Bir uyanış...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk , aile bunlar güzel bir şeyler , ha çocuk olmayınca aile olunmaz demekte doğru bir tanım değil. Şu anda tam olarak açıklayacak sözcükleri bulamadım açıkçası. Çocuğum olmadan önce, olmaması sorun değildi, istemeye başladığımda olmadı o zaman sorun oldu benim için. Önce ben istemedim, sonra olmadı. Tedavi oldum..
Bazen bişeyler planlandığı gibi gitmiyor hayatta.
Çocuğum olduktan sonra ‘annelik delilik’ dedim ama bir yandan da ‘ben çocuktan önce ne yapıyormuşum ya ? Eksikmişim’ dedim. Laflarımın çarptırılmasını asla istemem, çocuk istemek kadar istememekte bir tercih ve eksiklik değil ama ben her ne kadar anneliğin delilik olduğunu düşünsem de ‘iyi ki’ diyorum hatta keşke 26-27’de yapsaydım diyorum.. bu benim kişisel görüşüm.

Eğer çocuğunuz olmazsa bu duyguyu bilemezsin ve çokta sorun olmaz senin için. İnsan bilmediği bir duyguyu bilemez, bildiğini sanır sonuçta.

evet ben de çocuğum bana baksın diye doğurmadım ama şimdi yaşlandığımda da evladımın elinden bir tas çorba içmeyi istemek hakkım diye düşünüyorum.🤭
Sevgili CiRiLLA CiRiLLA ne karar verirsen ver senin için en doğrusu olur umarım ☘️

Çocuk çok başka mesele.
Hayatının en iyi kararı da olabilir, en kötü kararı da.
Ama tek bildiğim, mantıktan öte duygusallıkla verilebilecek ve bu dünyaya çocuk mu getirilir tezinin tam karşısında durarak ‘öyle yetiştireceğim ki dünya güzelleşecek’ algısı ile yola çıkmalı bence.

İnanılmaz egolu bir cümle olabilir ama o çocuğu sen ben yapmazsam da dünya güzelleşmiyor, cehennemden öteye gitmiyor işte.

Duygusallikla bakamiyorum aslinda. Korkumla veya duygusallikla hareket ederek emin olmadan boyle birşey yapamayiz cunku hissetigim şey anne olma istegi degilde bir dusunce, korku yani bununla cocuk yapilmaz sanirim. Cocugu ciddi ciddi dusunmek icin onumuzde cook zaman var.
İlla da olsun, ya olmazsa korkum da yok aslinda.

Çocuk olsa evli olsan yine yalnızsın çocuklar evlenip gidicek sen ölmezsen esin ölücek

Ne yaparsan yap illaki yalnız kalıcan
E cocugu da bilegimize kelepceleyecek degiliz,ama biz ana babamizi arar sorariz,cocuklarimiz da o kadar yapsalar yetmez mi:))

Bilmiyorum ya çocuk bana bencillik gibi geliyor. Yani kendimiz için yapıyoruz. Onların hiç bir söz hakkı yok dünyaya gelmek için. Kimimiz anne olmak için,kimimiz yalnız kalmamak için kimimiz de eş dost akraba için.

Doğru. Benim de şuan hissetigim şey annelik degil de yalnizlik yani kendimi dusunuyorum aslinda.

Bu arada konu başlığıda çok enterasan belgesel yada dizi ismi gibi

:-)

Bilmiyorum ya çocuk bana bencillik gibi geliyor. Yani kendimiz için yapıyoruz. Onların hiç bir söz hakkı yok dünyaya gelmek için. Kimimiz anne olmak için,kimimiz yalnız kalmamak için kimimiz de eş dost akraba için.
Sevgili C Calcifer ben böyle düşünmüyorum ya.
evet tabii ki nasıl biz dünyaya gelirken bir söz hakkımız yoktuysa , bizim çocuklarımızın da yok. Ama biz, (yani en azından ben kendi adıma konuşayım) çocuğuma bir misyon yüklemek, şunu yapsın, bana baksın diye dünyaya getirmedim ki. Eğer kötü bir hayat verirsem söylediklerinde %100 hak veriyorum, ama anne-baba olarak ona en iyi hayatı -geleceği sunmak için uğraşırken neden bencillik olsun ki ?
bide yAşamak güzel ya , şahsen annem babam beni iyi ki yapmış yani 🤭🙇🏻‍♀️

bide bu ‘üreme’ isteği gerçekten doğuştan, içten gelen bir duygu. Ürüyoruz yani, hayat veriyoruz. Hayvanlar,çiçekler, böcekler tüm canlılar gibi bence bu otomatik bir yerlerde kurulmuş 🤰🏻😘

Oyle ama filmdelisi,bak benim annemle pekte iyi iliskim yoktur,cocukluga dayali,bilirsiniz.
Buna ragmen annem babam yaslandikca biz de yas aldikca daha baska bir iliski kuruldu sanki,babamla degilse de pek...
Annemin yapmadiklari beni uzerken,simdi yaptiklari ve cabaladiklari icin onu anliyorum,seviyorum,kapisini biz cocuklari aciyoruz,evlerinde nese oluyor.
Insanlar yaslaninca gelen gideni de olmuyor,arti zaten bu korona insanlarda baska etkiler de birakti ve daha da birakacak.
Azalan iliskiler daha da azalacak,biz olmasak cok yalniz kalirlardi.
Yalniz kalmamak icin yapmamislardir bizi muhtemelen,yine de cocuk yetistirmenin bonusu bunlarin olmasi guzel degil mi:)
Ben biraz odun mu diyeyim, bağımsız mi diyeyim, aile ilişkilerimde öyleyim.
Varlıkları yetiyor tadındayım, ötesine pek geçmem.
Ama elbet bir durum olduğunda uçarak yetişir, korona öncesi 1 ya da 2 ayda bir kere görüşürdüm ailemle, 10 dk ötemde olmalarına rağmen.

Hiç planlı çocuk nasıl yapılır bilmiyorum ben gerçi😂
Hayatında bu kadar çocuk istemeyip, dağlara taşlara Allah korusunlar diye tıklatıp 2 bebesi olan bir kadın olarak, evlat bir yana dünya bir yana.
Ama onlar doğduğu anda ben öldüm, artık bambaşka bir kadın olmak zorundayım, sorumluluklarım bireyselliğimin önünde.
Bu da ağır ve tartışılır bir yük bana göre, ileride yaşlanacağım benle ilgilenir, ses nefes olur diye ömrümü çürütmek, bilemedim...

Ben herkesin zaten yalniz oldugu dusuncesindeyim. Bu kalabaliklar hep sahte, basini yastiga koyunca aman esim var cocugum var demiyorsun ki. Ben demiyorum en azindan. Hepsi gelip gecici,kalici olan kendinsin. Cocugum var,omru uzun olsun mutlu saglikli olsun insallah ama hic dogmamis olsaydi,onu hic tanimamis olsaydim da fark eden bir sey olmazdi.

Olsun,yalnizlikta guzel,ama dozunda:)
Okullar kapanali kendimle basbasa kalmayi ozledim valla:))
Konu sahibinin dediği gibi gece gece hislendim bir offf çekesin geldi

Yani yalnızlık güzel şuan için güzel birde bu işin yaşlılığı var offff yaaa

Ben biraz odun mu diyeyim, bağımsız mi diyeyim, aile ilişkilerimde öyleyim.
Varlıkları yetiyor tadındayım, ötesine pek geçmem.
Ama elbet bir durum olduğunda uçarak yetişir, korona öncesi 1 ya da 2 ayda bir kere görüşürdüm ailemle, 10 dk ötemde olmalarına rağmen.

Hiç planlı çocuk nasıl yapılır bilmiyorum ben gerçi😂
Hayatında bu kadar çocuk istemeyip, dağlara taşlara Allah korusunlar diye tıklatıp 2 bebesi olan bir kadın olarak, evlat bir yana dünya bir yana.
Ama onlar doğduğu anda ben öldüm, artık bambaşka bir kadın olmak zorundayım, sorumluluklarım bireyselliğimin önünde.
Bu da ağır ve tartışılır bir yük bana göre, ileride yaşlanacağım benle ilgilenir, ses nefes olur diye ömrümü çürütmek, bilemedim...
Yok ya,ben de o amacla yapmadim cocuk filan,zaten gencken aklina bile gelmiyor yaslanacagin:)
Ben cocuklarimi sevmek istedim,onlarla guzel paylasimlarim olsun istedim,oldu oluyor cok sukur,ama yaninda eksi bonuslarim olmadi mi,ohooooo:))
Ornegin cocuklarim az biraz ortaya ciktiginda biraktigim yerde Deniz'i bulamadim,yerinde yeller esiyordu😂

Sevgili C Calcifer ben böyle düşünmüyorum ya.
evet tabii ki nasıl biz dünyaya gelirken bir söz hakkımız yoktuysa , bizim çocuklarımızın da yok. Ama biz, (yani en azından ben kendi adıma konuşayım) çocuğuma bir misyon yüklemek, şunu yapsın, bana baksın diye dünyaya getirmedim ki. Eğer kötü bir hayat verirsem söylediklerinde %100 hak veriyorum, ama anne-baba olarak ona en iyi hayatı -geleceği sunmak için uğraşırken neden bencillik olsun ki ?
bide yAşamak güzel ya , şahsen annem babam beni iyi ki yapmış yani 🤭🙇🏻‍♀️

bide bu ‘üreme’ isteği gerçekten doğuştan, içten gelen bir duygu. Ürüyoruz yani, hayat veriyoruz. Hayvanlar,çiçekler, böcekler tüm canlılar gibi bence bu otomatik bir yerlerde kurulmuş 🤰🏻😘
İşte oradaki anne olmak için sizsiniz. Herkes böyle düşünmüyor . Herkesin hayatı cennet bahçesi değil malesef🤷

Konu sahibinin dediği gibi gece gece hislendim bir offf çekesin geldi

Yani yalnızlık güzel şuan için güzel birde bu işin yaşlılığı var offff yaaa
9 ay 10 gun sonraya alarm kuruyorum :anne:
Bircok bebek karari cikacak bu gece:D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X