Biraz anlayış beklemekle hata mı ediyorum...

Ablası 4 yıl baktıysa bence haklı.Ben de lise dönemimde 4 yıl teyzemde kaldım,iş yapmayı bilirdim ama yapmazdım nedense.Teyzem beni böyle bir nedenle gönderse ve farketsem cok kırılırım.
hayri 4 yil bakmamis.
Esi ayda bir bir gunlugune gidermis.

Iyı yapmıssınız ne öyle 4 aylık evlılere çocuk gönderıyorlar

Konu sahibi, bence siz haklısınız. Bir kere bu insanlar 4 aylık evli, yeni evli yani. Görümcenin bunu düşünüp yollamaması lazımdı. Hadi yollamışlar, 3 hafta ağırlamışsınız zaten. Ergen çocuk, düzenden anlamaz diyorsunuz da bu da o çocuğu yetiştirmeyle alakalı bir durum bence. Çocuk da olsa yediği tabağı kaldıracak, dağınıklığını toplayacak. Aile çocuğuna adam gibi davranmayı öğretecek. Yenge çay yap dememeyi, hazıra konmamayı o çocuğa ailesi öğretecekti. Kaldı ki ortada bir sağlık sorunu var. Sıkıntı dile getirildiğinde görümcenin öyle saçma sapan konuşması çok ayıp olmuş, hadi konu sahibi biraz daha idare etmeye çalışabilirmiş en azından derdim belki görümce öyle dememiş olsaydı. Sen hem düşüncesizlik edip yeni evli insana çocuk yolluyorsun hem de demediğini bırakmıyorsun. Teşekkür edeceğine daha da abartıp iyice saçmalamış. Nankör yahu bu insanlar. Kimse kimseyi evinde istemek zorunda değil, katlanmak zorunda değil bence...

Ki dedigim gibi 3 haftadir kaliyor ses etmiyorum. Ama suan hem fiziksel hem psikolojik olarak hassas bir donemdeyim. Bunu da bile bile resmen canimi acitmak icin "karninda tutamadin cocugu" dedi

Çok sert bir yorum bu. Herkesin acılara katlanma eşiği farklıdır. Teyzem kaburgasındaki kırığı anlamayacak kadar acı eşiği yüksek biriyken, ben serçe parmak kırığından gecelerce uyuyamadım mesela. Konu sahibinin çok ağrılı bulduğu bir durumu siz abartılacak kadar değil diyebilirsiniz. Genellenemez.
Ayrıca yeni evli bir çift söz konusu burada, görümcenin de çocuğunu bir aylığına göndermesi de kabalık bana göre. Burada da her kişinin katlanma süresi değişebilir. Kimi gelen yakın akrabaya aylarca iyi bakar, yük görmez; kimileri de bir kaç ay sonra yorulabilir, bıkabilir.
Biraz da karşı taraf düşünecek bunu. Üç hafta yeni evli bir kadın sabretmiş zaten, bu kadar da fedakarlık beklenmez.
Ben üniversiteyi ilk kazandığımda yurt çıkmadığında öz teyzemde iki hafta kaldım sonra özel yurda çıkmak zorunda hissettim kendimi mesela. Ki ben yatağımı toplayan, ayağıma çay beklemeyen çay ikram eden bir misafirken rahatsızlık hissettim. Biraz da karşı taraf düşünceli olacak.

ben sadece bu kismina yoprum yapmak istiyorum.
Ben de dusuk yaptim 8 haftalikken, ama o bir hafta yasadigim aciyi omrumde yasamadim.
Dogum bile peynir ekmek gibiydi.
Herkesin dusuk sekli farkli olabiliyor.
Agrim var diyorsa agrisi vardir, ayrica hormonal deyisklikler de insani cok hirpaliyor o sirada.

Ben sizi haklı buldum tavra bak.. Gorumce anlayslı olablir herkes bir olamaz bazılarna gore kimyasal gebelik nolcak olablr ama herkes farklı etkilenir bence..

Bundan önceki konulara rağmen elimden geleni yaptım ve bugün eşime dedim "ablana göre ben karı olamamışım-ki eşimde bende bu tabirden asla hazzetmeyiz- kendi çocuğumu tutamamışım o zaman onun oğlunu da tutamam evimde akşam babası alsın. Annemde bugün döndü. Bende insanım. Evet belki 1 hafta daha dayanabilirdim,bekli kimine göre kimyasal gebelik sıkıntı değil ama ben hassas bir insanım ve bu kadar dayanabildim. Sabah okula gittim annem aradı evi silip süpürdüm kızım yemek hazır diye o gitti ama bizim yeğen ben eve gelmeden odayı yine savaş alanına çevirmiş. Ben de bu kez dedi Ali hazırlan baban gelip alacakmış akşam. odanı topla insan yaşıyor bu evde.yeter artık melek değilim yani karnında çocuk tutamadın ne demek ya !

Görümcenizin anlayışsız olduğu eşinize söylediği ''hemen karı köylü olmuşsun ben sana 4 yıl baktım '' cümlesinden belli zaten. Biz yeni evliler ve yeni nesil evet hassasız kimse kusura bakmasın. Hele de çalışan bayansanız tabi ki evinizde rahat etmek isteyeceksiniz ki türbanlısınız eşinizin yanında olduğunuz gibi olamazsınız başka erkeğin yanında. Sadece naçizane fikrim huzurunuzun kaçmasını istemiyorsanız görümcenizi arayıp alttan alarak yanlış anlaşılma olmuş deyin. Bunu da tamamen kendi huzurunuzun kaçmaması için yapın bence.

Gayet normal bir erkek çocuğu var karşınızda. Tam aksine iş filan yapsa garip karşılardım ben, şu an o yaşlarda olan tüm erkek çocuklar o davranışları sergiler. Keşke 1 hafta daha sabretseymişsiniz, anneniz de yanınızdaymış. Sizin hassas bir döneminiz tamam ama altı üstü 1 hafta daha kalacakmış. Yani sonrasında bir ömür unutmaz bunu görümceniz.

Ben yapmış olduğunuz davranışa çok üzüldüm. Şu soğuk havada dışarımı çıksın. Hep evde diyorsunuz.
Acınızı rahatsızlığınızı anlıyorum ama oda bir ana kuzusu.
Sizde haklısınız belki anneliğimin vermiş olduğu bir duygu benimkisi...
Benim evladım da aynı yaşta ne biliyim üzüldüm.

Iyi de canim, kiz disari mi cik demis ?
Siz bir annesiniz elbet, ben de anneyim, ama herkes te baska bir annenin evladi.
Konusahibinin annesi gelsin kizina kiyamayip evi supursun silsin, yemegini yapsin, bu cocuk heryeri harman etsin.
Tamam daha kucuk, ama cok ta kucuk deyil, annesi tembihlese bu kadar da olmazdi diye dusunuyorum.
Bir de ustune ustluk gorumcenin dedigi laf, kari olup bebegini karninda tutamadin.
Ne demek bu simdi ?

PS: Ayrica cocugun dersleri bitmis, diyer kizkardesi arkadasiyla bir hafta daha gecirsin diye bu bayan katlanma mi zorunda bu halinde ?
Bazi insanlarin dusukleri cok zor olur, ben de yasadim, yazik ama.

Nacizane fikrim hata etmişsiniz. Görümcenizi arayıp gönlünü almanızı tafsiye ederim. Çok geçmiş olsun bu arada.

ben size büyük oranda hak verdim kimse kimseye katlanmak zorunda değil
hele de o laftan sonra bir daha size göndermemesi lazım tabi akıllı bi insansa
çok bilmişlere de kafa yormayın her insan bir olamaz

Ben ona hic bir zaman ciksin disari demedim. Ama 3 haftadir gösterdiğim anlayisa bir kac gunde ben karsilik bekledim. Kanamam cok yogun ve uzanmak zorunda kalıyorum. En azindanbu haftasonu. Evine gitse bence buyuk.bir sorun olmazdi. Ki annesinin su.sozunden sonra cidden ggörmek istemedim. Belki hata.ama kirildim ben mi bebegimi attim karnimdan

Nacizane fikrim hata etmişsiniz. Görümcenizi arayıp gönlünü almanızı tafsiye ederim. Çok geçmiş olsun bu arada.

Teşekkür ederim. Dun aradigimda "kari olup karininda cocuk tutamadin sebep olarak oglumu mu gördün " dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…