Birikim için araba yükseltmek mi yoksa her ay çeyrek alıp biriktirmek mi

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.920
846
73
34
Kızlar merhaba malesef çok tutumlu birisi değilim. Bu sene araba kredisi vs çok para biriktitemedim. Ama birikim yapmak istiyorum sizce araba için kredi mi çekip araba mı yüksel teyim yoksa her ay çeyrek mı alayım. Biraz fazla harcayan birisiyim ve aileme de veriyorum. Kiram 15 bin şuan 17 bin kredi ödüyorum. Borçlarımı yapılandırdım. Meslekten 4 . yılım.

Arabayı yükseltmek mantıklı gibi , hem daha iyi bir araca binersiniz hem de dolaylı yoldan birikim yapmış olursunuz.. Tabii kredi tutarınız ve bankaya ödeyeceğiniz faizi de göz önüne alın. Çok fazla faiz ödeyecekseniz, para biriktirip araba yükseltirsiniz..Maalesef kredi almadan birşey alacak zamanlar da geçti. Fayda maliyet esasını gözetin..

Bence arabayı yükseltin. Zorunlu bi ödeme olunca sorun olmaz ama amann bu ay da çeyrek almayım diyebilirsiniz. Hedeflediğiniz çeyrek altının belki yarısını alırsınız ama aylık düzenli ödeme olunca mecburen birikmiş olur.

Arabayı yükseltmek mantıklı gibi , hem daha iyi bir araca binersiniz hem de dolaylı yoldan birikim yapmış olursunuz.. Tabii kredi tutarınız ve bankaya ödeyeceğiniz faizi de göz önüne alın. Çok fazla faiz ödeyecekseniz, para biriktirip araba yükseltirsiniz..Maalesef kredi almadan birşey alacak zamanlar da geçti. Fayda maliyet esasını gözetin..
Ben bakayım borcum bitince o zaman araba fiyatlarına

Yasınız da gençmiş ama çok da genç değil arabadan sonra muhakkak 1+1 falan ev bakmaya başlayın bence. İnsanın başını sokacak bir evi olmalı
Evet inşalah kiralar çok fazla ve her ay da boşa gidiyor o paralar. Aslında görev uaptığım yerde şuan Suriyeliler gidiyor, evler düştü. Almak da istiyorum ama satarken sorun olur diye düşünmüyorum

Evet inşalah kiralar çok fazla ve her ay da boşa gidiyor o paralar. Aslında görev uaptığım yerde şuan Suriyeliler gidiyor, evler düştü. Almak da istiyorum ama satarken sorun olur diye düşünmüyorum
Satarken tabi pat diye satılmaz 5-6 ay vermelisiniz bir ev satışına en az ama bu sorun olmaz ki yani neden olsun

Haklısınız aslında en azından orda kiraya para vermem. Ek iş de araştırıyorum, önerilerinizi açığım. Ne yapabilirim
Şu sıralar Bilirkisilik eğitimleri veriliyor temel Bilirkisilik eğitimi alıp bir adliyeye kaydolup bilirkişi olabilirsiniz. 4bin TL’ye ben aldım. Henüz kaydolmadım başka yoğunluğum var.
Ama dosya başı 3-4 bin alıyorlar ayda 1-2 dosya gelse bile biseydir

Şu sıralar Bilirkisilik eğitimleri veriliyor temel Bilirkisilik eğitimi alıp bir adliyeye kaydolup bilirkişi olabilirsiniz. 4bin TL’ye ben aldım. Henüz kaydolmadım başka yoğunluğum var.
Nerden başvurusu yapılıyor, öğretmenim haftasonları boşum

Bilirkişilik eğitimi nedir b

Back
X