Birgün herkes kayınvalide ile sorun yaşamak zorunda mı?

Cnm dogurmamis ama büyütmüş. Bosaninca esas kv çocukları babasina vermis. Babasinin ikinci eşi bakmış büyütmüş. Evlenene kadar onlarla yaşamış.
ay ben konuyu nasıl okumusum oyle tamamen yanlıs okumusum yanlıs anlamısım
sımdı esasında doguran anneyle mı alakaları yok
yanı apartmanda yasadıgı muhattap oldugu esasında uvey annemı ?
uvey annemı bikbik yapıyor
ayy cok karıstı

o acıdan demedım :)
muhattabı sadece esını doguran kadın olmalı
ben olsam kadınla gorusmem bıle banane derım kayınpederım yapmıs evlılık derım
cocuguna kardes kadına anne demem
kayınvalıdemede x anne dıyordum dırek anne demıyordum esımın annesı mabında x anne :KK70:

e o zaman kp ile de mi görüşmeyeceksin?
anne baba boşanmış ve çocuğu baba büyütmüş yok mu sayacaksın kp de?
çocuğa niye kardeş demesin o çocuk eşinin kardeşi aynı anneden olmadıkları kardeş olduğu gerçeğini değiştirmez..
kp rin evlendiği kadının ne suçu varda görüşmüyorsun inan anlamadım .. eşini büyütmüş ben bakamam dememiş anası gibi .

çocuğa niye kardeş demesin o çocuk eşinin kardeşi aynı anneden olmadıkları kardeş olduğu gerçeğini değiştirmez..
kp rin evlendiği kadının ne suçu varda görüşmüyorsun inan anlamadım .. eşini büyütmüş ben bakamam dememiş anası gibi .
ben konuyu cok yanlıs anlamısım
anneler karısmıs kayınpeder sahbaz olmus ortalık fena :D
oyuzden suan ne desem saglıksız olur
bı konuyu bastan okuyacagım
ben bu konu dıye ne okudum acaba

ay ben konuyu nasıl okumusum oyle tamamen yanlıs okumusum yanlıs anlamısım
sımdı esasında doguran anneyle mı alakaları yok
yanı apartmanda yasadıgı muhattap oldugu esasında uvey annemı ?
uvey annemı bikbik yapıyor
ayy cok karıstı

Hayır cnm doğru anladınız Binadaki gercek anne ^oğlu cici anneyi kastederek annemin moreli bozuk gidermi düğüne bilmem diyor kendi annesine :KK57:
Sonra cici anne konu sahibi ve esi ve konu sahibinin annesi gidiyorlar düğüne :işsiz:

Çocuklar adamdan değil kadının kendi cocuklariymis kardes olmaz benceo_O

sımdı gercekden anlayarak yorumumu yapım :KK70:
bıkere tavrın fazla sert olmus evet ortalık bıraz kızısmıs keske uyarın okadar sert olmasaymıs cunku hepınız aynı apartmandasınız bunu daha yumusak bı dılle soyleseydın keske
kayınvalıdenın annene karısmaya oyle laf soylemeye hıc hakkı yok orasıda ayrı konu

ıkı taraflada dengeyı saglayamamıssınız oglunun gıdıp uvey anneden yana onu dusunup kendı oz annesının yanında oyle konusması falan tuhaf ve kadın kıskanmıs gucenmıs olabılır

bırı dogurmus bırı buyutmus ısterse ıkısınede anne dıyebılır ama bırının yanında dıgerının uzerıne dusercesıne fazla konusmak sureklı anmak bana pek dogru gelmedı

İyi de eşinin üvey annesi senin kayınvaliden değil, anne demen yersiz, onun kızları da senin görümcen değil, hiçbir şeyin değil. Ne bu komün hayatı merakı... Ayrıca o kadar sert mesaj atıp engellemeden de ayıp, başka türlü de uyarabilirdin. Kıskançlık yapsa da kötü şeyler dememiş.

Uyarmakta hakli ama madem annen yerine koyuyorsun, kendi anneni bir kalemde silemezsin demi? Annen yerine koydugun birini nasil siliyorsun?
Bende anneme laf soyletmem silerimde aileme laf soyleyeini ama annem gibi seviyorum annem yerine koydum demem. cok sert mesaj atmissin. Okadar serte gerek yoktu.

1ci hatan kaynana ve annenle aynı apartmanda oturman 2 ci hatan diger kadına anne demen yada onunla kaynana gibi muhattap olman yanlıs kim olsa kızar kayınpederinle bile konusmaman lazım yada meraba meraba o kadar o kadın ve kızlarıyla selam bile vermemem lazım kaynanan cok haklı kusura bakma

K.pederimle neden konuşmayım ki. Sonuçta oğlu görüşüyor. Bu olaylar ben evlenmeden yıllar önce olmuş. Eşim bu konuda annesine hiç taviz vermez. KadinIn kızların bana kötülüğü yok hiç.

Bence fazla fevri davranmışsın.Silmek,engellemek fazla fevri olmuş.Yine sert,istediğini anlatan ama sonu böyle bitmeyen bir mesaj olabilirdi.Kadınla daha önce büyük sorunlarınız yok çünkü.
Haklısın. Engellemek şu nedenle oldu k.Validem onun üzerine bana yazdıkca yazacak ve olay daha büyüyecek diye düşündüm.

Benim kp de Ikinci evliliği 23 sene önce yapmış. Ama ne eşim nede kardeşleri anne demiyor. 2. Kadın size ya da eşinize anne dedirtecek ne yaptı acaba ?

Merakimdan soruyorum

Oncelikle bana bir şey yapmasına gerek yok. Ha bana yaptığı yavrum demekten başka bir şey değil.

Esas k.Valide k.pederin sağlığı ve işleri bozulunca huzursuzluk çıkartıp sonunda ayrılığa vardirmis işi. Ayrılınca da hem yokluktan hem keyfinden çocukları istememış. En küçük kaynim 10 yaşındaymis. Eşim 20. Eşim hep der ki babamı hasta ve 3 erkek çocukla kabul etti. O kadın bize bir gün öf demedi. 3 Delikanliyken çamaşırımizi yıkadı utumuzu yaptı. BAna kendi annem kadar annelik yaptı der. K.ValideM ayrıldığı ilk yıllar çocukları ile görüşmemiş. Eşim zorla 3 yıldan sonra ikna edip annesi ile görüşmeye başlamış.

2 kv anne denir mi ya nispet yapar gibi.Anneniz niye hediye alıyor ona . Anlamadım yani. üvey dunur, üvey kv ne kiymetlendirmussiniz yani .Esin niye annem diye hitap ediyor ilginç.Ama annenize söylemesi hata sizle veya oğluyla konuşmalı orda haklısınız

Buraya taşınınca k.pederler ev aldılar. Bizimkiler de ev hediyesi aldı. Hediye de caydanlik. Sonuçta k.pederler ile de görüşüyoruz. Bunda bişey yok bence.

Esas kv tamam cici kv kıskanmış yada vs annene karışma hakkı yok kocaman kadına emir veremez burada sen haklısın fakat senide fazla sert tepkili fevri buldum onlar aralarında bi şekile çözerlerdi fazla dallandırıp budaklandırmadan aranızı düzeltsin yoksa hayatınız 2 arada 1 derede zorlaşacak bazen duymayacak bazen görmeyeceksin kv tutarsız hareketlerini ciddiye almamayı öğreneceksiniz...
Emin ol aslında öyleyim. Eşimin akrabaları beni parmakla gösterir. Her tarafı nasıl idare ediyor diye. Ama esas k.Valideyi idare etmekten yoruldum. Sürekli beni baskı altına almaya çalışıyor. E ben sert kayayım sesini geçiremedi. Anneme yapması çok sinirlendirdi beni. Yoksa ben yüzüne de söylerim k.validemin senin çingene tarafina (çingenelik var bunu aşağılamak için söylemiyorum ) bulasmam aman benden uzak.ol diye. Ama 5 yıldan sonra yoruldum sanirim

Anlaman için yazıyorum allah korusun ama boşansan eşin başkasıyla evlense,gelinin ona anne dese dünürlerin görüşse.
sen doğur çilesini çek büyüt bi kadın gelip seninle eşdeğer olsun. Bu kadının emekleri nerde kaldı.
Kv haksız,hele annene laf söylememeliydi kadının suçu yok ama ama senin de bu tutumun yanlış.
Anne bir tanedir. Babanın karısı değil doğurandır. Kıymetli bi insan olabilir ama annelik başka.
Normal karşılayan herkes kendi çocuğunu gelinini başkasına anne derken düşünsün,aynı fikirdeyse amenna.

Mesele benim anne demem değil ki. Oğlu dedikten sonra. Eşim de benden rica etti anne diyeceksin diye. Sonuçta ben daha geniş düşünen ve bu konularda biraz rahat bir insanım. Insan yaşamadan bilmez ama ben boşaninca çocuklarımi istemesem ve sonra başka bir kadın büyütse o çocuklara laf söyleyemem.

İyi de eşinin üvey annesi senin kayınvaliden değil, anne demen yersiz, onun kızları da senin görümcen değil, hiçbir şeyin değil. Ne bu komün hayatı merakı... Ayrıca o kadar sert mesaj atıp engellemeden de ayıp, başka türlü de uyarabilirdin. Kıskançlık yapsa da kötü şeyler dememiş.

O hayatın merakı şundan ileri geliyor. Aslında hepimiz aynı evde yaşamak istedik. Onca kişiyi sigdiracak ev bulamadık

Şaka bir yana hayat şartları böyle bir düzen kurmayı gerektirdi. 5 yıl boyunca da kimse kimseye karışmadan, telefon açıp müsade istemeden evine yurduna gitmedi. Bu yıl da k.Peder buraya taşındı ve eşimle is yapmaya başladı. Emin ol k.valisenin apartmanına taşınmak da babası ile iş yapmak da eşimin fikriydi ve başka türlüsü olmadı.

Uyarmakta hakli ama madem annen yerine koyuyorsun, kendi anneni bir kalemde silemezsin demi? Annen yerine koydugun birini nasil siliyorsun?
Bende anneme laf soyletmem silerimde aileme laf soyleyeini ama annem gibi seviyorum annem yerine koydum demem. cok sert mesaj atmissin. Okadar serte gerek yoktu.

Bunun farkındayım. Kendime kızıyorum bu yüzden. Ama emin ol çok sinirlendim. Çünkü mesele eşim ve ben. Ve bize tek laf edemez. Çünkü tavrımızı bilir. Yazık annem sesi çıkmaz bir şey demez. Ona laf söylemesi beni zivanadan çıkardı. Toparlar miyiz bilmiyorum. .

Açıkçası ben mesaj atmana şaşırdım. Direk kendiyle yüzyüze halletmek varken mesaj atman ne kadar doğru....

Açıkçası ben mesaj atmana şaşırdım. Direk kendiyle yüzyüze halletmek varken mesaj atman ne kadar doğru....

Back
X