bir üzücü para meselesi :(

limonsepeti85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
225
77
98
İzmir
Eltimden nefret ediyorum genel, herkesin yaşadığı nedenlerden dolayı. Aramızda uzuuunn km ler var, bayramdan bayrama görüşürüz mecburen. Eşimi hiçbir şekilde ailesiyle olan ilişkilerinde kısıtlamam, yeğenlerine istediğini alır yedirir içirir hatta ben de onunla birlikte ilgilenirim, annelerini sevmiyor oluşum diğer aile bireyleriyle arama mesafe sokmadı bugüne kadar.
Ticaretle uğraştıkları için sık sık paraya ihtiyaçları olur, bununla birlikte hiçbir şeyden de geri kalmazlar. Biz daha tutumlu daha mütevazi yaşarız, gelirimiz sabit çünkü. Birçok seferde elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız, eşimin abisidir derim, ilerde bizim de bişeylere ihtiyacımız olur derim, kardeşlik bağı önemlidir derim, onun yerinde benim ailem de olabilir derim vs vs. En son yazın yine bir miktar borç verdik ama bu sefer bende biraz patlama yaptı içimde, vermesine engel olmadım ama adamın da burnundan getirdim, çünkü dediğim gibi yapılan fedakarlıklara hiçbir şekilde olumlu bir tutumla karşılık alamıyorum ve ben afedersiniz sineğin bi tarafından yağ çıkarmaya çalışırken onlar zevki sefa içinde yaşıyorlar, başları sıkışınca da benim saf kocam kıyamıyor dayanamıyor.ben biraz birikim yapıp hayatıma yön vermeye çalıştıkça pat bişey çıkarıyorlar.
Birkaç gün evvel benim abimin paraya ihtiyacı oldu, öyle aman aman değil 5000 tl kadar ki abim neye ihtiyacım olsa yanımdadır destektir maddi manevi. Şimdi kocam olacak beyfendi bu durumu benim burnumdan getirmeye ant içmiş, parayı verecekmiş, abimin iyiliklerini unutmamış ama beni de üzecekmiş. Ben kendi abim olunca hiç düşünmeden vermek istiyormuşum, kötü niyetliymişim çifte standartçıymışım. daha abisine verdiği para dönmeden benim vereceğimin hesabını tuttu bana, ya ihtiyacımız olursaymış. asla altta kalmadım, ama çok üzüldüm.Hiç yaranılmaz değil mi bu erkeklere? Konuşmuyoruz şu an, ne yapmamı önerirsiniz?

tabii ki vericem ben de çalışıyorum en az onun kadar konuşmaya hakkım var bütçemiz için, verme demiyor zaten, verecekmişiz ama burnumdan getirecekmiş

İşte bunu diyorum bende söylenirse söylensin yani ,
Neticede sizde çalışıyorsunuz ,
Devamlı başınıza kalkarsada madem öyle kardeşine verdiği paralara saysın dersin olur biter ,
Hayret birşey bu dereceye getirmenin olayı bu şekilde saptırmanın ne anlamı var yani !
İçten içe eşinizi, kardeşinizin borç istemesi içine oturmuş,bukadar büyüttüğüne göre

Ya bu erkekler ne kadar tuhaf.Sanki bizim ailemiz yokmuş gibi niye davranıyorlar?Kendi ailelerine para verirler,bayramlarda ilk annelerinin elini öptürürler,hatta evliliğin ilk gününde el öpmeye götürürler.Ama kadın tarafına gelince yokkk.
Yok yaa .Bunu yapmalarına izin vermeyin.

Sözde misilleme yapıyor ama sizin abiniz bi kere istemiş
Onunki gibi adet haline getirmemiş

ben de onu anlatamıyorum, bizim ihtiyacımız olduğu zaman benim abim destek oldu, geri ödeme konusunda hiç sıkıntı çıkarmadı. bu vereceğim paranın en kısa sürede geri döneceğinden eminim allahın izniyle, ona verdiğimizin konusu bile geçmiyor aylardır. hala bana kötüsün diyor, içimin kötülüğü bir kez daha ortaya çıkmış, kendi ailem söz konusu olunca düşünmüyormuşum bile. canımı acıtıyor başka bişey değil.

ben de onu anlatamıyorum, bizim ihtiyacımız olduğu zaman benim abim destek oldu, geri ödeme konusunda hiç sıkıntı çıkarmadı. bu vereceğim paranın en kısa sürede geri döneceğinden eminim allahın izniyle, ona verdiğimizin konusu bile geçmiyor aylardır. hala bana kötüsün diyor, içimin kötülüğü bir kez daha ortaya çıkmış, kendi ailem söz konusu olunca düşünmüyormuşum bile. canımı acıtıyor başka bişey değil.
Eşin ailesine fazla düşkün gibi
Mantıklı düşünemiyor
Bu uğurda sana bile cephe alıyor

Eltimden nefret ediyorum genel, herkesin yaşadığı nedenlerden dolayı. Aramızda uzuuunn km ler var, bayramdan bayrama görüşürüz mecburen. Eşimi hiçbir şekilde ailesiyle olan ilişkilerinde kısıtlamam, yeğenlerine istediğini alır yedirir içirir hatta ben de onunla birlikte ilgilenirim, annelerini sevmiyor oluşum diğer aile bireyleriyle arama mesafe sokmadı bugüne kadar.
Ticaretle uğraştıkları için sık sık paraya ihtiyaçları olur, bununla birlikte hiçbir şeyden de geri kalmazlar. Biz daha tutumlu daha mütevazi yaşarız, gelirimiz sabit çünkü. Birçok seferde elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız, eşimin abisidir derim, ilerde bizim de bişeylere ihtiyacımız olur derim, kardeşlik bağı önemlidir derim, onun yerinde benim ailem de olabilir derim vs vs. En son yazın yine bir miktar borç verdik ama bu sefer bende biraz patlama yaptı içimde, vermesine engel olmadım ama adamın da burnundan getirdim, çünkü dediğim gibi yapılan fedakarlıklara hiçbir şekilde olumlu bir tutumla karşılık alamıyorum ve ben afedersiniz sineğin bi tarafından yağ çıkarmaya çalışırken onlar zevki sefa içinde yaşıyorlar, başları sıkışınca da benim saf kocam kıyamıyor dayanamıyor.ben biraz birikim yapıp hayatıma yön vermeye çalıştıkça pat bişey çıkarıyorlar.
Birkaç gün evvel benim abimin paraya ihtiyacı oldu, öyle aman aman değil 5000 tl kadar ki abim neye ihtiyacım olsa yanımdadır destektir maddi manevi. Şimdi kocam olacak beyfendi bu durumu benim burnumdan getirmeye ant içmiş, parayı verecekmiş, abimin iyiliklerini unutmamış ama beni de üzecekmiş. Ben kendi abim olunca hiç düşünmeden vermek istiyormuşum, kötü niyetliymişim çifte standartçıymışım. daha abisine verdiği para dönmeden benim vereceğimin hesabını tuttu bana, ya ihtiyacımız olursaymış. asla altta kalmadım, ama çok üzüldüm.Hiç yaranılmaz değil mi bu erkeklere? Konuşmuyoruz şu an, ne yapmamı önerirsiniz?

riyakarlık yapıyorsunuz.ben şimdi ona vereyim sonra benim ihtiyacım olunca o bana verir mantığını riyakarca buluyorum.neden derseniz adam yiyor içiyor sıkmıyor siz ise sürekli bu duruma destek oluyorsunuz.şikayet ettiğiniz konuya destek oluyorsunuz.baştan tavrınızı koymamışsınız şimdi tavır koymak daha zor olacak acısını siz çekeceksiniz

o seni uzuyorsa sende onu uz yemek falan yapma evde temizlikte yapma

riyakarlık yapıyorsunuz.ben şimdi ona vereyim sonra benim ihtiyacım olunca o bana verir mantığını riyakarca buluyorum.neden derseniz adam yiyor içiyor sıkmıyor siz ise sürekli bu duruma destek oluyorsunuz.şikayet ettiğiniz konuya destek oluyorsunuz.baştan tavrınızı koymamışsınız şimdi tavır koymak daha zor olacak acısını siz çekeceksiniz
siz bunu riyakarlık olarak algılayabilirsiniz, ben aile bağı olarak değerlendiriyorum. evet tasvip etmediğim şekilde yaşıyorlar ancak bunun ceremesini çeken iki küçük evlatları var, eşimin yeğenleri. tabi ki yardımcı olmak ister.tabi ki benim ihtiyacım olduğunda o da bana verir mantığı güdeceğim. aile olmak bunu gerektirir. tavrımı da gösterdim yardımımı da ettim.

oncelıkle nefret nefretı cagırır bosverın
sız abısıne para verırken burnundan getırdıgınızı soyledınız
oda bu yuzden kendınde bu hakkı goruyor
ne olursa olsun esınızle kotu olmayın derım
para konusu yuzunden...

En doğrusunu yapmıssın tabiki de abin sonuçta bence çifte standart yapan kendisi :KK43: Çok düşüncesiz davranmış sende onun istediği şeyleri şu ara yapma :KK12:

Ateş olsa cürmü kadar yer yakar
Nasıl getirecekmiş sizin burnunuzdan acaba?

Başka arkadaşın dediği gibi yapın. Yemeğini yapmayın, çamaşırını yıkamayın, ütüsünü yapmayın.

Bir de kendinizi kısmayın. Gizlice biriktirin, geri kalanı sonuna kadar harcayın. Eşinizin birikmiş parası olmasın. Kendi ailesi istediğinde veremesin.

Siz daha tutumluysanız birikimi kendi hesabınızda yapın. Biz de para benim hesabımda birikir. Ben daha dikkatliyim harcama konusunda.

Bence abine tabikide verilecek para. onunkilere veriliyorsa elbette seninkine de verilecek ama artık onun ailesinede kısıtlama gelmeli.

Istedigi kadar sòylensin ver o parayi kendileri olnca tak versinler sana olnca yok oohhh varmi öyle dúnya asil abisi aldigi paralari bi ödesin ònce .
O durumlar hep ayni cnm benim esimle abisi ortaklar ama gel görki nasil ortaklik ben çözemedim daha abisinin aldigi araba ile esimin aldigi arabnin arasinda 60 bin tl fark var az uz degil yaniii.
6 tane araba alirim ben o paraya .
Eltimin altinda araba bende hcbisey.
Onlar hic bseyden kalmazlar bz gerektgnce skar idare ederiz flan flan cok yani daha da say say btmez.
Abisi bisey istesin veya yegenlerine bisey alcak olalim gider en iysiini blur ben yegenlerme alacak olayim 20 30 liranin lafi olur.
Erkekler hep byle bi gzelm napsak yaranamayiz ben artk dnlemiyorum yapcagmi yapyrm .
O alirsa bende alirim kmse kusura bakmasnn yaniii

Bundan sonra ne sen aılene tek kuruş ne de ben vermıyoruz dersın. Buda bır prensıp olarak hayatınıza kural olur.

Back
X