Bir Telefon sorunu..

Teşekkür ederim , evet bu da güzel bir bahane oldu zaten yalnızca bir tane getirebiliyorum diye belirtmiştim
Sizden sonra birisi daha istedi eğer siz ücretini yatırmayacaksanız ona getireceğim diyebilirim

Yurt içinde bile 30’dolar transfer ücreti ise bana parayı yolladığında astarı yüzünden pahalıya gelecek diye düşünüp bahane uydurdu demek akıllılar :) son model telefonun da bir bedeli olacak elbette , sanıyorlar ki Turkcell falan bizi kazıklıyor, adamlar vergisi , garantisi derken onca masraf ediyor ,
keşke pasaport sahibi dışında bu başkasına yazdırma olayını toptan yasaklasalar da biz de Kurtulsak ..
kural olarak ; bir pasaporta iki yılda bir kayıt hakkı vermişler ama reşit olmayan çocukların pasaportuna da işlem yapılıyor , ne anladım o sınırlamadan o zaman ?

pasaport kayıt fiyatı 108 liradan 500 liraya çıktı ve yakın zamanda 688 civarı bir fiyata çıkacakmış.türkiyeden alsın bi fark yok artık.ve bu kaydı yapabilmesi için son 6 ayda ülkeye giriş çıkış yapmış pasaport bulacak mı?hesap vermek zorunda değilsin ama o saçma sapan bahaneler buluyorsa sen de dersin ki ben yurtdışındayım o kadar parayı veremem sen bana yollarsan alırım.telefon fiyatı konusunu açarsa da birkaç mağaza adı ver bakın sen bak bunlar buradaki siteler de işim var de kestir at.hiç sevmem çıkarcı insan.

Evet zaten ilk sorduklarında ergen çocuk kırılmasın diye mağazaya gidip her şeyin detaylı fiyatını çıkarttım onlara, bu son çıkan telefonlar birkaç ay evvel çok çok yeni olduğu için sitesinde çok detaylı bilgi yoktu, hadi çocuğun hatrı kırılmasın dedim
O bilgileri kaydedip aradan seçerler diye düşünürken bana bir daha bir daha fiyat sormaları ve parayı yurt dışına yatırmasak demeleri beni çileden çıkardı
Kesinlikle çıkarcı olmuş insanlar , normalde Selamı sabahı çok görür , işi düşünce peşine düşer , çok var böylelerinden maalesef

Yok benden telefon değil votka falan 'hediye' etmemi bekliyorlar. Para vermek gibi bir düşünce değil, çıktım gittim ya o kadar, onlara da 'hatira' getireyim diye
Bu arada emin misiniz? Ben hiç gönderen konumunda olmadım ama euro hesabim var Garanti'den. Ona birkaç ayrı yerden para gelmişti. Hem de yüksek miktarlar degildi. Yani 30 euro gönderim ücreti olsa astarı yüzünden pahalıya gelir, hiç yoktan biri birşey derdi ama bilemiyorum,belki de ayıp olmasın diye kimse birşey dememislerdir... İnşallah IBANla gönderince çok daha ucuza geliyordur bu işlemler.

Abim Amerika' da yaşıyor. aynı sorunları yıllardır yaşıyoruz. Sanki orada bedavaymış gibi insanlar sürekli bir şeyler istiyorlar. Hayır demeyi bilmeniz lazım. Yoksa bunun sonu gelmiyor.
Çok güzel tanımladınız , sanki bedava gelecek
Hayır benim anlamadığım şak diye bir telefona 6-7 bin lira verebileceksen , 8 de verirsin, neyin hesabı ?
Ayrıca israf kesinlikle , burada koskoca doktor olmuş adamlar tuşlu telefon kullanıyor daha , bizim gibi ikinci sınıf ülkelere pazarlıyorlar teknolojilerini. Hayır bunun sonu da yok ki , 6’sı 7’si 8’i , X, Xs , Xr derken nereye kadar gidecek acaba bu tüketim çılgınlığı modası ?

ayyy selam vermeyi bile çok görüyorsa mesajlarına bile , gereksiz insanlar.

ben İki yerli banka arasındaki dolar transferine -ibanla yollanan- 32 dolar civarı ödemiştim. 27 $ gönderici 5 $ dan fazla alıcı ücreti vardı.

Gecen teyzemin gelini benden ayak fondoteni istemisti, guya onlarin sehrinde yok ta ))) Sehrinde yoksa baska sehirden al. Baska ulkede yaşayandan ayak fondoteni istemek ne demek ))) Bi de parasini verecem demiyor, al diyor )))
Teyzemin kizi da dugune giyinmek icin elbiselerimi istemisti))) Annemden gonderdim ))) Komik )))
En iyisi kimseye iyilik yapmamak ...

Anlamadim, nasil bir sakınca ola bilir ki ?
Yurt dışına para çıkartırsa hesabına el konulacağını falan düşünüyor galiba , sanki
1 milyon dolar gönderecek :)
Ayak fondöteni de ilk defa duyuyorum ne işe yarıyor :))
Esasında böyle arsızlıklar yüzünden Kibar ve görgü bilen insanları da reddetmiş olacağım en çok ona üzülüyorum
Misal geçen yıl, Türkiyede kullandığı kalp ilacını rica etti birisi , seve seve getirdim. Bazı noktalarda artık insan pes diyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…