Bir yanım git diyor,bir yanım vicdanımın sesini dinliyor

Onu yonlendirecek olan eşiniz.
Onun kardeşi, adap uslup ogretsin biraz.
Esinize bunu sevgi ile yaptırdın.
Yanı size kiyamadigi için kardeşinin destek olmasini saglamali.
Kavga ile yola yola gelmiyor kimse inanın.
Cok denedim yıpranan ben oldum.

Türkiye'de maalesef bu mantık var.
En medeniyim diyende bile var.
Kadını hizmetçi olarak gorurker. Yani gelini.

Bilemiyorum bazı şeyleri basarmak kadının elinde.
Dik duracaksın tabiki. Aysklarinin üzerinde duracaksın. Yikilmayacaksin. Demiyorum ki kendini ezdir. Buna elbette hemcinsim olarak kesinlikle karsiyim.

Bu bir süreç. Geçecek.

Senin bu yaptigin gecici cozum ama biliyorsun degilmi? Bu ayi atlattin diyelim onumuzdeki ayida sonra agirlasinca ne yapacaksin?en kalici ve dogru yontem kayinvalide ile konusmak,kendince sebeplerini doyle ben ilgilenemiyorum de oldun bitsin....Zaten melek gibi her yaptiklarini idare etsen bile onlarin gozunde gelinsin bir nevi ogullariyla aralarina giren kara kedisin o yuzden bari haksizliklarini goz ardi edip sussup icine atma ister kirilsin ister darilsinlar,bir zahmet azicik dusunceli olsunlar

Ben iyi insanlarin kötülügünü isteyecek son insanim. Onun icin size tek bir kötü sözüm olamaz. Beni tanimiyorsunuz zaten,yoksa bicecek ne kadar cok iyiliklerim oldugunu bilirdiniz. Iyi geceler size

İyilik yap, denize at.

Balık bilmezse, Halik bilir.

Hadi iyi geceler size de.

Evliligimin 2. Yilinda kaynim 1 sene bizde kaldi. Ben de cok hoslanmadim bu isten ama cok da abartilacak bir durum yok. Kendinizi niye super agirlama, yorma zahmetine giriyorsunuz ki. Koca adam. Zaten yemek hergun yapiyosunuzdur 1 tabak fazla koyuverin. Derleme toplamayi kendisi yapsin ya da esiniz halletsin. Boyle davranamiyorsaniz da buldugunuz cozum gayet yerinde. Vicdan falan yapmayin. Esiniz ve kardesi sizsiz daha rahat ederler.

Git sen gezine boşver ne yaparlarsa yapsınlar kardeş kardeş hiçte vicdan yapma eşin bazı şeyleri hak ediyor bırak o ilgilensin kardeşiyle

haftada bir kadın tutun ucretını de eşiniz versin yemeklerın yarısını da eşınızle kardeşi yapsın siz eşsiniz hizmetçi değil

Anlamadim ben kütüphane yok mu oralarda niye kayniniz size geliyor ders calismaya? Gitsin sessiz sakin orda calissin ev asla sessiz olmaz yani. Bazen burdaki konulari okurken kendimi uzayli gibi hissediyorum. Kafalar cok baska calisiyor valla.

Sormazlar sormazlar canım kimsin ki orası onların oğullarının kardeşlerinin evi sende oğullarına kendilerine hizmet etmek için dünyaya gelmiş bide üstüne çocuk yapmışsın daha ne olsun hani hizmet yemek temizlik zaten günlük yapılan şeyler ama kendi evimde de ayaklarımı rahat uzatıp dinlenemiceksem ne yapayım hani ilk defa olsa abatmışsın derdim ama rutine binmiş onlarda ohh nasılsa sesi çıkmıyor demiş git gez eğlen düşünme hiç giderken eşinlede tartışma gayette güzel ayrıl ki döndüğünde kavga çıkaracak bahanesi olmasın

Çok net yazmıssınız. Benzerini kendım yaşayıp duruyorum. Sınava hazırlandıgımı bıldıği halde kayınpeder gelır aylarca kalır. Malum ben de calısamam(evim küçük çalısacak yerım yok). Sonrada vay ki niye kazanamadı. Eşime itiraz etsem de yok bır sey dıyemezmıs yapacak bır sey yokmus lagalugası yapar. Gıtme ısını sız planlamıssınız ben uyguladım 4-5 gunlugune gıtmıs olmama ragmrn kp beyefendı elestrır uslupla konusmustu. Sımdı yıne gelme durumu var yaklasık 1 haftadır kavga edıp duruyorum(2 ay önce bızdeydı) istemıyorum dıye. Bosanmak ıstedıgımı bıle soyledım. Gelırse eşimi severken ayrılacagım sanırım. İnşallah siz huzurunuz kacmadan halledebılırsınız. Bu arada fazlaca haklısınız. Kendınızı ezdırmeyın

Sizin kayınvalide benim anama benziyor :) bekarken sürekli ailesine kalmaya gider, giderken de "yemekleri düzenli yap. Kardeşine babana iyi bak. Evi temiz tut" deyip dururdu. Evlendim valide gezmeye devam ediyor tabi. Bu sefer de "sen nasıl evlatsın. İnsan babası kardeşi tekken evinde nasıl rahat durur. Gidip bir yemek yapsaydın bla bla" diye devam etti. Gidip yemek yapsaydın dediği yer de 2.5 saat uzaklıkta ve benim minik evladım var. Yıllarca sustum sabrettim. En son geçen sene yine böyle atarlandığında "madem bu kadar düşünüyorsun kocanla oğlunu, bir zahmet gezme de evinde dur. Senin sorumluluğunda olan işleri yeterince üstlendim. Benden bu kadar" dedim. O gün bugündür rahatım.

Konuşun arkadaşım. Açıkça kayınvalidenizle konuşun. Ben sustuğum yıllara acıyorum. Kırmamak için o kadar uğraştım da madalya mı taktı annem sanki. Sorsan ben hiçbir şey yapmadım.

Duruşunuzu taktir ettim. Kesinlikle kararınızdan vazgeçmeyin eşinize de iyi bir ders olsun.
Kv niz falan da ararsa ona da söyleyin icinizdekileri.

Ayıp yahu hamile kadının evine yatılı mecbur kalınmadıkça gidilmez. Insan biraz dusunur.

Valla aenin vicdanın sızlıyor da eşinin sana karşı pek sızlamıyor demekki hamileyim diyorsun çok düşünseydi hamile kadın benle kavga ediyor anneme söyleyeyim memlekete gitmesin derdi eşi’nin pek umurunda değil yani .... sendr ona göre davranıp vicdan yapmayıp git onlarda kocaman adamlar bir yumurta da mı kırıp yiyemiyorlar

Burda kadına yüklenenlere şaştım cidden. Kv keyfî gezmeye gidiyor. Kadın evinde istemeyebilir yani. Bundan 10 ay evvel evli değillerken ne yapiyorlarmis o kardeşi? Ayrica bir tabak fazla koyacaksin ne var ki diyenler her ayin iki haftasi elinden hiçbir iş gelmeyen 18 yasinda bir tosuncugu baksinlar bakalim. He hamile halinizle bir de. Ne hissedeceksiniz. Her şeyi geçtim emrivaki asla kabul edilecek birşey degil.... ben de ilk evlendiğimde bu gibi sorunlar yasadim. Kp haftanin yarisinda sehir disinda oluyordu. Kv evde yalniz kalamiyormus! Bizi yatili istiyordu her haftanin yarisinda. Tabi ben asla olmaz diye koydum sinirimi. Ne münasebet yani... kadin yaşli degil hastaligi yok. Güvenli bir yerde oturuyor. Arasa 5 dakikada gideriz. Niye onda kalalim? Simdi biri cikip aile olmak bunu gerektirir der mi acaba....

Umarım vazgeçmemişsindir. Bu işin üniversitesi var daha, sende kalabilir bile haberin olsun. Şimdi böyle yaptıj yaptın yoksa çekersin ömür boyu böyle emrivakileri. Kocana da acıma, üzülme eşim hamile kimseyle ilgilenemez diyemiyorsa çeksin şimdi olacakları.

Bence çok zekice bir karar almışsınız en doğrusu gidin gezin herkeste çocuğunun sorumluluğunu alsın sanki size güvenip te doğurmuş kadına bak hamile hamile gelinim nasıl hizmet etsin demiyor utanmıyor atmış çocuğunu üstünüze ohhh insanlardaki pişkinliğe bak. Siz hamilesiniz özeliniz var rahat edemezsiniz sıkıntılarınız olur sizde gelip ders çalışması ne alaka

Ay valla bayıldımmm, helal olsun sana

Annem Üni sınavına gireceğim yol misafir bile kabul etmedi evine ya, ne var ki 1 yol gitmeyiverse ne olur oğlunun geleceği için?

Bişi diyemezler size, onların yaptığını yapmışsınız çünkü. Eşinizle aranız bozulmasın da, sağlıkla kucağınıza alın evladınızı.

Nasil bir anne bu ya. Benim kardesim de seneye hazirlanacak sinava, sirf onu birakmamak icin dogumuma bile cok kisa sureligine gelip donecek. Neyin gezmesi, neyin yalnizligi anlamadim.
Ek olarak esiniz acisindan bakinca ne kadar surede bir geliyor ama evime akrdesim gelip kalamayacaksa da hos degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…