bir yaşındaki oğlum yemek yemiyor

Gercekten zor Evet ama onlarda bizim canimiz bizim bi parcamiz ama ne yapalim mecbur bu durumlarina katlancaz.. Senin durum Biraz daha zor ama uzme kendini bi caresi bulunur elbet sen sabirla yedirmeye devam et kussada aglasada yedir valla ben oyle yapiyom belli bi sure sonra kendide yiyo.. Sana soyle bir ornek vereyim benim esimin amcasinin karisi bana anlatti 19 yasinda bi oglu var oda kucukken boyle ne yermis ne icermis cok zorlarmis annesi pesinden gecermis yedirmek 4 5 yaslarina kadar resmen gelisimi durdu dedi ama simdide bir gorsen boylu poslu iri yari bise olmus cok zeki bi cocuk.. Yani sabir etceksin yani benim kiz kardesimde boyle asiri zayif yemiyoda 9 yasinda annemle kavga ederek yemek yer ama cok sukur gelisimi iyidir zeki bi kiz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O takıntı bende de var o açmadan açarim agzımı sonra başlarim çiğnemeye ;-)

Benim ilk yeğenin çok istahliydi bebekken 4 buçuk yasinda simdi hala öyle.
Agzi hic bos kalmaz.
Kuş yemi yemisligi bile vardır.
Küçük yegenimde 11 aylik öyle istahsiz ki.
Ama tatliyi çok sever.
Çikolata seker bayilir.
Acliktan agliyor mama diyor ama mamayi yemiyor.
8 kilo bizimki de.
Gece yatmadan çikolata veriyoruz mecbur AC kalmasin diye

tam benım konum..

artık yazmaktan sıkıldım..benım kızımda sadece emıyor başka hıcbıse yedıremıyorum..15 buçuk aylık..

10 kılo..bır tek salatalık hastası,sabahtan aksama kadar hem benı emsın,hem salatalık yesın dünyalar bızım hıyarlı kızın..

ama bu aralar patates kızartmasını da sevmeye başladı..zararlı ama yeterkı yesın modundayım artık..

kasıkla hıcbıse sokamıyorum ağzına ısın özetı..

edıt:sımdı tum yazdıklarını okudum,arkadasım allahım yardımcın olsun,yok yok benim kızımdan sıkayet etmeye hıc hakkım yok,senın derdını gördükten sonra..inşallah düzelir,cok zor bı durum)

Son düzenleme:

Inanin dunden beri aklimdan cikmadiniz. Keske komsu olsaydik da beraber mücadele verseydik :))
Benim en zoruma giden sey de su, bazi kadinlarin bunu bizim pimpirikli olmamiza, cocuga yemegi sevdirmemize ve puturlu gidalara alistirmadigimizdan kaynaklandigini soylemeleri.
Yahu senin cocugun zaten istahli oldugu icin her türlü gidaya rahatca alisiyo. Bizim gibi gun boyu ac kalmiyo yemek icin.
Benim kizim oyle ya da boyle yemesine ragmen bu halde.
Isine gelince pilavina da yer, makarnasini da yer. Onun icin de saatlerce ac kalması lazim.
Ama baska cocuklara bakiyorum, önüne kaya versen kemirir. .

canım benim büyük kızım 3 yaşına kadar hiçbirşeyi isteyerek yemedi. dvit falan veriyor musun? kansızlık da iştahsızlık yapıyor. benim kızım kreşe gidince düzeldi yeme içmesi. yanına biri geldiğinde falan nasıl diğer çocuklarla oynarken falan yeridseniz. ben bazen öyle yapıyordum. hoş bizim 18 ay küçük birde kardeşi olduğu için birbirine bakarak yemeye başladılar birazda. en azından 1 öğün olsun yese miğdesi yekeye alışırdı. birde çok hasta oluyorsa iştahsızlaşıyordur. hasta olunca iştah falan kalmıyor çünkü. benim 2 kızım da 1,5 yaşına geldiklerinde 10 kg sınırını ancak geçebildiler. ama şimdi hala çok gürbüz olmadıkları halde sağlıklılar. biri 4 yaşını gezti diğeri 2,5 yaşını. bence eğlendirerek yedirmeye çalışın. kaşığı görünce kusmaya başladıysa koşullanma olmuştur. onun yerine döküp saçsa da çubuk tarzı tatlı tarzı elinde yiyebileceği bişeyler verin eline yesin. bulamaç sevmiyor belli ki onun yerine mesela bir elmayı verin yesin parça parça. gezerek yemeyi seviiyorsa gezerek yesin. derdiniz yemesi değil mi kirlenirse de kirlensin deyin verin bence eline. kendi elinden yediği daha tatlı gelir çocuklara.

Beni anladın ya o bile bana yeter çok sevindim.zaten Doktoru beni yılın pimpirikli annesi ilan ediyorum dedi ama o yemeyince ben kötü oluyorum hem sağlığıda gittikçe kötü oluyor. Puturlu ayrım yapmaz ama yerse tabi çocuğu istahli anneler bazen diyorlar ya zorlama istese yer artık diyecek söz bulamıyorum.çok sevinirdim komşu olsaydik. ;-)

Benim ki de 1,5 yaşında ve bazı meyveler dışında hiç bir şey yemiyor . 4,5 yaşındaki kızım yemese yemek falan yapmayacağım o derece . Tek fark anne sütü alıyor hala , sütü bırakınca , değişir diye umut ediyorum .

Senin ki çok daha zor bir durum , sütte almıyormuş . Keşke ksin sonuçlu önerilerim olsa da söylesem .

ben çocukluğunda yemeğen bir çocukmuşum. çok fazla seçiciymişim. sadece süt. onun içine birşey katsalar anlar yemez yada kusarmışım...

mama tarzı şeyleri hiç sevmemişim... 30 yaşımdayım yeni yeni sütlacın tadına bakıyorum desem yeridir. onuda mama katagorisine koymuşum da ben...

doktorlara gitmişler bizimkiler tahlillerde birşey yok, 3 gün aç bırakın demişler, 1,5 gün denemişler hiç acıkmamışım. hala acıkmayıncada süt vermişler gene...

21-23 yaşıma kadar öle geçti. değişim benim kocayla tanışınca oldu işin açıkçası. şimdi aldığım kiloları vermeye çalışıyorum

çocuğunun sevdiği şey varsa onları dene... arkadaşın dediği gibi meyve vs eline versen kemirse... kaşıkla yedirmesen. mama gibi şeyleri sevmiyordur oda...

acaba makarna gibi kendi yiyebileceği şeyleri pişirip önüne koysan kendi yerse belki hoşuna gider benim oğlum yemeğince ben öyle yapıyorum biraz ortalık batıyor ama olsun

Arkadaslarin dediği gibi sofra serin uzerini parmak yiyeceklerle doldurun. Doksun sacsin belki alısır.
Bir de alerji testi falan yapildi mi? Gida alerjisi falan olabiliyormus.
Ben kizimin vücudunda gerekli olan bir vitaminin, proteinin, b bilmem kacin eksik oldugunu ve bunun istahsizliga sebep oldugunu dusunuyorum.
Bu kiza plagiosefali teshisini koydurduysam, bunda da % 100 eminim. .

Kızım 27 aylık ve 11 kilo.
Çok şükür sağlığı yerinde doktoru da çok memnun ama bizler anne olarak çok takıyoruz bu durumlara.
Biraz kendi haline bırakmaya çalışın biliyorum bir anne için çok zor bir durum onun aç olduğunu bildiğin zaman rahat edemezsin ama elden de bir şey gelmiyor.
Ve diğer arkadaşların dediği gibi kendi haline bırakın, kendisi yemeye çalışsın.
Ben yer sofrası kuruyorum ve büyük bir sofra örtüsü yayarak kendi haline bırakıyorum o zaman biraz daha yiyebiliyorlar.

Son düzenleme:
canım benim 12 yaşındaki kızımda yemiyor halada yemez pek ama yediğinide kusmazdı. 1 yaş ve 8 kilo çok az benim kızım 10 kiloydu 1 yaşınadyken.

Merhabalar;
Oyun yaparak ta mı yemiyor?Bende haftada 1 kez bıldırcın yumurtasını haşlayıp veriyorum.Bronşite iyi geliyor.Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Mesela haşladım soydum cam oval tabağa alıyorum.yumurtayı oynatıyorum ileri geri hadi hammmmm yapalım mı diyorum az az yiyor.eline yutabileceği meyve veriyorum karpuz yada soyulmuş yarım elma.Diş çıkarma zamanları olduğu için yememeleri normal.gece uyurken süt veriyor musunuz?

Çok fazla şekerli gıdaları çocuklara vermek sakıncalı.Meyve veriniz içindeki doğal şeker ona yeter.Dışarıdan alınan aşırı şekerli şeyler kanser hücresinin beslenmesini sağlıyor bilginize.

Onlarıda denedim henüz yürüyemedigi için oturtup yedirmeye çalışıyorum kirlenmesi hiç gözüme gelmez bir yılda 4 kere halılarımi değiştiim titizlik namına birsey kalmadı yeterki yesin önemli değil diyorum artık. Geçen gün büyüklerimden biri dediki ölsede kurtulsan çok zor böyle.korkudan kimseye oturmaya gitmiyorum kusarsa diye artık zor bebekleri kimse kucaklayip sevmek bile istemiyor

Benim kızım da 4 yaşında. 1 yaşına kadar çok güzel yedi ondan sonra yemedi. Hala da daha zorla, oyunlarla arkasından koştura koştura yediriyorum. Okulda arkadaşları tabaklarını bitiriyor benim kızım dokunmuyor bile…üzülüyor insan tabi ama değişik sunumlar yapıyorum yemesi için.
Ancak kilolu çocuk da sağlıklı çocuk olacak diye bir şey yok.
Benim teyzem tam bir kara cahil bu konuda. Kızını bebekliğinden beri hep hazır gıdalarla besledi. Hep dışarından bilmem nerelerden dönerler aldı,kolasız yemek yedirmedi; kuru kuru yemesin diye. Kız şimdi 15 yaşında 100 kilo falan sanırım. Geçen geldiler oğlu büyümüş 8 yaşında o da o yolda ilerliyor.
Annem bakıyor benim kızıma. Anneme demiş “kilo almasını istiyorsan un çorbası yap”
Alla alla dedim benim öyle bir tasam yok. Çocukken nasılsa sonra öyle devam eder. Ben şahsen obez olmasını istemem.
Besin değeri yüksek kaliteli beslemeye çalışın yeter.

Haşlanarakmi veriliyor ben çiğ sanıyordum tamam onuda denerim elinde meyve yemezde çok az suyunu içer. Tek içtiği süt zaten oda gece 150 ml kadar. Uyuduğu için bilmiyor sanırım bir arkadaş burada gündüz de sürekli biberonla ver dedi öyle yapacam inşallah sonuç alırım

Kusura bakmayın amam bunu diyenin dili kopsun.
O ne biçim laf öyle, nasıl insanlar var ağızlarında çıkan ne beynine ne de kulağına uğruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…