Biraz korkmaya başladım

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Öncelikle sürekli konu açıyorsun diyenleri buraya zorla getirmiyorum, teşekkürler şimdiden okumayabilirsiniz :)

Nişanlımı sevmiyorum, kafam karışık ama o çok iyi birisi konuları çoğalmaya başladı. Ben de yakında cebren ve hile ile evlilik teklifi alacağımı öğrendim. Hem de bayağı yakında. Biraz endişelerim arttı. Düne kadar kabul edeceğimden emindim ama burada okuduklarım acaba dedirtti.

Her türlü zorlukta yanımda olmuş, çok güvenilir ve iyi bir insan sevgilim. Ona aşık olmadığımı biliyor, sorun da etmiyor. Ama çok eğleniyorum, çok gülüyorum ve hayata bakış açılarımız aynı. Dış görünüşü de fena değil yani fiziği düzgün, tarzını da seviyorum ama vurulmadım tabiki. Onun benim için yaptıklarını başka biri yapmaz bundan yüzde yüz eminim. Sevmiyor da değilim göğsümü gere gere sevgilim diyorum, ailem ve çevremle tanıştırdım çoktan. Mutluyum onunla olmaktan, durmadan sarılırım vs.. Ama deli divane aşık değilim.

Yine de aşk şart mı? Sabah sabah bu konuları okuyup korktum o evlilik teklifini kabul etmekten. Aşk olmadan evlenenler ne düşünüyorsunuz?Bazıları zenginliğe kapılır evlilik konusunda ben de koşulsuz destek istiyorumdur belki hayatımda. Benzer bir konu olduğunun farkındayım ama olsun, dursun burada. Kafam karıştı çünkü. Geçmişte de benzer bir konu açmışım zaten. Sevgiliyken tamam da işler ciddiye doğru gidiyor. Çevremdeki arkadaşlarım ve ailem onaylıyor bu durumu bir de tanımadığım kadınlardan destek almak istedim.

Bende ilk goruste asik olup evlenenlerden degilim. Hatta anlattiklarinizi kendim yazmis kadar ayni seyleri yasadim sizle.

Gonlunun guzelligine vuruldum ben.

Evlilikte ask degil, sevgi ve mantik gerekli.

Su an ne durumda miyim?

Deliler gibi seviyorum esimi Hem de her gecen gun artarak cok sukur

Mutluluğunuz daim olsun :)

Canım bence iyi düşün. İnsani olarak seviyorsundur çok iyi biridir belki bir daha onun gibi biri karşına çıkmayacaktır. Ama evlenmek için bunlar yeterli değil. İnsanlar evlenince çok değişiyor. Bak ben severek evlendim biz birbirimizi hala seviyoruz. 10 aydır evliyiz. Ama daha 1 yıl olmadığı halde eşimde değişiklikler var. Ben de de değişiklikler var. Evlenince insanlar değişiyor. Ben aşık olmasaydım eşime katlanamazdım açıkçası. Mantıkla bir yere kadar yürüyor bence aşk şart.

o kalbinin ilk çırpınışı deli divane aşık oluş yanıp bitmek vs bunlar küçükyaşlarda oluyor çoğunlukla emin olun yaş geçtikten sonra insan daha ciddi düşünmeye başlıyr ve daha mnatıklı hislerle hareket ediyor eğer sevdiğine ve sevildiğine eminsen devam et

Mutluluğunuz daim olsun :)

Daha iyisi size olsun insallah

Bence aileniz de onay veriyorsa, aklinizda da bu ask meselesi disinda soru isareti yoksa, huyunuz ve hayata bakis aciniz da birse... Bu is tamamdir

Hiiic aklinizi bulandirmayin.

Gecirdiginiz gunlerin, alacaginiz evlilik teklifinin tadini doyasiya yasayin

Evet surekli konu aciyorsunuz
Ama ben okumaktan memnunum anlasilir ve net yaziyorsunuz,sempatiniz de var
Asik olmak sart degil diye dusunuyorum. Ama sevmek sart, cekim hissetmek,begenmek,takdir etmek sart bence. Burada yazan zilyon tane olumsuzluk var,onlar sizi etkilemesin :)
İnsallah cok mutlu olursunuz

. Ona aşık olmadığımı biliyor, sorun da etmiyor.

ben biri ile evlenecek olsam onun bana aşık olmamasını sorun ederdim.

ha aşk dediğin bitecek biliyoruz ama baştan bunun pazarlığını yapmış olmak için.

- sana aşık değilim, seviyorum.
- olsun ijihihihih

Hiç ara verdinizmi, belkide aşıksındır , ayrılınca falan özlemedin mi , eksikliğini hissetmedin mi?
Herks aşık olarak evlenmiyordur tabi görücü usullerini gözönünde bulundurursak genelgeçer bir gösterge. Haaa mutlu oluyorlarmı evet bana göre en az yüzde ellisi mutlu. Diğer yandan deli gibi severek evlenen , evliliklerinin senesi dolmadan nasıl böyle bir adamı sevmişim inanamıuorum diyen insanlarda çoğunlukta. Seçim tabiki sizin ilerde kendini onunla mutlu , herşey yolunda hissediyorsan bence sorun yok , mantık evliliği olur. Ama anlamadığım nokta şu ; erkek arkadaşında senin ona aşık olup sevmediğini biliyor diyorsun. O damı mantık evliliği arıyor,veya o sevmesede olur ben seviyorum mu diyor?

evlilik teklifi edince birden hayat değişmeyecek ki,
şuan ilişkinizde mutluysanız sorun yaşamayacaksınız bu konuda demektir.
zaten bir olmamışlık bir eksiklik olacaksa şu an da onu yaşıyor hissediyor olurdunuz.
kimisi o tutkulu aşk hissiyatı olmadan ilişki istemez, kimi ister.
sizin için bu kararı kimse veremez.

şahsen ben evlilik teklifi, ya da diğer bazı önemli meselelerin nişanlanma, nikah vs... içteki hissiyatı değiştirmeyeceğini düşünüyorum, o yüzden çok önemsemiyorum. daha gündelik şeyler daha önemli bence. bugün uyandınız, sevgilinizle görüştünüz, mutlu oldunuz mu, işte evlenince hep göreceksiniz daha mutlu olacaksınız demektir.

Yok şöyle oldu o, seviyorum zaten sadece deli gibi aşık ve heyecanlı değilim dedim. Bunu bilmeye hakkı vardı çünkü, belki o da çılgın aşık birini istiyordu karşısında öyle düşünmüştüm. Yapı meselesi dedi fazla önemsemedi. O biraz daha tutkulu ve romantiktir. Ben ilişkide biraz daha dengeleyen tarafım.

Ara verdiğimizde ya da tartıştığımızda çok üzülüyorum. Ama alışkanlıktan dolayı da üzülüyor olabilirim. A Albeni7

Eğer sevgilinizin size batan yönleri yoksa,
Deli divane aşık olmasanız bile elele tutuşmak, sarılmak, yanında olmak hoşunuza gidiyorsa, onunla vakit geçirirken, muhabbet ederken sıkılmıyorsanız, ortak zevkleriniz varsa, sizi bir yerlerde rezil etmeyecek görgüye sahipse, size sahip çıkıyor ve ailesi ile arasındaki denge normalse, maddi konularda can sıkıcı tutumları yoksa, kadına nasıl davranacağını biliyorsa, size ve kararlarınıza saygı duyuyorsa her şey yolundadır :)
Hatta körkütük aşık olmamak bazen avantajdır, aşktan gözü kör bir şekilde değil makul hareket edersiniz, daha doğru kararlar verirsiniz.

Bizdede tam tersi ask var ama anlasamiyoruz seninki daha iyi bence

ben bu kavram kargaşasını tam anlamıyorum.
gerçekten bilmediğimden soruyorum, aşk ve sevgi arasındaki fark ne?
ona duyduğunuz sevgi anne babanıza arkadaşlarınıza duyduğunuz sevgi gibi mi yani? onlardan hiçbir farkı yok mu?
farkı varsa zaten onun adı aşk olmuyor mu?

Aşk denen şeye çok anlam yüklememek lazım. Kavuşunca biten bir şey çünkü. Sizin durum aynen neyse öyle devam edecek ama aşık olarak evlenmenin riskleri var. Aşktan gözü kör olup hataları görmemek gibi. Şu an avantajlısınız bence. Sevgi saygı varsa sorun değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…