- 10 Ekim 2016
- 962
- 2.595
- 33
- Konu Sahibi DesifreUye
-
İşte bu Msj beni kendime getirmeye başladı. Ütüyü kocam için yapıyorum aman eskiği kırışığı olmasın, Bi yandan oğlum da oyalansın , olan bana olsun.
Haklısınız...
Abartmadan yap işini canım hepimiz ev hanımıyız ben evli bebekli üni okudum bitirdim örgün hemde şimdide çalışıyorum işleride yetiştiriyorum bütün kadınla işini gücünü yapıyor sonuçta. Zaman geçiyor ömür bitiyor kaç yaşındasın bilmiyorum ben 28 yaşındayım gençken çok aptalmışım diyorum ya çok boşa zaman geçirmişim zaman geçmiş ne yapmışım ne öğrenmişim insanlar neler yapıyor benim elimde ne var çok üzülüyorum bundan sonra iş iş değil kendimi geliştirmeyi düşünüyorum kurslara gitmeyi düşünüyorum bunu sende düşün bence boşa geçen zamanına acı
İşte bunu bilmiyorum; Mutlu muyum bu Halimle yani kendim için mi yapıyorum yoksa elalem için mi onu Bi türlü anlayıp ayırt edemiyorum.
Mesela kaynanam gelecek evim pırıl pırıl olmalı; yemeğim çeşit çeşit tam olmalı. Ama bunları koştur koştur çocukla canımı dişime takip yapıyorum; kaynanam gelin şöyle böyle demesin diye mi yoksa ben hizmet etmekten mi Mutlu oluyorum bu ikilemdeyim.
oglum kucukken bende ise verdim bi sure kendimi,buyuk ihtimal nasil vakit gecirecegimi bilmiyordum ve bunu isi bahane ederek ortbas etmeye calistim.
cunku ben annemin benimle kaliteli vakit gecirdigini hatirlamam.
tek ovundugu sey evinin piril piril olmasi ve guzel misafir agirlamak,babamin yemegini tam hazirlamak,bizim mum gibi temiz olmamiz vs..yani bi dolu sacmalik.
ben
oglumla bisey yaparken tlf pc ne varsa kapatiyorum,is yapmiyorum..
tabi bazi isleri oyun haline getirebilirsiniz,bulasik makinasina kirilmayacaklari oglunuz koyabilir mesela yada camasir asarken size camasirlari uzatabilir ama utu yaparken boyama yapamaz..cok alakasiz,insani gercekten hircinlastiran bisey.
her ihtimali düşünmeyin
annen neden düşünüp ayarlasın ki
evet dolaptan çıkınca yedirilmez
suya koyarsın soğuğu gidince yedirirsin
arada kuruyemiş verirsin
sadece ekmek verirsin vs vs
çocuğu nasıl oyalarım bir şey isterse değil sizinki her şey anında olsun isteği
çocuğu da öyle alıştırırsanız 10 dakika beklemeyi öğrenemez ki
kendinizi törpüleyin
her şey olmayıversin yani
bir de valizler küçük vs dediniz de
kaç gün gittiniz ve ne aldınız
çocuğa hırka yelek pijama eşofman pantolon çamaşır bez havlu dışında benim aklıma bunlar geldi
ve kendinize
yani bende aman üşürsem annemden bir hırka isterim demezsiniz gibi geldi
her şeyiniz tam ve mesela uyumlu mu olmalı
Annem asla öyle biri olmadı; Kaynanam tam tersi evi köyü piril piril , herşeyi tam. Belki de evlendikten sonra böyle oldum, bilmiyorum.
Gerçi anne evinde iken de liseden gelip temizlık yapardım. Üniversite de iki günlüğüne kaçar gelir cam silerdim. Annem de demezdi sen yapma, bende yapardım. Ama beğendirme çabası galiba bnm ki.
Bazen eşim der bu güçlü kişiliğinde eziklik var onu saklıyorsun diye.
eşin yapmaya gönüllü ise bırak yapsın.Haklısınız, mandal veriyor bana, makineyi beraber boşatıyoruz. Ama ütü yapılmasa da yada eşim yapsa kendimi eksik hissediyorum
Haklısınız, mandal veriyor bana, makineyi beraber boşatıyoruz. Ama ütü yapılmasa da yada eşim yapsa kendimi eksik hissediyorum
İyide kendi pimpirikliğinizi annenize neden yoruyorsunuz? Yapmayın zorla anneniz iş yapın mı diyo size. Bide anneniz size yardım etmiyor diye sitem ediyorsunuz ne gereksiz. Evladınıza ayırmadığınız zamanı saçma sapan ev işlerine ayırıp bide üstüne oğlumlada ilgilenmiyor demek ne kadar mantıklı? Siz oğlunuzdan kaçmak için bu tip bir meşguliyete başvurmuşsunuz. Gereksiz.
bu mesajınızdan sonra şöyle bir çıkarım yaptım..
annenizden gerekli sevgi ve ilgiyi görmediğiniz için kendinizi değersizleştirmişsiniz. kendinizi beğendirme çabası bu yüzden.. evinizi pırıl pırıl yapmak beğenilme çabası kabul görme çabası.. sanırım bu kadar düzen tertip takıntısı aslında kendinizi değerli hissetmek için..
esinizi boyle alistirmayin.
bakin insaniz,bir tokezlediginiz zaman evinizde hayat durur,ne kendine ne oglunuza bakabilir
esiniz.
adamin butun yeteneklerini elinden aliyorsunuz.
benim babam 55 yasinda,bu yaz annemleri ziyarete gittik aksam ustu disari cikicaz annemle.
hadi dedim gidelim.
baban gelmedi,yemegini koyayim oyle gidelim dedi annem.
yemek ocakta ya anne,gelince tabaga alip yiyemiyor mu dedim.
yok isitip beceremez o,ben koyarim dedi
anneme bisey olsa babam oksuz yetim gibi,elinden hicbirsey gelmiyor..yemin ederim 1 yumurta kirmaktan aciz adam.
yapmayin.
hem sagliginizdan olursunuz,hem esiniz bi kriz aninda evi cekip ceviremez bikac gunde olsa.
yemegini yapin,utusunu de yapin tamam ama aksam salatayi o yapsin.verin gazi senin salatan guzel oluyor diye,sorumluluk kesinlikle verin.
Yapacak birisi olduğu sürece hiçkimse kendi evinin sorumluluğunu düzenini almak istemez. Ev işi nankördür çünkü. Bunu tüm insanlar bildiği halde siz mi bilmiyorsunuz. Ayrıca ütü yaparken boyama yapmak çocukla ilgilenmek değildir dikkatinizi çekerim. O ütüyü bırakıp çocuğuyla beraber kirlenmek çocukla ilgilenmektir.Söylediklerinizi asla kabul etmiyorum bakış açınız çok yanlış olmuş.
Ben evladıma vakit ayırıyorum, evime de, kocama da, kendi özel işlerime de ; sorunum hepsine aynı özeni göstermeye çalışmam. Tam olmalı. Aman biri yarım olsun diyememem.
Evet annem yap demiyor, ama kendi de yapmıyor. E misafir gelecek mevlit var, kim yapacak , tek kızım gelin yok. Ben.
Yapacak birisi olduğu sürece hiçkimse kendi evinin sorumluluğunu düzenini almak istemez. Ev işi nankördür çünkü. Bunu tüm insanlar bildiği halde siz mi bilmiyorsunuz. Ayrıca ütü yaparken boyama yapmak çocukla ilgilenmek değildir dikkatinizi çekerim. O ütüyü bırakıp çocuğuyla beraber kirlenmek çocukla ilgilenmektir.
İşte benim annem kireçlenme olmayan yeri yok hep ağrı içinde ayrıyetten başka bir dünya hastalığı var hiç kafa rahat değildi ki hep yorulma koşturma bazen öyle üzülüyorum ki babamda çekilecek bir adam değil üstüne üstlük, yaşlandı ne gördü bu hayatta ne yaşadı doğru düzgün hep huzursuzluk stress mutsuzlukbenim annem sizin gibiydi,hic hatirlamam 1 dk oturup dinlendigini..
butun isleri bitirir kahve yapar kendine,bi bakarim haliya kapaklanmis halida kirpiklari eliyle yoluyor,kucuk saclar varsa onlari topluyor filan..
50 yasinda suan ve o kadar hor kullandi ki vucudunu,hicbiryeri tutmuyor.
belinde kayma ve fitik olustu.
ayak tabani asiri zorlama ve hareketten coktu.
boyun fitigi ve kollarinda kirecleme var.
daha yasi 50.
ben onu gordukce olurum de senin gibi olmam dedim.
cok sukur olmadim da.
aksam iki tabak tezgahta kalsin takmam,aksam yemegim olmasin esim gelince beraber yapariz.
oyuncaklar dagilir ancak aksam toplariz oglumla yatmadan once.
biraz rahat olun,erkenden sagliginizi kaybedersiniz.
Eşim halinden çok memnun; evinde özel hayatında herşey düzen de bu hoşuna gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?