rast.. Öylesine bakınırken rast geldiğim, sonra haftalarca aklımdan çıkmayan hikayesiyle rast..
en çok korktuğum şeydir ailemden birini kaybetmek.
sense hepsini birden kaybetmişsin. Bu nasıl bir acıdır kimbilir.. ne kadar üzülsek de senin duygularını yaşayabilir miyiz? hayır..
Anladığım kadarıyla tıp kazanmış ve gidememişsin. demekki bu senede aynısını yapabilirsin. Kardeşim, çalış, kendine güven, ayakta durmaya bak. Hastalara umut ol, ölümlere çare olmaya çalış. Bende tıp fakültesi için çalışıyorum bu sene. Kimbilir, ne hastalıklara çare bulacağız, ne erken acıları geciktireceğiz.
dudaklarımı ısırarak okuyorum her defasında konunu.. Seni tanımak arkadaş olmak bi nebze yalnızlığını dindirebilecek bi dost olmayı isterdim..
Rast.. Günlerin, o hiç sevmediğim sobalı soğuk pazar günleri gibi geçiyor kanımca..
bişeyde denmiyor. ama bu denli sınavların sonu iyi bir mükafat olacaktır ha ne dersin?
Niçin bilmiyorum hep aklımdasın.
Kendine dikkat et.. Kendini koru.. Kendine iyi bak arkadaşım..
rast gele..
Kendi cocugum gibi okudum hikayeni yasadiklarin tabii ki cok zor ama nefes aldigin ve akıl sağlığının yerinde olmasi ve elininayaginin tutmasi derdini cok guzel ifade edebilmen bunlaraa sahip olabilmek ne buyuk lutuftur bilirmisin? Sakin umitsizlige kapilma onunde cok uzun ve guzel bir hayat seni bekliyor unutma karsina cikacak kisi senin butun kaybettigin sevgileri dolduracak ve sen mutlu yuvanda cocuklarila esinle hayal edemeyecegin kadar mutlu olacaksin insallah gecenin en karanlik oldugu vakit safak vaktinin en yakin oldugu zamandir yaradandan umitkesilmez herkesin dolu derdi var inan ama kaleme dokulemiyor ne yazik ki yanliz degilsin seni yaradan hep seninle binu hic unutma olurmu
İçim acıdı okurken,gerçekten zor şeyler yaşamışsın ama en azından deden ve babannenle ilgili güzel anıların var onların kcuağında büyümüşsün,anne ve babana gelince onlarında kaderi buymuş emin ol anne baban dedn babannen seninle olmak isterlerdi hayatın boyunca,okulunu bitirip iyi bir doktor olduğunu görmek isterlerdi.Bu senin imtihanındır belki,emin ol sabrın karşısında bunun mükafatını alıcksn.Güçlü olduğunu düşün Rabbim çekemeyeceğini vermez kimseye,demek ki seni öyle bir mizaçla yaratmış ki sen tüm bunları kaldırabilicksn,sadece şuan ne yapacğını bilmiyorsun,nereden başlaycğını.Hem O bir kapı açamadan diğer bir kapıyı kapatmaz,senin içinde bir kapı açılmıştır ama sen şuan onu göremiyorsun.Kalk ayağa,aynaya bak sen onların kızısın o pamuk dede ve babannenin,biricik anne ve babanın kızısın,onlar için onların seninle olan hayalleri için,senin için açılan kapıyı bul ve hayata tekrar başla,okuluna devam et yardım etkinliklerine katıl,psikoloğa git kendin için birşeyler yap ama yerinde sayma bekleme durulmayı yüzleş kendinle ve gerçeklerle evet canını acıtıck ama o acıya alışıcksn,yokluğa değil.Sıkıldıkça yardıma ihtiyacın oldukça yaz,elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız...
aman yavrum sakin sabahattin ali okuma, o ki mutlu insani mutsuz edebilir. karamsarligin ve umutsuzlugun bir numarali adi.Bir arkadaş istiyorum. Benimle hiç konuşmadan beni tamamen anlayacak, benimle karşı karşıya saatlerce hiç konuşmadan oturabilecek bir arkadaş. Sabahattin Ali
Bu ara Sabahattin Ali okuyorum, mektuplarından birinde bu cümleyi gördüm uzun uzun baktım uzun uzun düşündüm. Sonra uzun soluklu bi ahh çektim. Ciğerlerim soğuk havaya ihtiyaç duymuşçasına sokağa çıktım bir otobüse binip insanların gözlerine baktım yine uzun uzun. Sonra Sabahattin Ali'ye o kadar hayran kaldım ki...
kendimden, kendimce dert ettiğim dertlerimden utandım.. Allah yardımcın olsun, Allah sabrını versin... ama bir arkadaşımız da yazmış Rabbim gerçekten seni çok seviyor olmalı, ahirete bir sıkıntı bırakmamış(Allah beterinden saklasın) Rabbim en Sevdiğine, Sevgilisine, Peygamber Efendimize onca derdi vermiş.. bu inşaAllah sevdiği içindir... zaten biz insanlar da en çok sevdiğimizin canını yakmaz mıyız, en çok onlara nazımız geçmez mi.. psikologa ara vermişsin, eğer devam etme imkanın varsa devam et derim.. yoksa da dua, dua dua... açıkçası en iyi rehabilitasyon bence.. ağlayacaksan da O'nun karşısında ağla, konuşacaksan da O'nunla konuş.. şahsen benim en darda kaldığım zamanlarda tek çıkışım bu oluyor.. hayırsız bir kulum belki ama biliyorum O beni geri çevirmiyor.. ben de dua edeceğim senin için.. Rabbim yar ve yardımcın olsun..
aman yavrum sakin sabahattin ali okuma, o ki mutlu insani mutsuz edebilir. karamsarligin ve umutsuzlugun bir numarali adi.
Bu düşüncene çok üzüldüm ve de haddim olmadan kızdım. Neden? Neden okumayayım Sabahattin Ali? Mutlu bir insanı mutsuz ettiği için mi? Karamsarlığın umutsuzluğun bir numaralı adamı olduğu için mi? Sadece bunlar için mi okumayayım?
Eğer öyleyse yanılıyorsun, yanılmakla birlikte haksızlık ediyorsun Sabahattin Ali'ye.
Sabahattin Ali ilk yazısını ilk yazıları zamanında babasına göstererek nasıl olmuş baba diye sorardı, babası ise büyük bir azarla azarlardı Sabahattin Ali'yi. Yazdığı yazıda bir bölümü yanlış abartı olduğu için. Git doğruyu yaz biz bunları böyle yaşamadık derdi. Sabahattin Ali'nin dürüstlüğü doğruluğu gerçekliği o günlerde atıldı toprak altına yeşermesi için. Nitekim yeşerdi de.
Öldürülmesi olayına hiç girmeyeceğim.
Bilmiyorum Kürk Mantolu Madonna'yı okudun mu, oradaki mutluluğu aşkı okurken kalbin küt küt atışını duydun mu? Ya da mektuplarını okudun mu? Karısına seslenişini mesela...
O mutlu bir insanı mutsuz etmez edemez, ancak gerçeği görmesini sağlar. Mutluluğunun sahte olduğunu ispatlar mesela. Ben onun gibi umutlu bir insan daha görmedim desem yalan söylemiş olmam. Hayatındaki bir sürü olanaksızlığa aksamalara rağmen bir çıkış yolu bir ışık arayan bir insan Sabahattin Ali. Her defasında yanlış insanlara denk gelmiş bu denk gelmeyle hüznü ciğerlerine çekmiş fakat asla yılmamış asla yarı yolda kalmamış bir insandır Sabahattin Ali. Doğrusu böyle söylemene çok çok üzüldüm...
:) sadece hikayelerini okudum. edebi yonu cok guzel olayin icine cekiyor seni sonra da pat diye acikli son. kucuk cocuklarin soguk icinde titreyerek olumleri, gece karanlikta sokakta kalip anne diye aglamalari bir de dalga gecer gibi mutlu hikaye yazicam diye bahtiyar kopegi yazmis, hayir dunyadaki butun insanlar da mutsuz degil ya. diger kitaplari nasildir bilmiyorum. kurk mantolu madonnayi da okuyacagim. belki fikrim degisir :) yeterki sen bu kadarcik sey icin kendini cok cok uZme.
Bende hayatta cok seylere karsilastim kaybettiklerim uzuntulerim Rabbime yalvarislarim... hiçbirisi gitmiyor aklimdan gidemezde zaten.. yasadiklarimi teker teker anlatmicam ama emin ol cok zordu ogunler.. tek yaptigim sey hergun yalvara yalvara Rabbime dua etmek oldu.camiden neredeyse hic cikmadim namazlarimi hic aksatmadm hep dua ettm. Erken yada gec Rabbim yardim etti o sabiri o gucu verdi bana genc yasimda.. beterin beteri vardir diyorum.diyebiliyorum artik.. bazende diyorum Rabbim beni unutmadi bu bi imtihan .. daha cok seyler demek isterdim belki teselli yada yardim bilmiyorum ama kitlendim suan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?