bir zamanlar rast

• Konu Sahibi Konu Sahibi rast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011
473
1
96
İstanbul
Bir zamanlar rast,

Belki rast gelmişsinizdir bir zamanlar rast diye bir kullanıcının bir hikayesi vardı,
Sonra ortadan kayboldu, belki bir şeyler yıkıldı ya da bir şeyler yarıda kesildi.
Geçen yılların izleri gün geçtikçe yok oluyor diyemem ama yeni izler daima çiziliyor, yüreğimize yeni izler yeni acılar yeni mutluluklar daima ekleniyor.

Yaşım on dokuz, tam on dört sene geçti üzerinden yaşamların sona erdiği… Tam on dört sene geçti üzerinden rast ın rast gele rüzgarlara savrulduğu, ateşin küle döndüğü…
Eski acılar mı yoksa eski acıları körükleyen yeni acılar mı daha acı, daha ağır gelir insana?

Son zamanlarda (ki bu son zamanlar geçen yıl ve sonrası oluyor)yaşam durmuş vaziyette. Kaderin çizgisi gittikçe koyulaşan bir renkten siyaha dönmüş bir vaziyette.
Geçen seferden daha uzun yazabilirim, bunun açıklamasını ve özrünü daha sonra yapacağım ama ondan önce anlatmam gereken şeyler var.

Kelimeleri birleştirirken kelimenin kökeni olan keleme kelemden ayrılmamaya çalışacağım, nitekim sadece bu köklerden çıkacak kelimelerim.
Arapça bilenler vayahut arapçaya ilgili olanlar az çok bilirler "kelimenin" kökenini. Aslen yaradır kökü, yarası olandır, derdi olan kederli anlamına da çekebiliriz. Yani aslen yaralarımızla acılarımızla oluşur kelimeler. Tam olarak açıklayamadım ama böyle bir durum vardır.
Bizler her geçen gün farklı acılarla tanışıp farklı sularda yüzüyoruz, ne bir acımız diğerini tutuyor ne yüzdüğümüz su aynı kalıyor. Bana unutmanın hangi kelime olduğnu söyleyebilecek biri var mı aranızda? Şeklini şemalini tadını tarif edebilir misiniz mesela? İnsan yaşamında dönemeçli yollar vardır nasıl ki yokuş ve inişler varsa... Bir osilaskobu düşünün eğrileri dümdüz olamaz, insan da öyledir gelgitler içindedir.

Ben bu gelgitler içinde 14 yıl önce ailemi kaybettim, buna zaten alıştım (söz konusu alışmak fiili kadar yalan bir fiil tanımıyorum sanırım) ama gelgitler işte karşı konulamaz bir kader...
Üzerinden 13 yıl gelçi yeni bir deprem oldu hayatımda, tam alışmışken diyemeyeceğim çünkü hiç alışamadım. Kader benden sevdiklerimi almaya devam ediyordu fakat beni almaması ilginçti doğrusu.
Evvela pamuk gibi elleri yanakları olan yaşlılığı her halinden belli olan dedemi kaybettim, eski insanları bilirsiniz öyle serttir öyle duygularını belli etmezler ki şaşırırsınız ellerindeki yanaklarındaki bu pamukluğa rağmen böyle bir insan nasıl olurda bu görünüşte olabilir diye. Dedem de kelimenin tam anlamıyla böyleydi sertti yumuşak yüzünü gizlerdi fakat duyguları zaman zaman sel olur akardı. Ve bu zaman zaman olan anlar genellikle benden babamdan annemden bahsederkenki anlardı.
Kendisinden öğrendiğim ve hayatım boyunca bırakmayacağım şeylerden biri okumak olacak, engin kütüphanesi sayesinde şuan bu cümleleri birleştirebiliyor ve mantıklı kararlar verebiliyorum.
Toprakla buluştuğu andan iki ay sonra babaannemi kaybettim ve bu da bardağı taşıran son damlaydı. İnsanı etkileyen olaylar birdenbire gerçekleşirmiş ve devamı da art arda gelirmiş. Dayanamadığım olaylar dizisi devam etti bir süre ve yine duruldum. Söz konusu durulmamda çok şeyi kaybettim. Evvela sözümü tutamamanın utancı içindeyim, hani şu aileme verdiğim mukaddes sözümü... Tıp fakültesini kazandım fakat sevincim ağlayışlarıma döndü üzüntüm hüzünle birleşti ve gözlerim görmez hale geldi. Bir daha da toparlayamadım zaten. Dondurma imkanım olmadı böylelikle normal zamanda başlamam gereken okula başlayamadım. Bu gücü kuvveti de bulamıyorum kendimde artık.

Zaman garip bir kavram olma özelliğini göstermeye devam ediyor. Geçen sene nelerden konuşuyorduk konuşuyordum, nelere üzülüyordum şuan ne haldeyim. Yarın ne gibi farklılıklar olacak?...

Artık eskisi gibi farklı pencerelerden de bakamıyorum hayata. Bir umudum da kalmadı açıkçası...
Bir insan kalktığında güneşi gördüğünde üzülür mü her sabah ya da bu nasıl bir ruh hali bu nasıl bir durum vaziyettir. Bir insan çok sevdiği kitapları yırtıp atar mı ya da hangi durumda indirir camı çerçeveyi. Kısacası dostlar bir insan bu durumdan nasıl çıkabilir? Ne yapması gerekir?

Hiçbir tedaviye yanıt vermeyen hasta nasıl hastalığından kurtulabilir...
Daha birçok düşünce bir çok söylemek isteyip de söyleyemediğim şey var aslında. Ama ben düşündükçe yoruluyorum. Bir şeyler çözmeye çalıştıkça düğümleniyor.

Yine buradayım koltuğumda kahvemle elimde kalemim iyiyim demek istiyorum. belki yarın çok daha iyi olacağım demek istiyorum. ama diyemiyorum. kötünün kötüsü var demek istiyorum ama diyemiyorum...

Ne olur ne olur bana masal anlatır mısınız, uyumak sadece uyumak istiyorum...
rast...

19 Yasindasin...

Bu nasil bir usluptur..

Bu nasil bir ifadedir..

Bu nasil imtihandir.. ALLAH yardimcin olsun..

Su anda aklima geldi .. Peygamber Efendimiz de kucuk yasta herseyini, sevdiklerini kaybetmisti. Lakin Allah'in en sevdigiydi.

Hayatin zor.. Yasadiklarin zor.. Ustesinden gelmek guc ister.. Ama soyle dusun. ALlah seni seviyor ve seni bu dunyada onun icin bu kadar agir bir imtihana tabi tuttu. Otelerin daha guzel oolsun diye.. Aslinda ne mutlu.. ASLINDA..

Basin sagolsun arkadasim.. Ebedi bir hayatta sevdiklerinle huzurla bir arada bulunursun insaallah..

Ve diyorsun ya bana hikaye anlatin diye.. Sen kendi hikayeni kendin anlat.. yaz.. oyle tatli ki uslubun.. sen kendin yaz.. istedigin gib yaz..

Tam olarak ne oldigunu anlamadim tabi sadece bu konunu okudum
Ben hamileyim ve buyuk sikintilarim var ve agrilarim artik tamamen umudu kestim can iliklerimden cekildi sanki
Hani inanmazsin ama dudaklarim bile bembeyaz bugun 35 gun yarin baska bir gun olacak diye uyandigim fakat gerceklesmeyen bir yalan

Seni cok iyi anliyorum ne yasadigini bilmiyorum ama suanda icinde bulundugun cikmazi ben anliyorum

Açıkçası ilk cümleler çok fazla geldi bana.
O yüzden pek bişey anlamadım ama sana şunu diyim;

Umudunu yıkma; Yusuf’u hatırla.. “Ayağın kırıldı diye üzülme. Allah sana belki kanat verecek. Kuyu dibinde kaldın diye kırılma, belki oradan bile bir kapı açılır. Yusuf kuyudan sultan oldu.

“Üzülme der Mevlana ve devam eder;

Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun…, Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz……. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır..!”

canim oncelikle basin sagolsun..nasil guzel yazmissin ,beni benden aldin goturdun resmen
imtihan dunyasi iste herkezin sinavi baska..gorusuyomusun bilmiyorum ama gorusmuosan bir psikologa git..bunlari yanliz omuzlamak cok agir..allah yar ve yardimcin olsun,tum kaybettiklerininde mekanlari cennet olsun

Bazen öyle basit şeylere üzülüyoruzki...Senin hayatını okuyunca anladım.
Bu yaşında çok büyük şeyler yaşamışsın...Hayat belkide erken yaşta olgunlaştırmış seni...
Hep olumsuz düşünmemeye çalış nolur...Hayata bir yerden tutunman lazım, okuluna devam edip kendine yeni bir hayat kurman lazım...
Biliyorum söylemesi kolay diyorsundur ama insan umutla hayata tutunur, amaç olmazsa hayattan zevk alamaz...
Kendine yeni amaçlar hedefler edin ve nolur hayata küsme...
Biliyorum kolay değil ama bundan sonra seni çok güzel şeyler bekliyor ben eminim...
Allah yar ve yardımcın olsun..

Evet, Peygamber Efendimiz de küçük yaşta her şeyini kaybetmişti siyer kitaplarında bunu detaylı olarak okudum ama ne bileyim bazen içinden çıkamadığım bir acının içinde buluyorum kendimi. Bir kapı bir ışık görmek istiyorum artık ve sanki daha fazla bekleyemezmişim gibi geliyor. Yoruluyorum.

Hamile olan bir insana çok değerlidir benim gözümde. Sıkıntılarınıza üzüldüm, fakat bu dönemde ne kadar çok sıkıntı çekerseniz bu çocuğunuza yansır. Umarım çok geçmeden sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.

Teşekkür ederim.
Bütün bunlar toprağa yeşermesi için atılan umut tohumlarıdır. Fakat ya bu tohumlar yeşermezse?...

Teşekkür ederim. Psikologa ara verdim her şeye ara verdiğim gibi bir müddet de gitmeyi düşünmüyorum. En azından durulana kendime gelene kadar.

Hayata bir yerlerden tutunmam lazım...
Tutunacak bir yer kaldıysa eğer...
Umarım dediğiniz gibi olur. Teşekkür ederim.

Hayata bir yerlerden tutunmam lazım...
Tutunacak bir yer kaldıysa eğer...
Umarım dediğiniz gibi olur. Teşekkür ederim.

Tutunmalısın evet, hayatta en zor imtihanın yalnızlıkla olduğunu düşünüyorum ki bunu iliklerime kadar yaşıyorum

Çok zor yaşadıkların, yaşın benden çok genç o yüzden hayata karşı paniğin daha büyük, korkuların daha büyük. Ama inan bir süre sonra tutunacak şeyler bulacaksın. İnanmaktan ve duadan hiç vazgeçme, tutunacak en sağlam dal bizi yaradan. Bu gün acının dibindeyken yarın büyük iyiliklerle başkalarının umudu olabilirsin. Sadece içinde tutma, haddinden fazla güçlü olmak da iyi değil. Yapabildiğin kadar dök içini. Anlatmaktan ve ağlamaktan kaçma. Benim yaptığım en büyük hatadır bu, daha bir Allah kulu duymamıştır içimdekileri, şimdi de yapamıyorum. O yüzden kapatma kendini, kendine güven ve sürekli geliştirmeye bak. Okumak, meslek, sağlam bir beyin bunlar insana çok yardımcı. Şimdi yaptığın gibi gel bizimle dertleş, anlat, sor elimizden ne gelirse yardımcı oluruz. Sevgilerimle

Umarım umarım dediğiniz gibi olur her şey. Sevgi ve saygı benden sizlere... Normal şartlarda bu kadar kısa yazmazdım ama cümleleri birleştirmek şu aralar o kadar zor ki, yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Öncelikle başın sağolsun hüzünlendirdin beni sevgili kardeşim.

Diyecek bir kelimede bulamıyorum umarın bundan sonra her şey dilediğin gibi gerçekleşir.

Teşekkür ederim.
Bütün bunlar toprağa yeşermesi için atılan umut tohumlarıdır. Fakat ya bu tohumlar yeşermezse?...

Sen bütün kalbinle Allah'a güven emin ol hiç ummadığın anda, ummadığın şekilde yeşerir o tohumlar..
Bak mesela kış geldi.
Soğuklar, ayaz, yağmur, kar, hastalık vs vs..
Bi sürü zorluk..
Ama arkasından mis kokulu bahar gelecek değil mi?
İşte, baharın gelmesi için kışa sabretmemiz lazım..

Mis kokulu baharın geleceğini biliyoruz ama. Çünkü daha önceden gelmişliği var, hatta mis kokulu olduğunu bile biliyoruz. Fakat bu farklı ne bileyim burada baharın geleceğini bilmiyoruz. İnsan daima muamma içindedir. Bizler sadece inanıyoruz belirli sıkıntılardan sonra ferahlığın geleceğine. ektiğimiz tohumların yeşereceğine... Ve yine umarım demekten başka bir şey gelmiyor elimden umarım insanın insanların insanlığın baharı gelir...

Umarım umarım dediğiniz gibi olur her şey. Sevgi ve saygı benden sizlere... Normal şartlarda bu kadar kısa yazmazdım ama cümleleri birleştirmek şu aralar o kadar zor ki, yorumunuz için çok teşekkür ederim.

rast.. Öylesine bakınırken rast geldiğim, sonra haftalarca aklımdan çıkmayan hikayesiyle rast..

en çok korktuğum şeydir ailemden birini kaybetmek.
sense hepsini birden kaybetmişsin. Bu nasıl bir acıdır kimbilir.. ne kadar üzülsek de senin duygularını yaşayabilir miyiz? hayır..

Anladığım kadarıyla tıp kazanmış ve gidememişsin. demekki bu senede aynısını yapabilirsin. Kardeşim, çalış, kendine güven, ayakta durmaya bak. Hastalara umut ol, ölümlere çare olmaya çalış. Bende tıp fakültesi için çalışıyorum bu sene. Kimbilir, ne hastalıklara çare bulacağız, ne erken acıları geciktireceğiz.

dudaklarımı ısırarak okuyorum her defasında konunu.. Seni tanımak arkadaş olmak bi nebze yalnızlığını dindirebilecek bi dost olmayı isterdim..

Rast.. Günlerin, o hiç sevmediğim sobalı soğuk pazar günleri gibi geçiyor kanımca..

bişeyde denmiyor. ama bu denli sınavların sonu iyi bir mükafat olacaktır ha ne dersin?

Niçin bilmiyorum hep aklımdasın.

Kendine dikkat et.. Kendini koru.. Kendine iyi bak arkadaşım..

rast gele..

Kendi cocugum gibi okudum hikayeni yasadiklarin tabii ki cok zor ama nefes aldigin ve akıl sağlığının yerinde olmasi ve elininayaginin tutmasi derdini cok guzel ifade edebilmen bunlaraa sahip olabilmek ne buyuk lutuftur bilirmisin? Sakin umitsizlige kapilma onunde cok uzun ve guzel bir hayat seni bekliyor unutma karsina cikacak kisi senin butun kaybettigin sevgileri dolduracak ve sen mutlu yuvanda cocuklarila esinle hayal edemeyecegin kadar mutlu olacaksin insallah gecenin en karanlik oldugu vakit safak vaktinin en yakin oldugu zamandir yaradandan umitkesilmez herkesin dolu derdi var inan ama kaleme dokulemiyor ne yazik ki yanliz degilsin seni yaradan hep seninle binu hic unutma olurmu

İçim acıdı okurken,gerçekten zor şeyler yaşamışsın ama en azından deden ve babannenle ilgili güzel anıların var onların kcuağında büyümüşsün,anne ve babana gelince onlarında kaderi buymuş emin ol anne baban dedn babannen seninle olmak isterlerdi hayatın boyunca,okulunu bitirip iyi bir doktor olduğunu görmek isterlerdi.Bu senin imtihanındır belki,emin ol sabrın karşısında bunun mükafatını alıcksn.Güçlü olduğunu düşün Rabbim çekemeyeceğini vermez kimseye,demek ki seni öyle bir mizaçla yaratmış ki sen tüm bunları kaldırabilicksn,sadece şuan ne yapacğını bilmiyorsun,nereden başlaycğını.Hem O bir kapı açamadan diğer bir kapıyı kapatmaz,senin içinde bir kapı açılmıştır ama sen şuan onu göremiyorsun.Kalk ayağa,aynaya bak sen onların kızısın o pamuk dede ve babannenin,biricik anne ve babanın kızısın,onlar için onların seninle olan hayalleri için,senin için açılan kapıyı bul ve hayata tekrar başla,okuluna devam et yardım etkinliklerine katıl,psikoloğa git kendin için birşeyler yap ama yerinde sayma bekleme durulmayı yüzleş kendinle ve gerçeklerle evet canını acıtıck ama o acıya alışıcksn,yokluğa değil.Sıkıldıkça yardıma ihtiyacın oldukça yaz,elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…