- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi aristokrat hatun
-
Ay kıyamam ya çok anlamlı bir kelimenin tek anlamını bilmende güzel ama daha çok okuyup kelime dağarcığıni coğaltmani tavsiye ederim
bir kimse ile yakın ilişkisi olanların tümü.
"O, çevresine aldanıyor"
eş anlamlısı: etraf
Inan tek tek alintilayacak vaktim yok , sohbet hosuma gitti icin yaziyorum size de , ama cok asagilayici mesaji var ben birkac tanesini sikayet ettim geri kalanina mecalim kalmadiIyi de ben bu konu sahibinin bir uyeye sert cikisi disinda ozellikle kimseyi asagilamaya calistigini goremedim...
Nerede bu "asagilayici" soylem , merak ettim.
Kadin kendisiyle ilgili bir derdi yazmis gibi geldi.
Iyi de oyle bir devirde yasiyoruz ki mesela, bir erkek cikipBir sebebi vardir mutlaka diye dusunuyorum
Burada acilan kv sorunlarinda bile insanlar kanli bicakli oluyor bide siyaset konusulsa kimse kalmaz forumda sanirim
Hayret. Sizin gibi doktordan da boyle bir yorum duymak sasirtti beni.ben de gerizekalı gibi hissediyorum şu anda. çevre ne demek bilmiyoruz ki bize açıklanmış herhalde.
bence konu sahibi bilgili değil bilmiş görünüyor burdan bakınca. karşısındakilere sürekli cahil muamelesi yaparsa biri tepki görür. çünkü cahillik ile bilgisizlik ayrı şeylerdir. cahil olmayan bir konuda bilgi eksikliği olan birine bilgiyle hava atmak yanlış bir tutum. insan kimden neyi öğreneceğini bilemez. benim tasvip ettiğim bir tutum değil. hangi ortama girerse girsin tepki görmesi normal.
Hayret. Sizin gibi doktordan da boyle bir yorum duymak sasirtti beni.
Yani egosu tavan yapmis ne yapalim demek icinizden gecmiyor...
Cok tuhaf ....
İnsan okuduğunu, bildiğini,kendisine ilginç geleni paylaşmak, tartışmak istiyor ama malesef çoğu zaman karşınızdaki insanın anlayışına indirgemeniz gerekiyor kendinizi..Hani demişsiniz ya gizlenmemeli,herkes özendirilmeli..O zaman işte burdaki gibi muameleye reva görülüyorsunuz..Ben konu sahibinin övünmeye çalıştığını asla düşünmüyorum , tek hatası kuzeni gibi insanlara dert anlatmak..Bence tabi..Ben de bu konuda dertliyim çünkü.Bir sürü şey içimde patlıyor, çevrem tarafından anlaşılmayacağımı düşündüğüm için yerine göre hareket ediyorum..Zaman zaman "ay kız ayol"a kadar düşüyor bu evet...
Ben de bana cahil diyene bir döner bakarim once :) bilginin siniri yok , ogrenmenin de yasi ve siniri yok , cahil dedigimiz insanlardan da birseyler ogreniriz ama yolu bu olmamali..Katiliyorum. Buna "asiri basitlestirmek" (dumb down teriminin tam Turkcesi yok , hafif kaliyor) deniyor.
Neden akilli insnalar bilgisiz olduklari kadar saldirgan cahil insanlarin seviyesine inmek zorunda kalsin?
Ortak payda da bu sekilde cok sig ve duzeysiz konusmalar olarak kaliyor ve hic bir sey ilerlemiyor.
Biri bana cahilsin dese, evet oyleyim derim. Sonra hemen kendime bakarim acaba nerede yanlis yaptik ve nasil kendimi gelistiririm diye. Cunku cogu konuda cok cahil oldugumu ve gelisme potansiyelim oldugunu biliyorum. Karsidaki kalbimi kirarak soylese de onu engizisyon mahkemelerine sevketmem. Burada yapilanlar gibi.
Bnce cahil insnalar once sapkalarini onlerine koysunlar ve dusunsunler. Ben bana cahil diyene neden saldirmak zorunda olayim, bu kendimi gelistirmem yolunda bir sinyal diye harekete gececegime.
Yani cahilin dengesizligini niye bilgili insanlar ceksin, Hypatia'nin devri geceli cok oldu cunku. Cahillik bir luks bu devirde.
aslında konu sahibinin sorunu burda da tepki görmesine sebep oldu ben de bunu söylüyorum zaten gayet net yazdıklarım. bu tavrını değiştirmezse her ortamda aynı tepkiyi görür. insan yanlışlarını da kabullenebilmeli ki her gün daha iyiye gidebilsin. yani feministlikten farklı bir mevzu bu. eğer bir taraf diğer tarafı mağdur ederse gerekirse kadına da tepki gösterilir ki ne yaptığının farkına varsın.
ama deneyimlerime göre yüksek egolu kişiler genelde kendilerini hatasız görüp gurur yapıyor. belki eleştirinin dozu aşmış olabilir burdakiler tarafından ama yine de insan bir düşünmeli bu eleştiriye sebep olacak bir yanlışım var mı diye.
bunları yazarken hala amacım konu sahibine yardım etmek ama o muhtemelen sadece olumsuz eleştiri kısmına odaklanacaktır.
Katiliyorum. Buna "asiri basitlestirmek" (dumb down teriminin tam Turkcesi yok , hafif kaliyor) deniyor.
Neden akilli insnalar bilgisiz olduklari kadar saldirgan cahil insanlarin seviyesine inmek zorunda kalsin?
Ortak payda da bu sekilde cok sig ve duzeysiz konusmalar olarak kaliyor ve hic bir sey ilerlemiyor.
Biri bana cahilsin dese, evet oyleyim derim. Sonra hemen kendime bakarim acaba nerede yanlis yaptik ve nasil kendimi gelistiririm diye. Cunku cogu konuda cok cahil oldugumu ve gelisme potansiyelim oldugunu biliyorum. Karsidaki kalbimi kirarak soylese de onu engizisyon mahkemelerine sevketmem. Burada yapilanlar gibi.
Bnce cahil insnalar once sapkalarini onlerine koysunlar ve dusunsunler. Ben bana cahil diyene neden saldirmak zorunda olayim, bu kendimi gelistirmem yolunda bir sinyal diye harekete gececegime.
Yani cahilin dengesizligini niye bilgili insanlar ceksin, Hypatia'nin devri geceli cok oldu cunku. Cahillik bir luks bu devirde.
Ben de bana cahil diyene bir döner bakarim once :) bilginin siniri yok , ogrenmenin de yasi ve siniri yok , cahil dedigimiz insanlardan da birseyler ogreniriz ama yolu bu olmamali..
Mesela "Kadınların siyaset konuşması bünyelerine ağır geldi galiba" cümlesi bana göre talihsiz.Ağır gelmiştir tamam, ama bu bir lüks değil ..Harika birşey ama lüks değil.Öyle gösterenlerin ekmeğine yağ sürer sadece.Kabul etmiş oluyorsunuz.
Bir üye vardı öğretmendi.Kendini eleştirenlere "çoğusu cahil cühela"dedi.
Teyzenin biri manavda bana bir konuda kendisi ile aynı fikirde olmadığım için cahil demeye getirdi..Yurtdışında yaşamış.Avrupa gördüğü için beğenmediği herkes cahil oluyor.
Bilgiyi hazmeden insan başkalarını asla ezmez.
Höşgörmek bile kibirdir diyor Elif Şafak ..
Nerden nereye geldi ya bu arada son iki cümlenin konu sahibiyle ilgisi yok yanlış anlamasın lütfen.Tamamen manavdaki teyzeyle ilgili :)
Neden cok kitap okumak antipatik geliyor? Siz okuyamadiginiz icin mi?
Çok kitap okumak demedim "çok kitap okuyorum" cümlesini vurgulamak dedim. Hatta o kadar antipatik buluyorum ki sorunuza cevap vermeyeceğim :) okumadigimi düşünmekte ozgursunuz.
Çok kitap okumak demedim "çok kitap okuyorum" cümlesini vurgulamak dedim. Hatta o kadar antipatik buluyorum ki sorunuza cevap vermeyeceğim :) okumadigimi düşünmekte ozgursunuz.
Edit : konu kitap okumak da değil aslında. Kişisel gelişime katkı sağlayan herhangi bir eylemi vurgulamak. Üstelik alakasız bir durumda. Arkadaşlarla konuşulur, kitaplarla ilgili muhabbet edilir konuşulur, kitapla ilgili bir başlıkta konuşulur anlarım. Ancak konu ile hiç alakası yokken "ben kitap okurum" demek bana gore lüzumsuz gösteriş ki konu kitap ise daha da talihsiz bir duruma yol açıyor. O kitaplar ise yaramıyor demek ki diye düşünüyor insan :) umarım yeterince açık anlatabilmisimdir.
Ne anlatıyorsun ki...ona göre pofpoflayın demek mobingmiş....ee gerisini sen düşünÇok kitap okumak demedim "çok kitap okuyorum" cümlesini vurgulamak dedim. Hatta o kadar antipatik buluyorum ki sorunuza cevap vermeyeceğim :) okumadigimi düşünmekte ozgursunuz.
Edit : konu kitap okumak da değil aslında. Kişisel gelişime katkı sağlayan herhangi bir eylemi vurgulamak. Üstelik alakasız bir durumda. Arkadaşlarla konuşulur, kitaplarla ilgili muhabbet edilir konuşulur, kitapla ilgili bir başlıkta konuşulur anlarım. Ancak konu ile hiç alakası yokken "ben kitap okurum" demek bana gore lüzumsuz gösteriş ki konu kitap ise daha da talihsiz bir duruma yol açıyor. O kitaplar ise yaramıyor demek ki diye düşünüyor insan :) umarım yeterince açık anlatabilmisimdir.
Ne anlatıyorsun ki...ona göre pofpoflayın demek mobingmiş....ee gerisini sen düşün
Ayni fikirdeyim. Bu konuyu illlaki kitap okumuyorlar diye cahil insnalara kizan bir arkadasla konusmustum.
Diyor ki kisiler kitap okumuyor ondan cahil,.
Ben de diyorum ki, ama belki bilgiyi yakalama duyusu goz degil kulak? Belki ADD(dikkat bozuklugu) var insanlarda ve yaziya konsantre olamiyorlar? Aynen, ogrenmenin o kadar cok yolu var ki, kitap sadece bir yontem.
Yakinda beynimize isinlayacaklar zaten bilgileri. Birileri baslik seklinde beyin-internet arayuzu uzerine calisiyor bugunlerde...
Mobbingin alasını yapıyor bir kaç msj sonunda laf sokup sokup duruyo sanki milleti ayaklandırmışım gibiAhshshs bak bunu görmemişim. Mobbing oyle mı... Ben çok kitap okumadigim için anlamam belki de mobbing dir. Ben bilmem konu sahibi bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?