Bir uyanış...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk, yalnız kalmayayım diye yapılan bir şey değil ki, en azından öyle olmamalı.
Ve yalnızlık da kötü bir durum değil.
Hayat sadece aileden örülü hiç değil, dostlar, arkadaşlar var.
Olmasa bile Allah elden ayaktan düşürmesin ama çay içebilecek herhangi bir insan olduktan sonra, yalnızlığa inanmıyorum.

Yalnız kalacaksınız diye çocuk yapılmaz ki..aileyi tamamlamak ya da soy bağına birini katmak ya da canından can olmasını istemek koşulsuz şartsız senden bir varlık olmasını istemektir çocuk sahibi olmak eğer ilerde bir beklentiyle yaparsanız hep o şartla büyütürsünüz bana bakacak falan ama bunun garantisi yok olamazda

bakın siz evlendiniz bir eşiniz ayrı eviniz ayrı uğraşlarınız var ne kadar her an yanında olabilirsiniz ya da başka şehire evlenebilirdiniz ya da erkek çocuğu çoğu gelin kaynanasına gelip gitmek fazla görüşmek istemiyor okuyoruz ayrı ailesi olacak başka şehir başka ülke belki sonra hayal kırıklığı olur evlat sahibi olmak mutlu sağ olsun da varsın uzak olsun diyebilmek anne olunca da böyle düşünürsün zaten

Merhabalar.
Cocuk dusunmeyenler, belli bir yaştan sonra yalniz kalmaktan korkmaya başladiniz mi?
Mesela kardeşleriniz yok. Anne, babaniz ve eşiniz olmasa tamamen yalniz kalacaksiniz? 🤔
Yalnızlık korkusu sandığınız şey hormonlarınızin isteği de olabilir.Daha sempatik geliyor mu mesela ? Herşeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum ben çünkü her insana ve yasa göre değişmekle beraber .

Merhaba, hayatı boyunca çocuk istemi olmamış biriyim. Bekarım, bundan sonra da ancak çocuksuz bir birlikteliğe sıcak bakabilirim. Böyle kaygılarım olmadı hiç. Çünkü aileniz/eşiniz/çocuğunuz ne kadar yanınızda olacak, vadesi nedir bilebilebilir misiniz ki Sevgili CİRİLLA? Eşiyle/çocuğuyla hava atmaya çalışanlar bana Tanrıcılık oynamaya çalışıyor gibi gelmiştir hep, bu neyin kibri? Hayatta ayrılmaları/reddedişleri geçtim kimin kimden önce öleceğini kim bilebilir ki? Bu tarz şımarık ve hadsiz insanlar bazı insanların yaşam tarzlarını sorgulatıyor, istemesine rağmen çeşitli nedenlerden dolayı anne olamamış kadınlarımızı da bunalıma sürüklüyor. İnsanlarımızın bir gün kendilerini de kıskaca sokabilecek kibir dağlarında dolanmamaları temennisiyle...

Yok suan sirf korktum diye cocuk yapmaya karar vermeyecegim, bu oyle bir konu değil. Yapacaksam bile 30u geçmem lazim rahat anca o zaman dusunuruz BELKİ.

Benim istedigim otursun omur boyu bana baksin degil ama bir telefon açanim olsaydi, öldüm mü kaldim mi gibi? 🤔

92 yasindaki teyze haberinden de etkilendim galiba, kadincagizi komşulari bulmuş yalniz yasiyormuş. Cocuklari vardir gerci belki bilemedim şimdi.

Evli iken yalnizdim. Kimsenin olmamasi degil ki yalnizlik, insan etrafi kalabalik olsa da yalniz hissedebiliyor.
Simdi oglumla iki kisilik bir dunyamiz var. Tek basimayim aslinda cunku o tek takiliyor. Ama bu kez evlilikten tek farkim yalniz hissetmiyorum kendimi. Diyecegim o ki, cocuk, eşle ilgili degil bu durum. Tek basina olmak ile yalniz hissetmek ayni sey degil.

Ben tek değilim 5 kardeşiz cocugum da var ama sizin durumunuzda olsam korkardım. Ha olanların faydası ne kadar olur bilmem ama yalniz hissetmemek bile yeterdi.

Bir arkadaşım sizin gibi tek cocuk esi de tek cocuk. Bir kızı oldu ve kardes yapmayacağım dedi. Ama kızının teyze dayı hala amca kardes vs kimsesi yok anne babadan başka. Arkadaşımın yasi da 43. Sonra tekrar hamile kaldı kizi bu hayatta yalniz kalacak diye. Sadece anlatmak istedim hakkinizda hayirlisi.

Merhabalar.
Cocuk dusunmeyenler, belli bir yaştan sonra yalniz kalmaktan korkmaya başladiniz mi?
Mesela kardeşleriniz yok. Anne, babaniz ve eşiniz olmasa tamamen yalniz kalacaksiniz? 🤔
Çocuklar evlennce yine yalnız kalıyoruz.

Yok suan sirf korktum diye cocuk yapmaya karar vermeyecegim, bu oyle bir konu değil. Yapacaksam bile 30u geçmem lazim rahat anca o zaman dusunuruz BELKİ.

Benim istedigim otursun omur boyu bana baksin degil ama bir telefon açanim olsaydi, öldüm mü kaldim mi gibi? 🤔

92 yasindaki teyze haberinden de etkilendim galiba, kadincagizi komşulari bulmuş yalniz yasiyormuş. Cocuklari vardir gerci belki bilemedim şimdi.
Ailen ile var mı bir problemin. ?

Amaç dipdibe olmak degil aslinda, arayip sormak, sohbet etmek.
Çocuk çok başka mesele.
Hayatının en iyi kararı da olabilir, en kötü kararı da.
Ama tek bildiğim, mantıktan öte duygusallıkla verilebilecek ve bu dünyaya çocuk mu getirilir tezinin tam karşısında durarak ‘öyle yetiştireceğim ki dünya güzelleşecek’ algısı ile yola çıkmalı bence.

İnanılmaz egolu bir cümle olabilir ama o çocuğu sen ben yapmazsam da dünya güzelleşmiyor, cehennemden öteye gitmiyor işte.

Çocuk olsa evli olsan yine yalnızsın çocuklar evlenip gidicek sen ölmezsen esin ölücek

Ne yaparsan yap illaki yalnız kalıcan

Amaç dipdibe olmak degil aslinda, arayip sormak, sohbet etmek.
Bilmiyorum ya çocuk bana bencillik gibi geliyor. Yani kendimiz için yapıyoruz. Onların hiç bir söz hakkı yok dünyaya gelmek için. Kimimiz anne olmak için,kimimiz yalnız kalmamak için kimimiz de eş dost akraba için.

Çocuk, yalnız kalmayayım diye yapılan bir şey değil ki, en azından öyle olmamalı.
Ve yalnızlık da kötü bir durum değil.
Hayat sadece aileden örülü hiç değil, dostlar, arkadaşlar var.
Olmasa bile Allah elden ayaktan düşürmesin ama çay içebilecek herhangi bir insan olduktan sonra, yalnızlığa inanmıyorum.
Oyle ama filmdelisi,bak benim annemle pekte iyi iliskim yoktur,cocukluga dayali,bilirsiniz.
Buna ragmen annem babam yaslandikca biz de yas aldikca daha baska bir iliski kuruldu sanki,babamla degilse de pek...
Annemin yapmadiklari beni uzerken,simdi yaptiklari ve cabaladiklari icin onu anliyorum,seviyorum,kapisini biz cocuklari aciyoruz,evlerinde nese oluyor.
Insanlar yaslaninca gelen gideni de olmuyor,arti zaten bu korona insanlarda baska etkiler de birakti ve daha da birakacak.
Azalan iliskiler daha da azalacak,biz olmasak cok yalniz kalirlardi.
Yalniz kalmamak icin yapmamislardir bizi muhtemelen,yine de cocuk yetistirmenin bonusu bunlarin olmasi guzel degil mi:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X