biz bu konuyu ciddi ciddi konuşmuştuk eşimle bir buhran anında. çocuk istediğimiz fakat bir türlü gebe kalamadığım ikimizin de sürekli bi yerlerinden bi hastalıklarının çıktığı dönemdi. ben sürekli ağlıyordum dedim artık "sebebi bensem de ayrıl istiyorsan"
şimdi uzaktan okuyunca saçma gelebiliyor ama o psikoloji çok kötü yani allah kimseye yaşatmasın. eşim de" ben senin için senle evlendim çocuk için değil." demişti. "aynı şey bana olsa?" dedi. düşündüm mantıklı geldi. sonuçta sevmediğimiz adamla ömür geçmez değil ki çocuk yapmak.
ama allah kimseyi evlatla sınamasın çok zor ve garip bir psikoloji yaşamayan bilemez.
Amiinnn...
Dilerim bir ömür böyle anlayışla ve aşkla bakar eşiniz maşAllah
Rahat bir gebelik geçirmeniz dileğiyle inşAllah bebeğinizi kucağınıza almak da nasip olur
Merhabaaa
Allah kimsenın başına vermesin inşAllah..
Az önce sevgilimin bana yönelttiği bir soruyu sizede sormak istedim..
Görüşlerinizi düşüncelerinizi merak ettim yada birebir bunları yaşamış birisi varsa anlatabilir tabi isterse
Sadede geliyorum..
Sevgilim: Benim tıbbi bir sorunum olduğu anlaşılsa doktor dese ki ''Hangi hastaneyede gitseniz dünyanın neresinede gitseniz veren Allah verir haşa ama hiç bir doktorun uygulayacağı bir tedavi yok, çocuğunuz olamaz'', benimle yinede evlenirmiydin?
Ben: Evlenirdim!!!
Sevgilim: İnanim mi
Ben: İnan aşkımm
Ben aslında çok korkuyorum tıbbın çaresiz kaldığı bir durum yaşamaktan(kim korkmaz ki).
Ama kötü düşünme başına gelir derler ya o yüzden düşünmemeye çalışıyorumm..
Verdiğim cevapta içimde en ufak bir tereddüt bile yok..
Ama sizede sormak istedim.. Erkek arkadaşınızın böyle bir durumu ortaya çıksaydı ve onunla evlenseniz asla anne olamicağınızı bilseydiniz kararınız ne olurdu?
benzer bi soruyu sormuştu kk da bi bayan bana ..
eşinden olmadığı için boşanmayı hiç düüşündünmü?
hayır asla .. bendede olabilirdi sorun .. ask sadece cocukmu ?
Eşinizde mi sorun?
Peki mesela nasıl desem sorun olan tarafta bir kırıklık burukluk oluyor mu...
Hiç hissettiniz mi böyle birşey eşinizde
Mesela benim ilişkimde evlenmemiz için benim okulumu bekliyoruz ve 4 yıl geçti ve Allahın izniylede daha 2 yılım var..
Onun arkadaşları benim arkadaşlarım artık yavaş yavaş evlenmeye çocuk sahibi olmaya başladıı.
Hal böyle olunca insan ister istemez ahh keşke bizde evlensek diyorum ama benim okul sorun olduğu için e çocukta seviyor ki bekliyor sabırla ama yinede üstümde bir mahçubiyet oluşuyor sanki mutluluğunu yıllarını elinden alıyorum gibi hissediyorum bazen
Böyle düşüncelerede kapıldıkça düşünüyorumda bir sorun olsa bende çocuk açısından
Onu evlenmek için bekletiyorum diye bile kıyamazken sanırım bende sorun olsa asıl ben bile bile evlenmeyi göze alamazdım gibi geliyor
tedavimizi olduk .. zamana bıraktık .. insallah olur ..
içinizdeki sesi dinleyin derim .. seviyorsanız gerisi hikaye ..
sağlıklı diye evlendik,sorun olabilir .. herşey cocukmu ?
Yok tabi kesinlikle ben gözüm kapalı sevdiğime giderim zaten Allah onu kaderime yazsın yeterki..
Ama işte yinede düşünmeden edemiyor insan bunca yıl bekletiyorken bile hayatındaki bazı mutlulukları erteliyor mesela benim için..
Ve sende sorun var deseler bana doktorlar hani hiç çocuğun olamaz deseler onu hayatı boyunca baba olamamaya mahkum etmekk...
Bilemiyorum.. tabiki herşey Allahtan evlendikten sonrada sorun çıkabilir orasını Allah bilirrr...
Ayy dertlendim yine öyle derin derin düşüncelere dalıyorum biraz sıkıntılı bir dönemdeyim ara ara oluyor böylegeçer şimdi
yani şunu soruyorum sana ; sağlıklı diye evlensen ve bebeğin olmasa boşanır mıydın ?
nasip kısmet bu işler .. yarına ne olacağımız belli değil ..
hayatı akışına bırakmak gerek ..
yaşayarak görürüz .. nasip kısmet ..
olmazsa bi sürü sahipsiz bebek var alırız birini ..
Konu aslında erkekte sorun olsa kadınlar yinede evlenirmiydi sevdiğini seçermiydi idi..
Ama arkadaşlar sorun sendede olabilirdi diyince ve çokta haklılar herşey Allahtan..
Bende düşüncelere daldım işte öyle sorun bende olsaydı ben ne yapardım acaba diye..
Tabiki sevdiğimin koşulsuz şartsız kabul etmesi beni mutlu ederdi ama diyorum ya bile bile canımdan çok sevdiğim insanı baba olamamaya ben kendi ellerimle mahkum edebilirmiydim....
Ama haklısınız hayatı akışına bırakmak lazım zaten bi arkadaşın da dediği gibi farazi işlerle yormayalım kendimizi
konu açılalı bir kaç gün olmuş fakat cevap yazmak istedim. ben bu tarz bişeyi eşimle sevgiliyken yaşadım yani benim geçirmiş olduğum ameliyatlar yüzünden bekarken doktorlar hep tüp bebekle olur senin çocuğun derlerdi. bende eşimin hakkına girmemek için açık açık söyledim sevgiliyken dedim ki bak ben böyle böyle ameliyatlar geçirdim çocuğumuz olmayabilir yada tüp bebekle de olabilir belli bi durumum yok dedim bunlara katlanırmısın dedim sevgiliyken onun cevabı ben seni çok seviyorum çocuk önemli değil benim için sen önemlisin dedi her zaman yanımda oldu vs.. şimdi evliyiz tabi 2 yıllık bebeğimiz olmuyor eşim beni bu şekilde kabul etmişti paylaşmak istedim. bir de bir kız arkadaşımın sevgilisi vardı sevgilisi ameliyat geçirmişti ve kız onu terk etti bunun çocuğu falan olmaz vs diye... şimdi başkasıyla evli ama eşinde problem olduğu için çocukları olmuyor malesef. böyle bir durum varsa seni denemek için sormadıysa eğer onu çok seviyorsan eksiklikleriyle kabul et derim. başkasıyla evlendiğinde belki onunla da çocuğun olmayacak arkadaşımda olduğu gibi neyi kimle yaşacağımızı bilemeyiz hepsi AllahtanMerhabaaa
Allah kimsenın başına vermesin inşAllah..
Az önce sevgilimin bana yönelttiği bir soruyu sizede sormak istedim..
Görüşlerinizi düşüncelerinizi merak ettim yada birebir bunları yaşamış birisi varsa anlatabilir tabi isterse
Sadede geliyorum..
Sevgilim: Benim tıbbi bir sorunum olduğu anlaşılsa doktor dese ki ''Hangi hastaneyede gitseniz dünyanın neresinede gitseniz veren Allah verir haşa ama hiç bir doktorun uygulayacağı bir tedavi yok, çocuğunuz olamaz'', benimle yinede evlenirmiydin?
Ben: Evlenirdim!!!
Sevgilim: İnanim mi
Ben: İnan aşkımm
Ben aslında çok korkuyorum tıbbın çaresiz kaldığı bir durum yaşamaktan(kim korkmaz ki).
Ama kötü düşünme başına gelir derler ya o yüzden düşünmemeye çalışıyorumm..
Verdiğim cevapta içimde en ufak bir tereddüt bile yok..
Ama sizede sormak istedim.. Erkek arkadaşınızın böyle bir durumu ortaya çıksaydı ve onunla evlenseniz asla anne olamicağınızı bilseydiniz kararınız ne olurdu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?