Bir türlü aşamadığımız kedi problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.912
63
Arkadaşlar benim bir kedim var 3 yaşında ve yaklaşık 3 yıldır bizde. Eşimle evlenmeden önce kedi istediğimi söylemiştim (annem evde istemiyordu o zamanlar) o da tamam demişti evlenir evlenmez kedimi sahiplendik.

İlk 1 yıl sorun yoktu ama ne zaman ben kedimi alıp annemlere gittim o da anası olacak hayvan düşmanıyla baş başa kaldı o cadı hemen "bak kedisiz ev ne kadar temiz oluyor, evde kedi mi olurmuş" bilmemne diye bunu kafasına soktu. Adam ondan sonra taktı hayvana.

Vay efendim tüyü vay efendim miyavlaması vs deli etti beni iki senedir. Bebeğimiz var mesela, yatak odasına kedi girmesin diye kapıyı kapatıyor hayvan da miyavlıyor malum kapalı kapı görünce. Sırf bebek uyanacak diye gece kalkıp kedimi salona geri göndermeye çalışıyorum, illallah ettim artık kedi takıntısından.

Bugün de sabahtan taktı yine sahiplendir artık ben istemiyorum diyor. Ya ben deliricem artık iki senedir en azından ayda bir bu konu yüzünden tartışmaktan bıktım artık kedimi nasıl bırakayım o da çocuğum gibi benim napıcam ben :/

Eşinizi annesine geri sahiplendirin bence.

Bu can ya öyle canın sıkılınca evden gönder olmuyor. Net tavrınızı koyun

evet o da sizin evladınız ve hatta evladınızdan daha müşkül bir canlı.. bebeğiniz büyüyecek kendi işlerini halletmeyi öğrenecek, bu canlar ağzı var dili yok hep birine muhtaç olacaklar.
o sebeple diğer yorum yapanlara katılıyor ve eşinizi sahiplendirmenizi öneriyorum.. ve oldukça ciddiyim..
p.s.: evdeki hayvanlarla büyüyen çocuklar bağışıklık sistemi daha güçlü, daha merhametli, daha pozitif oluyor. evladınız evde bir hayvan sevmeyenlenle yaşayacağına kediye baba desin daha mantıklı..

Kedinizi bırakmayın.
Sizi yıldırmaya çalışıyor eşiniz, direnin. Vazgeçmeyeceğinizi anlayınca o da uğraşmayı bırakacaktır.
Yani ne kavgalar ettik hala anlamadıysa bravo kendisine. Ona göre ben bir kedi için neredeyse onu bırakacakmışım halbuki alelade bir kedi değil o üç yıldır evladım oldu artık. Laftan anlamıyor bir türlü deliricem.

Eşinizi annesine geri sahiplendirin bence.

Bu can ya öyle canın sıkılınca evden gönder olmuyor. Net tavrınızı koyun
İki senedir etmediğim kavga kalmadı inanın, arada alışıyor gibi oluyor 1-2 ay sonra tekrar başlıyor insan nasıl bağlanmaz zaten üç yılda anormal olan o yani.

Anlatıyorum bunları sürekli anlamıyor ki laftan. Geçen gün kızımın kolunu çizmişti ama o benim ihmalim sonuçta yalnız bırakmamam lazımdı bebekle kedi ikisi de anlamaz. Artık yalnız bırakmıyorum zaten o kolunu çizmeyi bahane ediyor şimdi de deliricem sanki çocuğu bıçakladı

Sakın kedinizi bırakmayın.
Benim annem de hiç sevmez ama sahiplendiğimizden beri bizden çok bağlandı. Ne tüy görüyor gözümüz ne kum ne de mama. Bahane yani bunlar.
Aynen işte ben de bunu anlamıyorum üç yıldır nasıl bağlanmaz hayvana? Nasıl bebeğimin altını temizliyorum ve bu işe bayılmasam da bebeği atmıyorum kedimi de kumu için tüy için nasıl atarım? İşte kendisi sevmediği için kolay geliyor hamile halimle ağlıyorum bu mesele yüzünden

Resmini atta buradan seveyim kedileri çok severim benim esimde istemiyor insana can yoldaşı miril miril . Onlara bakınca dokununca tum stres gidiyor.

Çocugunuzun her an yaninda duramazsiniz bir ihmalle kolunu cizmis ya gozunu cikarsaydi yirtaaydi yada agzina burnuna bisi yapsaydi bir kedi kocanizi falan bosverin bir kedi icin evladinizi tehlikeli bir ortamda tuttugunuza değer mi ?
Kayınvalideyi bulduk sanırım. İkisi de çocuk, ikiside evlat. Kardeşler kavga edince daha çok vuranı evden mi atıyorlar sizin oralarda?

Çocugunuzun her an yaninda duramazsiniz bir ihmalle kolunu cizmis ya gozunu cikarsaydi yirtaaydi yada agzina burnuna bisi yapsaydi bir kedi kocanizi falan bosverin bir kedi icin evladinizi tehlikeli bir ortamda tuttugunuza değer mi ?
Bebeğim hep bebek kalmayacak büyüyecek sonuçta ve büyüyüp laf anlamaya başlayınca kedinin kuyruğunu çekmemesi gerektiğini vs anlatıcam. Kedimi sıkıyor bebeğim kuyruğunu çekiyor ondan yapıyor yoksa genel olarak sakin bir hayvandır öyle göze vurma vs hiç yapmaz.

O zamana kadar da mecburen yanlarında olacağım hep zaten gün boyu hep yanlarındayım sadece günlük mutfağı toplama ve yemek yapma zamanı kızımı yanıma alıyorum artık ben yokken çizmesin diye.

Kediyle büyüyen bebeklerde alerji ve astım olmuyormuş. Çocuk doktorumuz söyledi.
Bilseydim alır sokaktan bakardım.
Çünkü ikisinin de polen alerjisi var.
Bana sorun neler yaşıyorum diye.
Bunları o kadar çok anlattım ki, yok sevmiyor ya hayvanı umrunda değil. İnanın bazen o ilk 1 seneki fotoğraflara bakıyorum kucağına almış kedimi, üstünde yatıyor falan adam sonradan düşman oldu kediye ağlıyorum fotoğraflara bakınca.

Ham
Kayınvalideyi bulduk sanırım. İkisi de çocuk, ikiside evlat. Kardeşler kavga edince daha çok vuranı evden mi atıyorlar sizin oralarda?
Biri dogurdugunuz çocuk oteki sahiplendiginiz hayvan . Evden atmasına gerek yok sahiplendirebilir. Benim evladima zarar veren en yakinim olsun birarada tutmam kedi ne ki ?

Resmini atta buradan seveyim kedileri çok severim benim esimde istemiyor insana can yoldaşı miril miril . Onlara bakınca dokununca tum stres gidiyor.
Off off hiç sormayın milletin evinde kedi stres atma, neşe bulma sebebidir bizim evde stres tartışma sebebi. Hayır en başta böyle biri olduğunu bilsem eşimle evlenmezdim bile mesele kedi değil sadece takıntılı olması, abartması vs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…