Biraz Tuhaf Biraz Komik Biraz Buruk Bir Dert

Ben artık hiçbir makamdakilere saygı duyamıyorum. Resmen aynı bölümden 3.69 ile mezun oldum. 2 yıl sınıfta kalarak 3 ortalamayla dahi geçemeyen sınıf arkadaşım sırf arkası sağlam diye şu an çok yüksek bir mevkide. Torpil geçiyor artık. Allah sorsun diyorum. O yayılıp kalan da büyük ihtimal zekasıyla değil tanıdığıyla gelmiştir o mevkiye çünkü zeki insanlar terbiyeli ve mütevazi olur.

Ne işler yapıyorlar, meslekleri neler?

Her zaman var her yerde de var. Ben de en çok şunu gözlemledim iyi bir yer mezunu olamayıp kendimi cok geliştirdim diyen insanlar genelde kof oluyor. Çıtası YOk çünkü kendimi geliştirdim dediği şeyler genelde iyi yerlerde okuyan insanları için cok normal değerler oluyor.

Bunun tersi de elbette var. Okuyunca da herkes adam olamıyor. Madem bunu dert ediyorsunuz ona göre yaşayın, okuyun, Çalışın. Yapacak bir şey Yok.

Ne işler yapıyorlar, meslekleri neler?
Burda açmayayım okadar kendimi. Ben avukatım babam asker diyeyim çok detay vermeden. Kardeşlerim ve eşimde iyi okullardan iyi bölümlerden mezunlar. Gurur duyuyorum onları anlatırken yada birileriyle tanıştırırken.. çöp toplayan amcayada saygım sonsuz,evime gelen yardımcıyada.. hepsi hakkıyla helalinden kazanıyor parasını. Okuyanın mesleğine olan saygı başka bişey tabi.

Ben de her insana saygı duyulması taraftarıyım sizin gibi.

Ben de her insana saygı duyulması taraftarıyım sizin gibi.
İnsana,emeğe saygı başka bişey. Burda mesleğe saygı,mevki merakı gibi bir durum var :) ben mesleğe saygıdanda hoşlanıyorum. Mesleklerimizle hitaplaşıyoruz demekki hoşlanıyoruz. Konuyu açan arkadaşın mesleği nedir acaba ?

Ben de 2 ortalamayla okulu uzatarak mezun oldum ama sonra kimsenin cesaret edemediği bir sınavı kazanıp, hala şaşırarak baktıkları bir bölüme geçiş yaptım. Benim için de böyle düşünmüyorlardır inşallah, boşandıktan sonra günde 10 saat çalıştığımı nerden bilsinler ki

Maalesef insanlar hala köle-sahip ilişkisini yaşatabileceğini sanıyor, hatta yaşatıyor da. En güzel örneğini akademik camiada gördüm. Ama bunu mesleklerle&kendi mesleğinizle bağdaştırmayın, bu durum hayatın her alanında çünkü, güçlü olan kazanıyor/görünüyor..

Hepimiz en iyi (!?) mesleğin bir uzvu olamayız. Çok sevdiğim bir söz der ki 'sen her neysen, onun en iyisi olmalısın' . Bunu düstur edinmek gerek bence...

Kesinlikle çok haklısın arkadaşım
Ve bunu öyle güzel kullanıyorlarki egolarını geliştirmek üzere

Sizi tebrik ederim ama ben arkadaşımı tanıyorum ondan. Tanımadan konuşmam emin olun.

Ama bu bahsettiğiniz insan merkezi sınav gibi güvenirliği fazla olan bir yöntemle siZinle aynı yeri kazanmıs. Bunu neden düşünmüyorsunuz?

ben bu ülkede bir yere gelenlere pek saygı duyamıyor şüpheyle bakıyorum acaba kimlerden bir benmiyim

Yok canım hepsi öyle değil emin olabilirsin yani ben kendim değil ama eşim o durumda , mezun olduktan sonra 5 sene işsiz kaldi sonra kpsse alanda 90 aldı ,şans eseri tabiki allahin yardimiyla bir kuruma atandi sonra 3 kurumun sınavıni kazandi birinde mülakatta elendi , diğerine kazandi ordanda başka kurum sınavıni kazandı ki 2 defa mülakattan elendiği bir kurumdu, mülakatıni geçti egitim vs göreve başladı...
Yani bu şekilde olan çoğu kişi vardır bizim gibi referans olacak üst makamda tanımadığı kişilerin olduğu, saygı duyulsun diye demiyorum ama ben eşimi takdir ediyorum zira ben pes ettim bile o etmedi.

Ama bu bahsettiğiniz insan merkezi sınav gibi güvenirliği fazla olan bir yöntemle siZinle aynı yeri kazanmıs. Bunu neden düşünmüyorsunuz?
Ya bu arkadaşım onunla bu bir mi? Alenen torpil. KPSS'den de yds'den de benden az almış insan ayrıca benden önceki senelerde sınava girmişti. Totalde 3 yıl sınıf tekrarı.

ben bu ülkede bir yere gelenlere pek saygı duyamıyor şüpheyle bakıyorum acaba kimlerden bir benmiyim

Ne yazik ki son donemlerde bu durum baya soz konusu onceden bari isler gizli sakli yurutulurdu şimdi acik eleni bir sekilde devam ediyor

Ne yazik ki son donemlerde bu durum baya soz konusu onceden bari isler gizli sakli yurutulurdu şimdi acik eleni bir sekilde devam ediyor
hakedene sonuna kadar saygı duyulmalıdır şayet dediğiniz ve gördüklerimiz günümüzde hakedenin kazandığı bir sistemin samimiyeti ne kadar güvenilir bilemiyorum

Sanirim bi yanlis anlasilma var ben saygi duyulmasin demiyorum ki ben onlarada saygi duyuyorum marketteki kasiyerede bulundugumuz sehirin temizlik personelinede cunku duzen sadece doktorla avukatla ogretmenle hensireyle yurumuyor

Benim demek istedigim neden toplumda saygi duymak ve vasifa gore kisiye deger vermek ikisi ayni kategoriye konuluyor neden neden gittigim bi hastanede personel şık giyimli birine duzgun bir ses tonuyla beyefendi diye hitap ederken giyimi mutevazi olarak degerlendirebilecegim okuma yazmasi olmayan bi amcaya ayni saygi ve ses tonuyla beyefendi degilde uslupsuz bir sekilde amca diye hitap ediyor

hassas olduğun için gözüne batmış hep böyleydi bu maalesef

Oda var ama git gide cigirindan cikiyor gibi

Bulundugum yerde de belli bir zümreye ait bir kesim var ve hemen hemen bircogunun egitim seviyesi normal olmasina ragmen bir takim insanlari kucuk goren bi taife bunlarda parasiyla kendini vasif sahibi zannedenler
inanınki bugün herkes hakettiği yerde olmuş olsaydı hrşey çok farklı olurdu

Keske keske herkes emeginin karsiligini alsaydi bu toplumda isler dayilarla saglam arkayla x şahıslarin destegiyle yurumeseydi

İnsana saygı başka mevzu zaten. Mevzu mevki. Saygı duysunlar bi zahmet :) kolay kazanılmıyor mevki..
torpilli kısmı başka. Bazı şeyler torpille olmuyor. Torpille doktor olamazsınız,dünyanın sayılı cerrahlarından diye bahsettiremezsiniz.. yada ün salmış bi öğretmen olamazsınız torpille.. torpille bu kız hiç dava kaybetmiyor diye konuşturamazsınız arkanızdan.. gibi gibi.. pilot görüyorum mesela,imreniyorum.. nasıl saygı duymam uçağa hükmediyor resmen :) bazıları saygıyı hakediyor gerçekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…