Dusuk de yasadim dogum da. Sancinin siddeti degil insani olayin uzuntusu yikiyor. Ayrica dusuklerdn biri dogumdan beterdi. Herkes sizin gibi yasayacak.diye birsey yok bu durumlari. Yenge cay yap diyecek sekilde yetistirmemiz hata cocuklari.ya yazmayayım dedım ama duramadım.bu son donemlerde dıkkatımı cektı kımyasal gebelık yada ıkl bes altı haftalık dusukler bız hanımlar tarafından o kadar cok buyutuluyorkı.bende anneyım evlat sevgısını bılırım ve ıkı ay oncede kımyasal gebelık yasadım ama kımsenın bakmasını gerektırecek kadar bır durum yok.sancı ıllakı oluyor ılk bır kac gun ama bır dogum sancısıyla kıyaslanamaz bıle.herkesın agrı esıgı farklıdır tabı ama kımyasal gebelık gıbı kendılıgınden sonlanan gebelıklerde cok vahım bır durum gıbı davranıp eslerı ve aılelerı bu kadar bunaltmaya gerek yok.ınsanlar canlı tekma atan bebeklerını kaybedıyor ama bu kadar tepkı fazla gıbı geldı bana.
sızde bu durumu oldukca yogunlastırmıssınız ve herkesın sıze dusuk yapmıs gıbı davranmasını beklıyorsunuz.yanı 15 yasında erkek cocuk normal duzenden anlamak ıstememsı.ve ayrıca dayısı sonucta yabancı degılkı rahat davranmasın.ya bıraz bagrı genıs olun arkadaslar eslerınızı boyle gecıcı seylerle yormayın,ılerde gereken zamanlarda adamlarda yer kalmıyor.esınızde sızde ayıp etmıssınız.bır hafta daha sabır gosterılebılırdı.
Dusuk de yasadim dogum da. Sancinin siddeti degil insani olayin uzuntusu yikiyor. Ayrica dusuklerdn biri dogumdan beterdi. Herkes sizin gibi yasayacak.diye birsey yok bu durumlari. Yenge cay yap diyecek sekilde yetistirmemiz hata cocuklari.
Sonra dusuk de yapsan dogum da yapsan robot gibi acini yasamadan ayaklanmak marifet oluyor.
Konu sahibi soylemeseniz iyiymis. 3 hafta bakmissiniz onun da kiymeti bilinmeyecek simdi. Ama ben de sabredemezdim soylerdim
Siz üstünüze düşeni yapmışsınız. İleride eşinizle bu konuda tartışma yaşamazsınız en azından. Bazen insanlar merhametsiz oluyor, karşısındakini ne kadar yaralayacağını düşünmüyorlar. Allah a havale edin, şüphesiz bebeğiniz için en çok üzülen sizsiniz. İnşallah en yakın zamanda dünya tatlısı bir bebeğiniz olurTeşekkür ederim. Dun aradigimda "kari olup karininda cocuk tutamadin sebep olarak oglumu mu gördün " dedi.
Siz üstünüze düşeni yapmışsınız. İleride eşinizle bu konuda tartışma yaşamazsınız en azından. Bazen insanlar merhametsiz oluyor, karşısındakini ne kadar yaralayacağını düşünmüyorlar. Allah a havale edin, şüphesiz bebeğiniz için en çok üzülen sizsiniz. İnşallah en yakın zamanda dünya tatlısı bir bebeğiniz olur
Psikolojik olarak zor bir dönemden gectiğinizi tahmin edebiliyorum ama kimyasal gebelik istirahat gerektirecek bir durum değil bana göre : ) Benim mi canım tatlı değil bilmem doğumdan 12 saat sonra hic yatmamacasına ayaktaydım, üstelik hem zor bir doğum oldu hem de bana hizmet edecek bir düzine insan vardı.4 aylık evliyiz ve 4 gün önce kimyasal gebelik geçirdim. Evde istirahat verdi doktorum. Buraya kadar herşey normal.
Fakat evimde istirahat edemiyorum. Çünkü... Görümcem buradan taşındı ve iki çocuğu lisede okulları burada diye 23 ocağa kadar burdalar. Erkek olan 14 yaşında ve bizde kalıyor kız olan 15 yaşında amcasında kalıyor. Şimdiye kadar sorun yoktu aslında vardı da çok önemsemiyordum. Erkek biraz dağınık. Toplamaz döker yemek yer bulaşığı tezgaha bırakır. Sağlığım yerindneyken peşinden koşuyordum ama artık ağrılarım var yatıp uzanmak istiyorum. Kocaman çocuk olmuyor işte. Birde kaybımın verdiği bir hassasiyet var. Ama bizim çockta en ufak bir anlayış yok. Evimiz doğalgaz sobalı her taraf eşit olmasa da ısınıyor çok şükür. Eşime durumdan bahsettim Ali biraz yardımcı olsa artık toparlayamıyorum dedim. Annem burda sağolsun hiç bir şeyi bana yaptırmıyor ama anneme de yazık kadın onun döküntüsünü toplamak zorunda mı. Eşime bahsettim hani sınavları da bitti artık gitse olmaz mı dedim ,eşim sağolsun anlayış gösterdi. Ablasına çıtlatmış artık sınavı bitti isterseniz eniştem alsın diye. Ablası da daha kızda gelicek amcasının kızı gelmiş evleri dar bu haftada kalsınlar karden alsın gelsinler demiş. Eşim "abla durumu biliyorsun bal hatun rahatsız çocuklar size gelsinler derste işlenmiyor" diye tekrar etmiş. Bu kez ablası " tamam oğlum tamam sen iyi dolmuşsun eniştene derim alsın çocukları ağır geldi çocuklar ben sana 4 sene bktm yazıklar olsun karı köylü oldun"demiş. Eşimde çok üzüldü bende... Sizce hata mı ettim söylemekle eşime ??? ama inanın 3 haftadır içtiği su bardağını bile kaldırmayan bir çocuk bu. ve sürekli evde . bir dakika olsun çıkmıyor okuldan gelir gelmez gelip oturma odasına kuruluyor elinde ya kumanda ya bilgisayar. yenge çay yap yenge acıktım.
kendi yigeniniz olsa gozunune batmazdi..
siz anlamiyor degilim, anliyorum.
Ama rahatsiz olsaydiniz bile dile getirmezdiniz kendi yigeninizin kusurlarini.
bu cocukta kocanizin yigeni.
ben de onu diyecektim bir de.
Yegeni niye dayisindan istememis kahvalti,
ya da konusahibinin esi niye toplamiyor kendi yegenin arkasini diye.
Kadinlar hsirf kadin olduklari icin her iki tarafdan akrabalari idare etmek mi zorundalar ?
Acikcasi ben konusahibin yerinde olsam, kendi yegenim oyle yapsa o zaman da agir gelirdi.
Hele gorumcenin laflari tuz biber olmus.
Dogru kolay degil.
Ben olsam bende soylerdim kendi yigenime, boyle yapma diye.
Kizardim lazim olsaydi kendi yigenim sonucta.
Ama kendisinin hic hosuna gitmezdi egerki kocasi" yigenin cok daginik gitsin bu evden istemiyorum'' demesi.
Herseye ragmen bunu duymak istemezdi.
1 haftacik kaldi gozune batiyor yigenim derdi.
bence yapa bilicegi en iyi sey alttan alttan yardimda destek olmasini saglamak o yigenin.
Yengecim sende su bardagi getirirmisin diye.
Ondan bi yana, belkide esinizde hic yardim etmiyorsa size belki o yuzden oglan gerek gormuyodur yardimi.
Herkesin olaylara vereceği tepkiler farklı. Kimisi daha kolay anlatıyor, kimin daha zor. Ben anlamıyorum. Kk da doğum yapmış kalkmış, düşük yapmış kalkmış, bir hizmetinide yapmış, o da yetmedi aylarca misafir ağırlamış,
ne çok, ne süper robotlar varmış.
B balhatun Görümcenin ettiği laflardan sonra, ne tekrar ara ne olayı uzat. Zaten bu kadın anlamıycak, sinirlerini ekstra yıprattığınla kalırsın.
Son olarak,
Başın sağolsun. Umarım kanaman biran önce geçer. RAB daha beterinden korusun.
tam aksine keşke biraz dayısını örnek alsaydı. Cuma gitti bugün geri gelecekmiş. Ve annesi demiş git kal istedğin kadar dayının evi diye. bana mesaj atmış yenge gelicem annem yolluyor diye... ne diyeyim ki ????
Rica ederim. Bak sana tavsiyem, takılma bunlara. Evet kardeştir, onun yavrusu da yiğendir gelir kalır. Baş üstünde. Fakat herkesin bir eşref saati var.çok teşekkür ederim. Evet bi biz robot olmayı başaramıyoruz demek ki napalım sağlık olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?