Biri bir şey söylesin.. Ne yapayım ?

teşekkür ederim. kardeş bu. birşeye benzer mi. aynı kan... yaşadıklarınızı duygularınızı biliyorum...benzer şeyleri yaşamıştım ,o zamanlar.
inşallah ağabeyinizde yanlışlarını anlar.dediğiniz gibi doğru yolu bulur...iyi günler.....

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet, bu tıpkı bır annenın evladına kızdıgında agzına gelenı soylemesı azarlaması,
ama bır baskasının ona boyle davranmasını kaldıramaması gıbı bırsey.. Koruma ıc gudusu olsa gerek..
Evet abım benım ıcın cok kıymetlı o her ne kadar bunun farkında olmasada bunu anlayamasa da bu boyle..
Bende zor bır ınat ve gurur vardır.. Bır kararıma bakar ona tavır almam konusmamam.. ama yapmıyorum onuda dusunuyorum bıraz bızden uzak kalınca hem bıze ofkelenıyor hem bızı ozluyor ıkı arada kalıp kendıne zarar verıyor bunyesı hastalık yonunden zayıf.. hastlanıyor.. aslında cok gucluydu mantıgını kullanması konusması.. ama Insan hayatı ıste bır ınsan bır ınsanı ne hale getırıyor.. bunu tek taraflı dusunmemek lazım bıraz da ınsan kendıne yapıyor ne yapıyorsa ve yapılana ızın verıyor...
Tavsıyelerınız ıcın tesekkur ederım.. Bende o zamanı bekleyecegım..
Ve hıcbır zaman sevmedıgım bır cumledır ''ben demıstım'' ne duyması dayanılır ne soylemesı vıcdan kaldırır bana gore..
Allah duyacak ve soyletıcek seyler yasatmasın ne dıyeyım..

görüşmemek çare değilse ve sizin için yapması zor birşeyse o zaman asla sinirlerinizin yıpranmasına izin vermeyin ve hep abinizin yanında olun, böylelikle herşeyden haberiniz olur ve kopmamış olursunuz ve eğer gerçekten kuzeniniz abinize ya da size zarar verecek şeyler yapıyorsa hemen haberiniz olur ve güzellikle olaya müdahale edersiniz..madem karşınızda akıllı bir dişi var ve kendini hiç üzmüyor, siz de oyunu onun kurallarına göre oynayın...sonuçta o da akraba ve yollar bir şekilde kesişecektir....sonuçta siz görümcesiniz ve onların size eninde sonunda ihtiyacı olacaktır....

örneğin, alışverişe mi çıkılacak, siz de gidin ki "benimle gelmiyor, beni sevmiyor" diyemesin ya da başka bir şekilde o açık verince akrabalara "bakın ben elimden geleni yaptım ama yaranamadım" deyin....kural buysa oynamaktan çekinmeyin...ama gönül ister ki böyle şeyler yaşanmasın, huzurdan güzel şey var mı dünya da....

Son düzenleme:
Madem kuzeniniz sizin ailenize böyle davranıyor yani burda anlattıklarınıza göre, hatanın tamamı kuzende, sizde (anne baba siz vs..) değil, o halde yapacak 2 şey var;

--Abinizi ve kuzeninizi alacaksınız karşınıza, sorunları her neyse, artık halletmek istediğinizi, kardeşler arasındaki tatsızlığın sizi çok üzdüğünü falan anlatacaksınız tüm samimiyetinizle.

Ya da;
---Ne halleri varsa görsünler deyip, kendi hallerine bırakacaksınız..

sana birşey anlatayım mı canım,

benim nikah şahidim 55 yaşlarında hiç evlenmemiş bir bayandı...birgün annem bu hanım ve abimin kaynanası sohbet ederlerken konu benim nikahıma gelmiş....abimin kaynanası da "bozacının şahidi şıracı olur" demiş....teyze çok üzülmüş 3 - 4 gün ne demek istedi diye düşünmüş durmuş...bana söylememişler....günün birinde artık üzerinden zaman geçti diye bana anlattılar...başka biri deseydi o lafı, ben o kadının saçını başını parçalardım, sen benim neyimi gördün diye dayaktan gebertirdim o sinirle de (ani bir tepki olarak, bazen sinirlerimi kontrol edemem, iyi bir şey değil, kötü örnek olmayım) sonuçta ben bunu abime yansıtsam ne olacak, abim ya eşiyle kötü olacak ya benle sorun çıkacak...en güzeli birşey yapmadım...benim derdim kimle,kaynana ile...karşılaştığımızda her adımı söylediğinde .....değil, bozacı diyorum....bir iki de anlamadı ama sonra anladı hatasını, yerin dibine geçti....yine karşılaşsak yaparım açıkcası.....konuşmamayı öğrensin....

betül cnm ya yinemi basladı kız dinlenmedeydi enerji topladı heralde hanım
ya bu kızın anası babası yokmu akıl vercek görmüyorlarmı neler yaptığını hiçmi akıl vermiyorlar bi de akrabasınıznasıl yüzyüze bakılacak ileride hiç düşünmüyormu mdaha nişanli bile değilken bu ladar sorun nasıl olur anlayamıyorumhadi seninle sorunu olsun sentek kızdın heralde kıskanıyor diyeli tüm aileyle sorun yasıyor değilimi bu kız

Hayır bunun oncesınde bızım aramızda bır sorun yoktu.. ne zaman bunlar basldı o zaman.. dedıgım gıbı bız bırlıkte buyuduk.. cok ta guzel zamanlar gecırdık kuzenımle Allah var.. ama bunlar basladı olanlar oldu nedense.. bende zamana bıraktım artık...
Allah guzel seyler gostersın..

Vallahı canım sorma.. ama bunun tarzı farklı.. bızım yuzumuze cok ıyı karsı karsıya gelınce bır sorun yok satasma laf atma yanı yuz yuze yapmıyor bunlarıı..
yanyana gelınce anneme yengecım yengecım ben mesafe koydugum ıcın bana o kadar yaklasamıyor ama kavgalıda degılız yanı.. sadece olan bıten arkamızdan.. abımın kulagına anlayacagın.. fıtlemek ıste tam manasıyla.. sadece benı de degıl begenmedıgı her konu her konusma ıcın dolduruyor ya nasıl tarıf edeyım ıste.. babam bırsey soylese yuzuzeyken hı hı der arkasından abımı doldurur abım bıze bozulur sonra tartısmalar tavırlar vs vs... :1no2:

Son düzenleme:

Tabıkı ıyısını yapmıssın zaten.. laf tasımak yada arkadan konusmak doldurmak zaten onlardan bır fark bırakmazkı bızde.. ne cok uyanık olucaksın ne de cok sessız.. bırı cok goze batıyor dıgerıde cok ezılıyor.. arada lafınıda koyucaksın yanı saf olmadıgın bellı olsun :)

malesef işin içine aşk vb. duygular girince mantık
biraz arka planda kalıyor.en aklıbaşında insan bile farklı davranışlar sergileyebiliyor.
dilerim hakkında en hayırlısı olur abinizin.
ben olsam asla tavır koyup sırt çeviremezdim.
sağlıklı düşünemiyor derdim,
canım sonuçta o benim,kırılsam da asla ne hali varsa görsün demezdim.
belki şu an yeniden yeniden konuşmaya çalışmaktan başka,
eski anılarınızı,eski tavırlarını,sıcakllığını anımsatmaktan başka
yapacak pek birşey görünmüyor sanırım.
bazı insanlar malesef yaşamadan anlayamıyor hatasını.
dilerim kaybı büyük olmaz..
hayırlısı olsun hepiniz için..

vallahi betülcüm bence hiç dokunma abine ne yaparsan ne kadar konuşursan konuş boşa bence abin herşeyi zamanla kendiliğinden anlasın, dha sonra herşey yoluna girecektir bence, sonuçta bence ortada bir çekemezlik söz konusu, bu kzı çirkin bişey falansaaa senin güzelliğini kıskanıyor olablir, mutsuuzsa mutluluğunu kıskanıyor olabilir, ne bileyim bence kızın psikolojik san karşı bir kıskançlığı varmış gibime geliyor. yaşıda senin yaşına yakın yoksa durup duruken niye seninle uğraşsın bu kızz bence acilen tedaviye ihitiyacı var bu kızın. abinede diyecek bişey bulamıyorum çok üzgünüm.

Tesekkur ederım canım haklısın vallahı kızı bılemıcem ama abımın bu gıdısle tedavıye ıhtıyacı olacak heralde yedı bıtırdı yahuu..
Evleneceklermı evlenmeyecekler mı cok merak edıyorum gercekten.. ve de evlenırlerse ne olacak..
Allah sonlarını hayır etsın...

Canım aklıma bir şey gelmiyor her türlü yolu denemişsiniz çünkü...
O kızla beraberliğini sürdürürken şu anki olay gibi nice daha bir sürü sorun yaşayacaksınız , çok zor olacak sizin için yeri geldiğinde yeter bitti diyeceksin ama ne olursa olsun abinizi sakın bırakmayın er yada geç anlayacak hatasını.....
Eğer elinizi abinizden çekerseniz kendisini yalnız hisseder psikolojisi daha da bozulurr
Ve o kız abini o dakikaka da hemen harcar...
Allah sabır versin ne diyim..

canım benim ağbimdede nitekim aynı sorunlar oldu seninki kadar olmasada...
bize ona karşı laf söyletmez yanlışlarını söylememize izin vermezdi...amaaa herşey inan bi yere kadar...
kendide gördü hatalarını yanlışlarını ailemize karşı saygısızlıgını sanırım senin için en güzel olcak şey zamana bırakman ama sakın ağbindede kopup onu sevindirme zaten kendine zemin yaratıyo...biz de agbime karsı konuşmadık hep sustuk agbim bana ve ablama cok düşkündür ee kan bağı var silipde atamadı tabi.. cnm sen ben nedesekte olacağı varsa önüne geçilmiyo şimdide sadece biz idare ediyoruz ama agbimin gözü açıldı dilerim geç olmadan senin ağbinde anlar betülcüm...en azından sizle bağını koparmaz ama onla ne yaşamak istiyo bırak yaşasın..elbet oda anlıycak tek bi kişiyle hayat gecmedğini insanın tutuncak bi dalı ailesi olmalı arkasında...
sevgiler

Eda , Saliha tesekur ederım arkadaslar..

Çok haklısun canım.. tutunacak bır aılesı olması gerektıgını en kısa zamanda anlar umarım.. Darısı bızımkının basına o zaman beklyecegız.. :1no2:

abinin gerçekten ilk kız arkadaşı ilk filörtü oldugundan fazla kapılmış gözü bişey görmüyo sanırım yazık abine canım tamam kendine baglasın ama size düşman etmesin ailesiylede mutlu olmaya çalışsın demi........

bi taraf abin bir taraf kuzenin zaten adamı akraba akrep gibi sokarmış boşver senin evin ayrı yarın birgün pişman olursa o zaman anlar ancak seni.

acaba kuzenin büyü filanmı yaptı abine beklenir yani 32 yaşındaki biri 21 yaşındaki birine yani bu kadar teslim olmaz

cnm çok zor gerçekten.abin yani.hani derler ya atsan atamazsın satsan satamazsın.aynı candansınız.

hani biraz daha yakın olmaya çalışsan onlarla.ne bileyim beraber dışarı çıksanız,birbirinize gidip gelseniz filan.belki kızın bi foyasını ortaya çıkarmış filan olursun.yada inş.kız belki sizin iyi niyetli olduğunuzu anlarda düzelir.

ben senin yerinde olsam abimle oturur düzgünce konusurdum...
sorardim neden böyle davrandigini...
sonra o son hareketlerine alindigimi felan anlatirdim...
ama asla sessiz kalamazdim...
sasinlik verici dogrusu 21 yasindaki kizin yaptiklari...
hos sasiracakta bir sey yok aslinda cahilligine vermek gerekir...
umarim en kisa zamanda düzelir canim abinle iliskin...

Tesekkur ederım arkadaslar..
halime canım konusulcak bırsey yok cunku buraya da yazdıgımız gııb kız bızım yanımıza gelınce canım cıcım zaten kımsenın kavgalı oldugu yok.. sadece yuzumuze gulup arkadan konusuyor..
buna engel olamayız kı hıcbır sekılde heralde bılmem (

içimdeki_sen canım bakalım tekrar goruselım hem bırsey yokmus gıbı davranmaya calısıcam hemde bıraz kırıldıgımı bellı edıcem.. neler degısecek bakalım anlayacakmı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…