"Bırakayım Dağınık Kalsın" mı?

Annem asla öyle biri olmadı; Kaynanam tam tersi evi köyü piril piril , herşeyi tam. Belki de evlendikten sonra böyle oldum, bilmiyorum.

Gerçi anne evinde iken de liseden gelip temizlık yapardım. Üniversite de iki günlüğüne kaçar gelir cam silerdim. Annem de demezdi sen yapma, bende yapardım. Ama beğendirme çabası galiba bnm ki.

Bazen eşim der bu güçlü kişiliğinde eziklik var onu saklıyorsun diye.

Abartmadan yap işini canım hepimiz ev hanımıyız ben evli bebekli üni okudum bitirdim örgün hemde şimdide çalışıyorum işleride yetiştiriyorum bütün kadınla işini gücünü yapıyor sonuçta. Zaman geçiyor ömür bitiyor kaç yaşındasın bilmiyorum ben 28 yaşındayım gençken çok aptalmışım diyorum ya çok boşa zaman geçirmişim zaman geçmiş ne yapmışım ne öğrenmişim insanlar neler yapıyor benim elimde ne var çok üzülüyorum bundan sonra iş iş değil kendimi geliştirmeyi düşünüyorum kurslara gitmeyi düşünüyorum bunu sende düşün bence boşa geçen zamanına acı

İşte bu Msj beni kendime getirmeye başladı. Ütüyü kocam için yapıyorum aman eskiği kırışığı olmasın, Bi yandan oğlum da oyalansın , olan bana olsun.

Haklısınız...

oglum kucukken bende ise verdim bi sure kendimi,buyuk ihtimal nasil vakit gecirecegimi bilmiyordum ve bunu isi bahane ederek ortbas etmeye calistim.
cunku ben annemin benimle kaliteli vakit gecirdigini hatirlamam.
tek ovundugu sey evinin piril piril olmasi ve guzel misafir agirlamak,babamin yemegini tam hazirlamak,bizim mum gibi temiz olmamiz vs..yani bi dolu sacmalik.

ben oglumla bisey yaparken tlf pc ne varsa kapatiyorum,is yapmiyorum..
tabi bazi isleri oyun haline getirebilirsiniz,bulasik makinasina kirilmayacaklari oglunuz koyabilir mesela yada camasir asarken size camasirlari uzatabilir ama utu yaparken boyama yapamaz..cok alakasiz,insani gercekten hircinlastiran bisey.

25 yaşındayım. Ben 8-9 yaşlarında iken annem zor bir ameliyat geçirdi. Evin tüm yükü bana kaldı kardeşimi yıkar, okuldan gelince yemek yapardım boyum tezgaha sandalye ile yetişirdi.

Sanırım çocukluktan kalma bu anaçlık, her işe koşturma fln. Annemde alıştı buna. Ya bana yapacağı yemeğe ne kadar et koyayım diye soruyor. Ama anne o , o bilmeli aslında o bana öğretmeli.

ben bu kadar işi insanın kendisi mutlu oluyor diye yaptığına hayatta inanmam..
olabilir mi olur tabi ama benim aklım bunu kabul etmez..
zaten kendinizden şikayet ettiğiniz için açmışsınız konuyu. beni mutlu ediyor derseniz kendinizi kandırmış olursunuz olsa olsa..

Haklısınız, mandal veriyor bana, makineyi beraber boşatıyoruz. Ama ütü yapılmasa da yada eşim yapsa kendimi eksik hissediyorum

İyide kendi pimpirikliğinizi annenize neden yoruyorsunuz? Yapmayın zorla anneniz iş yapın mı diyo size. Bide anneniz size yardım etmiyor diye sitem ediyorsunuz ne gereksiz. Evladınıza ayırmadığınız zamanı saçma sapan ev işlerine ayırıp bide üstüne oğlumlada ilgilenmiyor demek ne kadar mantıklı? Siz oğlunuzdan kaçmak için bu tip bir meşguliyete başvurmuşsunuz. Gereksiz.

Evet hırkamı bile kendim götürmeliyim düşüncesi var, sadece Bi gece kaldık. Törpülemem lazım haklısınız, madalya vermiyorlar hakkaten.

O kadar didiniyorum, halıya çay döküldü sildim. O akşam kaynanam geldi o lekeyi vurdu yüzüme. Belli belirsiz idi leke. Diğer yerleri takdir etmek yok ama leke lafa geldi.

bu mesajınızdan sonra şöyle bir çıkarım yaptım..
annenizden gerekli sevgi ve ilgiyi görmediğiniz için kendinizi değersizleştirmişsiniz. kendinizi beğendirme çabası bu yüzden.. evinizi pırıl pırıl yapmak beğenilme çabası kabul görme çabası.. sanırım bu kadar düzen tertip takıntısı aslında kendinizi değerli hissetmek için..

Haklısınız, mandal veriyor bana, makineyi beraber boşatıyoruz. Ama ütü yapılmasa da yada eşim yapsa kendimi eksik hissediyorum
eşin yapmaya gönüllü ise bırak yapsın.
kimse madalya takmıyor bize.
annenin evinde de yorma kendini bu kadar.
annen bi şekilde döndürüyor demek ki evini.
bozma onun düzenini:))

esinizi boyle alistirmayin.
bakin insaniz,bir tokezlediginiz zaman evinizde hayat durur,ne kendine ne oglunuza bakabilir
esiniz.
adamin butun yeteneklerini elinden aliyorsunuz.
benim babam 55 yasinda,bu yaz annemleri ziyarete gittik aksam ustu disari cikicaz annemle.
hadi dedim gidelim.
baban gelmedi,yemegini koyayim oyle gidelim dedi annem.
yemek ocakta ya anne,gelince tabaga alip yiyemiyor mu dedim.
yok isitip beceremez o,ben koyarim dedi

anneme bisey olsa babam oksuz yetim gibi,elinden hicbirsey gelmiyor..yemin ederim 1 yumurta kirmaktan aciz adam.
yapmayin.
hem sagliginizdan olursunuz,hem esiniz bi kriz aninda evi cekip ceviremez bikac gunde olsa.
yemegini yapin,utusunu de yapin tamam ama aksam salatayi o yapsin.verin gazi senin salatan guzel oluyor diye,sorumluluk kesinlikle verin.

Söylediklerinizi asla kabul etmiyorum bakış açınız çok yanlış olmuş.

Ben evladıma vakit ayırıyorum, evime de, kocama da, kendi özel işlerime de ; sorunum hepsine aynı özeni göstermeye çalışmam. Tam olmalı. Aman biri yarım olsun diyememem.

Evet annem yap demiyor, ama kendi de yapmıyor. E misafir gelecek mevlit var, kim yapacak , tek kızım gelin yok. Ben.

Evettttt, beyin fırtınası ve samimiyetle yazdım. Çıkan sonuç bu oluyor.

Eşim yapıyor, ütü hariç herşeyi bnm gibi yapar. Ama ben yediremiyorum saçma ama yediremiyorum kendime onun yapmasını.

Yapacak birisi olduğu sürece hiçkimse kendi evinin sorumluluğunu düzenini almak istemez. Ev işi nankördür çünkü. Bunu tüm insanlar bildiği halde siz mi bilmiyorsunuz. Ayrıca ütü yaparken boyama yapmak çocukla ilgilenmek değildir dikkatinizi çekerim. O ütüyü bırakıp çocuğuyla beraber kirlenmek çocukla ilgilenmektir.

Peki psikologla gitmeli miyim? Sizce bu farkındalık varken ama faaliyete geçiremiyorken; ne yapmalıyım.

Sadece onunla ilgilenerek de boyama vs. Yapıyoruz tabiki ama ben ütü yaparken durmuyor. Ve boyalar ile oyalıyoruö demek istedim, diyemiyorum ki akşam yaparım yada eşim yapar.

Konumu tam anlamamışsınız. Farklı şeyleri konuşuyoruz şu an .

İşte benim annem kireçlenme olmayan yeri yok hep ağrı içinde ayrıyetten başka bir dünya hastalığı var hiç kafa rahat değildi ki hep yorulma koşturma bazen öyle üzülüyorum ki babamda çekilecek bir adam değil üstüne üstlük, yaşlandı ne gördü bu hayatta ne yaşadı doğru düzgün hep huzursuzluk stress mutsuzluk

Eşim halinden çok memnun; evinde özel hayatında herşey düzen de bu hoşuna gidiyor.

peki ona kızmıyor musunuz

burayı dağıttın işte şunu döktün vs vs diye

ne bileyim adam fıstık yedi kabuğu yere döküldü

hemen süpürge geldi

koltuk çekildi vs gibi bir görüntü canlandı gözümde de onun için öyle dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…