• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biri var! Ama soru işaretleriyle birlikte.

Cap Ferrat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
47
26
38
31
Merhabalar.
Hayatıma girme ihtimali olan biri var. Şimdilik konuşuyoruz. Fakat bu konuda birçok kararsızlığım mevcut. Sizden fikir almak istiyorum. Söz konusu kişiye ayak uyduramayacağımı düşündüğüm noktalar var. Sizce bu sayacaklarım aşılamaz problemler mi?

1) İlk olarak, aramızda yedi yaş var. Acaba benim davranışlarım onun yanında çocuksu kalır mı? Şu ana kadar böyle bir sorun gözüme batmadı ama insan tereddüt ediyor. Daha önce hiç düşünmeyeceğim bir yaş farkı.
2) Biz mütevazı, orta halli bir memur ailesiyiz. Onun ailesinin ise -çevreden duyduğum kadarıyla- maddi durumu bir hayli iyi durumda. Ben onunla bu konulara hiç girmiyorum ama sonuçta durum anlaşılıyor, fark ediliyor.
3) Yurtdışında yaşıyor. Aile işinin bir kısmını oraya taşımışlar, o da o kısımla ilgileniyor. Ailesi orada değil, Türkiye'de.
4) Geleceğe yönelik birşeyler olması durumunda, benim çalışma hayatım olmayabilir. Yurtdışından dönmeyi pek düşünmüyor. Dönse bile benim yaşadığım şehirde yaşamayı düşüneceğini sanmıyorum. Çalışma hayatımın olmama ihtimalini düşünmek dahi çok kötü benim için. Hiç böyle bir şeyi hesaba katmadım şimdiye kadar. Ailem ise bugünlere kadar ayaklarım üstünde durmam için bütün emeklerini ortaya koydular. İş hayatını biraz tecrübe etmiş olsaydım yine bu konuda birtakım düşüncelerim şekillenebilirdi ama hiç çalışmama ihtimali çok sert bir ihtimal şu anda.

Bir de bu maddiyat konusu beni bir hayli düşündürüyor. Hep yaşıtım biriyle evlenip, birlikte bir hayat kuracağımızı hayal etmiştim; kendi evimde alışık olduğum gibi. Şimdi ise evlilik hayatında birşeylerin dışında kalma ihtimali beni endişeye sürüklüyor.

Tabii ki şu anda ortada fol yok yumurta yok. Fakat bir ilişki başlarsa ister istemez ciddi bir ilişki olacak bu. O yüzden en baştan herşeyi düşünmek istiyorum. Anneme de konuyu nasıl açarım hiç bilmiyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

bence erken düşünüp kafanı yoruyorsun, belki çalışmana destek çıkıcak, bu arada 7 yaş gayet ideal bana göre, tabi senin yaşını bilmiyorum 18 falan mı

Evlılık için 7yaş bence çok degil ama bazı kimseler 17 yaşda büyük olsa yaşının adamı olmuyor ne yazıkki .Eğer anlaşabildiğiniz konular fazlalıktaysa sana ailene değer veriyorsa ilgisi sevgisi çokçaysa bi öyle bi böyle yani dengesiz konuşmuyorsa bi düşün derim .Sonuçta sende laf olsun diye evlenmıyorsun tabikide sana değer vereni seninde değerine karşılık vereceğin bir Eş seçmek isremen en doğal hakkın.Allah hakkinda en hayırlısını versin canım amin

Karşında ki kişinin durumu net yurtdışında yaşıyor orda yaşamaya devam edecek evlilik onun bu kararını etkilemeyecek.Sende bu durumu biliyorsun .Doğal olarak olurda ilişki başlar evliliğe giderse o zaman için yaşayacağıN sıkıntılar suan da bile kafanda şekilleniyor.Aslında biraz rahat olup iyice karşındaki insanı tanimalisin. Sonuçta ne olacagi da belli değil .Her zaman hayat bekleneni isteneni vermiyor .ayrıca dil öğrenirsin illa ki bir yolu bulunur is hayatının olması için birseyler düşünülür.

o zaman ilişkin başlarsa diye fikrimi söylemek istiyorum :-):-)
arada ki 7 yaş bence normal. kendi yaşıtınla da anlaşamayabilirsin bu yaşta bir insanla da. arada uçurum yok bana göre. maddi durumunun iyi olması gayet güzel sorun değil. iş için anlayışlı davranır çalışmana saygı duyarsa sorun kalmaz. ha bir de yurt dışında yaşama ya da başka şehirde yaşama ihtimali var. bunları göze alman için gerçekten sevmeli ve güvenmelisin zaten bir insana bunun içinde zaman lazım. hakkınızda hayırlısı olsun

Ilginç...
Ortada fol yok yumurta yokken nasıl bu hesaplara girdiniz ki?
Böyle ilişkiye, adama konsantre nasıl olacaksınız ki?

Haklı olabilirsiniz. Aslında konuyu okuyunca bu mevzular benim aklımdan çıkmıyormuş gibi bir izlenim uyanıyor. Fakat aslında şu ana kadar çok üstünde durduğum konular değillerdi. Yakın arkadaşlarımın bu konuları şimdiden düşünmem gerektiği konusundaki telkinleri sonucu "bir dk, gerçekten bu bu mevzular nasıl olacak" düşüncesi şekillenmeye başladı. Ben de buradan insanların düşüncesini almak istedim. Yoksa inanılmaz derecede dert edinmiş durumda değilim.

bence erken düşünüp kafanı yoruyorsun, belki çalışmana destek çıkıcak, bu arada 7 yaş gayet ideal bana göre, tabi senin yaşını bilmiyorum 18 falan mı

Bölümüm orada denkliği olmayan bir alan olduğu için belki de biraz endişe duydum. 22 yaşındayım. Teşekkür ederim cevabınız için

Kaç yıl okumuş aileniz emek vermis ekonomisini zorlamış sizi okutmuş bence herşeyden önemli ve onlara olan saygından calismayacaksan başlama derim ;)

bunları düşüneceğine yeni filizleneceğini tahmin ettiğin ilişkini düşün şimdiden karalar bağlama dur bakalım kendin diyorsun fol yok yumurta yok diye ya anlaşamıyacaksınız sen ona o sana uymayacak belki hiç evlilik mevzuları açılmayacak neden evlilik düşünme yaşı bu kadar aşağılara düştü anlamıyorum ki hayatını yaşa okulunu bitir çalışma hayatını gör zorluk gör biraz hayattaki tek zorluk okuldaki gibi dersten derse sınavdan sınava koşuşturmak değil.harçlık düşünmek harç paranı düşünmek değil sadece... iş hayatına atılınca gerçek hayatı göreceksin daha gözü açılmamış kızlarımızın hemen koca hayal etmesini anlamıyorum...

Merhabalar.
Hayatıma girme ihtimali olan biri var. Şimdilik konuşuyoruz. Fakat bu konuda birçok kararsızlığım mevcut. Sizden fikir almak istiyorum. Söz konusu kişiye ayak uyduramayacağımı düşündüğüm noktalar var. Sizce bu sayacaklarım aşılamaz problemler mi?
22 yaşındayımi üniversite bitmek üzere.
1) İlk olarak, aramızda yedi yaş var. Acaba benim davranışlarım onun yanında çocuksu kalır mı? Şu ana kadar böyle bir sorun gözüme batmadı ama insan tereddüt ediyor. Daha önce hiç düşünmeyeceğim bir yaş farkı.
2) Biz mütevazı, orta halli bir memur ailesiyiz. Onun ailesinin ise -çevreden duyduğum kadarıyla- maddi durumu bir hayli iyi durumda. Ben onunla bu konulara hiç girmiyorum ama sonuçta durum anlaşılıyor, fark ediliyor.
3) Yurtdışında yaşıyor. Aile işinin bir kısmını oraya taşımışlar, o da o kısımla ilgileniyor. Ailesi orada değil, Türkiye'de.
4) Geleceğe yönelik birşeyler olması durumunda, benim çalışma hayatım olmayabilir. Yurtdışından dönmeyi pek düşünmüyor. Dönse bile benim yaşadığım şehirde yaşamayı düşüneceğini sanmıyorum. Çalışma hayatımın olmama ihtimalini düşünmek dahi çok kötü benim için. Hiç böyle bir şeyi hesaba katmadım şimdiye kadar. Ailem ise bugünlere kadar ayaklarım üstünde durmam için bütün emeklerini ortaya koydular. İş hayatını biraz tecrübe etmiş olsaydım yine bu konuda birtakım düşüncelerim şekillenebilirdi ama hiç çalışmama ihtimali çok sert bir ihtimal şu anda.

Bir de bu maddiyat konusu beni bir hayli düşündürüyor. Hep yaşıtım biriyle evlenip, birlikte bir hayat kuracağımızı hayal etmiştim; kendi evimde alışık olduğum gibi. Şimdi ise evlilik hayatında birşeylerin dışında kalma ihtimali beni endişeye sürüklüyor.

Tabii ki şu anda ortada fol yok yumurta yok. Fakat bir ilişki başlarsa ister istemez ciddi bir ilişki olacak bu. O yüzden en baştan herşeyi düşünmek istiyorum. Anneme de konuyu nasıl açarım hiç bilmiyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
1-Yedi yaş aşırı bir yaş farkı değil ama az da değil.İkiniz arasında sorun olmuyorsa aileler arasında bu konunun pek sorun yaratavağını sanmam.
2-Maddiyat konusunda nasıl şeyler denmeli bilemem ama bana göre bu iki problem de sevgiliniz arasında halledilebilir.
3-Evlilik olması gibi bir durumda ailenin sizden uzakta olmasının olumlu durumları da var olumsuzlukları da..Bana göre olumlu durumları daha fazla.Daima erkek ailesiyle belli bir mesafede olmanız gerektiğini düşünüyorum.
4-Çalışma hayatınız konusunda kim ne derse desin önemli olan sizin kendi isteğiniz...Fakat sizin emeklerinizi ve ailenizin verdiği emekleri de düşünülünce iş hayatı konusunda bir şeyler yapmalısınız diye düşünüyorum.Sonuçta hayatta neler olacağı belli olmaz,ona göre karar verin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

bunları düşüneceğine yeni filizleneceğini tahmin ettiğin ilişkini düşün şimdiden karalar bağlama dur bakalım kendin diyorsun fol yok yumurta yok diye ya anlaşamıyacaksınız sen ona o sana uymayacak belki hiç evlilik mevzuları açılmayacak neden evlilik düşünme yaşı bu kadar aşağılara düştü anlamıyorum ki hayatını yaşa okulunu bitir çalışma hayatını gör zorluk gör biraz hayattaki tek zorluk okuldaki gibi dersten derse sınavdan sınava koşuşturmak değil.harçlık düşünmek harç paranı düşünmek değil sadece... iş hayatına atılınca gerçek hayatı göreceksin daha gözü açılmamış kızlarımızın hemen koca hayal etmesini anlamıyorum...

Ne koca hayali, ne koca hayal etmesi; ne diyorsunuz yahu? Karşısındaki insana kırıcı sözler sarf etmek bazı insanlar için ne kadar da kolay!
Siz beni tanımıyorsunuz, etmiyorsunuz. Şuraya iç dünyamda yaşadığım bazı gelgitleri paylaştım, yanına yöresine başka yorumlar eklemeden, kalp kırmadan fikrinizi belirtemiyor musunuz?
Beni tanısaydınız dünya yüzünde koca hayal edecek belki de son insan olduğumu bilirdiniz. Tanımadığınız için, bilemezsiniz.
Laflarınıza dikkat edin lütfen. Bir insanı kırmak sizin vicdanınız için önem taşımıyor olabilir, anlıyorum, ama en azından saygınızı kaybetmeyin.

Back
X