Biraz dertlesmeye ihtiyacım var

Haklısınız surat yapın yinemi diyin burdaki arkadasları anlamıyorum ne demek kv nin evi beraber ortak evleri sorumlulukta ortaksa gelen gidende söz hakkı var
Ayrıca birgünde şöyle diyin anneni bu kadar özlüyorsan çocugunada baktırmak istiyorsan al anneni birazda sana gelsin orda hasret giderin
Hiç onaylamadıgım bir şey

Burda asıl sorun ev sizin değil kayınvalidenizin. Yani görümcenizin annesi. Eğer sizin eviniz olup kayınvalideniz sizin yanınızda yaşıyor olsaydı ozaman bu dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Ama şimdi siz onun yanında yaşıyorsunuz birazda baş gelen çekilir diye düşünmeniz gerekiyor.

Eşinizin hasta olup çalışmama durumu oluştuktan sonra 2. çoğunuz olmuş, 4 kişi kayınvalide kayınpeder üzerinden yaşamınızı devam ettiriyorsunuz, görümcede buna gıcık olmuş olabilir o zaman, sonucta o ev onunda anne babasının evi.

Eşiniz çalışamadı ve babasının evine yerleştiniz. Bir süre böyle oldu diyelim. Orada 2.yi de doğurmuşsunuz. Adam çalışamıyor ama cinsel hayat devam. Madem öyle siz çalışacaktınız ve eşiniz evde çocukla ilgilenecekti. Şimdi de bebek küçük diye bahane üretiyorsunuz. O çocuğu yapmak yerine kendi düzeninizi sağlayacaktınız. Siz her saat her gün oradasınız. Maddi manevi yerleşmişsiniz ve çıkmayı da düşünmüyorsunuz. Görümce gelip kalınca çocuğu bırakınca niye zorunuza gidiyor? Ya susup oturun ya da kendinize başka yer bulun. Siz bu gidişle 3. yü de doğurursunuz.

Sırf kv üzülmesin diye susuyorum evlat ama zor bir durum
Susmasaniz ne dersiniz merak ettim.

Bu evde yasayan benim. Burasi annenin oldugu kadar benim de evim. Calisirken cocugunu birakmana bisey demedim ama artik calismadigina gore cocugunu birakma, birakirsan da dagittillarini topla. Buraya da fazla sık gelme, anneni gormek istiyorsan kendi evine cagir arada. Benim kocam rahatsiz calisamiyor biz burada yasayacagiz mecburuz cunku iki cocuk yaptik kocamin issizligine ragmen. Bu evi artik sadece annenin evi olarak gorme burasi artik benim de evim ve benim de soz hakkim var.

Boyle mi diyceksiniz?

Nasipte olan seylerin onune gecilmez benim bebegimin nasibi vardi dogdu hastalik dedigim felc durumu degil ki cinsellik olmasin

Nasipte olan seylerin onune gecilmez benim bebegimin nasibi vardi dogdu hastalik dedigim felc durumu degil ki cinsellik olmasin
Peki sizin yani 4 kişilik çekirdek ailenizin masraflarını kim karşılıyor?

Benim de abim yengem çalışmayıp 2 çocukla ana babama maddi manevi yük olsa, benim de zoruma gider.

Siz çalışacaksınız, kv ve eşiniz çocuklara bakacak. Bu arada ayrı eve çıkmanın yolunu bulmalısınız.

Bazi konulari bilmeden insanlari yargilamayin bence keyfi olsa karsi cikilir ama sebepleri var esiminde lutfen yargisiz infazda bulunmayin

Eşim rahatsızlandı çalışıyordu daha sonra ilk çocuğum varken rahatsızlandı ve çalışamadi

Sormak zorunda hissettim es rahatsizlandiysa 2.cocuk niye?? Neyinize guvenip yapıyorsunuz kendinize bile ait olmayan bir evde rahatsiz esinizle 2.çocuğu

Hanımefendi dertlesme ihtiyacinizi kadin olarak anliyoruz. Kim istemez kendi evi, kendi duzeni olsun, evine istedigini alsin, istemedigini sokmasin.

Ancak herkes neredeyse ayni seyi tekrarliyor. Eger tum masraflarinizi kayinvalidenize yiktiysaniz, onu evini de kullaniyorsaniz o evdeki yasananlara da katlanmak zorunda kaliyorsunuz.

Kocam calismiyor bu durumda nasil ikinci cocuk dusunelim ki dememisseniz kimsenin de aman gelin kizimiz rahatsiz olmasin diye sizi dusunmesini beklememelisiniz.

Hatta durumunuza sukredin bence bu devirde bir kurus para odemeden yasayacak ev, yiyecek ekmek bulmus, bebek yapabilmissiniz.

Bazi konulari bilmeden insanlari yargilamayin bence keyfi olsa karsi cikilir ama sebepleri var esiminde lutfen yargisiz infazda bulunmayin

Yapmayın allah aşkına ya. %90 engelli raporu olan bir ablam var, 3 ameliyat geçirdi, yıllarca çalıştı, malulen emekli oldu. Bu bahsettikleriniz çalışmamak için sebep değil sadece bahane. Acındırmayın kendinizi.
Ayrıca eşiniz çalışamıyorsa o çocuklarla ilgilenir siz çalışırsınız. Ama anne babaya yük olmak daha kolay tabi.

Esinizin rahatsizligi nedir, yani calisamayacak durumda mi, evde cocuklara da mi bakamiyor, mesela gorumcenin kizinin dagittigi oyuncaklari da mi toplayamiyor ha toplamali mi o ayri konu da. Yani esinizin zihinsel bir engeli mi var ya da yatalak hasta mi, ozel degilse calismasina engel durumunu merak ettim.

İnsanin başına hersey gelir, çalısamayadabilir eşiniz,mecburen ailesinin yanına yerleştiniz, esiniz çalışmadı sizde çalışmadınız, 2.cocuk da nasipmis olmuş diyorsunuz bu durumda yapabileceginiz hicbirsey yok, 4 kişiye calismadan bakan kayinvalide ve kayinpederin varlığına şükredin, görumcenizle ilgili yapılacak herhangi birsey yok çünkü bu konuda söz sahibi değilsiniz.

Sizin büyük çoçuğunuz hiperaktif ve görümcenin çocuğu gelip bir olup ortalığı dağıttıklarında sorun oluyor size.
Pardon ama sizin çocuğunuz çocuk onunki ne ?
Annesinin evi tabi işi olduğunda bırakıcak çocuğunu.
O size diyor mu neden burada yaşıyorsunuz diye?

Ama sizin savunmanız hazır benim eşim çalışmıyor çocuk yapıyoruz rızkıyla oluyor.
Harika

eşinize büyük geçmiş olsun.umarım sağlığına kavuşup çalışmaya başlar.şuan ruh haliniz çok karmaşık ve içinizden geçenleri haykıramadığınız için tahammül etmekte zorlanıyorsunuz.Görümcenizin yaptığı fazlaca rahat bir tutum acaba siz kv ile yaşamasanız o çocuğu o kadar sık gelip bırakıp gider mi?Şuanki durumda bence görümcenizden yardım isteyin mesela genel bir temizlik yapacağım yardımına ihtiyacım var diye davet edin.çocuklarkla çok zorlandığınızı belirtin eşinizin durumununda sizi yıprattığını yani onunla dertleşin.

Bazen el isi falan yapip satiyoruz o birazda ailem destek
Kp çalışıyor mu?

Yalnız böyle olmaz.
Sonuçta siz bu yuvayı kurdunuz ve kendi yağınızda kavrulmanız gerekir.
Tutun 1+1 ev. Eşiniz iyileşene kadar siz çalışın, eşiniz evle ve çocuklarla ilgilensin. Aileleriniz yine yardım etsinler eğer istiyorlarsa.
Böyle yaparsanız hem kvnin iş yükü azalır, hem görümce derdiniz olmaz.

Millet öyle rahat ki. Aynı okulda çalıştığım biri vardı. Seminer zamanı getirirdi çocuğunu. Kendisi başka odaya gider kakır kikir çay içerdi. Çocuk etrafı döker saçardı. Biz aman yapma aman düşme der dururduk. Sonra annesi dönüp benğm evladım ne yapmış demezdi. Bu genişlik ancak bizi rahatsız eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…