Biraz anlayış beklemekle hata mı ediyorum...

Sagolun kizlar evde makina var.ama esimde bende çalışıyoruz isten gelince bi bakiyorum ki heryer her yerde.dediginiz gibi sanirim alingan bir donemdeyim. Bi arkafas kimyasal gebelik hop bitip gidiyor demis de benim biraz sancılı oluyor.hadi 1 hafta sabredebilirdim ama gorumcemin ben sana 4 sene baktim demesi zorumuza gitti. 4 sene ayda 1 defa.gidermis esim ablasina bunu.bile demesi uzdu.bizi.

Soyledim hatta dayisi da soyledi ama off ya tamam agir geliyorum size deyio odanin kapisini carpiyor

Bunu öğrenince evet siz haklısınız. Annesinin-babasının ona tembih etmesi gerekiyordu.
Tamam misafir, ama o da misafirliğini bilsin, kendi evi gibi davranmasın.

1 hafta daha sabredebilirmissin ama senin hormonlar su an zirvededir her sey gozune devasa sorun gibi gelmistir. Sana da bir sey diyemiyorum bu konuda. Ablasi ile sen konus istersen durumunu anlat guzel guzel konusursan anlayacaktir. Kendini bu olay yuzunden kotu hissediyorsan tabi.

gorumce deyince direkt diklenesem geldi, bilincalti iste ama bu konuda empati yapinca, kadin bozulmakta hakli, kim olsa bozulur.. herkes kendi cephesinden bakiyor cunku.. temelli degil, bi iki haftacik misafir, o da mecburiyetten, seklinde bakilir..

Zaten sorun burda.

Çocuklarımızı "insan" olarak yetiştirmiyoruz, kız ya da erkek diye yetiştiriyoruz.

Erkek de olsa bardağını kaldırmalı, erkek de olsa temiz olmalı.

Görümceniz büyük ihtimalle eşinizin her dağıttığını topladı, her bıraktığı bardağı kaldırdı. Şimdi aynısını bekliyor.
Ama yanlış hareketler bunlar.

O peşinden koştu bunların diye sizin anneniz de koşmak zorunda değil. Anneniz hizmetçi mi? O da size destek olmaya gelmiş.

Esim ayda 1 kere gidermis o da diyor genelde ablamin gunune denk gelirdi ben.mutfakta cikan bulasigi yikardim. Elbette ki her isi yapsın demiyorum ama bari su donemde biraz anlayisli olsun. Daha demin uzanmistim odamda pat diye girdi aaa dayim sarj aletini buraya mi koymus diyor. Neyse sanirim sabretmek lazim. Gorumcemi de arar durumu derim.

Bence bir hafta idare edilebilir bi durum keşke idare etseydiniz böylelikle eşin de mahçup olmamış olurdu ablasına iki kere üst üste söylemiş bide ben olsam çok alınırdım iki hafta çocukları idare edemeyecek kadar tahammül edilmiyorsa o zaman akrabalığın ne kıymeti var... tek değilsin sonuçta annen yardımcı oluyormuş bi iki bardak sağdan soldan almak çok zor olmasa gerek...

Burada bir hafta daha sabredin denilmiş ama ben size hak verdim.
Ben evli değilim ona rağmen benim eniştem geldi üç hafta kaldı iş için, daha da kalacaktı bir ay kadar daha. O dönem sürekli çoraplarını toplamak, fazladan çamaşır yıkamak kurutmak, giyimine oturuşuna kalkışına dikkat etmek bile insanı sinirlendiriyor ve batmaya başlıyor.
İnsan evinde işten geldikten sonra oturmak ayağını uzatmak istiyor. Kenarda oturmak, sürekli çay tazelemek, fazladan bulaşık yıkamak, çamaşır yıkamak zor geliyor yani. Ki dört aylık evliyken kaç ay sabretmiş anladığım kadarıyla biraz anlayışlı olmak lazım.
Hele yeni evli ve rahatsız bir kadının evde rahat olmak da hakkı. Artık eskisi gibi değiliz. Herkes rahatlığa alıştı ve uzun süre kalan misafir ne kadar yakın akraba olsa da zor. Bende rahatsız olurdum açıkçası

Ya odaya girilir mi böyle pat diye

Bu çocuğa terbiye vermemiş mi kimse

Sizin yerinize ben sinir oluyorum burda

14 yasinda bir çocuktan fazlasini da beklememeliydiniz bence. Bana da çocuk normal geldi. Siz durumunuzdan dolayı fazla hassas davranmissiniz. Huzursuzluk cikacagina 23 ocağa kadar tahammül edilebilirdi diye düşünmeden edemedim. Geçmiş olsun bu arada.

Soyledim hatta dayisi da soyledi ama off ya tamam agir geliyorum size deyio odanin kapisini carpiyor

Ohh ne keyifmiş oda. Misafir kalınan yer en yakın akrabanında evi olsa düzene uyulmalı ben sizi haklı buldum daha yeni evlisiniz sağlığınız da yerinde değilmiş niye yatılı misafir alasınız ki. Hem ben ablamın dahi evine gitsem bişey almadan sorarım ya da neyi kullandıysam aldığım gibi koyarım bunların yakınlıkla alakası yok yapılması gereken bu.

Gecirdigin operasyon agrili sizili bir sey degil gayet rahatsindir, evdesin, yetmiyo annen evde, 15 yasindaki cocukcagizi bi 10 gun idare edememissin. Esin de garip adam hemen doldurusa gelmis. Ben ablasi olsam daha agir tepki verirdim

Yani dedigim gibi sagligim yerindeyken iyi kotu idare ediyordum. Ben tesettürluyum ve ergen bir erkek yaninda.basim.surekli bagli uzun etekli geziyorum. En azindan.haftasonlari evine.gecse.bizde nefes alsak. Ama haftasonu bile burda ve bir.an olsun markete.bile çıkmıyor. Ablasıni.aradim acmadi. Ben elimden geleni yapıyorum. Gecmis konulardan gorumcelerle diyaloğumu bilen vardir. Neyse.olacagi varmis. Ama keske.esime yaptiklarini.tepesine atmasaydi

Gecirdigin operasyon agrili sizili bir sey degil gayet rahatsindir, evdesin, yetmiyo annen evde, 15 yasindakizi bi 10 gun idare edememissin. Esin de garip adam hemen doldurusa gelmis. Ben ablasi olsam daha agir tepki verirdim
Ben esimi doldurmadim arkadasim. Sadece acaba.dersler bitmisken 1 hafta.erken mi donse.dedim. evet.annem.var.ama annem 55 yasinda. Ve bana bakmasi yetmezmis.gibi gorumvemin oglunun donlarini.toplamak zorunda değil diye düşünüyorum

Ben açık olduğum halde evde rahat edemiyorum diye eniştemden bıktım, hele kapalı bir kadın için tam zulüm evde rahat edememek üstelik yeni evlisin. Bal gibi düşüncesizlik bence.
Buradaki anlayışlı melek gibi gelinler var mı gerçekten merak edyorum. Cidden kolay değil bilmem kaç ay misafirle uğraşmak. Ben bekar biri olarak bile kızdım düşüncesiz görümcene.
Kimse kusura bakmasın ama çoğu insan da iyi niyetle bir iki hafta idare eder ama bir ay iki ay da katlanamaz benceç. Gerçekte başınıza gelse bu kadar anlayışlı olamazsınız bence.

Ben esimi doldurmadim arkadasim. Sadece acaba.dersler bitmisken 1 hafta.erken mi donse.dedim. evet.annem.var.ama annem 55 yasinda. Ve bana bakmasi yetmezmis.gibi gorumvemin oglunun donlarini.toplamak zorunda değil diye düşünüyorum
Daha ne diyecektin koca boyle doldurulur zaten.. Karsit goruse kendini savunacaksan niye konu actin madem dogrusunu yapmissin o zaman devam

İçiniz rahat olsun hata sizde değil, ben bile okurken sinir oldum. Çocuğun annesi ne düşüncesizmiş. Ergen çocuk işini hayli hayli yapar. İşi bitti al çocuğu,kaldı ki sen özel bir durumdasın. İşi bitmeden bile bi yol düşünmesi gerek.

Daha ne diyecektin koca boyle doldurulur zaten.. Karsit goruse kendini savunacaksan niye konu actin madem dogrusunu yapmissin o zaman devam

Saygi duyarim. Ne diyeyim. Acaba hata mi ettim dedim. Size gorw hataymis demek ki. Sagolun yine de.

Çok hassas bir dönemde olduğunuz için aslında kimsenin size alınmaya hakkı yok ama sanırım ben yerinizde olsam 1 hafta daha sabretmeye çalışabilirdim ama bu dönemde, çay yemek vs dediğinde, yengecim biliyorsun rahatsızım kendin hallet deyip çok da bir şey yapmazdım.

4 aylık evli olayını kaçırmışım, yahu bu dönemde günlük misafirler bile az gelir. Aman siz başbaşa kalın diye bize misafir gelmeye bile çekinirdi.

Siz 4 aylık evlisiniz ve 3 haftadır sizin evde misafir var ?

Yani 3 aylık yeni gelin yatılı misafir
Yok artık
Ben olsam en bastan kabul etmezdim
Ters zamanda tasınmasalarmıs canım ,

sana mı güvenip de tasınmışlar acaba ?
Yiğen olsun kim olursa olsun cok kritik zor bir durum olmadıgı sürece ben asla kabul etmem.

Hem de calışıyomussunuz, yazık valla.
Çocuk da çok adap bilen bişey değil harlde, kapıdan zank diye girmeler felan

Ben o yaşlarda bazen yaz tatılınde teyzemlerde kaldıgımı hatırlıyorum da , rahatsız olmasınlar , gürültü olur diye gece tuvalte bile çekinerek giderdim

Kaldi ki yenge çay yap yemek hazırla....
Bi de tesettürlüyüm diyosunuz , gercekten sıkıcı bir durum.
Okulun son haftası da gitmeyiversin canım okula ? Ders yok bişe yok ? Karneyi napcakmış ki ? Tüm notlar e okulda var zaten ? Bahane bence karne ,
Bence cok yüz vermişsin tepene çıkmışlar , kesinlikle haklısın

Bazı üyeler de hemencik sevgi pıtırcığı olmuşlar , eminim ki çoğu kişi kendi başına gelse anlayış göstermez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…