- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
- Konu Sahibi aristokrat hatun
-
Bir sey merak ettim , cok ilginc.Bilgili kadin cehaletle savasir oncelikle de kendi cevresindeki cehaletle savasir , konu sahibini farkli yorumluyoruz , bende yurtdisinda okudum basim goge ermedi bunun icin , cevremi asagilamiyorum da , hatta pek cok insan bilmez bile.. yeri geldiginde insanlari yermeden elestirmeden mucadele ederim bagnazlik ve cehaletle , konu sahibinin verdigi tepkiler sizin anlattiginiz tipteki bir kadina cok aykiri
O buraya beni övün diye konu acmis yoksa once kuzenlerini duzeltmeye calisirdi buraya da baska sekilde sorardi sorusunu
Igrenmek kelimesini nerde kullandim?Bir sey merak ettim , cok ilginc.
Entellektuel egosu yuksek kadinlardan neden igreniyorsunuz?
Kendini bu konuda gosteren kadinlar sizin varliginiz tehdit mi ediyor?
Yioksa bu bir ogrenilmis davranis bicimi ve aslinda erkek ego anksiyetesinin destekleyici bir davranis bicimi mi?
Bence gayet de gostermeli bilgili kadin, bilgisini, zekasini...
Biz kadinlar da utanmamaliyiz zeki gorunmekten.
Hicbir konunun kadin erkek ayirimi olduguna inanmiyorum , ben de siyasal mezunuyum kendimle ilgili cok detay vermek istemiyorum ancak baska ulkelerin basbakanlariyla ortak calismalarim bile oldu , hicbir konu kimsenin tekelinde degildir ancak burasi da ozel bir forum , kurucusu hangi konuyu ister tartismaya acar ister kapar , uye olarak rahatsizsaniz uyeliginizi kapatir kendinizi rahat hissettiginiz baska platform kullanirsinizAslinda dogru soyluyor.
Kadinlar klubunde siyaset konulari acanlar cezalandiriliyor.
Eksisozluk genelde erkek yazarlarla dolu ve istedikleri gibi siyaset konusuyorlar.
Kadinlar Klubunde yok boyle bir ozgurluk.
Biz pembe klubumuzde membe mantolu avatarlarimiz ve pembe gozlukler giydirilmis uslu apolitik kizlariz.
Ayni fikirde degilim. Cogunlugun bilgiye ulasamadigi (Bkz Wikipedia sansuru) bir ortacag karanliginda yasarken, anti-entellektuel insnalarin zekasiyla ovunen yuksek egolu insanlara satasma hakki diye bir sey yoktur.Ayrica yorumlari ve konulari okudugunuzda az cok tahlil edebiliyorsunuz kim nedir , egitim seviyesi nedir diye , kisiler gorusleri ve yazim tarzlariyla zaten anlasiliyor
Bu platformda binlerce kadin var , buraya konu acip ben egitimliyim ben cok okurum ben cok kazaniyorum vs demek bana cok manasiz geliyor , kendini ovmek mantiksiz , mantikli olan insanlari okumaya kendini gelistirmeye tesvik etmek , kendini ovdugun zaman ters tepiyor bu konuda da goruldugu uzere , bu konuda yorum yapan cogu kadinin baska konularda genc kadinlari okumaya tesvik ettigine defalarca sahit oldum o yuzden tim falan diye yermemek gerektigini dusunuyorum
Hicbir konunun kadin erkek ayirimi olduguna inanmiyorum , ben de siyasal mezunuyum kendimle ilgili cok detay vermek istemiyorum ancak baska ulkelerin basbakanlariyla ortak calismalarim bile oldu , hicbir konu kimsenin tekelinde degildir ancak burasi da ozel bir forum , kurucusu hangi konuyu ister tartismaya acar ister kapar , uye olarak rahatsizsaniz uyeliginizi kapatir kendinizi rahat hissettiginiz baska platform kullanirsiniz
Bana bu forumda o yasak bu yasak denmesi anlamsiz geliyor , site sahibi istedigini yapar
Ve yine kendi cevremize gelirsek ailemde kadin siyasetci var , hic de erkeklerin tekelinde olan bir konu degil olamaz , kafinlarin daha az ilgisini cekiyordur ona birsey diyemem ama dunyadaki hicbir bilgi kimsenin tekelinde degildir
Maddiyatla ovunmek yerine tabi ki bilgisiyle ovunsun bu konuda kesinlikle katiliyorum size ama bu etrafindakileri yererek olmamaliAyni fikirde degilim. Cogunlugun bilgiye ulasamadigi (Bkz Wikipedia sansuru) bir ortacag karanliginda yasarken, anti-entellektuel insnalarin zekasiyla ovunen yuksek egolu insanlara satasma hakki diye bir sey yoktur.
Olabilir, bazi zeki insnalar diplomasi/sagduyu yoksunudur.
Ama kafasi calisan bir kadin belli bir kaliba sigacak diye bir kural yok ki, sizin getirdiginiz sinirlamalar ancak bugune kadar yasadiginiz sartlanmalardan olusan bir ogrenilmis davranis bicimi olabilir.
Kisisel olarak sevmezsiniz boyle egosu tavan yapanlari, o baska.
Ama birakin biraz da okudugu kitapla ovunsun, hava satsin.
Kac kiratlik tektasla ovunecegine ne bileyim Frederick Pollock okuduguyla ovunsun.
ne var bunda yani...
Igrenmek kelimesini nerde kullandim?
Egom cok yuksektir , entellektuel ve bilgiliyim , ancak bunun icin kendimi buradaki kadinlardan ustun gormem , cehaleti yuceltmedigim gibi kimseyi de bilgi ve egitim seviyemle ezmem
Sizinle cok farkli noktalarda duruyoruz, ben kendimle gurur duyuyorum ancak gururuum kendimden daha bilgisizleri asagilamami gerektirmiyor
ayrica benim cevremde her kadin okumustur , sosyo ekonomik olarak ust duzey insanlar , cevremde de hic gormesim kendini bu sebeplerden ustun goreni
Bilmedigim icin soruyorum bu platformda siyaset kosesi yok mu? Yoksa yonetime hic sordunuz mu neden olmadigini , nasil bir aviklama yapiyorlar ? Gercekten bilmedigim icin soruyorumIyi de kadinlarin en cok toplandigi kac platform var? Ben kendimin herhangi bir sikayetinden bahsetmiyorum ki olan bir durumu acikliyorum. Olusan platformun kurallari oyleyse oyle zaten ama bunun elbette kadinlarin apolitik olmasina sebep olan sey de cogunluk kadin olan platformlarda buna izin verilmemesi. Bunu goz ardi edemezsiniz.
Cok haklisiniz, diplomatik olmakta fayda var. Ama bazen belli kaliplari kirmak gerekiyor ki gelisme olabilsin .Maddiyatla ovunmek yerine tabi ki bilgisiyle ovunsun bu konuda kesinlikle katiliyorum size ama bu etrafindakileri yererek olmamali
Bakin cehaletten ve cahil insandan nefret ederim , ben 39 yasindayim evde sadece bir oda full kutuphanem var ve iki cocukla hala vakit buldukca okurum hatta kitap aşkim o kadar fazla ki kocamin tum israrlarina ragmen e-kitaba bile gecemedim cunku kokusunu bile bir baska severim kitaplarin ama tekrar soyluyorum bu benim baskarini asagilamami hakli cikarmaz
Bu sartlanmayla gelisen bir tercih degil kendi deneyimlerim dogrultusunda kazandigim bir ozellik , cehaletle savasirken karsindakini asagilarsan ters teper
Bu ulkenin su anki siyasi konjonkturune baktiginizda aslinda ne kadar hakli oldugumu gorursunuz
Dusunce ozgurlunu hepimiz savunuyoruz ama baskasini asagilama farkli dusunmeye girmiyor ki , toplumda beraber yasama kurallarina bile aykiri , ben birbirimizi anladigimizi dusunuyorum sadece ben sizden daha sagduyulu yaklasiyorum olaya zannimca yasiniz benden genc , keske bi 10 sene sonra tekrar karsilikli bunlari tartışama sansimiz olsaAma bu kisisel seciminiz. Herkes sizin gibi sagduyulu olmayabilir, her karakter farklidir, iste basa cikamadiginzi nokta da "akilli kadin ancak soyle olamalidir, olmazsa cezalandirilir" mentalitesi.
Cok degisik karakterde kadinlar var elbette, gayet de normal, herkes alcak gonullu olacak diye bir kural yok, musaadenizle herkes farkli dusunsun ve demokratik olabilelim.
Yani.
Ahso'nun konusuna dönmüş bu konu da :))Maddiyatla ovunmek yerine tabi ki bilgisiyle ovunsun bu konuda kesinlikle katiliyorum size ama bu etrafindakileri yererek olmamali
Bakin cehaletten ve cahil insandan nefret ederim , ben 39 yasindayim evde sadece bir oda full kutuphanem var ve iki cocukla hala vakit buldukca okurum hatta kitap aşkim o kadar fazla ki kocamin tum israrlarina ragmen e-kitaba bile gecemedim cunku kokusunu bile bir baska severim kitaplarin ama tekrar soyluyorum bu benim baskarini asagilamami hakli cikarmaz
Bu sartlanmayla gelisen bir tercih degil kendi deneyimlerim dogrultusunda kazandigim bir ozellik , cehaletle savasirken karsindakini asagilarsan ters teper
Bu ulkenin su anki siyasi konjonkturune baktiginizda aslinda ne kadar hakli oldugumu gorursunuz
Bilmedigim icin soruyorum bu platformda siyaset kosesi yok mu? Yoksa yonetime hic sordunuz mu neden olmadigini , nasil bir aviklama yapiyorlar ? Gercekten bilmedigim icin soruyorum
Iyi de ben bu konu sahibinin bir uyeye sert cikisi disinda ozellikle kimseyi asagilamaya calistigini goremedim...Dusunce ozgurlunu hepimiz savunuyoruz ama baskasini asagilama farkli dusunmeye girmiyor ki , toplumda beraber yasama kurallarina bile aykiri , ben birbirimizi anladigimizi dusunuyorum sadece ben sizden daha sagduyulu yaklasiyorum olaya zannimca yasiniz benden genc , keske bi 10 sene sonra tekrar karsilikli bunlari tartışama sansimiz olsa
Az onceki mesajimda da soyledim ben sizi anliyorum , siz de beni anliyorsunuz bazen gercekten agresif ve cesur olmak gerekir ama bizim gibi son 15 yilda ozellikle cok cok geriye giden , kadinin degersizlestirildigi bir ulkede maalesef cok etkili olmaz bu yontemCok haklisiniz, diplomatik olmakta fayda var. Ama bazen belli kaliplari kirmak gerekiyor ki gelisme olabilsin .
Ne diyon ya ....Mobbing'e cagri yapmayin.
Sizin admin'e sikayet ettim ama, Kadinlar Klubu mobbing yapanlara henuz yaptirim yapmiyor anladigim kadariyla.
Evet tuhaf bir hal aldi ama karsilikli fikir teattisinde bulunuyoruz en azindan :)Ahso'nun konusuna dönmüş bu konu da :))
Bir sebebi vardir mutlaka diye dusunuyorumGaliba var ama bu bolumde yasak. Yani "Bir derdimiz" apolitik olmak zorunda, kurallara gore.
Az onceki mesajimda da soyledim ben sizi anliyorum , siz de beni anliyorsunuz bazen gercekten agresif ve cesur olmak gerekir ama bizim gibi son 15 yilda ozellikle cok cok geriye giden , kadinin degersizlestirildigi bir ulkede maalesef cok etkili olmaz bu yontem
Biz karsimizdaki egitimsiz kadina sakinlikle , sefkatle yaklasmali ve el uzatmaliyiz ki guvenini kazanip onu dogru noktaya yonlendirebilelim
Yoksa sen cahilsin sen varossun sen egitimsizsin tu kaka dersek kulaklarini tikar ve kacar gider
Insallah tum kadınlarin okudugu ayaklari uzerinde durdugu bir ulke oluruz yakin gelecekte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?