- 12 Mayıs 2015
- 18
- 3
- 1
- 28
- Konu Sahibi MerveYlmaz
-
. Ya başaramazsam! Ya iyi bir yer tutturamazsam! Ya ben bunlar için yeeterli değilsem! Kesinlikle başaramayacağım! O kadar iyi çalışıp kazanamayanlar var sen bu halinle nasıl başaracaksın!
Aslında buraya uzun bir süre önce kaydoldum. O zaman kardeşim için kayıt olmuştum. Bu aralar biraz canım sıkkın kimseye bir şey söyleyemediğim için en sonunda buraya yazmak istedim. Belki birileri bu konuyu merak eder, okur ve bana bir umut ışığı olur diye düşündüm. Uzatmadan söyleyeyim. 18 yaşıma gireli yalnızca 2 ay oldu. Benimle aynı yaşta olan herkes sınav stresi, üniversite kaygısı hangi bölüm okumalıyım gibi stresler yaşarken ben bunların hiç birini yaşayamadım. Annem ve babamın ayrılığından sonra derslerime çok iyi odaklanamamıştım. Üstüne üstlük babamın tayini çıkmıştı yeni okul, yeni insanlar hiç birine ısınamadığım için okulu bırakmıştım. Annem ve babam çok ısrar ettiler ama devam etmedim okula, derslerim de başarılıydım. Okulu bırakıp dışardan vermeye başladım ama tabi evde olduğum için kitap yüzü açmadım. Benden ayrı 3 kardeşime ben bakıyordum onlarla ilgileniyordum. Bu sene babam bir karar aldı beni Ankara'da yaşayan halamın yanına göndermek istiyor. Halam biraz fazla disiplinli babamda haliyle benim biran önce dışardan liseyi bitirip dershane falan derken iyi bir üniversite de okumamı istiyor. Benim de en büyük hayalim iyi bir iç mimar olmak iyi yerlere gelip ailemi biraz daha iyi yaşatmak istiyorum. Ama okula 2 yıl ara vermişken birden bu kadar yükün altına girebileceğimi düşünemiyorum. Ya başaramazsam! Ya iyi bir yer tutturamazsam! Ya ben bunlar için yeeterli değilsem! Kesinlikle başaramayacağım! O kadar iyi çalışıp kazanamayanlar var sen bu halinle nasıl başaracaksın! gibi sorular bir türlü yakamı bırakmıyor. Artık çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum. SAdece çok bunaldım ve yazmak istedim...
bi ara 6 ay kadar psikoloğa ve psikiyatriye gittim aynı anda sonra yarım bıraktım. Tekrar destek almak isterim ama bilmiyorum. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim :)Ilk yil olmazsa ikinci yil olur. Onunuzde kocaman bir hayat var. O nedenle cok calisip basarabilirsiniz. Eger kaygilarinizi yenemiyorsaniz da bir uzmandan destek alabilirsiniz.
Benimde en çok istediğim şey sizin gibi olmk ama henüz öyle olmayı beceremedim. Tavsiyeniz için kocaman teşekkr ederim :)valla en buyuk puf noktasını soylıyım basarının
rahat olmak
stres yapmazsan herseyı basarırsın
ben sınava gırerken okadar emındımkı kazanamayacagımdan
özel bı lısede okudum ( ozel anadolu lısesı )
sınıfımda olımpıyat ogrencılerı vardı zehır gıbı
kendıme hıc guvenım yoktu
ayagımı sallaya sallaya ıcımden sarkı soyleye soyleye sınava gırdım ve sınav bıtmeden sonuna kadar beklemeden cıktım
aılemde 1 sene hazırlanırsın bosver dıyodu onlarında umıdı yoktu
ıktısat kazandım
okadar rahattım kı oylesıne gırmıstım
aynı rahatlıkla smmm sınavınıda kazandım
noterde calısıyordum cok yogun bı donemımde uykusuz ve yorgundum ustelık
stres basarıyı, odaklanmayı ,algılamayı bıtırıyor
ucunda ölüm yok bu sene olmazsa seneye olur nolucakkı
yenıden baslamak ıstemen cok cok guzel bırsey
sonuc ne olursa olsun denemene deger
ben bile yaptıysam sen haylı haylı basarırsın
Eminim dediklerinizi uygularsam muhakkak iyi şeyler yaparım ama işte bu kaygım beni öldürüyor :)Neden basaramiyormussun? Basaranlardan neyin eksik? Inan bana cok iyi universitelere yerlesenlerin digerlerinden tek farki var o da cok calismak. Mesela benim sinifimda tip kazanan arkadas hergun istisnasiz minimum 200 soru cozuyordu ve gazi tip a gitti.
Dersaneye yazilirsin rehber ogretmenine calisma plani yaptirirsin. Yuzlerce cesit sinav hazirlik kitaplari var alirsin oturur hergun once konu calisir sonra test cozersin. Dersane derslerinide kacirmadan girersen, etutlerine guzelce katilirsan olmayacak bir sey yok.
Dediğiniz gibi çok şey üst üste yaşadım. Çok yoruldum umarım dediğiniz gibi olur ve iyi bir mimar olarak karşınıza çıkar size mutlu ederim.Baştan sona yanlış düşünüyorsunuz.
Neden başaramayasınız neden üstesinden gelemeyesiniz. Bir kere başlayın bakın nasıl çorap söküğü gibi peşi sıra sökülüp gidecek hepsi.
Sanırım yaşadıklarınız erken yormuş sizi. Bundan sonra öğrenciliğin tadını çıkarın. Gidin ünvteye misler gibi cici bir iç mimar olun. O zamana kadar belki ben de bir ev almayı başarırım iç dizaynında da sizden yardım isterim.
O potansiyele inanmak çok istiyorum :)Aceleye gerek yok daha 18 yaşındasın. Azimli olup gerçekten istekli olursan başarılmıycak hiçbir şey yok :) Yeter ki kendindeki o potansiyele inan. Şimdi gayret etmezsen ilerde çok pişman olursun.
Aslında dediğiniz gibi saçmaladım :) Zor sınav değil belki ama o kadar çok stres yaptım ki bilmiyorumum.Güzel kardeşim saçmalama lütfen. O kadar çok çalıştım kazanamadım diyenler, aslında çalıştım sananlar.
Ya bir bak kaç net ile kaç puan alınıyor, valla şu sınav öyle yapılmayacak şey değil.
Sen ben yapamam dersiğen baştan kaybetmişsindir tabi. Yapanların senden ne fazlası var? Hayır gittik gördük, üniversite okuyan kimse öyle üstün zeka falan değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?