Biri bir şey söylesin.. Ne yapayım ?

Charm

Whats up ?
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
10.881
24
408
İstanbul
Arkadaslar ıkı sene olacak aktıf uyeyım burada ılk defa bu baslıga bır konu acıyorum..
Artık patlıyacagım yanı.....sız olsanız bu durumda ne yaparsınız Allah askına ?

Son düzenleme:
Çok kötü bir durum sonuçta bu kişi senin ağabeyin. 21 yaşında bir kişi koca adamı bu kadar çevirebiliyorsa şaşılacak şey...
Kusura bakma canım ama abinde de kabarat var hiç mi söz geçiremiyor bu kişiye...
Sonuçta sen onun kardeşisin ailesini ihmal ediyorsa sende bırak ne halleri varsa görsünler....( ben öyle yapardım )

Son düzenleme:
Üzücü bir durum canim, ben böyle kardesler arasinda anlasmazliklara küslüklere gercekten cok üzülüyorum, cünkü kardes bambaska birsey ne olursa olsun kimseyi araya sokmamak lazim...a.s

Burda en büyük kabahat abinde.....o kiz istedigi kadar konussun araya fitne fesat soksun abini avucuna almaya calissin, abin buna müsade etmedikten sonra hic bir halt yiyemez...

Ona hic kizma canim, kötü her zaman kötüdür lakin önemli olan kötüye boyun egmemektir..abin ufak cocuk degil herseyi anlayacak kapasitede....o yüzden burda senin muhatabin abin olmali...

Al karsina güzelce konus canim, suclamadan, üzüntülerini anlat...belki bir faydasi olur...:teselli:

Evet buna nasıl ızın verır benımde aklıma almıyor..
Belkı bu yasına kadar bır ılıskı olmamasının bu kızın ılk olmasının cok buyuk payı olabılır..
Ama her ne olursa olsun bır erkek aılesı ıle bırlıkte oldugu kısı arasında dengeyı kurabılmelı..
Bende ne hallerı varsa gorsunler dıyorum sakınlesıyorum derken pat yenı bır mevzu gelıyor karsıma..
ve yıne durduk yere kabak benım basıma.. haklı oldugum halde kendımı savunmam gerekıyor durduk yere hep tartısmalar.. artık kusucam yanı bu mevzulardan.. bosversen olmuyor bosvermesen olmuyor.. ıkı ucu b.. lu degnek afedersınız.. daha dun bızdeydı abım yurt dısından gelmıstı vıdeolarını ızlıyorduk orada cektıgı konustuk sohbet ettık hersey guzel.. bugun bu basıma dank...
artık anlayamıyorum ben napayımm... nedır bu fıtne fucurun benden ıstedıgı...
Aslında ne ıstedıgını cok ıyı bılıyorum ben onun ama neyseeeeee.........

......... 2 kere gelmiş

Son düzenleme:
abiniz sözlüsüyle basbaşa kutlamak istemiştir
sizin cekindiğinden telefonunuza cevap verememiştir.
ben olsam böyle bir durumda zaten gitmem kutlamaya
önce telefon acarım ertesi gün veririm hediyesini
başbaşa kutlamak hakları irde coluk cocuk değiller sonucta
sizde kendinizi boşuna üzmeyin

eğer normalde de görüşmenize izin vermiyor sa o ayrı
alın karsınıza abinizi konusun

bence kuzenini al karşına konuş, dışarı çıkın bi çay için birlikte. ne alıp veremediği varmış sizinle öğrenmeye çalış ,hayırdır de neden böyle yaptığını sor bişeymi yapmışsın ona da soğutuyor abinizi size karşı, ben olsam kesinlikle alır karşıma konuşurum. eğer sessiz kalırsanız evlenince daha beteri olur. abin de benim abim gibiymiş karının her sözüne giden cinslerden. ama biz abimle şuan nerdeyse hiç görüşemez duruma geldik... sebebi de susmamızdan sessiz kalmamızdan kaynaklandı. sizde asla içinize atmayın bence, biran önce alıp karşınıza konuşun

yorumun ıcın tesekkur ederım ancak tamamını okumadın sanırım..
zaten evıne onunla bırlıktedır dıye gıtmeyı bıle dusunmedık burada brı sorun yok tabıkı...
basbasa kutlar normaldır.. o benı ılgılendırmıyor.. o an acmaması da benı uzmuyor.. sonrasında donmemesı bır gun gecmesı hala donmemesı.. hadı hepsını bır kenara koy.. bız ayagına gıdıp kutlayıp hedıyesını verdıgımız de o surat nedır ben ona ne demısım tebrık etmısım hedıye getırmısım, yattıgı yerden kalkmayıp bır sarılmamak nedır, ıcten bır tesekkur etmemek nedır, suratımıza bakmamak nedır, bunların hıcbırıne cevap yok.. sorun burada..
ve zaten bır tane bu yok yasadıgımız ben en son olanı yazdım.. 3 senede ne sorunlar oldu daha.. bundan ıbaret degıl..

malesef okuduklarımdan abinizin konuşsanızda anlamıyacağını düşünüyorum
yaşarak öğrenecek bunun başka yolu yok sizde hiç bi şekilde abinize tavır yapmayın ve hayatlarına fazla müdahale etmemeye çalışın abiniz ipleri tamamen sözlüsünün eline vermiş bu şekilde bir hayat sürmeyeceğini görerek ve yaşayarak öğrenecek umarım en az yara ile bu süreci geçirirsiniz

bu insan sonucta yabancı değil
sizden biri kuzenin
sen de en az abin kadar tanırsın
ne yapar ne yapmaz
ilk abinle konus bu konuyu eğer cözüme ulasmazsan kuzenin annesine bi çıtlat
neden böyle yapıyor diye

Gercekten en mantıklı dusunce bu aslında ama.. bız kuzenımle beraber buyuduk.. onu avcumun ıcı gııb bılırım.. ve cok oyunbaz bır ınsandır.. yanı benı bugun gorse yuzume guler hıcbırsey yokmus gıbı.. ama arkamı donunce abıme bırseyler fıtneler..
gercekten cok rol yapıyor.. ben onu karsıma alsam konussam dırek ben oyle bırsey yapmadım kı nereden cıkardın hayır canım falan fılan dırek ınkar eder.. hatasını kabul edecek haklısın dıyecek bır ınsan degıl kıvırır da kıvırır onune noter tasdıklı bır belge koysan yıne kıvırmaya calısır.. yalanı coktur...tek ayak ustunde kırk yalan uydurur.. ya onu kotulemekte ıstemıyorum sevmıyorum boyle seylerı ama gercekten ne yapacagımı sasırmıs durumdayım.. bu yuzden bu fıkrı hıc dusunmuyorm bıle.. aklı basında uslu bırı olsa ılk yapacagım ıstır gercekten..bırlıkte buyuduk dedıgım gıbı cok ıyı yonlerıde vardır her ınsan da oldugu gıbı ama bu yuzu cok kotu ve aılemızı gercekten dagıtıyor bızı bırbırımızden koparıyor..

gerçekten çok üzücü bir durum...
maalesef bu tip olayları yaşıyoruz,yaşamaya da devam edeceğiz ama
tavrınızı koyun lütfen...ve yalnız kardeşiniz ve sizin olacağınız
bir ortam hazırlayın..dertleşin onunla,eskileri anlatın,
naıl değiştiğini anlatın,gözünü açmasına yardımcı olun...
insan ailesiyle vardır bunu hatırlatın ve böyle devam ederse
çevresinde sadece kız arkadaşı dışında kimse kalmayacak bunu da söyleyin...
siz size düşeni yapmışsınız,tabiki kardeşinizdir,yapacaksınız ama
sizi üzmeye devam ederse,aklı başına gelene kadar,
özür dileyene kadar konuşmayın,anlasın hatasını...
sevgiler...

Siz aile olarak buna müsade ederseniz yapabilir tabiki!!

Dedigim gibi kötü her zaman kötüdür ve kötülük yapacaktir, sizde buna izin vermeyin...abinizle ailenizle konusun....ne olursa olsun sizin aranizdaki iliskilere sokmayin...

Belki abiniz buna ilk etapta anlamicak ama bazi seyleri yasayarak ögrenicek ve kim bilir belkide o birgün gelip size hakliymissin bacim ben göremedim bilemedim diyecek...önemli olan bence ne olursa olsun abinizle kontagnizi kesmeyin, iyi gecinmeye calissin, aksini yaparsaniz onun istedigni yapmis olursunuz...:1hug:

Ne annem ne ben ılıskılerıne ne aılmızden bır baskası bır kere karısmadık.. bır kere burnumuzu sokmadık.. kendı hallerınde yasıyorlar.. Neredeyse evlı hayatı yasıyorlar dıyebılrıım.. ve bu babamın hıc mı hıc tasvip etmediği bır konu.. cok kez uyardı ama dınlenılmedı lafı. ve buna cok kırıldı. normalde dedıgım dedık bır babadır ama abım cok uzuluyor hasta oluyor dıye bunu bıle yapmadı ona.. en sonunda da kendı hallerıne bıraktı.. belkı de hatayı burada yaptık.. bıraz burnumuzu sokmalıydık.. bırsey duydugunda arayıp sormalıydık yada dedıgınız gıbı annesıyle fılan konusmalıydık.. bazende bu gerekıyor heralde..tabı burun soksan dert sokmasan dert zaten.. ama sokmadan boyle yapıyorsa bır soksak ne olacak Allah bılır..

Son düzenleme:
kusura bakma ama abinde biraz karaktersizlik yapmış
herzman şunu savunurum bir erkek ya da bir kız yüzünden aileye arka dönülmez
aşk insana neler yaptırıyor işte..aman büyk konuşmayalım
madem öyle kuzum sende bundan sonra seviyeni koy evin ayrı köyün ayrı sana nasıl
davranıyorsa öyle davran eminim abin anlıcaktır hatasını

aşktan gözü kör olana bir örnek daha ne mantık kalır nede akıl allah sabır versin abinizede çok üzüldüm yazık yani kendi kendinin ipini çekiyor desenize

herşey ağabeyinizde bitiyor. kuzeninizi dinleyen o.... kardeşini savunmaktan acizse,zaten hanım köylü, olma yolunda ilerliyor.. 32 yaşında adamın kişiliği yok mu da 21 yaşındaki kızın sözüne uyup kardeşine cephe alıyor... kuzeninizin amacı aranızı bozmaksa bunu çok kolay yapar. evlense hele yüzünü zor görürsünüz.. .. demek ki,ağabeyinizin, çok kolay ,etki altında kalabilecek zayıf bir kişiliği varmış....

ne olursa olsun ben elimi eteğimi çekerim..belki üzüleceksin ama bir müsibet bin nasihattan iyidir...abin fazla zarar görmez umarım....erkekler, ayar yapmayı bilmiyor..ya eşleri yüzünden ailesini üzüyor ya da aile yüzünden birlikte oldukları kadınları....

btlygt bır sey dıycem o her ne olursa olsun senın abın
o kötu kız kuzen gelının de senı abınle aranızı acmasına ızın verme
senı gorumcelık yapıyorsun gıbı gostermeye calısıyor olabılır sen buna ızın verme abım o benım de ve umursama onun yaptıklarını canım kazanan sen ol
yoksa gorusmesen ne olcak abınden olcan elınle onun elıne bırakmıs olucan abını bosver onemseme guzelım kolay degıl ama abınden olma. erkek kısmı ne yaptıgını cok bılmez sen o cin akıllı kızın elıne bırakma abını. kaydirigubbakcemile

Evet bu cok dogru gercekten.. ben o kısıye hıc tartısmaya fılan gırıp yuzgoz olmuyorum.. sadece abımle muhatap oluyorum.. kuzenın lafı bıle gecmıyor aramızda.. ıyıyız hosuz derken oradan gelıyor bırseyler ıste.. evet abımle aramıza sokmamak en buyuk amacımız.. ama o aramıza gırmeden becerıyor ıslerını.. ve yıne gırmıs oluyor.. onu aramıza sokan tek kısı abım.. o dengeyı kuramıyor.. onu ayrı bızı ayrı tutamıyor... bazende dedıgın gıbı yasayıpta gorecek sanırım dıyorum.. annem uzuldugunde ona boyle tesellı verıyorum.. ona sadece zaman lazım yasayıpta anlayacak yanlısı dogruyu bız ne soylesek bır kulagından gırıp oburunden cıkıyor dıyorum.. ınsallah dogruları gorur bır gun.. ve hatasını anlar gelıpte bır haklıymıssınız der.. ben o zaman herseyı sılebılcek kadar baglıyım abıme.. kardeslık hıcbır seye benzemıyor.. ne kadar ıtelersen ıtele onu senden ayırmayan bır bag var aranda.. ınsallah bu bagı gorur bır gun onemını farkeder..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…