- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.919
- 133
- Konu Sahibi Summer-girl
-
yaslandıgınızda yalnız kaldıgınızda kımsenız olmadıgı zaman calısamayacak durumda oldugunuzda basınızı sokacak bır evınız olursa rahat edersınız
80 yasında kımse kira ıle ugrasmak ıstemez sanırım :)
buyudukce yalnızlasır ınsan 5 cocugu olanda yalnız aslında o yasta :)Bu yorumda can acıtan asıl şey, 80 yaşında kirayla uğraşıyor olmak değil de o yaşta kimsemin olmaması değil mi? :)
buyudukce yalnızlasır ınsan 5 cocugu olanda yalnız aslında o yasta :)
o zaman evlenip çoluk çocuk sahibi olmak gerekiyor sanırım yalnız kalmamak için.Bu yorumda can acıtan asıl şey, 80 yaşında kirayla uğraşıyor olmak değil de o yaşta kimsemin olmaması değil mi? :)
Kimin önce gideceği belli olmaz fakat sıralı ölümde ailenden kalan birşeyler olacaksa bence ye iç gez toz
Küçük bir birikimin olsun kıyıda köşede yeterli
o zaman evlenip çoluk çocuk sahibi olmak gerekiyor sanırım yalnız kalmamak için.
bu bir süreç tabii...Ha deyince oluyor mu bu?
Çoğu insan birikim yapmak zorunda. Geçimini kıt kanaat sağlayabiliyorsa kendini güvende hissetmek için kenara bir miktar para ayirabilmeli. Fiziksel ve güvenlik ihtiyaçlarını ancak karsayabilen insanlara soralım bakalım acaba hayatı kaçırmıyor musunuz diye. Bize gülüp ayol yaşıyor muyuz sanki demezler mi? Hayat bu romantik yaklaşımlardan çok daha acımasız. Maslow ihtiyaçlar piramidini öne sürmüş. En tepeye kendini gerçekleştirmeyi koymuş. Biz daha en alt basamağı zar zor geçiyoruz. Kira evin neresi kendini güvende hissettirecek insana. İşten atıldığın zaman işin bitti. Al bu insan nasıl birikim yapmasın. Buna git gez, dünyayı gör, sanatla ilgilen kendini gerçekleştir diyebilir miyiz?
Diyeceksiniz ki benim evim, arabam, sabit bir maaşım, şimdi işsiz kalsam bankada beni bir yıl idare edecek param var. E biriktirmeyin derim ben de.
Bütün bunları geçip istediğiniz cevabı şöyle vereyim en iyisi: hayattan beklentinize göre her şey değişir. Monoton hayat yaşamadan dünyayı günlük işler yaparak gezenler de var. Ama sanki sizin niyetiniz üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek gibi.
Daha birkaç ay önce işsizdin iş garanti değil ki. Maddiyat olmayınca insanda huzur da olmuyor ama ben senin kafadanım biraz garantiye aldım mı bişeleri paso gezeyim diyorum35 yaşındayım ve daha kaç yıl genç olacağım ki? Daha kaç yıl yaşayacağım ki belki? Maddi olan şeyler umrumda değil artık. Sağlık ve huzur en önemli iki kavram. İşimin olması da en büyük servetim.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Küçük bir birikimle hayata devam etmek en makulu bence de.
E ama bu ukalalikla sizin bizden akıl almaya ihtiyacınız yokmuş ki. Yine diyorum derdiniz bağcıyı dövmek. Birikim yapmayın çatır çatır yiyin. İstemiyorsaniz yapmayın. Kim size zorla biriktirin diyor ki?Şu an bir ben varım, bir de işim. Asıl vurgum, "çocuğum olmadığı için" yapacağım 3 kuruşluk birikimin kime ne fayda sağlayacağı noktasındaydı. Kalkmış neresinden tutmuşsunuz konunun. Bravo!
olsa bıle hayırlısı var hayırsızı var bırde cocugu ılerde bana bakar dıye doguramazsın kı sahsen ben kızıma yuk olmamak ıcın gıder huzur evınde yasarım daha ıyı dusuncesındeyım hayat zaten zor bıle ısteye dogurmusum bana bakan olur dıye dogurmadıgımdan kıyamamHa deyince oluyor mu bu?
Bence hayatın tadını çıkarın, gerçekleştirmek istediğiniz hayalleriniz yok mu? Mesela kimi sırtında bir çanta tüm dünyayı gezmeyi hayal eder, gidilmedik ülkeleri görülmedikleri yerleri keşfetmeyi hayal eder, kimi küçük bir kasabada sakin dingin bir hayat hayal eder, sağlıklı olduktan sonra hayalleri kaç yaşında gerçekleştirdiğinizin önemi yok.35 yaşındayım ve daha kaç yıl genç olacağım ki? Daha kaç yıl yaşayacağım ki belki? Maddi olan şeyler umrumda değil artık. Sağlık ve huzur en önemli iki kavram. İşimin olması da en büyük servetim.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Küçük bir birikimle hayata devam etmek en makulu bence de.
3 kuruşluk birikim size zamanla ekonomik özgürlüğünüzü kazandırabilir mesela. Lütfen ‘ama benim ekonomik özgürlüğüm var’ demeyin, maaşlı çalışıp da ekonomik özgürlükten bahsedemeyiz. Çalışmasa bile giderlerini ömür boyu karşılayabilecek kişi özgürdür, geri kalan bizler maaşlı köleleriz acı ama gerçek bu. Dünyanın binbir türlü hali var, en garanti işte bile işsiz kalma olasılığı var son birkaç yıldır kaç kamu görevlisinin işsiz kaldığını hepimiz gördük. Bence zengin ya da fakir hepimizin kazandığımızdan birikim yapma motivasyonunun olması gerek. Ancak geçindiğimiz şu günlerde ne kadar becerebilirsek tabi.Şu an bir ben varım, bir de işim. Asıl vurgum, "çocuğum olmadığı için" yapacağım 3 kuruşluk birikimin kime ne fayda sağlayacağı noktasındaydı. Kalkmış neresinden tutmuşsunuz konunun. Bravo!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?