Biri beni durdursun lütfen?

Düzenli spor yapıyor musunuz? Ben de abur cuburu, tatlıyı çok severim. Haftada 5 gün, 30-45 dk evde spor yapıyorum. İnsan spor yapınca, kendini öyle mutlu ve sağlıklı hissediyor ki, abur cubura gömülüp bu mutluluğu gölgelemek istemiyor. Benim en büyük motivasyonum spor yani. Sadece rejim yapmak bana feci sıkıcı geliyor, azıcık sporla eğlenin.

tekrar kilo alma isi nasil rafa kalkiyor ya, ben de bunun tarifini istiyorum :bicak:

bir yerlerde okudum, vucudun kilo hafizasi var diyordu,
insan bir kere bile kilolu oldu ise hayatinda, vucut onu hatirliyormus ve azicik kacirdiginda bile o bosluklara yerlestiriyormus.

Verdim bir daha da almadim diyenlerden yanit istiyorum lutfen.

Kendi tecrübemi anlatayım,
Diyetisyen ile birlikte kilo verdim,
Ve de spor yaptım.
17 kilo yağ kaybettim,
3 kilo kas kitlemde artış oldu.
Böylece vücudun metabolizma hızı arttı.
Eskiden günlük tüketmem gereken kalori 1200-1400 lerde iken, şimdi 1600 e kadar tükendiğimde kilo almıyorum.
Ama sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaya çalıştığım için de eskisi kadar yemiyorum.
Yediğimde de telafi için ertesi gün yada aksaminda dikkat ediyorum yada bol su ve spora yükleniyorum.
Dün öğlen hamburger yedim, patates kızartması yemedim, akşamında da salata, haşlanmış sebze ve yoğurt yedim, soda, yeşilçay..
Bugün normal düzenimdeyim.
Bir pazar kahvaltısında ölçüyü kaçırdınız diye yer yerinden oynamıyor, ama her gün börek,.hamur işi, kızartma, makarna, pilav, tatlı yüklenirseniz geri almak kaçınılmaz 🤷🏻‍♀️

siz cok iradeliymissiniz ama,
iste hep oyle tetikte olmak mi gerekiyor,
nefret ediyorum bundan,
benim esim de kilo almak icin spora/doktora gidenlerden,
ama ben her yedigime dikkat edersem ancak fit kalabiliyorum :kızgın:

Herkesin bunyesi farkli biliyorum ama hastalik vs yoksa ben cok yemeden kilo alinacagina inanmiyorum yahu. Gozumle gormem lazim 😁
Benim eşimde kilo almaya meyillidir (cok yiyince) buyuzden dikkat eder, koşu yapar ama oyle onu yemeyeyim, bunu yemeyeyim yapmaz, nebileyim bir cikolata yesem mi yemesem mi derdine dustugunu hiç gormedim herseyden yer ama ölçülü yer.

İnsanlar yaşamak için degilde nefis ve zevki için yiyormuş gibi geliyor bana, ben sofradan tika basa tok olarak bile kalkmam mesela midem bulanir, doydugum halde birseyin sirf tadi guzel diye yemeye de devam etmem mesela ama keyfi yemek yiyen, tadi guzel diye tokken birseyler yiyen insanlar goruyorum gunumuzde.

Yanlis anlasilmasin bu arada isteyen istedigi kiloda olabilir, zevk icin de yiyebilir beni ilgilendirmiyor ama boyle bir cikolata icin bu kadar hesaba girildigini gorunce benim içim gitti 😁😁 yazmak istedim sadece.
Tika basa yemesek sonradan bir cikolata için kendimize bu kadar eziyet etmemize gerek kalmazmis gibi geliyor.

iş yerınde 4 defa onume baklava geldi hepsini reddettim.görmediğin bilmediğin bır yemekse ömrün boyunca yiyemeyeceğin bir yemekse yYE tabi..tadığını bıldığin yemeğe neden aşk duyuyorsun ki? sonunda pişmanlık varken.krızım geldi reklamındakı çıkolatayı ısırıp çöpe atan bırı olarak dıyorum bunu..şeker dıyetı hayat kurtarır:dondurma:

Bu tatlı krizleri yeme düzenimiz bozuk olduğundan.
Bir ara o kadar güzel besleniyordum ki, tatlı krizini geç ortada duran tatlıya bakmıyordum.
Her akşam mutlaka tatlı yenir normalde bizim evde.

Sonra noldu bilmiyorum aynı tas aynı hamam, bozuk beslenme alışkanlıklarına geri döndüm, tatlı krizleri de geri döndü.

Bir çoğunuz için dert gibi gelmeyecek biliyorum ama beni ancak benim durumumda olanlar anlar:kızgın::kızgın: İki gün önce diyetisyene başladım ve iki gündür gayet güzel gidiyordu her şey ama bugün canım aşırı derecede yemek yemek istiyor. Ya da tatlı yemek istiyor. Regl dönemimde geliyor iyice tavan oldu tatlı isteğim. Bugün yerim yarın devam ederim diye düşünüyorum ama sonrada olmaz öyle motivasyonunu kaybedersin yapma diyorum sonra da bu kadar sıkma kendini gitme üstüne ye gitsin yarın kaldığın yerden devam edersin diyorum. Hep evde olmaktan can sıkıntısından oluyor bunlar biliyorum ne yapayım kızlar sizce pişman olur muyum acaba yersem ay allah başka dert vermesin gerçekten:kızgın:
+1 ayın 22 sinde gittim dün biraz zivanadan çıktım eşimle aynı anda başladık o vermeye başladı bile :olamaz:

ay evet maalesef sonu kotu bitebilir.

ben ne yapiyorum biliyor musunuz,

telefon ekranimda super fit bir hatunun fotosu var,
ben de onun gibi olabilirim diyip her gun motivasyon asiliyorum kendime,
ama regl zamani cok tehlikeli,
ona ayri taktik gerekebilir.
Bunu ben de hep düşünürüm. Mayolu güzel vücutlu bir kadın fotosu hatırlamaya çalışırım gereksiz şeyler yemek istediğim zamanlarda. Diyete başlarken telefonuma ekran fotosu yapayım ben de 👍

:KK54:
Bir çoğunuz için dert gibi gelmeyecek biliyorum ama beni ancak benim durumumda olanlar anlar:kızgın::kızgın: İki gün önce diyetisyene başladım ve iki gündür gayet güzel gidiyordu her şey ama bugün canım aşırı derecede yemek yemek istiyor. Ya da tatlı yemek istiyor. Regl dönemimde geliyor iyice tavan oldu tatlı isteğim. Bugün yerim yarın devam ederim diye düşünüyorum ama sonrada olmaz öyle motivasyonunu kaybedersin yapma diyorum sonra da bu kadar sıkma kendini gitme üstüne ye gitsin yarın kaldığın yerden devam edersin diyorum. Hep evde olmaktan can sıkıntısından oluyor bunlar biliyorum ne yapayım kızlar sizce pişman olur muyum acaba yersem ay allah başka dert vermesin gerçekten:kızgın:

Ben tam olgunlaşmamış muz üzerine, bol tarçın dökerek yiyorum tatlı isteği gelince. Bence işe yarıyor çünkü neredeyse 3 aydır ağzıma tatlı, çikolata veya şekerli hiçbir şey koymadım.

Meyve şekerine yönelin.:KK54:

Ay seni çok iyi anlıyorummm
Çikolata :uyuşturucu gibi,aşık olunmaya değer bir erkek gibi,kokusuyla başımı döndüren bir kere yedikten sonra asla duramadığım bir şeydiii
Hala da öyle sadece aşkımızı daha kontrollü yaşıyorum...

abartmadan muz yiyin ama abartmadan,patlayana kadar su için tatlı kaçamağı illa yapacam diyorsanız da küçük kutu maraş dondurmaları işimi görüyor....

benim gibi olmayın geçen sene alışverişe gittiğimdeki halimi unutamıyorum...

her giydiğim kıyafet besili bir öküze elbise giydirmişsin gibi duruyordu....

Çok hafif bi tatli ye mesela bol bol kuru incir ye sekerini karşılar bir de kendine şunu söyle "dayanabilirim"

Ay seni çok iyi anlıyorummm
Çikolata :uyuşturucu gibi,aşık olunmaya değer bir erkek gibi,kokusuyla başımı döndüren bir kere yedikten sonra asla duramadığım bir şeydiii
Hala da öyle sadece aşkımızı daha kontrollü yaşıyorum...

abartmadan muz yiyin ama abartmadan,patlayana kadar su için tatlı kaçamağı illa yapacam diyorsanız da küçük kutu maraş dondurmaları işimi görüyor....

benim gibi olmayın geçen sene alışverişe gittiğimdeki halimi unutamıyorum...

her giydiğim kıyafet besili bir öküze elbise giydirmişsin gibi duruyordu....

Kızlar az önce başka Bi arkadaşa da yazdım. 75 kilodan 60 kiloya düştüm 2 ayda. Üstelik her ihtiyaç duyduğumda mesajla telefonla danışabildim. Şöyle bir ortamdayım ne yiyebilirim diye. Hiç bunalmadım zorlanmadım. İstanbul da Doç. Dr İsmail Özkaya merhaba hocama çok çooook teşekkür ederim. Bilgi ve başarıda kendisi Doçent.ama aynı zamanda çok samimi ve fiyatı çok uygun. Google a yazın adını ve görün. Şiddetle tavsiyemdir

Back
X