bir tuhaf durum

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
kızlar kocam 4 tane arkadaşının eşi ile tanıştırmıştı.3ü de ev hanımı.tanışalı 6 ve fazlası olmuştur.ufak tefek gün gibi birşey yaptık ama sadece oturmaya gittik birbirimize para koymadık.ben çalışıyorum diğer bayanların durumu pek iyi değil. ben 33 yaşındaym. onlar 25-26 yaşında 2 si hamile benim gibi bir tanesi yeni doğum yaptı.
yeni doğum yapanın eşi hayırsız. çalışmak yerini alinin külahını veliye geçire geçire yaşamaya çalışıyor. iş buluyorlar beğenmiyor yada kavga edip çıkıyor.
kocam bu herife 500 tl borç vermiş artık (nasıl dilendiyse) ve ben çocuğunu dilenci gibi kullandığını düşünüyorum.borç istemek için.
tabi tek bizi çarpmamış bu.şimdi ona yardım eden kocam dahil diğer arkadaşlarına sokulamıyor para vermek istemediği ve işi görüldüğü için lazım değil kimse şuan.kocam öyle bir gün verip 3 gün sonra istememiş baya geçmiş benden habersiz borç vermiş.ben zamanında bu herif için çok uyardım kocamı ama dinlemedi.üstüne beni azarladı.
yakın zamanda bebeğinin 40 ı çıktı diye mevlid yaptı eşi.bende gitmek istemedim.
yine kocası ondan alacaklı olan kocamın arkadaşlarından bir tanesinin karısına mevlidden baya önce(tabi arkadaşız ya sözde) sır olarak kalsın demedim fakat söyle görüşümü belirttim."x in yaptığı mevlide katılmak istemiyorum pek kocam 500 tl vermiş bi tam altın takmış kadar olmuş" diye o da onaylamıştı beni.
sonra bu dediğimi gitmiş kocasına yumurtlamış kocasıda benim kocama yumurtlamış. akşam sen böyle mi dedin dedi. hayır dedim çünkü adamları ilgilendiren bir konu yok ortada.hani yoktan tartışma açmak istemedim. şimdi ben bu karıkoca arkadaşın bu saçma dedikodu zincirine karşı nasıl davranayım.?
 
sizin söylediğiniz kadının kocasına bunu demesi, o adamın da bu lafı sizin kocanıza yetiştirmesi... koca koca insanlar valla kavga çıksın da izleyelim diye tempo tutan liseli gibiler. bence lafı kocasına yetiştiren arkadaşınzla görüştüğünüzde konuşulan her şeyi eşine anlatmasının ayıp olduğunu, onu arkadaş bilip yanında rahat konuştuğunuzu vs söyleyin. sonra da muhabbeti çekin yavaş yavaş.

ayrıca kocanıza neden yalan söylediniz ki? madem bişey dediniz evet dedim deseydiniz.
 
Adamlar konuya dahil olmuş bir kere. Niye yalan söylüyorsunuz ki? Kocanız gidip arkadaşına senin hanım yalan söylüyor dese, yalanınız ortaya çıksa kocanızın mahçupluğundan utanmayacak mısınız?

Arkasında duramadığınız şeyler söylemeyin kimseye bi daha madem.
 
Eşler arasında olan bir durumu, neden siz başka birisine anlatıp küçük düşürdünüz?
Eşin borç vermiş rahatsızsanız eşinize pardon kocanıza söyleyin istesin. Üstelik bugün onlara ise yarın sizedir. Aynı duruma siz de düşebilirsiniz. Yeni doğum yapmış kadının kulağına gitse bu durum ne hissedebileceğini düşündünüz mü?

Kusura bakmayın ama para göz bir insan olduğunuzu bu kadar belli etmeseydiniz keşke.
Yaptığınız evet tuhaf bir durum.
 
Eşinize yalan söylemeseydiniz iyiydi .
Yanlışı yalanla kapatmak 2.hata :(
Yaptığınız yanlış eşiniz borç vermiş onun sorunu .
Onun arkadaşıyla arasındaki olay . Birde bunun dedikodusunu başkasına yapmak artı yanlış .
Köşe ye çekilin bence .
 
“Herifleri” ilgilendiren bir mevzuya kendiniz karıştınız. “Herifiniz” size bahsetmemiş bile mevzudan siz mevzunun neresindesiniz onlar kendi aralarında hallederdi.
Hiç sevmiyorum böyle muhabbetleri. Eşimle arkadaşları arasında da borç para alış verişi oluyor ama ben hiç bir zaman karışmadım bu duruma.
Dedikoduya fırsat veren sizsiniz yani kimsede suç yok bence.
 
Keşke yapılan iyiliği başkalarına anlatmasaydıniz .Ha onlarda bu iyiliği biraz suistimal etmişler ama belli ki siz artık gözden çıkarmışsınız.

Yapmışsınız bir hata onuda eşinize doğru anlatsaydınız.
 
hadi her şey tamam da eşinize ne diye yalan söylediniz?
eşiniz size güvenip karşı tarafı suçlayacak şimdi, hiç utanmayacak mısınız gerçekten?
önceki yorumlarda birisi “umarım yalanın ortaya çıkar da eşine mahcup olursun” yazmış;
üzgünüm ama ben de aynen böyle düşünüyorum…
 
Eşiniz arkadaşınızın eşine para verdiğini kendisi size söylüyor. Siz zaten erkeklerin mevzusuna dahil olup önce arkadaşınıza bunun dedikoduyu yapıyorsunuz.
Sonra arkadaşınız, eşine sizin dediğinizi söylüyor. Eşi de sizin eşinize söylüyor. Eşiniz de size soruyor?
Pardon da eşinizden korkup "evet dedim" diyemediniz de kadınların mevzusu diye geçiştiriyorsunuz..

Hep derim bir ortamda başkasının lafı ediliyorsa benim de ediliyordur. Hiçbiriniz ötekinden masum değilsiniz..
 
iyide o arkadaş sana söylese sende kocana söyleyecektin
kocasına söyleyeceğini hesap ederek söylemeliydin
çünkü bende çok kızıyorum ama evli arkadaşlarımın çoğu kocalarına osursa anlatıyorlar bu yüzden konuştuğunuz şeyin kocasına gideceğini düşünerek söyleliydiniz

birşey yapmayın kadın ters birşey yapmamış eğer uyarsaydınız neyse ama siz uyarmamışsınız kadın diğer kadına söylerse o zaman sıkıntı ama kocasına söylemesi anormal değil
 
Ben kadına kızmadım açıkçası, bence o eşini bu durum için uyarmak maksadıyla söyleyebilir ama dedikoduyu resmen siz yapmışsınız. Adam da karısından duyduğunu teyit etmek istemiş olabilir ondan eşinize sormuştur, bu konuda fesatlık yapıp ortayı dinamitleyen sonra da ben masumum diyen siz olmuşsunuz. Ayrıca adam borç alıp ödememiş, arkadaşınızı da rencide etmişsiniz böylelikle. Çok ayıp
 
Ben de gecenlerde ev tasinma asamasinda cok stres oldum esimin arkadasi bir ara yanimizdaydi valla senin arkadasina sinir oldum boyle boyle diye esim icin olumsuz yorum yaptim sinirle.. haklisindir ne diyeyim dedi neyse aksam arkadasin soylenilen seyi sana yetistirirmi dedim yetistirir dedi haberin olsun ben senin arkandan bunlari dedim arkadasina dedim hakliyim da esim de manyak manyak guldu kahkaha atiyor birde.
 
Back
X