Birgün herkes yaptıklarının bedelini çekip pişman olur mu?

Siz "yanına kalmaz, eden bulur vb." bi seyler söylensin de iciniz rahatlasın istiyosunuz biliyorum.
Ama ne yazık ki her zaman eden bulmaz. Hatta hic bulmaz.
Sadece bizi üzen birinin başına kötü bi sey gelince hemen hikmetini kendimizden biliriz. O da bana yapmıstı oh olsun deriz.
Ama yarın bi gün bu kadınla arası kötü olsa bunun sebebi siz olmazsınız. Bakın suradaki konulara bi iliskinin/evliligin kötü gitmesi yüksek ihtimal, iyi gitmesi mucize resmen.
Yani unutacaksınız. Saglıklı ve dogru olan bu.
Ama illa da onu canı yanarken görmek istiyosanız canını siz yakacaksınız. Intikamı kadere bırakmayacaksınız neyse beni dinlemeyin siz melek olun ve unutun.

sen söylemek istediklerimi başka yöne taşımışsın evet Rabbimiz çok büyük her şeyi bilen gören duyan o. Simdi senin söylemen şuna geliyor Allah bizim içimizde kopan fırtınayı bilmiyor ille de feryat figan sesle beddua edin diyor öylemi .. Allahım bana yapılan haksızlıkları en iyi bilen gören duyan sensin hakkımı alacak olabilen de sensin sana havale ediyorum deyince karşı taraf etkilenmiyor yaptıkları yanına kar mı kalıyor sanıyorsun..Neyse konuyu dağıtmayalım herkesin kendi doğrusu yanlışı sonuçta ben fikrimi beyan ettim.

Bu konuda uzun cevap vererek munakasa yaratmayacagim

Öyle bir şey yok. Başa gelen her kötü şey ödenen bir bedelse senin başına bu kotuluk niye geldi?
sen iyi yaşamaya, mutlu olmaya çalış.
Hayat çok kısa. Hele gençlik...

yazdıkların cok uzun geldi okuyamadim. ama basligina itafen bi rgun herkes ben ne yaptım deyip pişman olmuyor arkadasim. ne iş yasantidan ne ozel yasandtinda sen hep bekliyorsunki pisman olsu n benden ozur dilesin basina aynı sey gelsin yok ole bişi. ona gore davranicaksin. ya Allaha havale diceksin yada elinden geleni yapciaksin

Asla münakaşa yaratmak gibi bir durumum yok arkadaşım ben fikrimi beyan ettim sende kendi fikrini..Kırıcı olduysam özür dilerim ama asla niyetim bu değil iyi akşamlar..
Tesekkur ederim ama inan cok yeni aldatildim bu yuzden beddua etmek icimi sadece rahatlatiyor

Tesekkur ederim ama inan cok yeni aldatildim bu yuzden beddua etmek icimi sadece rahatlatiyor

İnan ki seni anlayabiliyorum benimde başıma geldi ne kadar zor olduğunu hiç bir şeyin teselli etmediğini biliyorum.Ne kadar da çoğaldı böyle adilerin sayısı Ben atlattım sayılır artık yakmıyor canımı umarım en kısa zamanda sende atlatırsın herşey gönlüne göre olsun inşallah bundan sonra dürüst insanlarla karşılaşırsın.

Seni gerçekten sevmiyormuş demek ki yoksa kıyamazdı kolay değil 8 yılı tek kalemde silip atmak.

elbet bedelini öder.

bence gizlediğiniz bir şey var. nasıl bir insan 8 yıllık sevgilisini nedensiz bırakır ki.

Anlamadım gizlediğim ne olabilir ki.? Bende bunun cevabını bilniyorum ki ayrıca o bırakmadı ki ben aldatıldıgımı öğrendim ayrıldım.. Öğrenmesem hala devam ediyordu ilişkimiz bana hiçbirşekilde bitsin demedi hatta ben öğrenene kadar sen bnm cocuklugumsun herzorlugu beraber atlattık nasıl sensiz yaparım ben falan diyordu ilk basta okulunz vardı snra babası vefat etti iş falan derken 8 yıl geldi geçti nasıö gectiğini anlamıyoraun zaten 8 yıl gül gibi gecinmedik tabi kavgalarımız oldu ayrılıklarımız oldu ama en fazla 2-3 haftadır oda cok çok önceleri son zamanlar daha da olgunlasıyorsun kavga etmiyorsun okadar fazla hep evliliği konusuyorduk ekim sonu bizim sözümüz olacaktı sözde

Deme
Seni gerçekten sevmiyormuş demek ki yoksa kıyamazdı kolay değil 8 yılı tek kalemde silip atmak.

elbet bedelini öder.

Demekki 8 yoldan snra baska birisi heyecan olarak geldi ona yeni insan yeni insanfan güzel kelimeler duymak falan bu heyecana kapılıp sürüklendi babası vefat ettipi icin maddi durumları birden cok kötü oldu kredicekmişti bana hep diyordu söz yapalım die ben ona su borcun bi bitsin bnm yüzünden yukun altına girme diyordum simdi iki alyansı sadece 4 milyara almışlar hepsini gectim ben onu okadar dusunurkwn baana bunu yaptı. Simdi yine kredi cekecekmiş boyu yüklü bi borcun altına girecek ama kızın ailesi yardm edecekmis sozde nereye kadar edecekse

hala onun ne kadar borca gireceğini mi düşünüyorsun bırak beter olsun,

daha şimdiden ettiklerini çekmeye başlamış bile

herzaman bu kadar değer verip kendinden vazgeçen insanlar kaybeder.

çogu kişi yaptıgının bedelini ödemez, yanına kâr kalır.

avunmak için o insanın başına kötü bir şey gelse hemen ilahi adalete yorarsın. hatta abartıp da o insan 80 yaşında kanser olsa bile dersin ki ''işte bana yaptıklarının cezası...''. halbuki bunlar zaten hayatın normal akışı. senin ahınla alakasız :)

otur agla, bunalıma gir, yeme içmeden kesil, arabesk takıl falan filan.. ama bu negatif durumu uzatmadan atlat, kendi hayatına devam et diyorum.

İlahi adalet var gibi ben gördüm çokta yakınımda kısa sürede ama keşke de görmeseydim diyorum . Eski sevgilin sözlendikten sonra arayıp helallik istediğine göre sağlam vicdan yapmış bu bile ona yeter hayatına bak ne güzel meslek sahibisin .

Illaki pisman olacaktir suphen olmasin ve sen ne kadar onu unutmadiysan oda seni unutamayacaktir. Askla unutmak bir degil 8 yilligini sevmesen bile en ufak seyde hatirlarsin ya. Icin rahat olsun her zerresi pismanlik olucak cunku ardinda aglayan bir insan birakti

ne zaman ettigini bulacak biliyor musun? senin icin soguyunca..
ne zaman sen artik sevmeyeceksin, senin kapinda kul kole olsa bile icin cız etmeyecek, acaba donsem mi demeyeceksin işte o zaman cekecek cezasini.
Onun hayatında ne zaman bi seyler ters gittiginde sen o acinla oh olsun demeyeceksin de sadece aciyacak duruma geleceksin, işte o zaman gorecek yanina kalmayacagini.
Allah onun zamanini o kadar iyi biliyor ki, sen sadece sabret.

Ya ben açıkçası bu duygusal meselelere çok fazla "din, dua, beddua, tanrısallık" karıştırdığımızı düşünüyorum.
Evet acı çekerken, mutlu olmasını istemezken haklıyız. Ama art arda o kadar "kötü insan cezasını çeker, kötülük cezasız kalmaz, ah alan huzur bulamaz" vb. yazılmış ki, yani biz bilemeyiz kimin özünde kötü olduğunu, o da kendi açısından başkasına aşık olmuş gitmiş filan. Tek günahı anca yalan söylemek filan olabilir. Çok yüzeysel ahkamlar kesiyoruz beddua ederken filan, fazla subjektifiz.

Konu sahibi seni anlıyorum, sana lafım yok. Genel bi eleştiri yapıyorum sadece.
Ama adam herhangi bi ceza çekmeyebilir, mutlu olabilir, realist olmak lazım.

Son düzenleme:
Bu senin sınavın, sen sıranı savdiktan sonra onunki başlayacak. Sana su anda sabır düşüyor. Ama sen can yakmadigin icin senin sonun inaniyorum ki güzel olacak.can yakaninkini artık bilemiyorum,ama bedelini hem burada hem öbür tarafta odeyecek., kaçış yok.alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste boşuna dememiş atalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…