- 17 Ağustos 2011
- 25.686
- 163.582
- 798
- Konu Sahibi 100bin baloncuk yuttum
-
Pasaporta, iki yılda bir tane telefon kaydetme hakkı var , zaten benimki de doluYa ne sinir bozucu insanlar var.
Birşey istiyorsan önceden paranı ver, uygun ortam bulursa alsın.
Sanki internetten alsa parasını gelince mi verecekler?
Para göndermenin sakıncalı bir tarafı yok ki. Internet bankacılığından sadece 5 dakikada dolar hesabı açabilir kendine. O hesaptan sizin iban'a gönderir, 5 dolar kesinti olur en fazla-o da olmaz bile.
Bana da geliyor böyle istekler.
Ben domuzdan yağ çıkara çıkara seyeha çıkıyorum. Öyle kıt bir butcem var ki, gittiğim ulkelerde restorana gitmeyip cantama attigim bim ton balığinı yiyorum, otobüse binmeyip tabanvay geziyorum tüm şehri...
Ben böyle bir insanken çevremdeki insanlar başlıyorlar 'bana da votka getir,oo magnet al' diye.
Uyuz oluyorum ya!
Çok istiyorsan on euro ver, alayım. Dönüşte de üstünü getiririm sana.
Ben ne yapıyorum?
Sallayabilecegim insanlarsa sallıyorum . Gerçekten hatırlı insanlarsa da markette 1 eurodan ucuz 'iç öl' şaraplarından alıyorum, allı güllü şişelerde
Bence siz de almayın. "Pasaporta en fazla 2 telefon yazdirabiliyormuşum. Pasaport yenileyene kadar almam imkansız," deyin, kapatın konuyu^^
Kesinlikle . Nasreddin hoca misali yaşayandan sormak lazımmış demek ki , biz elimizden geldiğince iyilik edelim, arkadaşları terslemeyelim diye düşündükçe; tepemize çıkmak isteyen daha çok olacak demek ki.Yurtdışında daha ucuz olması eskidendi.
Tlnin değeri euroya, dolara yakınkendi. Şimdi baktım 1 dolar hala 5.3 tl mesela. Döviz tlnin bilmemkaç katıyken kimse ne kendini ne başkasını daha ucuz diye kandırmasın şimdi. Ben sana 1000 dolara telefon alsam ne, almasam ne? 1000 dolarlık telefon dolar kazanana ucuz. Tl kazanana değil. Git Tr'den 4 bin tlliğini al daha iyi.
Ben de yurtdışında yaşıyorum. Vakti zamanında benden de laptoplar, telefonlar, profesyonel kameralar istendi. Herkesi savdım başımdan. Kimseyi alıştırmadım, şimdi kimsenin gıkı çıkmıyor. Parasızlıktan yakıt alıp evini ısıtamayan adama güvenip ben buralardan son model telefonlar alıp getireceğim ha... Kerizdik çünkü.
Alıştırmayın kimseyi. "Param yok" deyin en kötü. Sonra böyle tepenize çıkarlar, bir de getirmediniz diye azar çekerler. Bizim millette pişkin insan çok.
Kesinlikle . Nasreddin hoca misali yaşayandan sormak lazımmış demek ki , biz elimizden geldiğince iyilik edelim, arkadaşları terslemeyelim diye düşündükçe; tepemize çıkmak isteyen daha çok olacak demek ki.
Aynı kişi , ailesinden birkaç kişi için de getirmemi söyledi hatta :) dedim herhalde telefon kaçakçısı diye yakalanmamı istiyorsunuz.
Para mevzusuna kesinlikle katılıyorum , onca zahmetli yol ve risklere rağmen yurt dışından telefon getirtmek aşırı mantıksız
Ama onlara göre , ihtiyacı görmek değil de çıkan en son modeli almak mühim . O yüzden buranın ucuz olduğu kanısına varıyorlar
Teşekkür ederim taktikler için :)Bir caydırma yöntemi olarak malın gerçek fiyatını o malın satıldığı bazda isteyin. Euro mu, dolar mı, artık her neyse. Vergisini mergisini de hesap edip " şu kadar dolar gönderirsen alırım" dediğimde tamam deyip parasını veren babayiğit çıkmadı daha. Muhabbet orada tıkanır ve biter. İnsanlar onuruyla önce parasını gönderip sonra malını istese memnuniyetle getiririm. Ama bunların derdi başka. Bunların derdi bizi söğüşlemek. O mala verecek parası olan insan zaten sipariş etmeden önce parasını gönderir.
Sakın ama sakın taviz vermeyin bu konuda. Gereğinden 1 kuruş eksik bile gönderseler getirmeyin kimseye bir şey. Kaldı ki "sen hele getir, ben malı elime alınca ödeyeceğim" diyene asla inanmayın. Veya "şimdilik şu kadar vereyim, kalanı şu gün vereceğim" diyen kimsenin eline malı vermeyin. Tam parası ne zaman elinize verilirse siz de siparişi o zaman onun eline verin.
Evet oradayım maalesef :) hatta bazen yeni bir telefon modeli çıkıyor , bizim haberimiz dahi yokken milletten mesajlar geliyor ; yeni çıkan x,y,z telefon 128 GB kaçaymış diye :)ABD de değilseniz diğer ülkelerde hemen hemen aynı fiyata geliyor zaten.
Ayrıca şuan için yurtdışı telefonlarının kayıt parası ve tanımlaması vs. Arttı, bu insanları anlamak gerçekten zor Çok uçuk farklar oynamıcak rakamlar için yğraşıyorlar da uğraşıyorlar. 7000 lira veriyim ama 7500 vermiyim :))
Bence en güzeli siz kendi ihtiyaçlarınızı aldığınızı ve maddi olarak sıkıntılı olduğunuzu ifade edip telefon+çıkış ücretini toplayın toplam rakamı western unionla yatırmalarını geldiği taktirde alabiliceğiniz söyleyin.
O zaman çoğu zaten vazgeçer :))
eğer kullanmıyorsanız bana satın ben pasaportu hallederim ..tabi eğer sıfır isePasaport kaydına zm geldi ve tekrar gelecek aynı fiyata gelir size de.
Bana da kayınpederim almıştı ıphone 6 kaçak telefon kayıt ettirme vergisi 500 TL oldu başkasına kaydettirirsen 700 800 yapıyorlar yani çöp oldu telefon öyle boş boş duruyor evde.
Çok teşekkür ediyorum yorum içinHayır demeyi öğrenmelisiniz. Parayı önceden verse bile size çıkarttığı zorluklar bitmiyor ki. Etrafa da ne derse desin. Umursamayın. Kimseye yaranmak mümkün değil zaten. Bunu alsaniz neden akrabalarina da almadiniz olur. Ergen evlatları en son çıkan telefondan eksik kalsın istemiyorlarsa, binlerce lira vermeye de razilarsa aradaki azıcık farka da razı olacaklar.
Siz herkese çok yumuşaksınız anladığım kadarıyla. Başımıza kötü şeyler geldi, artık kimseye bir şey getirmiyorum diye herkese net olarak söylerseniz bundan sonra rahat edersiniz. Ama bunu cidden uygulayın. İnsanlara ne kadar yardımcı olmaya çalışırsanız o kadar tepenize çıkarlar. Ben bugüne kadar kimseden magnet bile istemedim mesela bin defa ne istersin demelerine rağmen.
merhaba hepinize , okuyup fikrini yazacak herkese çok teşekkür ederim şimdiden
Sorun şu ki, ben şu anda y.dışındayım ve akıllı telefonların benim yaşadığım yerde daha ucuz olması söylentisi ile bana telefon siparişi vermek isteyen kişiler oluyor , birkaç kişiye de getirdim hakkım olduğu sürece.
Şu günlerde de , kırmak istemediğim bir arkadaşım var yine bu istekle gelen.
Fakat daha önce de pahada ağır ürünlerin getirilmesi konusunda, maddi olarak kötü bir tecrübe edindiğimiz için,
kendisine; telefonun ederi kadar parayı benim buradaki hesabıma havale ederse, telefonu alabileceğimi söyledim.
O ise; oraya para göndermek, tr’deki şu ortamda sakıncalı olur diye bir fikir geliştirmiş kendimce.
bu bir bahane olamaz bence
Ben Birilerini terslediğim zaman kendimi çok rahatsız ve kötü hissediyorum..
fakat hiç abartmıyorum, iki üç haftada bir telefon fiyatını soruyorlar ergen çocuğu ile birlikte.
Halbuki türkiye ile fiyat kıyası yapmak üzere sorduklarında; (bir mecburiyetim varmış gibi) mağazaya gidip , tek tek detaylı fiyatları vermiştim kendilerine.
Bir de anlamadığım, son çıkan telefonu küçücük çocuğuna alacak kadar para bolsa, aradaki birkaç binlik fark da o kişiyi maddi olarak etkilemez diye düşünüyorum.
Yerimde olsanız kırmayıp kırılmayacak şekilde nasıl reddettiniz bu tarz istekleri
Okuyan herkese teşekkürler :)
Teşekkür ederim.Ben de telefonun tr'ye göre ucuza geldiği ülkelerden birindeyim. Bizden de sürekli telefon isterler, fiyat sorarlar. Teknosa benzeri bi teknoloji marketi var, telefon kaç para diyene onun web sitesini atıyorum, çok fazla model var, sen buradan bak karar ver diyorum, hallediyorlar.
Para konusunda ise benim burada birikmişim yok, tamamı tr'de, o yüzden telefonu almam için hesaba havale yapman lazım diyorum, yoksa alamam hiçbir türlü. Gerçekten isteyen hemen gönderiyo, sorum çözülüyo. Henüz hiçbir mantıklı insan da alınmadı bu söylediklerime. Para konusunda da ısrar eden olmadı. Sizin tanıdığın söylediği çok ayıp ve saçma. Parayı oradaki hesabınıza göndermezse alamayacağınızı açıkça söyleyin, çekinmeyin. Kimse için kendinizi paralamaya gerek yok, onlar sizin için yapmazdı öyle düşünün.
Rica ederim.Teşekkür ederim.
Kesinlikle haklısınız, iyi ki buraya yazdım , hesabımdaki paralar Türkiye’de burada hiç birikmişim yok demek de mantıklı , ki gerçekten de yok :)
Esasında benimki de elimden geldiğince yardımcı olabileceğim noktada insanları kırmamak ama bakıyorum ki böyle davrandıkça insanlar dahasını istiyor
Bu olayda da ben oraya para aktaramam riskli olur denmesi beni adeta aydınlatan detay oldu kendisi parasını buraya göndermekten sakınacak ama ben binlerce dolarlık telefonu durduk yere , hiç karşılıksız satın alacağım . İşte insan karşısındakinin niyetini anlayamıyor kendi gibi zannediyor
Ondan eminim, zaten hiç olmayacak dediğimiz problemler de hep böyle tipleri bulur.Rica ederim.
Damdan düşenler birbirini anlıyor :)
O tanıdığınıza da uyuz oldum. Yarın öbürgün telefonu götürürseniz de telefon arıza falan yaparsa bu karakterde biri bu konuda ilk sizi arar :) aklınızda olsun.
Ya ne sinir bozucu insanlar var.
Birşey istiyorsan önceden paranı ver, uygun ortam bulursa alsın.
Sanki internetten alsa parasını gelince mi verecekler?
Para göndermenin sakıncalı bir tarafı yok ki. Internet bankacılığından sadece 5 dakikada dolar hesabı açabilir kendine. O hesaptan sizin iban'a gönderir, 5 dolar kesinti olur en fazla-o da olmaz bile.
Bana da geliyor böyle istekler.
Ben domuzdan yağ çıkara çıkara seyeha çıkıyorum. Öyle kıt bir butcem var ki, gittiğim ulkelerde restorana gitmeyip cantama attigim bim ton balığinı yiyorum, otobüse binmeyip tabanvay geziyorum tüm şehri...
Ben böyle bir insanken çevremdeki insanlar başlıyorlar 'bana da votka getir,oo magnet al' diye.
Uyuz oluyorum ya!
Çok istiyorsan on euro ver, alayım. Dönüşte de üstünü getiririm sana.
Ben ne yapıyorum?
Sallayabilecegim insanlarsa sallıyorum . Gerçekten hatırlı insanlarsa da markette 1 eurodan ucuz 'iç öl' şaraplarından alıyorum, allı güllü şişelerde
Bence siz de almayın. "Pasaporta en fazla 2 telefon yazdirabiliyormuşum. Pasaport yenileyene kadar almam imkansız," deyin, kapatın konuyu^^
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?