz iş. Herkes kendine layık gördüğü şekilde yaşar. Ama önce oğlunuzu, doğar doğmaz da bebeğinizi ne sizi ne de onları seven bu kadından uzaklaştırın. Dayanamıyorsanız yine para verin. Ama çocuklarınıza sevgisiz bir ortamı, anneleri hakkında kötü konuşulan bir ortamı reva görmeyin. Yarın öbür gün o erkek çocuklar dönüp de size annenizin size hitap ettiği gibi hitap ederse ne yapacaksınız onu düşünün.

Anneniz çocuğunuzdan daha mı kıymetli.
Annenize çocuk baktırmadan da destek olabilirsiniz.
Çocuğunuz en önemli zamanını, kişiliğinin oluştuğu temellerin atıldığı süreçte annenizin yanında.
Çok üzücü..
Annenize para verebilmek destek olabilmek için çocuğunuzu feda etmeyin..

Peki bunu nasıl annlatıcam eşime.
Kabul etmez haklıda.

Yok kızmam..
Dogum izninde biraz vakit geçirelim diye bekledim. izne çıkmama 3 hafta kaldı sabrediyorum.
Ama sabrım tükendi benimle birlikte.
Iyi de hala 2.cocuga da annem bakacak diyorsun sonra biz çocuklarını feda etme deyince de kızıyorsun.

Ya benim aklim almadi, bi kiz annesine maasla nasil cocuk baktirir, tamam senin icin rahat etmiyor diyelim annen bunu nasil kabul etti? Parayla bakilan torundan ne bekliyor bu kadin? Buyuyunce elimde buyudun sen diyecek, senin uzerinde hakkim var diyecek, belki senin ogluna bile musallat olacak para diye. Keske biraz ileri goruslu olsaydin. Sen sarmissin basina belayi. Simdi annen bana muhtaclar diye dusunuyor, oysa sen parayi verip yedi kat yabanciya versen cocugunu kafan daha rahat olur emin ol.

Back
X