Bir yasak bize var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Almanyada baska bir evden en fazla 1 kisi ile bulusabilirsiniz. Bizim aile kendi arasinda söyle anlasmisti: Herkes asisini olana kadar aile disindan kimse ile görüsülmeyecek. Hususi önlem alindi yani. Aile büyüklerinden bir tanesi asi oldu ve asidan bir gün sonra fenalasti evde. Esim doktor oldugu icin bakmasini rica ettiler. Hastanede/Doktorlarda corona var diye gitmek istemediler. Esim gidip ilk müdaheleyi felan yapti geldi. Normal maske ve eldiven vardi. Is yerinde ama daha cok önlem aliyorlar. Simdi bunlarda kimseyle görüsmüyor alisverislerini bile biz yapiyoruz. Ama gel gör ki Corona oldugu ortaya cikti. Üstüne sonra komsulari ile gizlice görüstügünü ögrendik. Ordan bulasti. Is yerindeki önlemleri gectim, ben bir corona krizi basladigindan iki sokak ötede oturan dayisini görmeyen insanim. Kac aydir evden alisveris haric ciktigimiz yok, basimiza bu geldi. Is yerinde bulassa bu kadar zoruma gitmezdi inanin.

Dr randevusu zaten muaf değil miydi? Bu durumda sizde kaçak göçek bir şey yok ki.
Bu ülkede sigortasız çalışan binlerce kişi işine devam etti.

tan arkadasimla ayni seyi konusuyorduk. covid oldu ikinci testi yaotrmasi gerekiyor is icin negatifi gormek adina ona bile cikmasina izin vermemis polis yazik

şu kapanma bitse de herkes evine dönse artık
gerçekten öyle. evimin yanında büyük bir zincir market var. 1 yıldır en lüks aktivitem balkondan sokağı gözetlemek olduğu için marketin yoğunluk oranlarına hakimim gerçekten kapanma olduğunda bir yığılma oluyor. her cuma dolup taşıyor market. sanırsınız 1 yıl kapalı olacak her yer.

Senin kadar iyimser değilim ne yazık ki. Aşılama hızını gördükçe umudumu kaybediyorum. Bu aşılar da iki dozu tamamladim sonsuza kadar etkili olacak, demek değil ne yazık ki. Tüm nüfus aşı olana kadar ilk aşı olanların tekrar asılanma zamanı gelebilir

Dr randevusu zaten muaf değil miydi? Bu durumda sizde kaçak göçek bir şey yok ki.
Bu ülkede sigortasız çalışan binlerce kişi işine devam etti.
muaf muaf, yani gündüzler iş zamanları kontrol var, hafta sonu, gecenin köründe falan kontrol nerede demek istedim aslında. size muhalefet etmek değil, destek gibisinden yazdım

Ee hani sokağa çıkma yasağı anladık tebrikler Beşiktaş’a ama ee herkes sokakta
Marketler parklar yasağın başından beri doluydu sonra herkes bayramlik giyip şıkır şıkır gezdi bu kutlamaya şaşırmıyorum. Bende ailemi telefonla arayarak bayramlasip olanları balkonumdan izledim. He bide aile büyüklerinin gitmediğim için tribini yedim.

Babam gece acile gitmiş

Barkodun birini de almıştım yanıma polis çevirirse hastaneden geliyorum derim şeklinde anlattı

Polis arabası duruyordu kapıyı da açtılar durduracaklar diye bekledim durdurmadılar dedi

Gece 2 de yaşlı başlı adam demişler deyip güldük

Biz aşı olmaya otoban vs tüm şehri dolaşıp gittik akşam 10 civarı arabada çocuk da vardı ama bir Allah ın kulu durdurmadı nereye demedi

Eşimi bayram öncesi durdurmuşlar bir kere işe giderken o kadar

Arkadaş durmuş durmuş bugün konu açmış

Ne zaman yasak vardı pardon bugün olsun

Bizde aşılanması biten kesimi hususi tekrar eve kapattılar <3

Sizin kural da bayağı saçmaymış yalnız.
İyi haber, saçmalıklar bize has değilmiş.
Geçmiş olsun.

Bana sormadınız ama ben de dikkat edip yakalananlardan olduğum için yazmak istedim. Toplu taşıma kullanmıyorum zorunlu olursa çift eldiven maske takıp kullandım birkaç sefer iş yerinde de nadiren çıkarıyorum maskemi ama evde babamdan geçti korona. Ona da iş yerinden. Tek bir kişinin dikkat etmesiyle çözülmüyor maleesef :/

bızım koronalı komsu bıze oturmaya gel falan dıyodu oglum koronadan korkuyo bıtsın bu mevzular gelırız dedım..gecende korona olduklarını ogrendık..demekkı hatır ıcın kırmamak ıcın hareket etmıycez

yasaklar insanı cezbediyor diye bir söz vardı ya, gerçekten ispatlandı.

hoş bunu espriye vuruyoruz ama aslında içimde nasıl öfke krizleri geçiriyorum bir bilseniz

yani insanımız bilinçsiz ( kurallara uyanları tenzih ediyorum,onlardan bahsetmediğimi anlıyorsunuzdur zaten),vurdumduymaz, bencil ve bazen lakayt... ''aman yeaaa grip de öldürüyor,abartılıyor bu virüs,ben inanmıyorum ehe''
şeklinde toplumda yer edinmiş zihniyeti değiştirmediğimiz sürece,hiçbir yasak bizi kurtarmaz...

isteyen istediği yasağı koysun, yasağın muhatabı olan insanlarda o bilinç yoksa, yapılanların hiçbir anlamı olmuyor.

valla ben de bunaldım, sizler de öyle,1 seneyi aşkın süredir evden çıkmıyoruz. ben işten eve,evden işe... ama işte kurallara uyanların zorluk çektiği bir dönemdeyiz, kendi kendimize sinirlenip duruyoruz, çünkü istediğimiz kadar uğraşalım, bilinç yoksa işe yaramıyor dediğim gibi.

insanların beyinlerini çıkarıp içine zorla disiplin tepiştirecek halimiz yok, maalesef başkalarının hatalarının bedelini biz ödüyoruz işte... ödemeye de devam edeceğiz gibi görünüyor :)

Ya onlar nasil basardi biz niye bu haldeyiz ingilterede de durum bu.bizim sucumuz ne

Bizde aşılanması biten kesimi hususi tekrar eve kapattılar <3

Sizin kural da bayağı saçmaymış yalnız.
İyi haber, saçmalıklar bize has değilmiş.
Geçmiş olsun.

Sagolun. Vallaha aslinda kimse kimseyle görüsmeyecekmis ben onu anladim. Heleki yasca büyük olanlar "birsey olmaz beyaa" diye geziyor. Bari yalan söylemesinler. Soruyorsun kiminle görüstünüz haber vermeniz lazim diye..yok güya kimseylen görüsülmedi..ucup gelmiyor ki bi virüs. Biz kimseyle özel hayatda görüsmedigimiz icin kimseye bulastirmadik sükür. Ben bundan sonra kural ne olursa olsun mesafeli kalicam. Önce bu illeti bir atlatiyim de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…