Bir Telefon sorunu..

Ya ne sinir bozucu insanlar var.
Birşey istiyorsan önceden paranı ver, uygun ortam bulursa alsın.
Sanki internetten alsa parasını gelince mi verecekler?
Para göndermenin sakıncalı bir tarafı yok ki. Internet bankacılığından sadece 5 dakikada dolar hesabı açabilir kendine. O hesaptan sizin iban'a gönderir, 5 dolar kesinti olur en fazla-o da olmaz bile.

Bana da geliyor böyle istekler.
Ben domuzdan yağ çıkara çıkara seyeha çıkıyorum. Öyle kıt bir butcem var ki, gittiğim ulkelerde restorana gitmeyip cantama attigim bim ton balığinı yiyorum, otobüse binmeyip tabanvay geziyorum tüm şehri...
Ben böyle bir insanken çevremdeki insanlar başlıyorlar 'bana da votka getir,oo magnet al' diye.
Uyuz oluyorum ya!
Çok istiyorsan on euro ver, alayım. Dönüşte de üstünü getiririm sana.
Ben ne yapıyorum?
Sallayabilecegim insanlarsa sallıyorum . Gerçekten hatırlı insanlarsa da markette 1 eurodan ucuz 'iç öl' şaraplarından alıyorum, allı güllü şişelerde
Bence siz de almayın. "Pasaporta en fazla 2 telefon yazdirabiliyormuşum. Pasaport yenileyene kadar almam imkansız," deyin, kapatın konuyu^^

Pasaporta, iki yılda bir tane telefon kaydetme hakkı var , zaten benimki de dolu
Bunlar başka birisi üzerine kaydedecekler
Ama çocuk pasaportuna da kaydediliyormuş yea diyen akıllılar da çıkmıştı zamanında :)
Yani neticede o çocuğun vekili olarak benim de adım geçecek ve kötü bir şey olsa yine benim başım ağrıyacak
Sizin durum da fenaymış, bana da Japon bir arkadaşım söylemişti , telefondan fotoğraf makinesine, ufak tefek şeyler de dahil, her şeyi istiyorlar ben direkt hayır diyorum demişti. Haklıymış . Yüz vermemek lazım da ben de böyle tersleyip kırmadan halledeyim istedim

Son düzenleme:
Yurtdışında daha ucuz olması eskidendi.
Tlnin değeri euroya, dolara yakınkendi. Şimdi baktım 1 dolar hala 5.3 tl mesela. Döviz tlnin bilmemkaç katıyken kimse ne kendini ne başkasını daha ucuz diye kandırmasın şimdi. Ben sana 1000 dolara telefon alsam ne, almasam ne? 1000 dolarlık telefon dolar kazanana ucuz. Tl kazanana değil. Git Tr'den 4 bin tlliğini al daha iyi.

Ben de yurtdışında yaşıyorum. Vakti zamanında benden de laptoplar, telefonlar, profesyonel kameralar istendi. Herkesi savdım başımdan. Kimseyi alıştırmadım, şimdi kimsenin gıkı çıkmıyor. Parasızlıktan yakıt alıp evini ısıtamayan adama güvenip ben buralardan son model telefonlar alıp getireceğim ha... Kerizdik çünkü.

Alıştırmayın kimseyi. "Param yok" deyin en kötü. Sonra böyle tepenize çıkarlar, bir de getirmediniz diye azar çekerler. Bizim millette pişkin insan çok.

Kesinlikle . Nasreddin hoca misali yaşayandan sormak lazımmış demek ki , biz elimizden geldiğince iyilik edelim, arkadaşları terslemeyelim diye düşündükçe; tepemize çıkmak isteyen daha çok olacak demek ki.
Aynı kişi , ailesinden birkaç kişi için de getirmemi söyledi hatta :) dedim herhalde telefon kaçakçısı diye yakalanmamı istiyorsunuz.
Para mevzusuna kesinlikle katılıyorum , onca zahmetli yol ve risklere rağmen yurt dışından telefon getirtmek aşırı mantıksız
Ama onlara göre , ihtiyacı görmek değil de çıkan en son modeli almak mühim . O yüzden buranın ucuz olduğu kanısına varıyorlar

Bir caydırma yöntemi olarak malın gerçek fiyatını o malın satıldığı bazda isteyin. Euro mu, dolar mı, artık her neyse. Vergisini mergisini de hesap edip " şu kadar dolar gönderirsen alırım" dediğimde tamam deyip parasını veren babayiğit çıkmadı daha. Muhabbet orada tıkanır ve biter. İnsanlar onuruyla önce parasını gönderip sonra malını istese memnuniyetle getiririm. Ama bunların derdi başka. Bunların derdi bizi söğüşlemek. O mala verecek parası olan insan zaten sipariş etmeden önce parasını gönderir.

Sakın ama sakın taviz vermeyin bu konuda. Gereğinden 1 kuruş eksik bile gönderseler getirmeyin kimseye bir şey. Kaldı ki "sen hele getir, ben malı elime alınca ödeyeceğim" diyene asla inanmayın. Veya "şimdilik şu kadar vereyim, kalanı şu gün vereceğim" diyen kimsenin eline malı vermeyin. Tam parası ne zaman elinize verilirse siz de siparişi o zaman onun eline verin.

ABD de değilseniz diğer ülkelerde hemen hemen aynı fiyata geliyor zaten.
Ayrıca şuan için yurtdışı telefonlarının kayıt parası ve tanımlaması vs. Arttı, bu insanları anlamak gerçekten zor Çok uçuk farklar oynamıcak rakamlar için yğraşıyorlar da uğraşıyorlar. 7000 lira veriyim ama 7500 vermiyim :))
Bence en güzeli siz kendi ihtiyaçlarınızı aldığınızı ve maddi olarak sıkıntılı olduğunuzu ifade edip telefon+çıkış ücretini toplayın toplam rakamı western unionla yatırmalarını geldiği taktirde alabiliceğiniz söyleyin.
O zaman çoğu zaten vazgeçer :))

Teşekkür ederim taktikler için :)
Zaten dolar bazında ve vergileri ile beraber ürünün fiyatı söylüyorum,
bir de dolar kuru hesabı ile can sıkıntısı yaşamayayım
Böyle arsız isteklerde bulunan kişilerin telefonu kazara bozuk çıksa yine bizden bilirler Allah bilir . Türkiye pahalı derler ama aldığı yerin telefona yaptığı sigortayı vs hesaba katmazlar.
Ben genel olarak yumuşak yüzlü birisiyim, bu da civardan her istediğimizi yapacak şanslı kişi intibası uyandırıyor sanırım.

Geçen yıl da Türkiye’den bavulunu getirmem için birisi ile muhattap olmak durumunda kalmıştım.
Hani insan küçük bir kitap olur, gözlük olur, mecburi bir ilaç olur bu tarz bir şeyi alıp getirir; insanlık ölmedi küçük bir şeydir dedim kabul ettim ama kadın kocaman bir bavul hazırlatıp kapıma getirmiş :) cidden iyiliğin bu denli suistimal edilebilmesi çok üzücü
Zamanla öğreneceğim demek ki ben de sert olmayı, insallah :)

Son düzenleme:
Evet oradayım maalesef :) hatta bazen yeni bir telefon modeli çıkıyor , bizim haberimiz dahi yokken milletten mesajlar geliyor ; yeni çıkan x,y,z telefon 128 GB kaçaymış diye :)
Sanki Apple mağazasında konaklıyoruz
Aynen sizin dediğiniz gibi yapacağım , parayı veren düdüğü çalar ,
Az evvel bu şekilde söyleyince, parayı istabuldaki annene vereyim diyor bir de.
Ben parayı önden vereyim, sanki bana güvenmiyor musun babında.
Ciddi ciddi, bin Küsür doların şak diye elimde olamayacağı düşüncesi inandırıcı gelmiyor demek ki

Son düzenleme:
eğer kullanmıyorsanız bana satın ben pasaportu hallederim ..tabi eğer sıfır ise

Hayır demeyi öğrenmelisiniz. Parayı önceden verse bile size çıkarttığı zorluklar bitmiyor ki. Etrafa da ne derse desin. Umursamayın. Kimseye yaranmak mümkün değil zaten. Bunu alsaniz neden akrabalarina da almadiniz olur. Ergen evlatları en son çıkan telefondan eksik kalsın istemiyorlarsa, binlerce lira vermeye de razilarsa aradaki azıcık farka da razı olacaklar.
Siz herkese çok yumuşaksınız anladığım kadarıyla. Başımıza kötü şeyler geldi, artık kimseye bir şey getirmiyorum diye herkese net olarak söylerseniz bundan sonra rahat edersiniz. Ama bunu cidden uygulayın. İnsanlara ne kadar yardımcı olmaya çalışırsanız o kadar tepenize çıkarlar. Ben bugüne kadar kimseden magnet bile istemedim mesela bin defa ne istersin demelerine rağmen.

Çok teşekkür ediyorum yorum için
Evet yapısal olarak, insanlara yumuşak davranmayı severim, hem de söz verdiğim birşeyden vazgeçmiş gibi olmak rahatsız eder beni.
Ama insanlara müsamaha gösterdikçe , daha da fazlasını istemeleri insanı iyilikten de soğutuyor maalesef .
Ben de kesinlikle öyleyim , kendi ailem bile olsa bir şey isteyemem.
Bu durum gibi durumlarda, en fazla parasını evvelden Ayarlar verir,
eğer uygun durumun varsa getirebilir misin denmesi gerekir , bu şekilde olmaz ki.
İnsanlara yaranmaktan ziyade kalpleri boş şeyler için kırılmasın istiyorum ama koşulları zorlaştırıyorlar inatla.

Daha önce İstanbul’dan birkaç eşyamı getirir misin diyen bir kişi olmuştu, ben de ufak bir şeyse olur dedim ; evet evet çok küçük şeyler dedi :)
resmen evindeki kapkalınn paltosundan , naylon çorabına kadar kocaman bir valiz yapıp kapıma göndermişti kendisine götürmem için
Misal ben bu derece abartacağını bilsem kesinlikle baştan hayır derdim.
Bu kadarını hayal edemiyor ki insan ,
sonra bavulu kabul edemeyince kötü yine ben olmuş oldum ama bu kadarı da yapılmaz ki benim düşünceme göre . Şaka gibi adeta :) hep de beni bulmuş böyleleri nedense :))

Ben de telefonun tr'ye göre ucuza geldiği ülkelerden birindeyim. Bizden de sürekli telefon isterler, fiyat sorarlar. Teknosa benzeri bi teknoloji marketi var, telefon kaç para diyene onun web sitesini atıyorum, çok fazla model var, sen buradan bak karar ver diyorum, hallediyorlar.
Para konusunda ise benim burada birikmişim yok, tamamı tr'de, o yüzden telefonu almam için hesaba havale yapman lazım diyorum, yoksa alamam hiçbir türlü. Gerçekten isteyen hemen gönderiyo, sorum çözülüyo. Henüz hiçbir mantıklı insan da alınmadı bu söylediklerime. Para konusunda da ısrar eden olmadı. Sizin tanıdığın söylediği çok ayıp ve saçma. Parayı oradaki hesabınıza göndermezse alamayacağınızı açıkça söyleyin, çekinmeyin. Kimse için kendinizi paralamaya gerek yok, onlar sizin için yapmazdı öyle düşünün.

Teşekkür ederim.
Kesinlikle haklısınız, iyi ki buraya yazdım , hesabımdaki paralar Türkiye’de burada hiç birikmişim yok demek de mantıklı , ki gerçekten de yok :)
Esasında benimki de elimden geldiğince yardımcı olabileceğim noktada insanları kırmamak ama bakıyorum ki böyle davrandıkça insanlar dahasını istiyor
Bu olayda da ben oraya para aktaramam riskli olur denmesi beni adeta aydınlatan detay oldu kendisi parasını buraya göndermekten sakınacak ama ben binlerce dolarlık telefonu durduk yere , hiç karşılıksız satın alacağım . İşte insan karşısındakinin niyetini anlayamıyor kendi gibi zannediyor

ulkenizin meshur teknoloji magazasinin linkini yollayin. ornegin tr icin vatancomputer. baksinlar direkt siparisi versinler. tek tek ugrastirmasinlar. para meselesinde de para gelmeden alamayacagibuzi o kadar nakitinizin olmadigini soyleyin. millet rahatca istiyorsa eahatca reddedin

Rica ederim.
Damdan düşenler birbirini anlıyor :)

O tanıdığınıza da uyuz oldum. Yarın öbürgün telefonu götürürseniz de telefon arıza falan yaparsa bu karakterde biri bu konuda ilk sizi arar :) aklınızda olsun.

Ondan eminim, zaten hiç olmayacak dediğimiz problemler de hep böyle tipleri bulur.
O yüzden ben en baştan uyardım ; buradan gelecek telefon Türkiye’de Apple’ın garanti kapsamında değil diye, yine de istiyorlar, artık gerisini kendileri bilir :) tabii parasını göndermeye ikna olursa .

Türkiye içinde döviz transferi bile 2 sene önce 30 dolardan biraz fazlaydı. Onun cimriliğini yapıyorlardır. Ben kardeşlerim dışında kimseye almadım yurtdışındayken. Güvenilmiyor kimseye bu devirde. Her soran için sizden önce başkasına söz vermiştim hem o parasını hemen yolladı deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…