Bir türlü gidemiyoruz

Tiftik_tiftik

Gamzeli prens"in annesi..,
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
339
138
103
Oturduğum yerde artık kalmak için bı sebep bulamıyorum sıkılmak mı dersiniz ev sorunları mı dersiniz büyük şehrin verdiği yük mü dersiniz vs ben olumlu bişey göremiyorum bulamıyorum uzun zamandır aklımdan çıkmayan şey il ve ev değiştirmek istiyorum tabi eşim sabit Kendi işi dolayısıyla taşınmaya hiç sıcak bakmıyor konuyu kapatıyor.İki çocukla büyük şehirde de olmuyor sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor gitmeye ikna etmeye mi çalışsam yoksa herşeyi boşverip olduğum yerde mi kalsam mutlu olamıyorum bu durum eve de yansıyor sanırım fikirlere ihtiyacım var

Evi geçindiren ve finanse eden eşinizse, bir de kendi işiyse tabii ki gitmeye sıcak bakmayacaktır. Ekmek aslanın ağzında, özellikle ekonominin çatırdadığı, önümüzde belirsizliklerin olduğu ve bayır aşağı tepe taplak gittiğimiz günlerde insanlar yerlerinden kıpırdamaya korkuyor. Yeni bir iş, ev, düzen hiçbiri kolay değil. Mutluluk tabii ki önemli ama insanların ekmek kavgasından mutlu muyum diye kendine sormaya zamanı bile olmuyor.

Sizi il değiştirmeye iten şey nedir ?
Yani kendi başınıza olsanız tek yasasaniz tamam derim de ,
Eşiniz var çocuklarınız var, oturduğunuz yere en büyük sebeb eşinizin işi olabilir mi ?
Hani sosyal hayatınız mi yok ,yakindiginiz şey tam olarak nedir anlayamadım.

Yani romantik bir yaklaşımla 'bu şehirden sıkıldım hadi her şeyi bırakıp şehir değiştirelim' denilebilecek bir ülkede ya da zamanda yaşamıyoruz maalesef. Para kazanmak artık o kadar zor ki kaç yıllık dükkanlar kapanıyor yada şirketler batıyor. Sadece eşiniz çalışıyorsa vallahi adam gitmek istemezse haklı çünkü maddi sorumluluk sadece ondaysa, o da nerde para kazanıyorsa orda kalmak ister bu çok normal.

Balıkesir, İzmit, Bursa ilçeleri, Tekirdağ, Ege tarafı ilçeleri, Burdur falan gibi aklınızda bir yer varsa araştırın tüm koşulları. Bir de anne babanızı da hesap edin

Son 6 yılda 2 ülke, 4 şehir değiştirdim, tek çocuğu 2 yaptım :) ben seviyorum yeni düzen kurmayı. Ama sanırım sizin eşiniz esnaf. Eğer öyleyse tekrar dükkan kurmaktan çekinmekte haklı. Nedir sizi rahatsız edenler? Onlara bakış açınızı değiştirmeniz mümkün mü?

Kendi işi olan birinin il değiştirmesi bir memura göre daha da zor. Özellikle bu ekonomi şartlarında. Gitmeyi düşündüğünüz il ailenizin olduğu il falan mı? Gidince sorunlarınızın geçeceğine, daha kolay bir hayat süreceğinize en önemlisi mutlu olacağınıza emin olabiliyor musunuz? Zira insan içindeki sıkıntıyla gider, nereye giderse...

Ev küçük Bir takım sorunları var ve biz lüzumsuz kişiler yuzunden bunun üstesinden gelemiyoruz çocuklar da rahat hareket edemiyor sıkılıyorlar evde babalarıyla bile 5 dk vakit geçirmek onlar için büyük Bir şans onun disinda iş iş iş evet belki ekmek aslanın ağzında ama bazı şeylerin eksik olması da haklı bı sebep değil

Üniversite mezunu yani kendi işini birakabilip kendi mesleğini yapma gibi bir avantajı var fakat o. Kolay olanı seçiyor gitmek istediğim yerde tanıdığım birinin olmasına gerek yok ya ben alışırım keşke eşimde razı olsa

Ev kimin? Sizin mi? Kirada mısınız? Eşiniz yoğun çalıştığı için mi çocuklarla vakit geçiremiyor, kendisi ilgisiz bir baba mı?

Üniversite mezunlarının BİM’de kasiyerlik yaptığı bir devirdeyiz maalesef. Diploması var;ama hangi üniversite mezunu, kaç dil biliyor, deneyimi var mı, hepsi çok önemli hususlar.

Eşinizle sakince konuşmalı ve birbirinizi anlamalısınız.
Ticaret yapıyor ise kolay olanı tercih etmiyordur. Gerçekten memuriyetten daha zor bir mesele, mesai kavramı yok tatil keza öyle. Sizi bunlar da bunaltmış olabilir ama başka bir şehre gidip yeniden bir iş düzeni, çevre oluşturması çok daha zor olacaktır.
Siz mesela evden bunaldığınızı da söylüyorsunuz.
Şehir değiştirmekten daha iyi bir alternatif olabilir.
Bu arada iki çocukla büyükşehir zor gibi görünsede kültürel olarak çok şey kazandıracaktır. Küçük şehirlerde okul, etkinlik vs çok daha az maalesef.

Siz şu an eşinizi yönlendirmeye hatta yönetmeye çalışıyorsunuz farkında mısınız? Ne meslek yapacağının kararını siz veremezsiniz. Her üniversite mezunu kendi işini yapmayı geçtim herhangi bir işi zor buluyor. Eşiniz işinden memnun demek ki. Bir insanın kolay olanı seçmesinden daha normal bir şey olamaz zaten. Velev ki gittiğini yere alışamadınız o zaman başka bir yere gidelim mi diyeceksiniz? Garantisi var mı gittiniz yere alışacağınızın? Sadece siz değil eşiniz ve iki çocuk var üstelik. Sonu belirsiz bir maceraya atılmak için şartlarınız uygun değil gibi duruyor

Ev kimin? Sizin mi? Kirada mısınız? Eşiniz yoğun çalıştığı için mi çocuklarla vakit geçiremiyor, kendisi ilgisiz bir baba mı?
Ev kendimizin sorunlu bir kişi yüzünden evin oluşan tadilat ihtiyaçlarına müdahale edemiyorz eşimde farkında bu evde olmayacaginin başka bi semte gitsek bu sefer yol vs mesafe uzaklık olucak ilgilendigi zaman çocuklarıyla güzel vakit geçirebiliyor ama nadir denecek kadar az bir ayda toplasan iki kez onlara ilgili olabiliyor iş bitse dahi esim mesai yapmayı tercih ediyor yani eve de biraz vakit ayrıbilse diye bekliyoruz sanırım başka şehir bize İyi gelicek

Koca şirketler batıyor, siz bu devirde sırf kendiniz rahat etmiyorsunuz diye belirsizlige mi sürüklenmeye çalışıyorsunuz? Hiç çalıştınız mi, eşinizin sektorune hakim misiniz? Büyük uk şehirdeyiz, 2 çocukluyuz, sıkılmaya vaktimiz kalmıyor okul, ödev, kurs derken.

Kolayı seçiyor gibi durmuyor buradan. Probleminizi anlatırsanız daha iyi yardımcı olabilirsiniz.

Esiniz isini tasiyamiyorsa bir sekilde kabullenin durumu.
Ama buyuksehirde yasamak istememekte haklisiniz.
Bundan 3 sene once buyuksehirden memleketime geldim ve çok şükür memnunum. Hayat pahaliligi, kozmopolitlik, multeci sorunu, trafik, insan iliskileri buyuksehirlerde daha zor.
Aktif bir sosyal hayat yoksa buyuksehirle kucuk sehirin bir farki da yok. Cogumuz isten eve evden ise gidiyoruz zaten. Bir anlami olmuyor buyuk sehrin.
Esiniz ikna olmazsa bosverip durumu kabullenin.

Siz evliliginizdeki problemlerin sehir değiştirince çözüleceğine inandırmissiniz kendinizi

Sorunlarınızı çözmek yerine , aslında hersey evle alakalı burdan gidersek duzelir diye kendi kendinize hayal kuruyorsunuz

İsterseniz gidin Avustralya ya yerleşim , adam aynı adam olacak ve sorunlarınız bitmeyecek , sizinki çözüm bulmak değil kacmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…