Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Yani bazi durumlar vardir ki ask dersiniz ama sizin konunuzda sonuna kadar mantik. Cunku sorumsuz adam zaten insanda ask birakmaz. Dusunun evlendiginizde de bu adam her ise bir bahane bulup cikacak. Millet is bulamazken o 6 7 ayda kac ise girip cikmis. Niye cunku gelecek kaygisi yok sorumsuz. Peki evlendiginiz zaman ne olacak hadi o zaman siz calisiir kazanir ikiniz yersiniz ama siz hamile kalip isten ayrilmak zorunda oldugunuzda ne yapacaksiniz ben size soyleyim o karsiniza almayi dusundugunuz ailenizin kapisini calacaksiniz mecburen. Cocuk dogduktan sonrasi daha felaket zaten. Onun icin bu yolda bir isik yok kardesim. Elin oglu icin de ne kendi ne de dogmamis cocuklarinin hayatini karartma lutfen.

Benden az maaş alıyor, okumuş eğitimli ama fabrikada çalışıyor diye dert ediyordum benim sevdiğimi . Yani ben iki katı maaşla devlette çalışıyorum denk değiliz ailem istemezse diye. Beterin beteri varmış.
Sende sakın bu hatayı yapma sakın sevgi aşk boş
Denk değilsin
Senin konumun işin var ne yapacaksın zengin olmayan adamı
Kendinize denk adamlar bulun lütfen evlenince herşey için geç olur
O zaten senin işin konumun için seni çok sevip değer veriyorsun emin ol

Son uyarımı bi ay önce yapmıştım. Bi sonrakinde her şey farklı olur dedim ve bekliyorum. 2 hafta çok iyiydi 2 haftadır yine aynı. Ne zaman patlarım bilmiyorum

O zaman artik her sey ortada ya sen boyle kabul ederek evleneceksin ki sonu pek parlak degil ya da yoluna bakacaksin. Sen 7 yıllık emek icin o kadar cabalarken onun yan gelip yatmasi dogru degil.

Benden az maaş alıyor, okumuş eğitimli ama fabrikada çalışıyor diye dert ediyordum benim sevdiğimi . Yani ben iki katı maaşla devlette çalışıyorum denk değiliz ailem istemezse diye. Beterin beteri varmış.

Ama senin durumun farkli seninki okumus egitimli ama sartlar geregi orda calisiyormus ekmegini kazaniyor helaliyle. Sonucta bir eve girince her sey ortak oluyor. Ama karakteri kotu sacip savuran tembel biri olsa durumlar degisir.

Sende sakın bu hatayı yapma sakın sevgi aşk boş
Denk değilsin
Senin konumun işin var ne yapacaksın zengin olmayan adamı
Kendinize denk adamlar bulun lütfen evlenince herşey için geç olur
O zaten senin işin konumun için seni çok sevip değer veriyorsun emin ol
Ay nerden biliyorsunuz Allah aşkına.
Adam çalışıyormuş az kazanıyormuş kolay mı iş bulmak bu devirde?
İyi valla nerde zengin var kap koca yap, sevip sevmemesi pek sorun değil parası olsun denk olsun yeter kafası bu.
Evet bu kafada düşünen insanlar var, daha yakışıklısını bulayım daha zenginini bulayım. Hiç kalbi temiz anlayışlı sorumluluk sahibi olsun beni de sevsin yeter diyen yok zaten.

onca sene evlilikten sonra bosanma asamasinda olan biri olarak soyluyorum iliskilerinde daima mantiginla hareket et. ask bir yere kadar surer sonrasinda cok uzulursun evlensen tum sorumlulugu uzerine birakir bu adam.

Ay nerden biliyorsunuz Allah aşkına.
Adam çalışıyormuş az kazanıyormuş kolay mı iş bulmak bu devirde?
İyi valla nerde zengin var kap koca yap, sevip sevmemesi pek sorun değil parası olsun denk olsun yeter kafası bu.
Evet bu kafada düşünen insanlar var, daha yakışıklısını bulayım daha zenginini bulayım. Hiç kalbi temiz anlayışlı sorumluluk sahibi olsun beni de sevsin yeter diyen yok zaten.
Yahu tel yanlış yazdı zengini bul diye yazdım zengin demiş
Kafam sorumsuz sorumsuz girdiği işten çıkıyor boş adam sen ne diyorsun kızın başını yakma

İçinde bulunduğun durumda illa ki birini seçmek zorunda değilsin.Neticede mantığında yanılttığı durumlar olabilir.Aşk ve mantığı harmanladığın biride çıkabilir karşına ileride.Bu durumda ben olsam bir ömrüm heba olana kadar giden yedi yılım olsun der arkama dahi bakmazdım.Damızlık adam besleyene kadar yalnızlık daha evladır.

Böyle bir ilişkide mantık diyorum.
Ayrıca ailelerin sözünü dinlemek gerektiğini de onlarca örnekle tecrübe ettim, aile bir kişiye ve ailesine olumsuz baktıysa o kişi ve aileden bir cacık olmuyor genelde.

Yahu tel yanlış yazdı zengini bul diye yazdım zengin demiş
Kafam sorumsuz sorumsuz girdiği işten çıkıyor boş adam sen ne diyorsun kızın başını yakma
Sizin yorum yaptığınız konu sahibi değil yalnız.
Kendisi memur sevgilisi fabrikada çalışan birine yaptınız o yorumu.
İşinde gücünde olan bi adam sırf sevgilisi fazla maaş alıyor diye terkedilmeye mi mahkum?
Sizin benim dememle kimse ayrılmaz zaten ama maaşı az diye ayrılan insana da Allah hakkını verir zaten.

Ben zengin olsun istemiyorum yani insanın gönlü zengin olsun yeter ama sorumluluk sahibi olmak çok önemli. İlk çalıştığı yerde çok iyi maaş almıyordu ama ben yeter ki düzenli bi işi olsun diyordum zaten sabretse bi süre sonra maaşı da artacaktı ama dayanamadı

Ben zengin olsun istemiyorum yani insanın gönlü zengin olsun yeter ama sorumluluk sahibi olmak çok önemli. İlk çalıştığı yerde çok iyi maaş almıyordu ama ben yeter ki düzenli bi işi olsun diyordum zaten sabretse bi süre sonra maaşı da artacaktı ama dayanamadı
Sokma akıl kırk adım demişler.Bu yaşa kadar alamadığı sorumluluğu bu saatten sonra sen kazandıramazsın.Yolun başındasın ve sana şunu diyebilirim asla değişmeyecek.

Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.

Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.

Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.

Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Herkes çalışmak zorunda değil. Ailenizi geçindirebileceğiniz bir işiniz olacaksa, eşiniz de eve, çocuklara bakmaktan gocunmayacaksa neden olmasın diyorum. Ama çalışmak istemediği bu kadar açıkken evlenip çalışsın diye beklemeniz mantıksız olur. Eğer çalışan birini istiyorsanız vazgeçin derim ben.

Bu tembellikle muhtemel 5 sene sonraki hayatın.
Her şeyi sen yapmak zorundasın.
Evin butun yükü üzerinde.
Adama fatura dahi ödemesi için para veremezsin çünkü ya unutur ya harcar.
Çalışmaz. Sürekli maddi sıkıntı.
Sen bir yandan işe bir yandan eve koştururken kendini paralarken, o hayatını yaşar.
Bir de üstüne çocuk olur sorumluluk artarsa evden de uzaklaşır.
Sürekli bahaneleri vardır.
Bir de kazık kadar adama ailesi bugün bir şey demiyorsa ileride yükünü üzerlerinden attıklarında hiç bir şey demez.
Onların da gözünde sen hep suçlu olursun.
Çocuğun olsa rol modeli o olur.
Daha acısı, sen çocuğu sorumlulukları üzerine yetiştirmeye çalışırken o hiçbir işe karışnayacagı için çocuğun gözünde bile kötü anne olacaksındır.

Tüm bunları hayal et.
Aşk mı kalır? Hangi aşk?
Önce ayrıl ondan sonra biraz kafanı topladığında birileri ile görüşmeye başla.
Sevmeden sırf mantıkla da körü körüne evlenilmez.

Bu arada cevap vermeyi unutmuşum. Şimdiye kadar hesabı genellikle ortak ödedik. Ünideyken zaten öğrenim kredisi vardı. Şimdi baba parasından geçiniyor

evlenirseniz de siz koyarsınız cebine harçlığı..
evde temizliği yemeği vs yapar desem o tembellikle onu da yapmaz.
işten gelip koşa koşa onları da yaparsınız.
aşk dediğiniz de böyle böyle biter.

ancak sorunuzun cevabı ille de aşk. aşık olunacak birine tabi:KK66:

Back
X