• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yorum da siz yapin

altop

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
1.072
545
333
Ankara
Selam kizlar. Biz 5 kardesiz .babamin maddi durumu gayet iyi. 2 erkek kardesimi ve 1 ablama ev vermistir.diger ablamin da cocuguna bakiyor 9 senedir . Ablam calistigi icin .banada ev almistir ama gel otur demez .erkek kardesim benden sonra evlenmistir evini hemen aldi kira odemesin diye.. ben 5 yildan beridir oduyorum ama. Yine ses etmem ama gelinlerin afrasi cekilmiyor . Bi havadalar yani . Bende bu aralar anneme babama bozugum . Oyle iste sizler napardiniz.abime birde okumadi icin isyeri ve araba vermistir.

Selam kizlar. Biz 5 kardesiz .babamin maddi durumu gayet iyi. 2 erkek kardesimi ve 1 ablama ev vermistir.diger ablamin da cocuguna bakiyor 9 senedir . Ablam calistigi icin .banada ev almistir ama gel otur demez .erkek kardesim benden sonra evlenmistir evini hemen aldi kira odemesin diye.. ben 5 yildan beridir oduyorum ama. Yine ses etmem ama gelinlerin afrasi cekilmiyor . Bi havadalar yani . Bende bu aralar anneme babama bozugum . Oyle iste sizler napardiniz.abime birde okumadi icin isyeri ve araba vermistir.

Gelinler neden afra tafra yapıyor ki ? zaten ev verilmiş onlara..:6:

Şimdi babanız size ev aldı ama kira ödüyorsunuz, yanlış mı anladım?

Ben kirada oturuyorum. Zaten babamdan ev isteme gibi bir saygisizlik yapmam.ama gelinlerimiz o kadar rahatki evlerine gidiyorum her seyleri son model birde hava atarlar bana. Ben kira 7oo veriyorum . Benimde evim olsa neler yapardim .

Bunlari da dusundukce babamlara kiriliyorum. Laf sokuyorum. Ama sonrada dusunuyorum ayda 700 cok iyi para madem kardesim benden sonra evlendi kira odemesin diye hemen ev aldin . Eee ben 5 yildir kira oduyorum.

Babamlara surat ediyorum bende acaba yanlismi yapiyorum .sorun tam olarak bu arkadaslar

Ben olsam o 700ü ev kredisine bağlardım. Babam evi verirse de kombo yapardım. :)
e babana da diyebilirsin baba bana ev aldın ama ben kirada oturuyorum diye. Bu terbiyesizlik saygısızlık değil ki.

Bende diycem artik gelinler oturuyor en lusks evlerde babam sayesinde. Aslinda benderimde esim istemiyor cirkeflik yapma diyor . Sen evlenmis artik diyor .esimi bu konuda dinlemiycem artik

Ayyy valla bu konuyu hepten kafama taktim. Kiraciyim diye evime biseyde yapmiyorum. Baliyorum kirik dokuk heryer

hani bir laf var ağlamayana meme yok diye..

abinler evladıysa sen de evladısın. senin hakkını alman lazım. eşin yüce gönülülük yapmış hani karışmak istememiş. ama sen kendi hakkını almalısın. dediğin gibi gelinler rahat edecek ama kızına birşey yok.olmaz öyle şey.

tabi uygun bir dille iyi niyetle konuyu gündeme getirip hakkını alıp.. aslında unutma çok hassas bir durum. yani annen baban hayattayken böyle maddi konuya düştüğünü düşüncesini vermeden.. abinler böyle bir hakkı alıyorsa sen de alıp biraz rahat etmek istediğini daha iyi şartlarda yaşamak istediğini söylebilirsin.. kira ödemenin zor olduğunu.. kiraya verecek parayı kendin için çocuklar için harcamak istediğini.. kendi evin olunca rahat edeceğini vs..

unutmaki sen istemezsen seni düşünen olmaz.. aldıkça alırlar.. abin durumum iyi değil der daha da ister.. işleri kötü gider babandan yüklü paralar isteyebilirler..herşey olabilir..

ama sen uygun bir zamanda uygun bir şekilde dile getir..

ablan var yazmistin galiba...onada verdiler mi ev? eger oyleyse sana neden yapmiyorlar...
ama onada yapmiyorlarsa bilki kizlara bi ayrimcilik var...birde su mantik oluyor...elin oglu yiyecek deniyor damatlar icin..sanki gelinleri babalarinin evinden getiriyorlar...haksizliga tahammulum yok bu konularda...

ablan var yazmistin galiba...onada verdiler mi ev? eger oyleyse sana neden yapmiyorlar...
ama onada yapmiyorlarsa bilki kizlara bi ayrimcilik var...birde su mantik oluyor...elin oglu yiyecek deniyor damatlar icin..sanki gelinleri babalarinin evinden getiriyorlar...haksizliga tahammulum yok bu konularda...

aynen oyle bizim eslerimiz elin oglu ee gelinler elin kızı değil mi... kucuk ablama ev verildi .yalnız ev alınırken ona altınlarını verdı . 10 yıl once . bi de annem ablama ve bana yapılanları hep laf eder moralimizi bozar ağlatır bızı . ama oğlanlarına yapılan hıc bırsey göze gelmez nedense ....

yaa yemin ediyorum bana düğünde taktığı parayı laf ettı .. ama kardeşime yapılan dugunlu yemekler nedense hıc lafını etmedı ... bunları düşündükçe de sınır oluyorum . Uzaklasıyorum annemlerden ...

aynen oyle bizim eslerimiz elin oglu ee gelinler elin kızı değil mi... kucuk ablama ev verildi .yalnız ev alınırken ona altınlarını verdı . 10 yıl once . bi de annem ablama ve bana yapılanları hep laf eder moralimizi bozar ağlatır bızı . ama oğlanlarına yapılan hıc bırsey göze gelmez nedense ....

ortalama bir Turk ailesi gibiymis ailen..kiz erkek ayrimi yapiyorlar...bu mantigi hic anlamamisimdir, anlamakta istemiyorum...dedigin gibi sanki bu elin ogluda onlar kendi kizlari...tam tersi kizlar gelip ailelerine bir cok konuda destek veriyorlarda elin kizi yapmaz bunu..tabii istisnalar vardir..

bana kalirsa sesini cikarman lazim...ya sanada hakkin olani versinler ya da bu sekilde olmaz...biri yer biri bakar kiyamet ondan kopar demisler.

Babanız madem size ev vermiş,babanıza açık açık söyleyin benim bir evim var artık kira ödemek istemiyorum evime taşınacağım diye söyleyin.

Ya birde annem cok fena bana bin tane laf sokar artik onun aldigi evde otursam. Bazen hic kimseye minnetim yok diyorum .ama sonra gelinlerin rahatini gorunce sinir oluyorum

Back
X