selam, üniversite öğrencisiyim ve 900 tlnin çok fazla olduğunu düşünüyorum.
okuldan eve bir tip değilim, aksine okulumda devam zorunluluğu olmadığı için genelde vaktim dışarıda geçiyor.
hesap yaptım bu sene ayda ortalama 2 kez tiyatroya gitmişim. sinema da en az o kadar vardır, opera-baleye çok gitmem ama ayda bir iki ayda bir uğruyorum.
sizin günlük yaşamınız nasıl bilmiyorum fakat ben bu şekilde gayet mutlu bi şekilde hayatımı sürdürüyorum ve kültürel açıdan bana yetiyor.
yenGEnC
ciğim çok güzel yazmış; oyunlar devlet tiyatrolarında 9, şehir tiyatrolarında 11 tl.
sinema için şu çok bilindik kazıkçı işletmeye gidip 25 tl bayılacağına 10 tlye aynı filmi ayrı bi dokusu olan tarihi sinema salonlarında izleyebilirsin. o pahalı emaar’da bile sanat filmleri 11 tl ayrıca :)
iksv film festivalinde öğrenciye biletler 1 tl! hemen tükeniyor ama olsun :)
boğaziçinde her çarşamba klasik konser var hem de sadece 5 tlye!
sene içinde inan ücretsiz bir sürü sergi oluyor
ama ben bu sene süreyya operasına çok kırgınım, öğrenci indirimini kaldırdılar çünkü :)
kültürel aktiviteler yapmak zor ve pahalıya patlayan bir şey değil.
bence en gereksiz para dışarda yemeğe gidiyor. sen ne düşünüyorsun bilmiyorum ama, ben bir yemeğe verdiğim paraya acıyorum.
onun yerine evde yemeğimi yaparım ya da yemekhanede yerim. yemekhanede 2,5 tlye karnım bir güzel doyuyor ve 20 tl’m cepte kalıyor :)
benim çok para harcayan arkadaşlarımın paralı hep dışarda yemeğe gidiyor. öyle ekstra aktiviteye harcayan duymadım açıkçası.
dışarda kopkop yapacağın günlerde biranı evine alır, orda içer, sonra dışarı çıkarsın mesela.
kitap desen zaten her yer kütüphane kaynıyor.
çayın 4,5 tl olduğu yere beni kesseniz oturtamazsınız. dışarda artık 3ten aşağı zor bulunuyor ya, arkadaşlarımla bir cafe bulduk mesela çayı 2 tl imiş. soluklanmak istediğimizde genelde oraya otururuz :)
kahveyi çok çok severim, her gün içerim. ama genelde kahvemi evden çıkmadan önce içip dışarıda çay içmeyi tercih ediyorum :)
böyle ufak tefek şeylere dikkat ederek cebimde param kalıyor ve sinemaya tiyatroya gezmeye daha çok bütçe ayırabiliyorum. tavsiye ederim