Bir Telefon sorunu..

100bin baloncuk yuttum

🇹🇷
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
654
1.341
63
merhaba hepinize , okuyup fikrini yazacak herkese çok teşekkür ederim şimdiden

Sorun şu ki, ben şu anda y.dışındayım ve akıllı telefonların benim yaşadığım yerde daha ucuz olması söylentisi ile bana telefon siparişi vermek isteyen kişiler oluyor , birkaç kişiye de getirdim hakkım olduğu sürece.
Şu günlerde de , kırmak istemediğim bir arkadaşım var yine bu istekle gelen.

Fakat daha önce de pahada ağır ürünlerin getirilmesi konusunda, maddi olarak kötü bir tecrübe edindiğimiz için,
kendisine; telefonun ederi kadar parayı benim buradaki hesabıma havale ederse, telefonu alabileceğimi söyledim.
O ise; oraya para göndermek, tr’deki şu ortamda sakıncalı olur diye bir fikir geliştirmiş kendimce.

bu bir bahane olamaz bence

Ben Birilerini terslediğim zaman kendimi çok rahatsız ve kötü hissediyorum..

fakat hiç abartmıyorum, iki üç haftada bir telefon fiyatını soruyorlar ergen çocuğu ile birlikte.

Halbuki türkiye ile fiyat kıyası yapmak üzere sorduklarında; (bir mecburiyetim varmış gibi) mağazaya gidip , tek tek detaylı fiyatları vermiştim kendilerine.

Bir de anlamadığım, son çıkan telefonu küçücük çocuğuna alacak kadar para bolsa, aradaki birkaç binlik fark da o kişiyi maddi olarak etkilemez diye düşünüyorum.

Yerimde olsanız kırmayıp kırılmayacak şekilde nasıl reddettiniz bu tarz istekleri

Okuyan herkese teşekkürler :)

Son düzenleme:
Pasaport kaydına zm geldi ve tekrar gelecek aynı fiyata gelir size de.
Bana da kayınpederim almıştı ıphone 6 kaçak telefon kayıt ettirme vergisi 500 TL oldu başkasına kaydettirirsen 700 800 yapıyorlar yani çöp oldu telefon öyle boş boş duruyor evde.

Sağolun arkadaşlar, onu zaten en baştan söyledim ki ; şu anda gerçekten gereksiz yere bir telefon maliyetini kaldıracak maddi olanağım yok.
Fakat bu defa da bir telefon istedik de, onu bile getirmedi diyecek sağda solda. Bunun olmasını istemiyorum
daha evvel de yaşandı ,telefonlar çantamızdan çalındı ve haliyle ürünler ortada olmayınca kimse parasını ödemedi . Allah’tan o şirket durumuydu, bize yansımadı maddi külfeti.. ama bu kişisel durumlar çok yıpratıyor insanı.

nerdesin merak ettim tel fiyatları ucuz:)
ürdün de falan mı? para göndermek sakıncalı.
diğer arkadaşların dediği gibi param kalmadı gönderirseniz alırım de.

Hayır:) orada değilim de , yine de Türkiye’ye göre ucuza geliyor diyorlar, Türkiye’deki güncel fiyatları bilmiyorum.

O zaman yukarida da soylendigi gibi para gondermezse telefonu alamayacaginizi soyleyin. Para gondermek icin western union kullanabilir. Banka degil sonucta.
Evet teşekkür ederim bunu düşünmemiştim gönderecekse oradan göndersin
Ciddi ciddi alıp getir ve pasaportuna kaydet diyen de olmuştu vakti zamanında ; ben babam gitse ona bile bunu söyleyemem. İnsanlar garip

hemen stalkladım amerikada yaşıyormuş

kız bana da bi telefon yollar mısın be hayrına

şaka bir yana, insanlara ne kadar yüz verirsen o kadar tepene çıkıyorlar. artık kimseye böyle bir hizmette bulunmayacağınızı söyleyin. ağzımız yandı bir kere diyin ve gerçekten kimse yapmayın.

Evet ben de kendime o şekilde kaydettim, birkaç ay evvel daha uygundu y.dışı kayıt vergisi. Siz de o zaman uygunken kaydetseniz kullanırdınız .
İşin ilginci , adamlar telefonu, yazılımını üretiyor. fakat bakıyorsun doktorların, güzel iş sahibi adamların bile elinde bu telefonun son modeli yok.
Bizde de küçük bebeler elindekini beğenmeyip, son çıkan telefonu istiyor, çok garip .

Arkadaşların yazdığı gibi, telefon alacak paranızın olmadığını parayı gönderirlerse alabileceğinizi söyleyin.
Ayrıca yurt dışına para göndermenin aklınca sakıncalı olduğunu size söylemeye çekinmeyen bir kişiyi hiç aklınıza takmayın bile.
Ben Telekominikasyon sektöründe uzun yıllar şirket genel merkezinde çalıştım. Sanki benim herşeyi bir parmağımı şıklatıp yapma yetkim varmış gibi çevrem sürekli beni arardı. Sinir olurdum. En sonunda ağızlarının payını verdimde kurtuldum.

:)
Olur model ve gb belirtin lafı bile olmaz , altı üstü bin dolarcık :)

Geçenlerde yurt dışından aldığımız telefona 500 tl Türkiye de açtırma parası vermişler:) bunlardan filan bahsedin yada hakkım doldu diyin

:)
Olur model ve gb belirtin lafı bile olmaz , altı üstü bin dolarcık :)
valla ben azla yetinemem. 8 plusımdan bildiriyorum anlık, iphone xs isterim. ortalama 10.000₺ verebilirim ama aradaki 300ün lafını yaparım

akıl kârı değil gerçekten. kolay gelsin. bi resti hakediyorlar

Geçenlerde yurt dışından aldığımız telefona 500 tl Türkiye de açtırma parası vermişler:) bunlardan filan bahsedin yada hakkım doldu diyin
Fiyatın arttığını biliyorlar mı bilmiyorum ama her halükarda orada daha ucuz tabii ki diye bir argümanla geliyor sipariş verenler
Zaten bu istekle gelenler biraz arsız oluyor bana göre ; ben kendi babamdan bile isteyemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…