Bir yasak bize var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yasak sadece belli bir kesime var. Geçen gece arkadaşım İsrail'i protesto için konsolosluğa gitmiş, fotoğraf karesine sığmayacak tonlarca insan meşale açıp kolkola slogan atmislar, anladığım kadarıyla bir polis de kimseye ceza yazmamış... geçtiğimiz gün para çekmem gerekti, ilk defa evden çıktım ve birkaç mahalle öteye gittim, inanamadim.. gerçekten de herkes disaridaydi. Zaten yapılan test sayisi her gün 200bin'i aşmış. E mantık olarak, madem tam kapanma var, iki haftadır herkes evde,bu insanlar nasıl bulaş korkusuyla teste gidiyorlar?
Resmen boşu boşuna kapandik. Olan batan şirketlere,işten çıkartılan eve ekmek götüremeyen vatandaşlara oldu

Evet şu an tvde maskesiz eğlenen gerizekalılara ben de sövüyorum. Maskeli olsun herkes çıksın istiyorum.
Ama genelde de kimsenin evde olduğu yok zaten.
Duranlar da imkanı vardır duruyordur. Yoksa çalışıyor gayet insanlar.
Ama artık ben yasaklardan sıkıldım.
Her yeri açsınlar da bitsin.

Bu arada 17si gündüz serbest di mi? Nereler açılıyor o gün?

Ee hani sokağa çıkma yasağı anladık tebrikler Beşiktaş’a ama ee herkes sokakta
bir de onun maç izlemek için evde toplanmaca versiyonu var
mevcut şartlar içinde akıllı uslu yaşasa herkes de böyle eve tıkılmak zorunda kalmasak, açık havada biraz nefes alabilsek keşke... ama yine ipinden boşanmışçasına bir yaz geçecek ve aaa sayılar yükselmiş hadi kapanalım olacak.

Devlet kasasina iyi para girecek bugun
Valla gunlerce insanlar sokakta fink atiyor sahsen artik takilmiyorum turizm acilacak yarin bi gun dahada iflah olmayiz.
Asilanip kulagimiza asilandi kupesi takilana kadar dewamke

ben o kadar çok insana ceza kesileceğini sanmıyorum
kaldı ki kesiliyorsa dahi bence birkaç ay içinde af olur, ödemeden kurtulurlar.

Devlet kasasina iyi para girecek bugun
Valla gunlerce insanlar sokakta fink atiyor sahsen artik takilmiyorum turizm acilacak yarin bi gun dahada iflah olmayiz.
Asilanip kulagimiza asilandi kupesi takilana kadar dewamke
Kessinler ceza da o paralarla isi gücü bozulan iflas eden gecinemeyenlere nakdi yardım olarak verilsin .

Ben boşuna kapattıklarını düşünenlerdenim. Açılsın her yer. Gözü yiyen gitsin, gezsin kapsın hastalık. Zaten emekçiler hep dışarıda, parası olan yazlıkta, yatta. Evde olanda çıkmak istemeyenler. Yani serbest bırakılsada aynı olur görüşündeyim.

Kessinler ceza da o paralarla isi gücü bozulan iflas eden gecinemeyenlere nakdi yardım olarak verilsin .
Keske oyle yapilsa ulkede sistemsel skinti var bi virus darma duman etti kac aileyi devlet kasasinda bu tarz acil durumlarda ihtiyac sahiplerine dagitilmasi gereken paralar olmali belki vardir ama kac ihtiyac sahibi gorsem pandemi destek parasi verlmedi diyor cok uzucu bi durum
Maddi skintidan dolayi intihar etme vakalarini gordukce icim ciz ediyor gec kalinmis bi seferberlik durumundayiz 1 bucuk senedir

Yasağa uyarsan sen kazanırsın evet çok sıkıldık aşırı 2 seneye yakındır evdeyiz ama ben şikayetçi değilim çünkü çok şükür çekirdek ailem bu hastalığa yakalanmadı. Şikayet etmiyorum çünkü sağlık çalışanlarına hakaret oluyor. Biz doğru olalım eğri eğriliğinden utansın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…