Birikim yaparak mi yoksa krediyle veya projeden ev almak mı mantıklı

senkoyadimi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
310
306
103
34
Evet arkadaşlar sizce hangisi mantıklı şuan evimize yaklaşık 11.500 TL para giriyor bunun 6 binini harcıyoruz yaklaşık 70 bin liralık bir arabamız var 300 bin liralık bir ev almak istiyoruz ama nasıl özellikle bankacı arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim bu ortamda ev almak mantıklı mı yoksa biriktirelim mi sonra faizler falan düşer mi

bankaci degilim ancak az once haberlerde gordum kredileri yarin 0.98 lere cekecekler evinize giren para gayet iyi bankaci arkadaslar kar zarar hesabi yaparlar size tabi ama bence ev almamak icin maddi bir sebebiniz yok

Evet arkadaşlar sizce hangisi mantıklı şuan evimize yaklaşık 11.500 TL para giriyor bunun 6 binini harcıyoruz yaklaşık 70 bin liralık bir arabamız var 300 bin liralık bir ev almak istiyoruz ama nasıl özellikle bankacı arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim bu ortamda ev almak mantıklı mı yoksa biriktirelim mi sonra faizler falan düşer mi
Biriktirerek alınacağını zannetmiyorum ben biriktirdiniz diyelim ertesi sene yine artacak ev fiyatları hele semti iyiyse 300 binlik ev 400 bin olur,para biriktirirken kira ödeyeceksiniz aynı zamanda ve kiranıza zam gelecek,peşinatınız çıkıyorsa alın bence geliriniz iyi ayrıca bitmiş projeden alın hem kira hem kredi ödememiş olursunuz.

Bizim eve de 10.000 para giriyor. Elimizde de ahım şahım bir birikmiş yoktu ama iki yillik evliyken faizsiz olsun diye devlete ait katılım bankasından 0.8 oranıyla ev aldık. 360 bine. Şu an yan dairemi 470 e satılığa çıkardılar. Bizim borç çok ildu her ay 4100 ödememiz var. Arabamiz duruyor benim de esimin de. İlk iki yıl zorlandık işin açığı ama şimdi şükür rahatız. Ev almasaydik da benim biriktirecegim yoktu işin açığı. Kesin kıyafete kozmetige etrafa saçmaya bitirmiştim :) şimdi iyiki almisiz diyoruz. 3 yılı bitti 7 yıl daha ödeyeceğiz. Çok uzun süreli gibi ama 3 yıl çabuk geçti. Benim evim gibi bir evde kirada otursam 2500 en az kira verirdim. Öyle bir derdimiz yok ödediğimiz kendi evimize fiks 4100, 10. Yılda bile o kadar ödeme olacak. O zamana daha da rahat etmiş oluruz diye düşünüyorum.

Faizlerin düşmesini bekleyin altı ay kadar elinizde varsa üstüne katmış olursunuz peşinatsız girmeyin çok uzar biz 5yıl krediyle aldık ayrıca sizin kadar gelirimiz de YÖK 2ay kaldı bitiyor 150ye aldığımız ev 400e çıktı iyiki de elimizde bekletmemişiz asla okadar değerlenmez birikmezdi

Faizler düştü ve ev fiyatları da bu aralar baya düşüyor.cunku insanlar maddi olarak sıkıntıda ve ev alabilen yok.bence tam zamani

bankaci degilim ancak az once haberlerde gordum kredileri yarin 0.98 lere cekecekler evinize giren para gayet iyi bankaci arkadaslar kar zarar hesabi yaparlar size tabi ama bence ev almamak icin maddi bir sebebiniz yok[/QUO
beklemek herzaman zarardır ...

Bizim eve de 10.000 para giriyor. Elimizde de ahım şahım bir birikmiş yoktu ama iki yillik evliyken faizsiz olsun diye devlete ait katılım bankasından 0.8 oranıyla ev aldık. 360 bine. Şu an yan dairemi 470 e satılığa çıkardılar. Bizim borç çok ildu her ay 4100 ödememiz var. Arabamiz duruyor benim de esimin de. İlk iki yıl zorlandık işin açığı ama şimdi şükür rahatız. Ev almasaydik da benim biriktirecegim yoktu işin açığı. Kesin kıyafete kozmetige etrafa saçmaya bitirmiştim :) şimdi iyiki almisiz diyoruz. 3 yılı bitti 7 yıl daha ödeyeceğiz. Çok uzun süreli gibi ama 3 yıl çabuk geçti. Benim evim gibi bir evde kirada otursam 2500 en az kira verirdim. Öyle bir derdimiz yok ödediğimiz kendi evimize fiks 4100, 10. Yılda bile o kadar ödeme olacak. O zamana daha da rahat etmiş oluruz diye düşünüyorum.
para biriktirmektense krediyle ev almak daha iyi bemcede kiraya verecegime kendi evime oderim yanliz ben bi seye takildim 3 sene once 1300 oderken daha rahat geciniyordum enflasyon tavanken nasil daha rahat odemeye basladiniz ki

para biriktirmektense krediyle ev almak daha iyi bemcede kiraya verecegime kendi evime oderim yanliz ben bi seye takildim 3 sene once 1300 oderken daha rahat geciniyordum enflasyon tavanken nasil daha rahat odemeye basladiniz ki
Benim açımdan bariz farklılık var çünkü. Ben her ay eşime 2800 yolluyorum paranin üstünü eşim tamamlıyor. Benim maaşım 3 yıl önce totalde 3300 du. Elime 500 kalıyordu aylık. simdi ise 3900 elime iki katı dan fazla para kalıyor. Enflasyon beni pek etkilemiyor galiba çünkü bu yıl artık rahatca yeni kıyafet alabiliyorum en azından :))

Pesinat ne kadar vermistiniz faiz orani konusunda cok sansliymissiniz

bankaci degilim ancak az once haberlerde gordum kredileri yarin 0.98 lere cekecekler evinize giren para gayet iyi bankaci arkadaslar kar zarar hesabi yaparlar size tabi ama bence ev almamak icin maddi bir sebebiniz yok
Ben duymadım hiç bir yerde,düşecek mi gerçekten faizler

birikim yapılarak ev alınmaz bu zamanda
krediler de cok yuksek bılemedım

ben aylık 2700 tl kredi ödüyorum evim için

suanda cekseydım 6300 tl aylık odemem olacaktı

faizler 2.20 ye cıktı

Pesinat ne kadar vermistiniz faiz orani konusunda cok sansliymissiniz
Çok komik olacak ama 30 bine yakın peşinat vardı çoğu tapuya gitti. Babam 35 bin hediye olarak verdi birde 30 bin borç verdi .onu da her ay 500 olarak ödüyoruz. Toplam eve 4100 veriyoruz. Kredilerin düşük zamanina denk geldik. 0.75 den almak için cabaladik ama olmadı.

arabayı 70bine satsanız kaldı 230bin. bunu nasıl biriktirmeyi düşünüyorsunuz?

Benim açımdan bariz farklılık var çünkü. Ben her ay eşime 2800 yolluyorum paranin üstünü eşim tamamlıyor. Benim maaşım 3 yıl önce totalde 3300 du. Elime 500 kalıyordu aylık. simdi ise 3900 elime iki katı dan fazla para kalıyor. Enflasyon beni pek etkilemiyor galiba çünkü bu yıl artık rahatca yeni kıyafet alabiliyorum en azından :))
Ben duymadım hiç bir yerde,düşecek mi gerçekten faizler
bende abim icin takipteydim sanirim tokiler icin gecerliymis sadece

Son 5 yıldır birikimle ev alabilen varsa ayakta alkışlarım..

5.5 yıl önce kredi ile ev aldık. Biriktirmek isteseydik şimdi elimizin ayasını yalıyor olurduk..

Geliriniz gayet iyi..

Projeden ev almanın riskleri var diye biliyorum. Diyelim evi senetle alıyorsunuz. Siz senetleri ödüyorsunuz ama firma evi bitiremiyor, iflas ediyor vs. Veya diyelim evi bitiriyor, içine geçip oturuyorsunuz ama inşaat yapan şahısın bankaya borcu olduğu için ve evleri ipotek gösterdiği için tapuyu üzerinize alamıyorsunuz, evi satamıyorsunuz vs. Tabii bu dediklerim tapuyu almadan taksit taksit para ödediğiniz durumlarda geçerli. Hepsi bir değil tabii ama böyle şeyler olabiliyor diye duydum.

Özetle ben olsam ödediğim an tapusunu alacağım ev tercih ederdim. Nakit veya krediyle.

Back
X